- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
mrterminator #475 üzenetére
-
szab.tam
nagyúr
válasz
mrterminator #473 üzenetére
porosodik a helyén.
kb. egy éve nem játszom vele.
ritkán bekapcsolom, ha a dokkolóiban adatot akarok menteni. -
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Aprósólyom #460 üzenetére
igazából ennek a szükségességeét kár is lenne magyarázni, mert nehéz észérveket találni.
a "megéri-e" kérdés elev megválaszolhatatlan.
vagyis van válasz: nem.de attól még egy szűk réteg elvi kérdést csinál abból, hg yne legyen venti a gépben, és persze túl is élje a hardver.
a saját gépeim (mindhárom), passzivizálását már befejeztem
ezen kívül sok elképzelésem van még, de csak lassan döcög minden.habár most begyűjtöttem pár hűtőt. a nagyobb léptékű indulás és az eladásra szánt saját hűtők építése előtt ezeket alakítgatom, majd nemsokára kezden velük passzív cpu bazurt.
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
most már némi tapasztalattal a hátam mögött valszeg kicsit kevesebb, (fele, harmada) fémből elérném ezt a hűtési teljesítményt...
másik 2 passzív konfigom:
2. htpc, sok felvonásban. utolsó stációk...
-1.
-2.
-3.
-4....3. eyefinity minimal konfig....
-1.
-2. (hsz. 2. fele....)
-3. hsz első része: hdd halkítás...nem modom, hogy kötelező olvasmány, de aki igazán halk pc-t akar építeni, annak sok tanulsággal is bírhat.
nemsokára tervezek egy 4-5 részes logoutos cikksorozatot a témában.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
pockhome #449 üzenetére
vga egyedi hűtésmoddingnak csináltunk külön topicot.
oda majd jöhetnek a képek...
-
szab.tam
nagyúr
de mi is volt fullterhelésen, 65 fok?
mert szerintem mást írtam...
írtam 65 fokot, de sehol nem fullterhelésre.a fullterhelés nálam a cpu nál a linx-et jelenti. idézem:
"A Q9550 így 3,60 GHz-en, 1,275 voltos (valójában 1,184 V) BIOS feszültség mellett, 27-28 °C-os szobahőmérsékleten, 30 perc Linx után 68-74 °C-os maghőmérsékletet produkált."
alatta:
"Játékok és 3DMark06 alatt ezzel a felállással 70 °C-ig sem melegszenek a CPU magok, 3,60 GHz-en pedig 65 °C a maximum," - te ezt olvastad valószínű. de ez nem fullterhelés...a gpu pedig 24 fokos szobában, furmark-kal max. 73 fok...
-
szab.tam
nagyúr
próbálnék én új fejlesztéseket, koncepció, (esetleg prototípus?), darabokat létrehozni, de horror árú hőcsövek megakadályoznak.
kínából próbáltam volna hozatni, de a hirdetésben lévő 1 usd hirtelen 5 lesz, mire megkérdezi az ember.
pedig félreértehetetlenül ott az ár a minimum 100 db megrendelésnél. és persze vám, inportőr haszna, szállítás, stb. azt hittem, 800-1000 ft/db árnál megáll egy 100 db-os rendelés. kb.a duplája...
úgyhogy az egésztől elment a kedvem.pedig brutális terveim vannak. sokkal kompaktabb, hatékonyabb, nagyobb összteljesítményű vga hűtő, forradalmi megoldással. kb. 1.3(!) kwatt elvi hőszállítású gpu hűtőblokk + hűtő, meg ilyenek....
de nem fogok hozzá 25 db. 3200 ft-os conrad csövet felhasználni...
-
szab.tam
nagyúr
attól függ, mi a fontos...
valóban rövidebb lesz az alkatrészek élettartama. a szenzoros cuccokat bordákkal hűtjük, és látjuk a hőfokokat. azoknak nem lesz bajuk. mert venti helyett rárakunk 2-3-4x annyi fémet.
de ezek aktív hűtésénél a többi melegedő kis bizbasz is kap szelet. pl az összes kondi. passzív hűtésnél nem.
pl a minőségi, passzív tápnál meg van adva, hogy az elvileg 110 fokot kibíró kondiknak hány fokon hány év az életeartama. nagyon nem midnegy, hogy 35-40 fokon van, vagy folyamtosan 70-en. előbbi eseben vígan elvan tizenévig is. 70 fokon lehe, hogy csak 3-5 évet él. (folyamatos működés, pesze...)
de mivel nálam a is csendnek van prioritása, így az élettartam csökkenést pont lefosom.összesítve: melegen pl.a cpu-nak nem fog csökkenni az életartama. de tápnak, alaplapnak , vga-nak igen. érdemes figyelni, hogy a kondik teteje púposodik-e. (nem pár hét alatt, hanem 1-2-3 év alatt fog eseleg. van a ph-n is,a ki ezekt cseréli. eldurranás előtt kell elvinni...
alacsonyabb teljesítmény.
pl. egy gtx480 gpu-ból alapfeszen, refhűtővel kihoz az ember 800 mhz-et. mondjuk furmark alatt max 85 fokon
egy jobb hűtéssel 70-75 fokon. nem fog feljebb menni alapfeszen a frekivel.
de egy vízhűtéssel, ahol 45 fokon tartja, ott lehet, hogy ugyanazon a feszen kihoz 830 mhz-et.
valahogy így működik.cpu tuning:
a proci hűfokait mindig látjuk és figyeljük. de a tuning alatti instabilitást nagyon sokszor okozza a hőfokok közül a nb melegedése. az egyik legsunyibb ok. -
szab.tam
nagyúr
nem igazán gyűjtögetés. (a felhalmozó szenvedélybeteg tagadási fázisa...)
elég sokat kísérletezgettem a bordákkal. a legkülönbözöbb helyekre ragasztgattam, (öntapadó, 2 oldalú, hővezető ragasztóval), nézve a hatékonyságokat.
csak msot éppen pihizek, és fejben ötletelek. (meg várnáma q* hőcsöveket, de még ugye választ sem kaptunk a rendelhetőségi tudakozásra....
a sárgáknállassan mennek mostanság az e-mail-ek...
-
szab.tam
nagyúr
jaja....
az én 2 db-om, ugye szétszadizott, és magas is. de ph-n többen árulnak bontottat. le kell vadászni. rám hivatkozva írjál privátot macko20-nak. nála mintha láttam volna ilyet...
a thr. sli nem tudom, hogy elfér-e....
szerk
itt látsz pár képet. az 1. a kedvenc bordaösszetuszkolós bővítés.
a 2. a neked izgalmasabb. ha szerzel csövet, és be tudod paszírozni, (vagy egy sort kivágni és oda), a lamelák közé, akkor el tudod vinni a hőt. kis gap/thermal pa-et kell begyűrni, hogy felvegye a hőt a cső. -
szab.tam
nagyúr
a bilegést okozó, rugós pöcköket le lehet cserélni átmenő csavarosra. csak a hátlapon jól be kell alátétezni. régen csináltam, nem tudom, hányas csavar kell....
én például az összes lga775 ref rögzítést is levágtam, 4-es, hatlapfejű csavarra lecseréltem. kemény gumi alátéteket raktam a hátlapra. hátlapi merevítő panel nélkül az ember hajlamos a túlhúzásra, vigyázni kell, nehogy megroppantsuk a lapot...
de angyon tetszika nb hűtőd! nem ismertem még. thermalrigh nb hűtője volt, (nem z sli, hanem a sima), de annak kriminális votl a rögzítése. a csavar átbújt a gumi alátéten, és szabályosan beletekertem az alaplapba. későn vettem észre, de nem okoztam kárt.
a lapot majd megnézem, de neked kell látni, hogy el lehet-e hajtogatni ott a csövet.
az meg kész szerencs, ha van kéznél ilyen csöves hűtőszetted.... -
szab.tam
nagyúr
szép.
a nb-en miféle hűtő van? nagyon szimpatikus.
gondolom, nem a gyári, laphoz tatozó. a lefogatója pont passzolt, vagy moddoltad?a lapod pontos típusát légyszi, és akkor nem kell több kép. pont lemaradt a képről a lapod azon része, ami érdekelt.
arra gondoltam, hogy a sb hűtőt lecserélni egy bontott, oldal irányban hűcsöves hűtőre. csak ahhoz látni kéne a sb melett jobra elhelyezkedő területet. hogy a nyák fölött el tud-e kanyarogni a cső.
ezek magaasabbak, és szét vannak szadizva. de olyan kéne neked, aminek az egyik végén lapos, sb-re való van. kikanyarog előre, és ott a lap mellé kerül az eredetileg nb-re való, magasabb rész. a csövek mentén óvatosan hajlíthgathatóak.
-
szab.tam
nagyúr
a hsz szerkesztése ablakban ott van a választható smiley-ik alatt...
"Új kép feltöltése a szöveghez" - tallózás. még a tárhely, és a paraméterek is meg vannak adva. létrehozza a szükséges, beágyazott linket, kis képet is....
a kb. 2.5 MB heti tárhgyere figyelj. én le zsoktam butítani a jpeg-et 30%-osra. akkor 1db. 1 mp-es kép 100kb alá megy, és van bőven feltöltési lehetőség. (én elég sokat felrakok, takarékoskodnom kell...)
-
szab.tam
nagyúr
a proci az valszeg akkor renben lesz.
a dél híd az mindig macera. a vga-tól nincs hely bordát növelni. van bent vga? vagy alaplapi igp-t használsz?
1-2 képet készíthetnél, és ide a képfeltöltővel berakhatnád. talán lenne valami ötletem, pár ilyen nb, sb, fet bordanövelő barkácsot már megcsináltam.
éátszódjon, hogy a south bridge körül mennyi hely van. és a borda felülete is fontos.
én bele szoktam tuszkolni bontott + bordákat, így megtöbbszörözöm az anyagmennyiséget, felületet. -
szab.tam
nagyúr
hi!
attól függ...
önmagában a 65 fok jó. de mit futtattál, és mennyi ideig? mivel mérted?
mert ha prim95 futott 5 percig, és aida/everest-tel nézted, akkor csalóka eredményt kaptál.
prime, orthos nem fűt be, aida, everest alámér.normál hőmérséklet és stabilitásteszt:
ibt 50 kör, vagy inkább linx 25 kör
és hőmérőnek realtemp vagy core temp.ha ezekekkel 20 perc, fél óra után 80 fok alatt marad, akkor ok....
-
szab.tam
nagyúr
összepakoltam múltkor a lakás különböző szegleteiben fellehető kisebb, nagyobb, öszevásárolt bordákat. elpakolás előtt megörökítettem, hogy legyen fénykép, amiről látom, ha kell valami....
(meg aztán valaki a múltkor tizen pár chipsetbordára mondta, hogy "irdatlan tétel"...(ja, és mielőtt valaki rákérdezne, nem eladó egy sem. irígy vagyok. és majd pont az hiányzik....)
-
szab.tam
nagyúr
közben már agyalgattam, mit lehetne buzerálni még rajta.
a cpu hűtőt kicsit feljavítottam.rentábilisabb lett volna egy új, hatékonyabb hűtő. 6 conrad csővel nem a mugen csövekről kellett volna továbbvinnem a hőt, hanem elvinni őket a cpu-hoz, egy új blokkba. de ezt felszerelni sokkal egyszerűbb volt, mint újat építeni...
és mivel a csövek nem lettek meghajlítva, újból felhasználhatóak. de csak elvileg. mert a linken található első bővítésnél nem biztos, hogy lejönnek a blokkok 3 csőről....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #394 üzenetére
kb.
és mindenkinél az, hogy télen. pedig nyáron is fűt. és valóban pont annyit, mint egy másik 300-400w-os gép...
viszont volt egy találóan értelmes hsz is valahol a fűtés témakörben: törölközőszárító....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
nincsisbéla #392 üzenetére
kösz don! bran-don...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Synthwave #390 üzenetére
értem. biztosan lehetne. de fölötte állva és nézve nincs az az érzésem, hogy eme rácsok hiánya befejezetlenség érzését keltené. legalábbis a tetőnél nem.
és amúgy is csak több darabból lehetne összrakni...jobban fáj az oldala. ott van a sarokba támasztva a többi elemhez képest szépen kidolgozott rács oldallap, amit a kilógó vga-tól nem lehet feltenni.
az első ház óta megszereztem a torony ikertesóját, hiánytalan állapotban. mivel az érintetlen, és viszonylag ép, így nem szívesen nyúlnék hozzá. lehet, hgoy az lesz a lakása a következő ilyen konfignak, és azt már igényesre kivitelezve.
de végső soron annak az egyik oldalát levehetném, és azt is berácsozhatnám úy, hogy csak a vga-nél lenne egy ablak a rácson.
de mivel készül a 25 centis egyedi pcie16x riser, így várok. mert ha az működne, akkor vga teljesen kívül esne a ház oldalának homlokzati síkján. és ez esetben csak egy pici alakot kell nyitni a rácson, a kábelnek...
de mivel közben beugrott egy fejlesztés, így ezt is hanyagolom. a gondolati lépések megtörténtek már a másik gtx480 befogására.
csak még több kérdés van:
- cf lapon sli patch-e. ennek hiányában nincs értelme a tovább lépésnek.
- a hűtési terv. a monstrum hatásfokának rontásával ezt is beintegráni. vagy egy kisebb, de a tapasztalatok birtokában kisebb méret/hűtés arányú hűtő létrehozása. anyagom még akad hozzá. (6 cső.)
kellő hosszúságú, de még működő sli híd.egyre jobban izgat ez a sli kérdés....
ezt is passzívan megcsinálni igen durci lenne. vennék még 1 db. 22"-os monitort és mehetne az nvidia surronund.
sajnos a tv melé venni másik 2-t egyszerűbb lenne, de az sok kiadás. habár a 2 monitor eladása után nem biztos. 60-65k-ért 32"-os fullhd-kat kapni már használtan...
lehet, hogy joban járnék, mert akkor a mindennapi használatbana sima 3 kijelzős kiteerjesztésnél sem okozna galibát a különböző felbontás. (néha bekavar a telejes képernyős módokba, ha a kijezőknek más a felbontása. ilyenkor nem mindegy, melyik az 1. számú és melyik a win szerinti 1. tálcás kijelző.) elég macera ez a műfaj... -
szab.tam
nagyúr
válasz
H.Ezredes #388 üzenetére
annyi nálam sosincs. a 31 fokos szobahőt is csak szándékosan engedtem az első tesztnél.
már játszogattam így betolva is. de nem veszek észre semmilyen különbséget.
még túl keveset próbáltam így, tehát azt még nem merem kijelenteni, hogy nincs és nem is lesz különbség. elvileg kéne legyen.
de akkora biztos nem, hogy használat alatt ki kelljen húznom a guruló pocot...a másik:
amiken játszom, vsynk on, dx9, a gpu max 50-80%-on dolgozik.
általában 1.5-2 óra után megunom.
ilyen intenzitás mellett ideje sincs felmelegedni, még a 60 fokot sem érte el.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Synthwave #383 üzenetére
tudom. nem is volt elsődleges cél a kinézet, csak minimálisan.
fő szempont a működés volt...a kérdésről feljebb némi flame is kialakult.
elég kínos és bosszantó lett volna, ha a kialakítás közben a kinézetre is nagy hangsúlyt fektettem volna, és a végén a hűtéls meg nem működik.
és talán egy ilyen hűtésnek talán nem is kell feltétlenül sikkesnek lennie, a jellegéből adódóan szeritnem elfér az órmótlan stílus...
de talán egyszerűbben és őszintébben fogalmazva: nem is nagyon akartam, hogy másképp nézzen ki...
( a narancsba hajló rozsda helyett szívesebben elnéznék egy inkább bórdóba hajló rozsdát, gyöngyházban. az nyami lenne...)
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Dark Archon #377 üzenetére
ezzela földelés dologgal kicsit gondolkodóba ejtettél. ez nem volt szempont egyáltalán. majd bátyámmal megnézetem, ha erre jár, ő jobban vágja ezt a kérdést, mint én...
-
szab.tam
nagyúr
(#369) pitepeti71
ötletelést előre is köszi, majd később keressük egymást...
sli: nem kérdeztem semmit. csak kibeszéltem magamból...
ház maga a hőleadó elem: többszörösen rossz koncepció, nem nem fejtem ki, a zalaman mérnökei jöjjenek rá maguktól, kapnak érte rendes fizut....
(
)
szeparáció megint nem jó. feljebb asszem már ki lett fejtve: a leválasztásokkal meggátolnánk a légmozgást, ami a rendszer egésze szempontjából nagyobb hűtés hatékonyság veszteség, mint nyereség a kevésbé melegdő alkatrészek szemszögéből.
valahogy így: ha a 40 fokos alkatrészt elzárjuk, 60-70 fokos lesz. jobban jár, ha máshonnan kapja az 50 fokos, de mozgó levegőt...
kifejtettem abbéli álláspontomat, hogy nem jó a levegőnek megmondani, hogy merre menjen. inkább utat nyitok neki.
szervereknél sok értelme nincs ennek. ahhoz túl drága. jó mindőségű venti kell, nem baj, ha hangos, nem zavar senkit.
ott a meleg elvezetése lehet a hasznos. van, ahol egy uszoda vizének fűtését oldották meg...(#370) Dark Archon
betegesn porszűrő ellenes vagyok.
nagyon lerontja a legkisebb rács is a légmozgást. még a méhsejt cellás is. (de valami mégiscsak kell határolja gépet...)
a szűrő meg végképp.
passzív módban nagyságrendekkel kevesebb por jut be a házba, mint olyan aktív módnál, ahol csak 1 venti előtt nincs szűrő.
itt majd talán fél évente megmutatom neki a porszívót. egy aktív hűtésnél érdemes megnézni, mi lesz fél év után.tehát: itt nem lesz semmilyen szűrő!
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Dark Archon #367 üzenetére
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#48613632 #365 üzenetére
"..puding próbája az evés..." - mármint plugin próbája...
ebbe a micro lyuggatásba biztos nem vágok bele, mert ezt meghagyom elvnek...
most jobban izgat, hogy a tartlékban lévő gtx480-at hogyan tudnám befogni a cf-es lapomban, a hűtőre kötve.
sli hack leírás, és patch file már megvan.
szükséges még a 25 centis riser, (készülőben), és egy jó hosszú sli híd...jó móka lenne sli 2*gtx480 passzívan...
egyelőre persze még aktív módban kipróbálva, de utána bekötném azt is a hűtőbe. szerintem elég lenne annak is. csak legfeljebb nem 73 fokon furmark-olnék vele, hanem kicsit melegebben. na, bumm...
csak még azt nem tudom, hogy lenne célszerű: a 2 emeletet külön a vga-knak, vagy az alsó szintre menne be 4-4 cső a gpu-tól, és 4 vinné az emeletre a hőt.de a távolságok miatt igen meg lenne kötve a kezem, valószínű, az egyik verzió működhetne csak...
-
szab.tam
nagyúr
(#363) pitepeti71
alapból én is arra gondoltam, hogy inkább szigetel. pont a téglára és a műanyag ablakok kamráira gondoltam én is. de hát ugye azok le vannak zárva. viszont hába nyitott egy micro módon lyuggalt anyag belseje, ha nem áramlik benne a levegő. ugyanez az eredmény.
de a feljebb említett technológiát nem ismerem egyáltalán, videó is lett linkelve, valami biztos van benne, passz... -
szab.tam
nagyúr
válasz
VinoRosso #357 üzenetére
ok, értem.
a hűsugárzóknál egyébként annyiban kicsit más a helyezt, mert ott lényegesen nagyobb a sugárzó hőmérsékletének és a környezet hőmérsékletének a különbsége. így lehet az, hogy akár egy sokkal kisebb felületről is sokkal több hő le tud jönni. akár 1-2 fűtőszálról, ami izzik....
(#358) gabikiraly2
már keverednek az élmények: ti fúrtátok meg a 3-3 csőnek a bordatalpak találkozási élét?
mert az egy sokkal olcsóbb kivitelezés, mint a marás... -
szab.tam
nagyúr
(#355) tetrix
logikus felvetés.
biztos megvan a határ, de én ezt nem tudtam átlépni...amikor megkaptam a csöveket, tudatosan nekiálltam gyilkolni 2 db-ot. a gány topicban anno be is raktam fényképeket, hogy az egyik hogy szadiztam me. asztallábbal ellapítottam. akkor még nem tudtam, hogyan lesz elszögletesítve a gpu blokknál.
macko20-szal satu, sablon, kalapács segítségével megoldottuk kicsit szakszerűbbenmajd úgy meghajlítottam, hogy több helyen szabálosan megtört. tehát mnd a térfogata megváltozott, mind a keresztmetszete több helyen drasztikusan megtört pár hleyen.
(az asztallábas lapítás ezért is volt túl könnyű, hiszen a vákom még cuppantotta is...)de ennek ellenére a legsztétszadizottabb darab is tökéletesen működik, azóta is: -> #136...
-
szab.tam
nagyúr
(#349) VinoRosso
értem. de nem hiszem, hogy az ilyen jellegű megoldás célravezető lenne, mint jó hőleadó felület. a belső lyukacsoknál biztos nem.
még a külső részeken talán, de ott sem annyira.azért van majdnem mindenhol függőlleges, szigurúan párhuzamos lamellasorom, mert a meleg ahogy fölfelé mozog, nincs az útjában semmi. így a mozgó levegőoszlopok lekapják a hőt a soron következő bordákról. azért ez nem egészen pusztán hősugárzás.
a vga boráitól oldalirányban pár centire már alig érződik a meleg. mint egy klasszaikus sugárzásnál. minden hő fölfelé megy, mozog.de szerintem egy szakember biztos röhög a laikus hablatyunkon, de szerintem itt ez a fajta felületnövelés nem működne rendesen. sőt, talán az xbox bordák 2mm-es lamellaközei is már sűrűek lehetnek...
ha esetleg elvi síkon igazolható lenne ennek a működőképessége, akkor is gyakorlatilag kiviztelezhetetlen...
-
szab.tam
nagyúr
(#345) Weißturul
talán túl kevés még a tapasztalatom, költségeket sem tudok előre kalkulálni, így egyelőe nem.
egy esetben igen: ha valaki azt mondaná, hogy nem számít az idő, biztos siker, költség. semmi. csak számoljak el vele, egy folyamatos kontroll melett. azaz láthassa, hogy nem lehúzásra megyek.
így igen, mert nem kéne stresszelnem, felszabadulan csinálhatnám...de ezt is csak kicsit később, mert mostanság nem lesz rá időm... a 1. utáni tapasztalatokkal a hátam mögött valszeg sokkal jobb és szebb lenne, mint a bemutatott...
egy 6 magos i7-es 4.5 gigán járó extrémet egy 590 vgy 6990-et szívesen benéznék.
de csak 1 nyák, és 1 vga. 2 nyákkal és/vagy 2, (3-4?) vga-val még nem tudom, mit kezdenék. fizikálisan nem férnének el a dolgok...azért nakos vagy Chavez gépe szép kihívás lenne. de nem hinném, hogy a vízhűtéseiket kidobnák 80-100 kiló alumíniumért cserébe..
-
szab.tam
nagyúr
(#340) bigsee
mert azt majd elolvasnák...(#341) proci985
feljebb írta valaki, hogy a szervert a hálóba rakta, mert így az alapzaj elnyomja a többit, és nyugodtabban tud aludni.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
VinoRosso #337 üzenetére
-> #275...
ahol a hőleadó felület össze-vissza lenne, mint egy habosításnál, ott nem lennének meg a szabályos, függőleges, passzív légáramok. kis, egymást lerontó örvényecskék alakulnának ki. de ehhez a "habosításnak" a felületre kéne kerülnie. ami bent mardna elzárva, az ugye még tovább rontana is. tehát ez még elvben sem működik rendesen.
valószínű azért egy következő próbálkozásnál már hozzáértő sazkember számításait is segítségül fogom kérni. (vagy inkább kicsit tanulok a témában, abból nagy baj nem lehet...)
passzív vízhűtéses megoldást már sokan csináltak. ennél jóval nagyobb teljesítményeket lehűtve. ezért nem is volt cél, utalás is volt rá...
-
szab.tam
nagyúr
ja. csak hát biztos nem fognak.
2 irány van. a csúcsot megcélozzák, hogy akár veszteség árán is, de a markting miatt legyen demonstációra való típus. pl. az összes 2 magos nvida ilyen.
a többi ki van dekázva centre. a vevők jó része reklamál, hogy miért nem szebb, jobb, nagyobb. de amikor pedig vásárlásra kerül, mindent centért rinyál, és megveszi az olcsóbbat.
a gyártók lényegesen jobb termékeket is tudnának készíteni, forgalmazni. mi vevők tehetünk arról, hogy ezt mégsem teszik. a vásárlási szokásaink alakítják ki a gyártást...
sok hozzá nem értő előbb vesz meg eg 4 gb vrammal rendelkező gyengébb kártyát, (van már ilyen is..), mint egy erősebbet 1 gigával...
amíg ez nem változik meg, (és nem fog), addig a gyártók letolják a sok gagyi szemetet a torkunkon.
-
szab.tam
nagyúr
(#325) zsoltti
minden ventinek van hangja. legfeljebb kicsi, vagy nehezen érzékelhető. vagy csak nagyon közelről. ilyen volt már kb. a tavaszi kiinduló állapotom is.
a topic-okban hónapok alatt tapasztaltam, hogy a csendes és néma gépekről alkotott vélemények és definiciók igen eltérők személyenként. volt aki állította a több 1200-aon pörgő vetivel ellátott gépéről, hogy néma. ()
ott kellő képpen kivitatkoztuk megunkat erről, rpm-ekről, decibelekről. itt és most újból nem szeretném. csak a dolog igen szubjektív voltára akartam utalni...(#328) kertsa
"Télire meg is van a fűtőtest..."
mindenki a télre gondol. de ha akarom, nyárra is....
-
szab.tam
nagyúr
nem!
nemhogy véletlenül, de még direkt sem.
előbb adnám el a tartalék gtx480-at. de azt sem szívesen. de kezd sárgulni a fiókom belseje...
adatlapon látható, hogy be vannak építve. a kicsi egyébként aránylag friss szerzemény. egy hidegen kicsit cücörgő, néha túlmelegedő, rev1 300-as zen-t küldött nyugdíjba.
szeritnem ez az x szériás 400-460 a jelenleg kapható 2 legjobb passazv táp a piacon. igaz, választék sem túl nagy, de lassan jövögetnek. fsp aurum, silverstone. azokat még nem ismerem, de legalább lesz kis árcsökkentő hatásuk.
ha nem célirányosan egy kis gépbe kell, akkor mindenképp 460-asat vegyél. +3-4k, és ott a másik pcie ág. nekem volt egy olyan elképzelásem is, ha valami elmebeteg ötlettől vezérelve megpróbálnék lehűteni egy 3 tápcsatis vga-t, akkor a kicsit ideiglenesre be tudom dobni másodlagos tápnak, és megmarad a gép fullpasszívnak..(#321) Karesz85
ezt valszeg tényleg letoltam volna.
majd egy próbát lehet, hogy megér... -
szab.tam
nagyúr
volt néhány fórumtárs, akinek pont a dizájnolással volt némi problémájuk.
köszi az 5letet, de fordíttatni...
angol tudásommal a díjat sem tudnám magamnak elpostáztani...
(vagyis inkább)
szerk:
msot nézem, hogy itt havonta van ítélethirdetés, és pár egyszerű tőmondat a mellékes.
azért ott szép gépek vannak ám. de tömegben az enyém az összeset lenyomná.... -
szab.tam
nagyúr
ismét
(#315) lapa
"szorítani (végülis hosszabbításként) a második kupac csövet"
"ha pár méretes csavarral össze vannak feszítve meg nyálazva"ezeket nem igazán értem. hogy néznének ki az érinkezési felületek. hengerpalástok kell hogy egymásnak érinkezzenek. azokat a felületeket ki kell munkálni.
nem értem a pusztán egymásnak szorításokat. akkor egy érintő egyenes mentén van csak közös találkozási felület....
"alu rúdba hosszú likat fúrni (majdnem az aljáig),"
ha én 10 centinél többet tudnék fúrni az alumíniumban, heveny orális önkielégítésbe kezdenék....
ha biztos lettem volna a 10-ben, de még a 7-ben (és él menti sikeres fúrésban), nem marattam volna, hanem fúrkáálással csináltam volna egy 4 emeletes hűtőt. ki is néztem einhall állványos dögöket. meg másokat is. de nem mertem megvenni, mert féltem a kudarctól...(#317) V.Dave
félig tudod jól. nekem van mindkét tápból. a 400-asnak valóban 1*(6+2) van. a 460-asban 2 db....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
gordonfreemN #304 üzenetére
na jó. persze.. maghajtogatom origaminak legfeljebb....
mivel ezek gyakorlatilag az összes áramból hőt csinálnak, szinte semmi nem megy ahasznosra, így rendre 250w, 120 (128?) w....
és nem díszpipálok már...
(#301) zapok neked is
(#306) Rive
van itt a ph-n topic-ja a házi hőcső gyártásnak. annak aztán már végképp nem merek nekiállni. előbb veszek alibabától 500db-os "kezdőszettet" () 0.8-3.0 usd / db árért... - ott van 550*10-es is. megláttam, lett is egyből altáji vérbőségem....
léptem tv-zni, mára asszem off...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
gordonfreemN #295 üzenetére
értem, de enhéz hasonlót kivitelezni.
a módszerrel viszonylag igen kevés fémmel lehetne dolgozni. de a hőcsőhossz adott. és ezzel atechnikával nem menne angyona kö9ztes rész. azaz a vga első emeletének funkciója, ami hőt cserél de le is ad.
és csak pár 40 centis cső ezzel a körbordával ilyenhez kevés.
de nem tudom. pedig sokat számít a felhasznált anyagmennyiség és munkaköltég az összképben...
(#299) zoltanz
jól hangzik, de a furat átmérője az egyik irányban ugye a fűrészlap szélességével kisebb lesz....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
gordonfreemN #291 üzenetére
"xbox hűtőbordákat a talpánál középen párhuzamosan a bordák hosszirányával meghajtanád úgy, hogy egy belső kört alkosson a talp."
a legkisebb ívesítésekkel zsákutcába futottam. házi módszerekkel kivitelezhetetlen.
és komoly problémák voltak még a nagy bordákkal is. a keresztmetszetüknél nézve,a talpuk felől homorúak. az összes!
valahogy agyártás során deformálódik, a bordáknál legyező irányban nyílik. ez nem látható, de a talpakat szembeforgatva már igen. a hosszanti széleken felfekszenek, és középen már tized mm-ekben mérhető rés alakul ki.
2 lehetőség van: szintbemarás, vagy komoly pasztamennyiéséggel való kitöltés. utóbbi is járható út, ha ott nincs éppen hőcső marat. ha van, akkor baj is lehet. de ez már hosszú...(#293) HartgeH3-2.8 neked is
-
szab.tam
nagyúr
válasz
doncortio #289 üzenetére
téged is eltárollak....
a hőáramást ha még rosszul is, hibásan is, de kitalálom, megérzem, stb..
de a marós az egy olyan állatfajta, aki szerethető ugyan, de nem tudsz ott állni melette egy stopperrel, és még ha jóindulatú is, lehet, hogy átq***.
nem lehet szabadjára engedni simán órabérrel. kell kérni egy plafonárat, amit nem haladhat meg a meló. de arról ne is legyen az embernek illúziója, ha otthagyta a cuccot, hogy az egy fillérrel is kevesebb lesz annál...
a cucc elkészeültekor kis sírás, hogy 4x annyi meló volt vele, mint gondolta. és akkor még nekem kell szégyenkeznem, és sajnálnom.
nagyon kondoloztam, (és újra), egy állványos fúrón. csak annak megvannaka lökethossz, meg befogás, stb korlátai.
mert megoldás, ha egy alurúd szendvicset, (bordákat), összefogva pont az élénél meg lehetne fúrni. 2 marást helyettesítene. csak pont középen megfúrni, se jobbra, se balra nem mehet el. több menetben, és kenéssel.macera. de még selejt darabok mellett is lehet hgoy jobb út.
sőt, 10 centis szendvics él megfúrásokat már csináltak itt a ph-n, nem olyan régen, és sikerült. megkopasztott cpu hűtő lett belőle, csak jóval kisebb...
(#290) proci985
ja.
ráadásul a zalman házai elcseszettül hibás tervezések. a másodikon már javítottak, valamit... - de nem segítek nekik, dolgozzanak a mérnökeik, van pénzük...
ami a házat illeti, van benne egy olyan újítás, ami rém egyszerű, de még nem alkalmazták. csak hát alevédések, sok idő és pénz.
a hatalmas ötletek beleférnek sokszor fél mondatba. ez is ilyen. lsd hullahopp karika. ez is ilyen...
de majd gondolm, jhönnek az ártudakozók az új kérdésssel: mi ez az ötlet... -
szab.tam
nagyúr
válasz
nemethati #282 üzenetére
köszi, rendes vagy.
de kicsit elteltem a témával. ha van időm, akkor végre kicsit gtr2-t. gtr evo-t. dirt-öt, és f1-et nyomnék már. hónapok óta szinte csak tesztre használtam őket, nagyon ritkán önfeledt élvezkedésre. most már nem érdekel a thermodinamika...
milyen jól járnék: kormány felrak, tv előrehoz, bekészül. a lakókocsiban a dirt meg szétfagyna...
laposkúszásban hagynám el a ph-t... -
szab.tam
nagyúr
pont ilyen masszív offban, flame-ben való részvételért kaptam egy hete figyelmeztetést. korpa közé keveredtem könnyű, ha nem vigyázol...)
továbbra is nagyon köszönök minden tetszésnyilvánítást.
eltelt némi idő, így most nem egyenként válaszolok az érdemi kérdésekre, hanem gyűjtőben...
konkrét végösszeg. meg sem tudnám modnani. meg nem is akarom, nem is fogom.
hogy érthetőbb legyen. az infók nagy része ott van a sorok között, csak az a probléma, hogy a színes képek csábítóbbak, mint a szöveg...
-conrad link. ott vannak a hőcső árak. az is, mennyit használtam el. a képen ott van kiterítve, hogy hány darabot vettem.
-egy kiló alumínium kb. 1500-2000 ft. fajtától, profiltól függ. az is megvan mennyit hasznátam fel. de a többszörösét vettema kísérletek során...
-riser. 1-et használtam fel, de 5 db-ot vettem összesen. (1+4-et....)
-tápokat cserélgettem, mire rátaláltam erre. (ez sem titkos adat, lehet kapni...)
-fémmegmunkálás. valaki azt mondja, hogy 3500 ft/ óra. aztán ki tudja, hány napig pöcsöl vele. a másik rábök helgy 20.000-ért megcsinálja. a harmadik cnc 120-150, és elrontja esetleg, mert hülye. totál össze-visszaság....tehát vannak listás árak, amiket meg lehet nézni. vannak nem listás beszerzéseim, egyéni megállapodások után, amit ide nem fogok leírni, pont az üzlet jellegéből adódóan.
egy prototípus előállítása mindig többszöröse a 2. darab megcsinálásának, amikor már megvan a kijárt út egy része.
és mi van, ha rendelésre mégis csak csinálok valakinek. és böködni fog ide, hogy leírtam az árat.
ha valakinek ingyen megcsinálják a marást, vagy maga képes rá, megint más a helyzet.akik ezt kérdezik, rendre nem azért teszik, mert ők is akarnak csinálni ilyet. zsigerből kíváncsiak, fúrja az oldalukat. egyre jobban. és ha leírok egy konkrét összeget, akkor jönnek egyesek, hgoy hány tuning lada jött volna ki bellőle. nakos tri meg quad sli-jeinál megttték páran. és utána beindul a végeláthatatlan flame....
én nem kérek ebből.akit azért érdekel, mert neki akar fogni, az úgyis megtalál értelmes keretek közt kérdezve. ez itt nem az. ez öncélú kíváncsiskodás, zsebben turkálás. magánügy és kész.
és hiába lett leírva, jönnek új árkérdezők. pedig csak vissza kéne olvasni, hogy nem publikus adat.
kinézet.
világosan leírtam, szószerint: "Külalak terén igen tapasztalatlan vagyok,..."
lekentem erre a rozsdaszerű valamire, mert jobban tetszett az eredetinél. abszolút nem volt cél a küllem. valójában elég ronda. ha tárgyilagosan nézzük. nem is azért van mutogatva, mert csini. kizárólag a hűtés megoldás egyedisége miatt. a nagy bordák sem a szépségről, hanem kizárólag a hűtésről szólnak. egy offroad dzsipp sem a bőrüléstől és a gyöngyáz metál festéstől lesz vonzó, hanem pont a brutális felfüggesztéseitől, és attól, hogy ronda.
de úgy érzem, ez a túlnyomó többségnek le is jött...
más kérdés, hogy én kifejezetten jó érzéssel nézegetem, és nem forog a gyomrom...valaki említette a lian li házat. azt fűrészeld szét te...
az egészben rejlő logikát is kár keresni. meg hogy mi érte volna meg jobban. teljesen világos, félreérthetetlen utalás van rá az interjúban. de hát ugye azok szép, (nem szép
), nagy képek elterelik a figyelmet...
réz vs. alu.
át lett gondolva. ezt láttam jobbnak, és kész.
menthetetlenül felmerülnek a kérdések: nem lehetett volna-e másképp. és jön 26 alverzió.
erre csak egyet tudok mondani: de...és?
végre egy kis szakmai szaksz....
(#233) lapa
tanulom a dolgot, semmilyen ide vonltkozó szakirányú végzettségem nincs. a hőáramlás szimuláció nálam nem szoftveresen történt. tesztelések során elindítottam hidegen a gépet, és tapogattam a bordákat, néztem a képernyőn a melegedéseket, és közben tapiztam a bordák különböző részeit, és mértem az időt. és ezekből próbáltam levonni következtetéseket. mivel sok elvet nem ismerek, így sokszor téveset is. de egyelőre nem érdekel, mert egyes hibák kiderültek a tapizással is, a többi meg jól működik.
lehetett volna bordahőfokokat, delta T-ket méricskélni, de ennyire nem akartam belemászni. sokszor előbb fűrészeltem, pasztáztam, aztán gondolkoztam...
a hűtőborda aluprofilokkal az a bajom, hogy túl nagy tömeghez kis leadó felület társul. az xbox borda pedig kicsit sűrű. talán felére ritkítással jobb lenne, mint írta is valaki. de akkor kisebb lenne a tömeg. sokat rágódtunka fórumtársakkal ezen...
a vga hűtőben az a szép, hgy abordákat tudom cserélni, csak fel vannak pasztázva az alurudakra. tehát a végső hőleadó felületekkel tudok még játszani.... -
szab.tam
nagyúr
(#162) Gyuffa
(#163) gordonfreemN
itt nem akartam rögtön belemászni tanácsadódisba, de a te géped az akatrészeit elnézve simán elmegy. fekvő ház, aminek a 2 oldala és a teteje rács. oldalt behúz a levegő, felül meg ki. egy szintes legyen. a vga ra valami nagyobb moddolt passzív hűtőt rátenni, akár a PowerColor HD6850 SCS3-t megvenni. ha élivel fölfelé áll, nem szorul be a meleg.
akár ami nekem is van, egy átalakított pov m2 station is jó.
az elszigetels nagyon rossz stratégia. a mozgó 50 fokos levegő jobb, mint az álló 40. (mert abból álló 60 lesz...)
procihűtőből pedig olyan kéne a fekvő házba, aminél a lamellák a lapra merőlegesen állnak, nem párhuzamosan...
a htpc-m mini ninja-jánál is ez a gond.a tápod környékén is oldalt nyitni a házat.
kb. ennyi..
de a 6850 gpu-ját egy nagyobb méretű ksicsit átalakítot passzív cpu hűtővel is meg tudod oldani. fekvő házban ugye fölfelé állnának a lamellái. csak az alatta lévő slot-ok nem lennének használhatóak. Laraxior kolléga előrehaladott kísérleteket végzett e téren a gtx480 topicban. persze aktív módon hűtve, de jó eredméyneket hozott, ami legalábbis a hangot illetia ref hűtőkhöz képest...
mára off...
-
szab.tam
nagyúr
(#154) Speed(R)
elég konkrét okaim vannak, de még azokat sem fejteném ki. ez van...
má' megint a víz...(
)
(#157) bacsis
sütőtök. lemaradtam valamiről?
egyébként mindenki az idióta töklámpásra gondol, pedig nagyon finom krémleves és főzelék készíthető belőle...
de procival főzött sütőtök főzelék?(#159) GribMate
és még baracklekvár is rá. uh..
(#160) gordonfreemN
hát igen. az alkotóban van ennyi exi-bicikli-ionizmus, hogy élvezi, ha másoknak is tetszik. májnövesztés, és társai. ja.
"oldd meg ezt egy 250x350x400-as kuckóban"
naja. torp meg ússzon 400-at lavórban...a cpu hőtorlódási dolgot akinek van némi szakmai rálátása, vagy akármilyen tapasztalata, elvi hőtan ismerete, rögtön láthatta...
mindazon által működik az is. ha rövidebbek lennének a bordák, akkor már nem lenne olyan jó. hamarabb elérné a felfűtést, és szerintem magasabbra is menne a max hő valamivel. (vagy sokkal?) -
szab.tam
nagyúr
(#143) oneiros
a szemetest én is nézegettem, de túl kicsi volt. azt először a htpc tetőrácsának szeretem volna, de még arra sem volt elég...
(#145) MZperX75
kb. bő 40 kiló a gép. az alu csak 25-26...
(#146) retfirg
tápkérdsét tegyük tisztába:
Model: X-460 FANLESS (SS-460FL Active PFC F3)az adatokat Sandrew már linkelte is...
tehát 1 ágon leadja a 456w-ot. mértem konnektorból csúcsfogyasztást. erre az interjúban nem tértem ki, de itt vannak konkrét adatok. magas processzorpriorítású furmark + linx.
tehát konnektorból, műszerrel mérve:
q9550@3.60ghz@load 1.184v + gtx480@700mhz 410w
q9550@3.95ghz@load 1.280v + gtx480@790mhz 437w
a táp 90%-os hatásfokát számoljuk, akkor a magasabb érték is csak 400w környékén van. messze van a táp maximumától...normál használat mellett a maximum 300-350 w környékén mozog, ezért is beszéltem az interjúban 300w fölötti fogyasztásról...
sokan csak azt nézik, hogy a tápon minél nagyobb szám szereplejen, de azzal nincsenek tisztában, mi is bújik meg az adatok mögött....
a seasonic x460 egy erermax modu87 800w-os tápot váltott le. amit ráadásul olcsóbban is tudtam csak jóval eladni. és nem bántam meg. ez azért talán elárul valamit.ha esetlet valami brutál ötletem támadna, akkor sem fogom lecserélni, hanem kerül mellé egy ikertesó. annyira jó táp, hogy a htpc-be is ennek az öccse, egy x400 került...
-
szab.tam
nagyúr
(#129) jones965
bátyám a nyáron felajánlotta szeptemperi segítségét, némi szoftveres hőterjedés szimulációt is, de nem győztem kivárni. inkább nekiestem a saját fejem és ph-s ötletelő kollégák feje után...
(#132) rudi
előbb is szólhattál volna, hogy ennyire vágod a csöveket.
"Fene tudja, hogy milyen a Conrados csövek belseje, el kellene fűrészelni egyet."
naja. ehhez lenne ész.
még az agyonlapítottat is befogtam a htpc-m chipset hűtésébe. nem látszik jól. a bordába a egyik lapított végét belenyomtam, egy kis thermal lap segítségével. és kiviszek pár vatt hőt. ott rászigszalagoztam egy bordára a cső másik végét. arról már nem készült kép. de az kint van a házon kívül, és forró. tehát kiszállít hőt. ez volt a legszétszadizottabb csövem. fűrész. naja.... -
szab.tam
nagyúr
(#118) bambano
"ha azt írtad volna, hogy lekvárral kened be a hőcsöveket, letépem a monitort a tartójáról "
ha előbb szólsz, hogy letéped a monitort a tartójáról, bekenem lekvárral a csöveket...
-
szab.tam
nagyúr
továbbra is:
(#108) Cs_Laci
kicsiben. ok. 240*120 pixellben jó lesz?
(#111) lkrisztian93
Miért nem rézből van?
sokkal nagyobb a fajsúlya, és a kg-onkénti ára is. a kettőt halmozottan összeadva az alumíniumhoz hasonlítva, adott térfogatra vetítve kb. 6x annyiba kerül... -
szab.tam
nagyúr
(#98) wad
a hőfokok olyan szempontból változtak főként a + 2 kiló bordával, hogy elnyúlt a felfűtési görbe. az alsó kis chipset bordák (2*4 db),kerültek be legutoljára. azok hoztak némi csökkenést.
és az új nagyok nem csak szembe lett forgatva, hanem előtte azok sehogy nem voltak ott. tehát eleve szembeforgatva kerültek + anyagként beépítésre. előtte volt még pár bővítés kíséreltem, de kivettem őket, mert nagyon gány módon néztek ki.
valószínű egyelőre ez a bővítés marad. főként, mert tetszik is...(#104) protosz1988
gondolkoztam rajta, mit is fogok mondani, ha ilyet kérdeznek. passz...
a lehetetlensége abban áll, hogy képtelenség előre árat mondani rá. mert az előre kalkuláltnak lehet nyugodtan a duplája is. ilyet pedig egy megrendelő sem nyelne be.
és ahhoz, hogy ilyen ne fordulhasson elő, még sok tapasztalatot kell gyűjtenem.
aztán lehet, hogy akad olyan elmebeteg kolléga, aki azt mondja, hogy nem érdekli a végösszeg, csak követhető és elszámolható legyen, és csináljuk, mert itt a quad sli, és nagyon hangos...de most valszeg azt sem, mert elteltem a témával. jó a zacher szelet, de nem egymás után 10...
mint mondtam, megvan a ház ötlete. benne egy forradalmian innovatív ötlettel, ami kicsit átszabja a házakkal kapcsolatos elképzeléseket. nem kapkodom el, mert nem hiszem, hogy bárkinek az eszébe jutna. (és hát ugye a szabadalmi védettség sok idő és pénz...)
(#105) Med1on
hát igen. amikor a japcsik majd becsöngetnek, (mert a kóreai brigád lemarad a városnézős taxis miatt a találkáról), és elviszik jópénzért a prototípust, sűrű meghajlások közepette, valószínű átformálom a dollárral és yennel szembeni averzióimat...
egy 2 gpu-s kártyát is simán lehűtene a monstrum. a járatok végig ki lettek marva. 12 db. több lehetőségem van. vagy gpu-nként bevetek 4 db-ot, és a 2. emeletre csak 4 db. szállít fel hőt. vagy ha a hőmennyiséggel lenne gond, akkor egy 3. emeletet építenék. ez is lehetséges. a variálhatóság, bővíthetőség be lett kalkulálva.
más a probléma. túl zsúfolt a nyák. csak átalakított fullcover blokkal lehetne nekiállni. azzal a megoldásal, amit az interjúban említettem is. fullcover blokkba ágyazott réz laposrúd, és abból hoznák ki a meleget a hőcsövek.
drága, macera, de lehetséges. sőt, sli is, csak jó hosszú sli híd kell. és kérdés, hogy az sli híd + 2*riser mit szólnának az egészhez...
-
szab.tam
nagyúr
(#86) Televan
kézügyesség? hidd el, nem kell az ide...
életem első fémreszelőjét valahogy a nyár lején vehettem meg, külön bejáratú, saját fúróm a mai napig nincs...
viszont a szomszédnak van flexsze, ami vasárnap délután 3-kor sok mindenért kárpótol...(#88) moli.hu
ha az egyik zaj elnyomja a másikat, az hasonlatos megoldás ahhoz, ha a fejfájást bokánrugással csillapítanak...
azt elfelejtettem mondani, hogy a 3 évvel ezelőtti alaplap egy olyan asrock lap volt, (Penryn1600SLI-110dB), amit kintről kellett hozatnom, mert itthon nem lehetett kapni. oka volt, hogy miért az kellett. (sli, 2*ide, 3*pci.) de cserébe úgy cücörgött és sípolt, hogy emlékeim szerint még a nyitott ablak mellett is nagyon zavaró volt.
az asrock első szilárdelektorlitos kondis lapja volt. hát, így sikerült....(#89) bigsee
kompatibilis.
vagyis azzá tehető. azért nem kapnám szét a cpu hűtőt hetente 2x....(#91) zoltanz
konkrétan az összes játékhoz, amit szeretek...
igazából még a 3,4 is kevés volt néha. 3,6-nál már tűrhető, fölötte tűnnek el a microlaggok.
nem kezdem el felsorolni őket, mert nagyon átmegyünk off-ba, és utána jön a menetredszerinti kinek hány mag, hány ghz elég, nem elég, amd vs intel flame és troll... -
szab.tam
nagyúr
(#74) izee
(#75) buherton
felület, tömeg, lamella távolságok. nehéz kérdés. én kicsit, (nagyon) vaktában lövöldöztem. de vga hűtőhöz nem akartam aluprofil bordát. a tömeghez képest túl kevésnek találtam a hőleadó felületet.
szerk: megmértem, 2mm az xbox bordái közti hézag...(#76) Zso2
ferraris háttérkép:
- politikai hovatartozásomat nem osztom meg, mert fele szimpatizánsaimat azonnal elveszteném.
- a golyóim oldalszimpátiája nyilvános: inkább balos, oda tolódnak inkább, ha van hely.
- de ferraris? azmilyenaz?- egyébként nem jellemző, csak tetszett a kép. f1 2010-ben is azzal megyek, amihez éppen kedvem van...
-
szab.tam
nagyúr
(#64) ZeUS2140
csak a 2 hűtő kb. 25-26 kiló. a többi meg gondolom kb. 15.
össz kb. 40(?)
viszont a vga a hűtőjével együtt nagyon egyszerű módon leoldható a gépről. a riser kábelnek köszönhetően egy rések közti benyúlás és egy egyszerű mozdulat, majd 3 kábel, (monitor + 2 táp), lehúzása az egész...(#66) ANOka
"anyámmal élek, macskám van, babettával járok. és még én ne legyek kemény?" ( valami ilyesmi, by csoki)
- mondjuk egyik sem, de akkor is...(#69) wad
így is működik szépen a kémény. a nagy bordák belsejére került szembeforgatva + 2*1 kiló borda, így meganyni apró kéményecske keletkezett. de ezzel már nem akartam bakavarni az elmékbe....
de itt egy nagyon friss kép, ami idáig nem volt meg. (a guruló polc szerelésekor fértem hozzá, hogy megörökítsem.
itt látható a 2 kilón kívül még pár darab bontott chipset borda is, amit alulra felragasztottam, hogy javítsak a hatásfokon. ezek olyan apróságok, amiket úgyis folyamtosan barkácsolok, és magam sem tudom nagyon követni....egy zalman fanmate 2 még ott néz árván, de nyugi, nincs rákötve semmi. csak készenlétben van a másik gtx480-hoz, ha valamiért azt kéne betennem...
(#71) Entryy
eltelt idő: a szép, nagy csábító képek közt a szövegben el van rejtve az infó....
emlékeztetőül: idén márciusban dobtam ki a h50 vízhűtőt. onnan indult az egész móka... -
szab.tam
nagyúr
színesfém kérdése. látom sokakat izgat.
vittem a vga hűtőt összeszerelve, (váz bordák nélkül, kb. 10 kiló), a trolin. 13. kerület. pár helybéli tekinteten láttam, hogy fejben kiszámolták mennyit érek válltáskástól, szemüvegestől, fémtelepi átvételi áron....(#43) Szoszibá
"Egy átlag konfig méretét megkétszerezve lehet csak passzív gépet csinálni?"
100w összfogyasztás alatt nem. az interjú elején említett kis gépem ment jó darabig venti nélkül. voltak túlmelegedési gondok, így most 1 db. 9 centis be lett téve, kb. 350rpm-en. azt még ki kell lőnöm, de lesz vele meló....
egyébként nagyobb fogyasztásút kisebb méretben is bőven össze lehet talán hozni. de én nem akartam elhibázni, és ilyenre sikerült.
ezen ráadásul jobban lehet szörnyülködni.(#44) Stargun!
peltiereket annyira nem ismerem. volt egy gecube x1950xt-m anno, az agp akkori csúcskártyája. azon volt gyárilag peltier. csak a baj volt vele. én úgy gondolom, hogy az csak + hő, amit el kell vinni. az egész rendszer szempontjából inkább veszteség, mint nyereség.
(#54) ANOka
a költségek nem nyilvános infó...
(#59) DrJános
nagyon jogos kérdés.
de halvány gőzöm sincs. vannak hűtők, amikben a csövek akár fejjel lefelé is működnek. biztos megvan az elvi magyarázat, hogy melyik fajta cső hogyan működik.
a conrad csövekről már tudom, hogy csak a leírt módon működnek rendesen. a kudarcos lábvízmelegítős kisérlet óta már más is mondta ebbéli tapasztalatát. -
szab.tam
nagyúr
mindenkinek nagyon köszönöm!
(#13) -=Ghost=-
vízhűtés. vártuk, vártuk....(#19) apollo12
vga feszt elvből nem emelek. alapfeszen 800/4000-et tud. nem látok melegedésbeli különbséget..."ez mellet már lehet aludni"
lehet, de nem érdemes. nem főz reggel kávét....(#25) Egon
nézegettem a gyári megoldásokat. hemzsegnek a tervezési hibáktól. nagyságrenddekkel nagyobb butaságok vannak benne, mint az én cpu hűtőm aljában a hőtorlódásnál. de természetesen nem mondom meg, mik ezek. találják ki a jól megfizetett mérnökeik...(#31) TheChos3nOne
lehet, hogy egy 570-et könnyebb lett volna lehűteni. de itt pont ez is benne volt a kihívásban.
volt egy "b" terv: 2*6850 powercorlor passzív, eyefinity lehetőséggel. de az nulla feladat lett volna...(B)(#35) stratova(/B)
a tervezés az nem egy konkrét lépés volt. folyamatos ötletelgetés az itteni ph-s fórumtársakkal. még a marónál is változtattunk, szinte a gép alatt...a "villástargonca" felvetésre egy elég friss kép:
ezen látható, hogy egy 6 görgős polcon megoldott a kihúzhatóság. a mostani helye zártabb, mint kihúzva a tesztekkor, de nem látok lényeges hőmérésklet emelkedést. (gyakolatilag eyelőre inkább semmilyet... - de a hétvégén majd újból megnyúzom.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest