- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Nem vágom, hogy miért baj, hogy tartották magukat a saját projektjeikhez.
Ők a legnagyobb disztró és erősen van súlya annak, amit ők mondanak/lépnek. Emellett más disztrókra is komoly hatással vannak, lásd Debian, ahol "politikailag" erős a hatásuk, vagy a belőlük forkolt csitrillió rendszerre.
Nekem személy szerint annyira nem fáj persze, ő dolguk. Csak nem kell meglepődni utána, amikor elfogy a pénz, ha zsákutca projektekbe öntötték előtte.
Amikor a jóemberek kinyírták a gnome2-t, gondolom te is gondban voltál, hogy mit kéne lépni. Nyilván a kis támogatottságú forkok minőségileg életképtelenek, emiatt lépték meg a unity-t.
"voltál" = "lettél volna" (gondolom)
Több DE-ből is lehetett volna válogatni. De ettől függetlenül az, hogy saját DE-t fejlesztettek, azt annyira nem tartom hülyeségnek, saját arculat, saját alkalmazások egységesebbek legyenek kinézetben, stb, teljesen racionális lépés egy cégtől. Inkább a MIR volt vakvágány, a Unity 8 gyanítom többek között amiatt nem volt képes stabilizálódni rendesen.
(#60) VaniliásRönk:
Régen is max. nyomott egy restartot a Cinnamon és 10mp alatt helyre is állt minden.Igen, pont ez a baj. Szülők fájlkezelőben dolgoznak, dob egy hátast a desktop és tallózhatnak ki mindent megint. Az OK, hogy a megnyitott többi ablak megmarad, de elég idegőrlő, ha negyedóránként reccsen egyet a rendszer. Főleg az egybites usereknek (szüleim), akik ilyenkor mindig betojnak, hogy vesztettek esetleg fáljokat. Consumer piacra szánt "terméknél" ilyen működésre nincs mentség, hiába nem kritikus probléma.
Hardver kétlem gond lenne, direkt Intelt választottam a beépített IGP-vel, arra van normális nyílt driver, komoly gond ritkán van vele. Aztán persze semmi sem lehetetlen.
Terveim szerint el lesz hagyva a Mint-Ubuntu vonal pont az általad is említett idétlen nyűgjeik miatt, megy fel Arch. Szülőknek tök mindegy, mi duruzsol a DE alatt, nekem viszont az jobban kézreáll és ha valamit mégis reszelni kell, mérföldekkel előbbrébb vagyok az archwikinek és a közösségnek köszönhetően, mint Ubuntu vonalon.
-
julius666
addikt
válasz
VaniliásRönk #55 üzenetére
Egyébként nem értem mivel rosszabb a Cinnamon mint a Unity, előbbi legalább egy használható GUI-t gondolt tovább, a Unity-vel meg ugyanúgy a hajam téptem minden alkalommal mint az OSX-szel.
UI design terén semmi, simán a legpofásabb, leghasználhatóbb DE-k egyike. Erőforrásigény (memória), stabilitás viszont sajnos tapasztalataim alapján botrányos. Szülőknek raktam fel Cinnamonos Mintet, a hajukat tépik a folyamatosan kinyiffanó és újrainduló fájlkezelővel, asztallal. DE váltás lesz (és akkor már valószínűleg disztró is), a Unitys standard Ubi úgy tűnik mint alternatíva már kilőve.
Valószínűleg Gnome lesz, windows témával és az elrendezést biztosító pluginekkel.
-
julius666
addikt
Nem az a baj, hogy elkezdték fejleszteni, a saját cuccaik nagy részét amikor elkezdték, jellemzően nem volt normális, egyértelmű alternatíva. A gond ott van, hogy nem tudták időben elengedni, akkor sem, amikor tök egyértelmű volt már, hogy magukra maradtak, zsákutca amit csinálnak.
Az Upstarttal pl. tök feleslegesen osztották meg a Debianos közösséget, azt gyakorlatilag ők nyomták amikor a default init váltásról volt szó. Aztán amikor a systemd nyert, szinte azonnal kukázták ők is a saját vackukat. Ha nem nagyon akarództak úgyse tovább maintainelni, akkor mi a fenének volt az egész bohóckodás? Az ilyen dolgaikkal nagyon sok rossz pontot tudtak sokaknál szerezni, az oprendszerük minőségétől függetlenül.
-
julius666
addikt
Nem fogják. A consumer vonalról kukáznak mindent amit csak lehet, Ubuntu phone full kuka, desktop environment fejlesztés full kuka. Akit lehet/hajlandó, átcsoportosítanak a "pénzes" üzletágakba a cégen belül (cloud, ami tényleg megy, meg az IoT, amivel simán lehet újból csak pofáraesés lesz), a többieket szélnek eresztik.
Ha tippelnem kéne, a desktop OS fejlesztése úgy ahogy van takarékra lesz véve. Aminek szerveren is van értelme azt esetleg reszelik maguknak, többit meg lehetőleg érintetlenül átlapátolni debilányból, rá az új vicces állatnév és kész az új verzió.
Most jött ki a nagyon sok (lassan 10) éves gyakorlatuk eredménye, hogy magasról tojtak arra, a Linux disztrók világában ki merre megy, mindenből inkább sajátot fejlesztettek, csomó pénzt, erőforrást elpocsékolva. Bazzaar, Upstart, MIR és lehetne sorolni. Ezeknél mind már jóval a kinyírásuk vége előtt látszott, hogy teljesen vakvágányok. Most jutottunk el oda, hogy elfogyott a pénz és már a komolyabb saját cuccokat is le kell kapcsolni. Ez a széllel szembe pisálás fényes eredménye.
Én mindenesetre annak legalább örülök, hogy a Gnome lett az új választott, én magam is azt használok, igaz nem a default témával. A tengernyi hibája ellenére ez a legkevésbé problémás számomra a linuxos DE-k tengerében (nem nekem kell 0-ról kifaragni, nem bugzik, fagy szét rommá és nem időutazás kinézetben a 90-es évekbe). Sőt, a kinézete, elrendezése nekem kifejezetten kézreáll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged