- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Nem vágom, hogy miért baj, hogy tartották magukat a saját projektjeikhez.
Ők a legnagyobb disztró és erősen van súlya annak, amit ők mondanak/lépnek. Emellett más disztrókra is komoly hatással vannak, lásd Debian, ahol "politikailag" erős a hatásuk, vagy a belőlük forkolt csitrillió rendszerre.
Nekem személy szerint annyira nem fáj persze, ő dolguk. Csak nem kell meglepődni utána, amikor elfogy a pénz, ha zsákutca projektekbe öntötték előtte.
Amikor a jóemberek kinyírták a gnome2-t, gondolom te is gondban voltál, hogy mit kéne lépni. Nyilván a kis támogatottságú forkok minőségileg életképtelenek, emiatt lépték meg a unity-t.
"voltál" = "lettél volna" (gondolom)
Több DE-ből is lehetett volna válogatni. De ettől függetlenül az, hogy saját DE-t fejlesztettek, azt annyira nem tartom hülyeségnek, saját arculat, saját alkalmazások egységesebbek legyenek kinézetben, stb, teljesen racionális lépés egy cégtől. Inkább a MIR volt vakvágány, a Unity 8 gyanítom többek között amiatt nem volt képes stabilizálódni rendesen.
(#60) VaniliásRönk:
Régen is max. nyomott egy restartot a Cinnamon és 10mp alatt helyre is állt minden.Igen, pont ez a baj. Szülők fájlkezelőben dolgoznak, dob egy hátast a desktop és tallózhatnak ki mindent megint. Az OK, hogy a megnyitott többi ablak megmarad, de elég idegőrlő, ha negyedóránként reccsen egyet a rendszer. Főleg az egybites usereknek (szüleim), akik ilyenkor mindig betojnak, hogy vesztettek esetleg fáljokat. Consumer piacra szánt "terméknél" ilyen működésre nincs mentség, hiába nem kritikus probléma.
Hardver kétlem gond lenne, direkt Intelt választottam a beépített IGP-vel, arra van normális nyílt driver, komoly gond ritkán van vele. Aztán persze semmi sem lehetetlen.
Terveim szerint el lesz hagyva a Mint-Ubuntu vonal pont az általad is említett idétlen nyűgjeik miatt, megy fel Arch. Szülőknek tök mindegy, mi duruzsol a DE alatt, nekem viszont az jobban kézreáll és ha valamit mégis reszelni kell, mérföldekkel előbbrébb vagyok az archwikinek és a közösségnek köszönhetően, mint Ubuntu vonalon.
-
Hát, ízlés dolga. A linux egyik jó tulajdonsága, hogy lehet a komponenseket forkolni, mindenki olyat gyúr belőle, amit akar. Ha van elég erőforrása hozzá. Szerintem a linuxos grafikus felületekre ráfér(ne) az erőforrások összefovása. Nem azért, mert nem elég jók, hanem mert (szerintem) van bennük rengeteg szuper ötlet, csak rendesen végig kellene csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7720, i7, 6-11. gen. Nvidia 4k
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest