- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Szerintem is van itt egy nagy félreértés (csak nem tudom, kié). Szóval, nyilvánvalóan nem a 0-ról kell felismernie az MI-nek a képet, hiszen ahhoz nem hogy egy IGP számítási teljesítménye, hanem sokkal több is kevés volna. Az sem biztos, hogy egyátalán ott tart már az MI kutatás, hogy ez kellő számítási kapacitással menne. De nincs is rá szükség. Megvan az információ, hogy mik vannak ezen kis mellék-képen. Viszont így sokkal pontosabban megállapítható, hogy mennyi is látszik pl. a játékosból az adott bot számára, mennyire látja be a terepet, ami meg befolyásolja az útkeresést, stb. Ezáltal lehet életszerűbb a dolog. Persze ehhez is összetettebb MI-logika kell, de ez még belefér.
ps. korábban becsuktam ezt a tabot, aztán megfeledkeztem erről a topikról.
-
-
MongolZ
addikt
Nem érted. Ha 1 méterre állok tőled, kilátszik a fejem, a testem 95%-a ki van takarva. Észreveszel? A sugaras módszer alapján nem. Na itt a hiba. Persze lehet játszadozni a távolságokkal, de nem ez a lényeg.
Én meg azt mondom, hogy aki ezen képes vitatkozni, az a múltban ragadt.
-
MongolZ
addikt
És ha pl. a játékos egy fal felett kukucskál ki a fejével, akkor a sugarak 5%-át látja a sugaras megoldásod. Tehát 95% elveszett, több, mint a bokroknál. Persze ki lehet indulni nem csak a sugarak számának meghatározásából, hanem sugarak sűrűségének figyeléséből is. De egy biztos: olyan játékot még nem láttam, amelyik ezt abszolút normálisan lekezelte volna.
Piraki: A verseny nyílt volt és meg volt hirdetve az interneten.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Például nem kell az AI látótávolságát behatárolni. Ez általában alkalmazott dolog, hogy a gépi ellen ne szedjen le nagyon távolból. Viszont ezzel jön az a probléma is, hogy ha látótávolságon kívül sunnyogsz az AI előtt, akkor ugrándozhatsz, akkor sem reagál rád. A sugarakkal pásztázás is problémás. Rendszerint egy bokrot a jelenet szintjén nem helyenként lyukacsos tereptárgynak tekint a gép. Beállítás kérdése ez, de szokás szerint a jelenet szintjén egy falnak látszódik, illetve ennél rosszabb helyzet az, ha nem tekinti semminek. Ilyenkor szokott az jönni, hogy fejbe lő az ellen, holott te sunyítottál a sűrű bokorban. A képi felismerés elég jó lehetőség ezekre a helyzetekre. Végre úgy kezelhetőek a tereptárgyak, ahogy azok tényleg látszódnak.
Attól függ, hogy milyen IGP. De tekintve, hogy a gépi ellennek nem kell izombrutál precizitás, így aránylag gyorsan számolható egy kép. Ez nagyon jól konfigurálható a motoron belül. Nem kell az AI-nak 8xAA-val számolni Full HD-ben.
Semmi. Azok a gépek is megfelelőek, hiszen az APU IGP-je attól, hogy számol az AI-nak még számolhat neked is képi adatot. -
MongolZ
addikt
Úgy érzem nem látsz tovább a jelennél. Nézd meg a lehetőségeket: Ha az MI "kénytelen lesz" kiindulni képi információkból, akkor az MI-k az eddigiektől eltérő irányban fognak fejlődni. Igen, jobb képfelismerés, döntések hozatala a "látottak" alapján. Azaz döntés nem információ, hanem tudás alapján. Ezen a lebegő szekrény dolgon nem tudom mit lovagoltok, szerintetek nem lehet leprogramozni azt, hogy az MI felismerje azt, hogy ha olyan mozog, aminek "nem kéne"? Egy biztos: a jelenlegi MI-k nem jók. Fejlesztésre van szükség. Ha mindenki így gondolkodott volna, mint Ti, még mindig Amőba szintű MI-knél tartanánk.
-
drkbl
őstag
De pont ez a lényeg ebben az eljárásban, hogy mondani fog neki valamit a szekrény IS
Lehet, hogy szerinted másodlagos kérdés az, hogy pl. STALKER-ben a butábbnál is butább zombik három bokron keresztül is halálpontosan, egyeslövésekkel lőnek a játékosra, miközben az belőlük még távcsővel sem lát semmit; szerintem nem.
A sok butítás - bizonyos távolságon túl nem követ, bután hátat fordít, visszamegy a kiindulópontra, bizonyos távon túl nem lő a játékosra, nem megy a játékos után pályaváltáskor - pont azért van, hogy legyen az embernek is esélye.
-
Mijo
tag
Abban az esetben, ha a raytracing megközelítéssel próbálod meghatározni egy objektum láthatóságát az a gond, hogy amennyiben a pálmafák levelei között kijut egy pár (elégséges) sugár, lazán rámondod, hogy látja a hegyet, és mindent tudhat róla (melyik oldalát nézi, milyen magasan van a szereplő,stb.). Ezzel szemben az ilyen mintázat felismerésen alapuló megoldások, bár több erőforrást igényelnek, emberibb viselkedést adnak, mert az emberi látást szimulálják, és esetleg "elsiklanak" egy a lombok között látszódó sziklarészlet fölött.
Azt is belátom, hogy mindkét megközelítésben lehet "csalni", segíteni a gépet, olyan paramétereket megadni, amivel sasszemű, vagy vaksi karaktereket hozhatsz létre.
Üdv: Mijo -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezt egészet konkrétan a Ghost Rider leírásából és az AMD sajtóanyagából írtam.
Tudtommal elég régóta a dolgoznak efféle sugaras vizsgálattal a motorok. A hatékonyság, mint írtam eléggé szélsőséges. Ha ezzel jobb lesz, akkor már nyertünk. Talán nem véletlen adtak az ötletnek 20k dollárt. Ennyit bőven megér. Ráadásul ott az ingyen IGP a mai procikban.
Csak azzal az apró csalással sosem fogunk valós emberi intelligenciát szimulálni. Valóban nincs akadálya, hogy az AI ne csaljon, csak éppen kérdéses, hogy elég jó lesz-e úgy. Ezzel az eljárással elég sok információhoz juttatod az AI-t, anélkül, hogy csaló lenne. Ez extra információ is lehet a gépnek, ami alapján dönteni lehet. Azzal pedig eleve semmit sem vesztettünk, hogy megszületett ennek az alapötlete (max. az AMD 20 rongyot, de ők ezt vállalták). Ha viszont implementálják, és beválik, akkor szintet léphet a gépi ellen intelligenciája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Gyúrósok ide!
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest