Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz atesss #18 üzenetére

- mivel a GMA950 nem rendelkezik hardveres t&l-gal, ami dx9 követelmény -- csak szoftveresen tudja ezeket, ami miatt egyrészt lassabb, másrészt néhány játék nem hajlandó elindulni vele. Erre valahol (talán épp a ph-n) a 3danalyzer nevű programot ajánlották, evvel elvileg néhány játékot mégis működésre lehet bírni.

Meg van még egy hasznos kis eszköz GMA950-es notikhoz/netikhez: gmabooster, ami a notik/netik 166-250MHz-es csökkentett órajelét meg tudja emelni egészen 400-ig.

(Dejó, annyi hasznos kis programom van, de se rajtuk keresztül játszani, de még egyáltalán telepíteni és belőni se volt időm őket... megvett játékok is halomban állnak... hülye diplomaírás, hülye túlórázás :U)

• .mf

veterán

válasz rudi #5 üzenetére

"Ez a méretosztály 6-10 órás üzemidővel és valami korrekt árral nagyon ütős lehetne, de miért érzem úgy, hogy soha nem kapunk ilyen gépet..."

Csak kitartóan kell vizslatni az aphrót, aztán amikor valami jót lát az ember, lecsapni rá :DDD (A Vaiot is így szereztem, 2 évesen egy drágább netbook áráért megkaptam; és az akku-ideje még a standard akkuval is alázza az összes netbookot...)

Jah, hogy újonnan, ezekkel a procikkal? :))
    Úgy tényleg nem lesz még sokáig :(

• .mf

veterán

Végre, miután nemrég jelentették be, hogy 4 ULV procit kivonnak, ideje volt, hogy az utánpótlásról is gondoskodjanak :U

Az viszont továbbra sem tetszik, hogy ULV-procikból továbbra is csak ultradrága kategória van. SU9xx0, a most kivonásra kerülő elődje is U7xx0, azelőtt pedig U2xx0 volt; sehol egy középkategóriás, pl. SU8xx0 fele cache-sel és/vagy 10 helyett 12W TDP-vel, cserébe jóval csökkentett áron. :(

Intel-Atom vs Ion: az Asus N10-ben ugyan 9400M integrált helyett 9300GS dedikált grafika van, de az még a CoD4-et is vitte... az pedig kellően modern. Ezzel szemben egyik GMA950-es laptopomon/asztali gépemen sem tudtam pl a CS:S-t sem 2-4FPS-nél magasabbra tornázni, ami azért elég gyenge teljesítmény... na jó, lehet, hogy az 1 bot kavarta meg a dolgokat, mert Morrowind pl. fut egész jól, Rome:TW is, stb. De ég és föld a kettő között a különbség.

Új hozzászólás Aktív témák