Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

:R

(#369) pitepeti71

ötletelést előre is köszi, majd később keressük egymást... :R

sli: nem kérdeztem semmit. csak kibeszéltem magamból... :)

ház maga a hőleadó elem: többszörösen rossz koncepció, nem nem fejtem ki, a zalaman mérnökei jöjjenek rá maguktól, kapnak érte rendes fizut.... :K ( :(( :((( )

szeparáció megint nem jó. feljebb asszem már ki lett fejtve: a leválasztásokkal meggátolnánk a légmozgást, ami a rendszer egésze szempontjából nagyobb hűtés hatékonyság veszteség, mint nyereség a kevésbé melegdő alkatrészek szemszögéből.
    valahogy így: ha a 40 fokos alkatrészt elzárjuk, 60-70 fokos lesz. jobban jár, ha máshonnan kapja az 50 fokos, de mozgó levegőt...
    kifejtettem abbéli álláspontomat, hogy nem jó a levegőnek megmondani, hogy merre menjen. inkább utat nyitok neki.
    szervereknél sok értelme nincs ennek. ahhoz túl drága. jó mindőségű venti kell, nem baj, ha hangos, nem zavar senkit.
    ott a meleg elvezetése lehet a hasznos. van, ahol egy uszoda vizének fűtését oldották meg...

(#370) Dark Archon

betegesn porszűrő ellenes vagyok.
    nagyon lerontja a legkisebb rács is a légmozgást. még a méhsejt cellás is. (de valami mégiscsak kell határolja gépet...)
    a szűrő meg végképp.
    passzív módban nagyságrendekkel kevesebb por jut be a házba, mint olyan aktív módnál, ahol csak 1 venti előtt nincs szűrő.
    itt majd talán fél évente megmutatom neki a porszívót. egy aktív hűtésnél érdemes megnézni, mi lesz fél év után.

tehát: itt nem lesz semmilyen szűrő! :N

Új hozzászólás Aktív témák