Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

válasz phaet0n #83 üzenetére

Véletlenül sem akarom azt mondani, hogy nem létezik olyan, hogy egy tanárnak rossz napja van, aztán ki*****a az embereket a vizsgáról "csak úgy", de egy idő után elkezdtem fenntartással kezelni az ilyen történeteket, mert sok esetben kiderült, hogy nem egészen a tanáron múlott a dolog,

Az a helyzet, hogy minden egyetemen van egy-ket eloado, aki szopatja a nepet.

Egyik ismerosom Gyorbe jart, asszem gepesznek, ott is volt egy csoka, aki az evfolyam 10%-at engedte at a vizsgan.
    Veszpremi Egyetemen Jamnicky Arpi bacsirol zengtek legendakat az ott szopo villanymernokok, hogy vizsgan max 10 fo ment at nala a 200-bol.

Haver azert jott at a BME-re, mert itt legalabb atengednek, ha latjak, hogy eleget tanultal villanytanbol, es erted, mirol van szo.
    (BME-en regen Halozatok es Rendszerek neven futott ez a targy, most Jelek es Rendszereknek hivjak.)

Ehhez kepest BME villanykari szakesten Veszely Gyula az Elmeleti Villamossagtan Tanszek vezetoje (ebben a minosegben Jamnicky itteni megfeleloje) rendkivul buszke volt arra, hogy villanytan szigorlaton nala szobelizok 85%-at kirugta.
    Szigorlaton, ahova mar eleve csak olyanok mehettek, akik egyszer mar atmentek HaRe I es II-bol...

Minket infosokat inkabb a Szamelmelet tanszek szopatott.

Egyetemista Pista barátunk elmegy úgy egy szóbelire, hogy átvesz 40 tételből 7-et - mert "nincs többre ideje" -, aztán csodálkozik, ha "nem jót húz", és két mondat után elzavarják.

Elofordul ilyen is.

De amikor nagyjabol elmondod a kihuzott tetelt, aztan az oktato csakazertis nekiall a leggecibb anyagreszbol kerdezni, hogy legyen mibe belekotnie, aztan kerdezget meg, aztan nagy folenyesen odaveti, hogy egye-fene kettes.

Velem ez ketszer esett meg, eloszor Szamelmelet szigorlaton, masodszor Rendszeroptimalizalasbol. (azt is a Szamelmelet tanszek tartja :W )
    BTW, matroidelmeletet erti egyaltalan valaki az oktatokon kivul?

• nyunyu

félisten

válasz shev7 #64 üzenetére

98-as muszakin 15 pont volt az utolso feladat.

Valami parameterekkel megadott test mittudomen milyen metszetenek a teruletet kellett meghatarozni a parameterek fuggvenyeben.

Ne ilyen adott a,b,c oldalu teglalap, add meg a testatlo erteket keplettel nehezsegure gondolj, hanem be kellett hozza vetni a komplett geometriai arzenalt.
    Ha jol remlik, akkor a cos-tetelt is alkalmazni kellett, ami nem volt a standard matek anyag resze.

Akinek nem volt terlatasa/nem tudta elkepzelni a testet, az hozza sem tudott kezdeni.

• nyunyu

félisten

válasz tildy #62 üzenetére

Én matekból írtam, aztán hiába voltam megyei második matekból korábban lett 100-ból vagy 50 pontom

Szinten 98-ban erettsegiztem+felveteliztem.

Egyik osztalytarsam arra verte magat, hogy neki 84 pontja lett a matek felvetelin, mig nekem csak 83, holott engem tartottak a legjobb matekosnak a szamtech tagozaton. (volt matek tagozat is, ok sokkal durvabban toltak)

Srac csak azt felejtette el, hogy o az extra light kozgazos felvetelit irta, mig en a muszakit...

Kozgaz felveteli utolso feladata volt olyan nehezsegu, mint a mi hatosunk.
    Muszakin a hetes es a nyolcas tenyleg durva volt.

(Ha lett volna meg 15 perc, akkor a nyolcast is befejezem, nem sok hianyzott belole.)

Új hozzászólás Aktív témák