- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Ha Abu nem értelmezte félre a dolgot, akkor ott valami nagyon nem stimmelt... épp ezért eleve a cikket kritizáltam, nem a díjat. Meg hát, felőlem a Jóisten is mondhatja, hogy piros az ég, nem fogom neki elhinni...
"a sűrűség ugyanannyi lesz"
És akkor mi van? Mondom, ha nem is konyítasz hozzá, akkor miért szólj bele egyáltalán...
-
ddekany
veterán
Hagyjátok ezt már abba! Ha tudod magadról, hogy közöd nincs a programozáshoz, minek szólsz bele? 1 méterre... részlet kérdés... közelebbi ellenfélre több sugarat lősz ki mondjuk. Csak állatira nem az a célom, hogy most itt egy konkrét algoritmust kidolgozzunk a láthatóság dologra. Főleg olyanokkal, akik olyan realitástól elrugaszkodott ökörséget erőltetnek, hogy ezt a feladatot képfelismeréssel kell elvégezni, tök fölösleges lenne. Annyit próbáltam számukra kifejezni, hogy ha valamire jó egyáltalán játékokban, amivel illető nyert, az nem ez. Ha nagyon (és feleslegesen!) precízen akarod ezt csinálni, mondjuk 4-ed felbontáson pixel pontossággal, az is megoldható, de akkor egy tök speciális képet renderelsz, ahol csak meg kell számolni, hogy adott színű pixelből hány van, aminek ismét semmi köze ez ilyen képelemzéses csodákhoz. És ez is még brutál erőforrás zabáló lenne persze...
-
ddekany
veterán
És pont az a lényeg, hogy a sugarak 95%-a leveszett. Ebből adódik, hogy átlagban később szúr ki az ellenfél ha csak a fejed lóg ki, ahhoz képest mintha teljes alakban látszódol (u.i., lövi ki időegységenként véletlenszerű pontra rajtad a sugarakat, és amíg nem trafál bele abba az 5%-ba, addig nem vett észre). Ha nem érződnek reálisnak a százalékok, akkor lehet rajtuk finomhangolni... mondjuk több sugarat lösz ki, hogy hamarabb észrevegye a kilógó részeket, de a bokor takarását 90%-ra emeled. Vagy, akár, fejen lévő pontokra statisztikailag több sugarat lősz mint a többire, mert a fej feltűnőbb mint egy kilógó egyéb tesztrész.
Amúgy meg... erről el lehet beszélgetni, hogy mennyire jó vagy rossz megközelítést ad a sugár lövöldözés, de egy valami biztos, hogy a képfelismerés sokkal rosszabbat adna még fatális erőforrás költséggel is, mert állati távol vagyunk attól, amit az ember tud ilyen téren. Igazából aki ezen képes vitatkozni, annak nyilván lövése sincs... Már elnézést, de ez van.
-
Pikari
veterán
az alábbi szakállas vicc egy megfelelő részlete tökéletesen megmagyarázza a kérdéseitek:
A felelős vezető a tejet hazaviszi, majd bebizonyítja, hogy a teheneket privatizálni kell, hiszen az üzletág ráfizetéses. Elhatározzák a tehenek jelképes összegért történő eladását, majd meghirdetik a helyi újságban, amely egypéldányos és csak a vezetőnek jár. A vezető megpályázza a marhatendert, és csodák csodája: meg is nyeri! Rögtön tart egy sajtótájékoztatót
-
ddekany
veterán
"Nézd meg a lehetőségeket: Ha az MI "kénytelen lesz" kiindulni képi információkból, akkor az MI-k az eddigiektől eltérő irányban fognak fejlődni."
Még egyszer, semmi akadálya nincs annak, hogy végezz egy becslést, hogy mi az, amit felismerhetően lát a gépi szereplő, és mi az amit nem. Persze, munkás megoldani, mint mindent... de ehhez lerenderelni egy képet és képfelismerni az hidrogénbombával verébre, ráadásul állati távol vagyunk még attól, hogy tényleg fel is ismerjen dolgokat a gép hasonló hatékonysággal mint egy ember. El vagytok teljesen tévedve.
"Ezen a lebegő szekrény dolgon nem tudom mit lovagoltok, szerintetek nem lehet leprogramozni azt, hogy az MI felismerje azt, hogy ha olyan mozog, aminek "nem kéne"?"
Aki egy picit konyít a dologhoz, és nem csak teljesen laikusként okoskodik, az tudja, hogy pont ez az, amit gond leprogramozni. Mert OK, azt előre leprogramozhatod, hogy ha jön egy tárgy szembe, akkor az gyanús. De még van 1001 ilyen lehetőség, ami egy ember számára egyértelmű, egy mostani AI számára viszont külön le kéne programzoni, hogy miként reagáljon rá... Na pont ez az egyik fő gond. Ehhez ennek a kutatásnak pont semmi de semmi köze.
-
WZP
aktív tag
Én csak azt mondom, hogy egy olyan AI-t, ami ennyire különbözik az eddigiektől megközelítésben, olyan szintre fejleszteni, hogy legalább a mostaniak szintjét elérje, sőt, hogy jobb legyen, hihetetlen bonyolult lenne leprogramozni. De még ha sikerülne is, egy karaktert ellátni a saját, önálló intelligenciájával se lenne semmi szerintem resource oldalról, nem hogy több, esetenként tucatnyit, vagy még többet... szerintem többet enne mint a játékot futtatni.
-
nagysandor88
tag
Én már várom, hogy ezt a technikát implementálják a játékokba. Ki tudom tépni a hajam, amikor a Company of heroes-ban besunnyogok az ellenfél bázisára snyipperrel, és láthatóan keresik, pedig láthatatlan. Elindulnak felé, követik az egységek, de próbálják tartani azt a távot, amiből még nem lesz látható, mondanom sem kell, hogy néha ez nem jön össze a gépnek. Ilyenkor van vége a mókának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest