- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#40553216 #280 üzenetére
És ez még mindig csak egy lightweight dolog, KDE még akár scripteket is futtat a különböző energiakezelési események esetén, ha azt szeretném:
(nyilván nem neked linkeltem, gondolom ismered)
VaniliásRönk szerintem látott egy Gnome3-as disztrót, aztán onnan von le következtetéseket mindenre. A Gnome3 koncepciója eléggé érthetetlen, nem tudom kinek lehet jó a nagyszülők netezős gépét leszámítva, amit így nem tudnak elnyomkodni...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #115 üzenetére
Ismerem a derivátumait, ezért is nem használom egyiket sem. Rossz alapokra nem lehet jó dolgot építeni.
Nem tudom másik disztrókkal mi van támogatás téren, de amit megoldottak Ubuntura, azt más disztróra is megoldották / megoldják.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #110 üzenetére
Nem tudom ez honnan jött...
Én pl. nem szeretem az Ubuntut, stabilnak sem tartom, főleg nem tartom kezdők számára ajánlható rendszernek és védeni sem akarom, de az abban lévő sw központ is egyből működött már az első kiadásában is, rákattintottam a programra és feltette. Függőségekkel együtt pikk pakk.Jim Tonic: plusz javítják a hibákat / módosítanak az elképzeléseken. A Win idegesítő apróságait meg koncepcionális hibáit viszont nem. Jönnek a hotfixek, meg időnként SP-k, de elkeserítő a helyzet, érdemi javulást ritkán kapunk velük.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sing1ep1ayer #108 üzenetére
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sing1ep1ayer #101 üzenetére
-Nekem T400-am van, viszont Intel + radeonos (HD3470), szóval olyan mint a tied, csak egy picit gyengébb. Egy másik T400-ról lementettem a telepítésem partícióját, mert abban csak az Intel szutyok volt, aztán az új gépen visszatettem kparteddel a partíciót, majd helyreraktam a grubot és már indult is a Chakra, mintha nem is történt volna alatta komplett laptop csere. Megcsináltam Win7-tel is ugyanezt, az persze nem tudott elindulni...
Nah viszont a lényeg az, hogy kapásból a Win7-en sincs eszköz a VGA váltásra, a Catalyst driverből le lehetett kapcsolni a radeont, de a visszakapcsolásra nincs eszköz, majd körül kell néznem a gyártó oldalán hogy mi kell ehhez, hogy ne csak biosból menjen. Linuxon bár nem egyszerű, de létezik rá megoldás, ha kijön a nagy radeon driver frissítés a 3.11-es kernellel, akkor megcsinálom.
-A wifi driver meg egy másik tészta. Debianban nincs, nem fért bele a licensz megkötésekbe. Más disztrón nem ilyen szigorúak, ott lesz. Aki Debiant letölti, az valszeg elolvasta h. miről szól, ha nem, akkor meg így járt, "az ellen nem véd."
-Workspacek: hasznos dolog, munkából kifolyólag ha fejlesztek valamit, egyik asztalon a böngésző, másikon a fejlesztő progi, harmadikon az apróságok, köztük meg az asztalváltó kocka animációja vált, ami bazi jól néz ki és feldobja a munkát. Egyszerűen kényelmesebb így tolni, mint elveszni az ablakok között alttabbal.
-effektes ablakkezelő: persze, eye candy. Viszont baromi jól néz ki, ha bezárok egy ablakot, az meg erre darabokra hullik. A Wines aero ehhez képest a bozótosban sem volt, most meg már nem is lesz soha, mert kinyírták végleg. Szeretem nézni, mikor leesik a Windowshoz szokott emberek álla néhány effekttől a KDE-n
-függőségek: Windowson is vannak, pl. szépen néz ki, mikor idővel a VisualC++ összes verziója 64 és 32 biteseket is beleértve felkerül a gépre, és az ezek egyikét igénylő programot meg ha leszeded, az nem fog szólni, hogy esetleg lehetne törölni ha másnak nem kell, otthagyja szépen... .Net is tud hasonlót produkálni.
-energiagazdálkodás: hogy Debianon meg Ubuntun mi van, az egy dolog. Nézz meg egy KDE-s disztrót. Egy random kép egy régebbi KDE-ből: [link] Hiányzik valami? Nem.
-HW kérdés: még nem válogattam HW-t Linuxhoz, nincs is igazán értelme vagy szüksége a dolognak. Egy rakás P3-as, P4-es gépet is beleértve, "csak felrakom, aztán megy". A mai "desktop" disztrókon már a zárt driverek kézi telepítésére sincs szükség, pl. komplett Catalystet felrakja magától.
Van egy Audigy1 kártyám. Win alatt csak mókolt driverrel lehet 5.1-ben használni vagy játék alatt HW gyorsított térhangzást használni, mert a Creative cégnek nem éri meg a régi cucc supportolása. Ezzel szemben Linuxon csak simán működik, ráadásul ennek nem tudom az okát, de még jobban is szól.
-Debian, Ubuntu. Ebből a Debian egy más világ más igényekre, az Ubuntu meg olyan amilyen sajnos... Szerencsére van még 400+, köztük több olyan, ami teljes "asztali" élményt nyújt, komplett szoftvere környezettel. Ilyet nagyjából ott kell keresni, hogy KDE.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen joysticket vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest