Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz Syl #133 üzenetére

"Egy barátom is görcsösen ragaszkodik az XP SP2-höz. Persze szigorúan Windows Update OFF üzemmódban."

Kivéve amikor már a szoftvergyártók is dobják a támogatást. Aztán lehet, hogy éppen a gép upgrade (elvégre a hardver sem húzza örökké) fogja megadni a kezdőrúgást a váltáshoz. Ma is használnak még Windows 98SE-t, OS/2-t és Solaris-t is. De csak nagyon kis százalékban.

(#144) dabadab: Ez a kettős mérce minden alacsony piaci részesedésű terméket sújt. Az Operával nem működő oldalak miatt is az Opera volt a hibás, még véletlenül sem a gányoló webfejlesztő. :DDD

(#147) Studiossrác: Nem érzed az érvelésedben a torzítást? Ha a rendes írástudást összevetjük napjaink digitális írástudásával (az EU így hívja, nagyon találóan), akkor kb. azt kapjuk, hogy utóbbi nagyon alacsony szinten van. Mintha megtanítanák az embereknek, hogy hogyan kell leírni azt, hogy "Coca Cola" meg "McDonalds" meg "Apple", meg "Google", aztán ennyi. A többi betűt, szókapcsolatot és semmi mást nem ismerne.

Szóval azért ne a Linux legyen már a hibás, hogy nem konzumidiótáknak készítették és tolják dollármilliárdos marketinggel, hogy ez kell neked. A next-next-finish sem fogja elfedni, hogy bizony ott is vannak könyvtárak, függőségek, DLL-ek, stb., ahogy a GUI sem fedi el, hogy ilyenkor valamilyen konfigurációs fájl (vagy registry bejegyzés) állapotát változtatod meg.

2013-ban is lehet jönni azzal, hogy "Miért kell nekem értenem a géphez? Nem vagyok én informatikus/kocka!", de lassan már olyan nevetséges lesz, mint a "mé kel nekkem érttennem az nyelvtanhozz? nm wok énn nyellvész."

(#151) Kopi31415: "nem nekem kellett megvárni, amíg egyik telepítés véget ér, hogy kezdhessem indítani manuálisan a következőt."

Na igen. Nem ugyanaz, mint mikor az msiexec dolgozik és addig semmit nem installálsz/uninstallálsz. :D

(#175) dabadab: "Valami olyat tudok csak elkepzelni, hogy nem SUSE-re keszult csomagot eroltettel fel ra, vagy valami hasonlo, nem rendeltetesszeru hasznaltot."

A SuSE RPM csomagkezelőt használ. Azzal elvileg vannak ilyen gondok. Legalábbis én utánagugliztam, mikor kíváncsi voltam, hogy melyik a jobb, a deb vagy az rpm és több fórumhozzászóló említette, hogy a függőségkezelésben jobb a deb, meg volt régebben valami, amiben jobb volt az RPM, de már a DEB behozta a lemaradást.

(#179) quailstorm: "Last active engem sose érdekelt, nem én tartom fenn az ncoret"

Én sem, de ha már fut a kliens úgyis, akkor seedeljen is, ne hosszú ideje inaktívakat tartson megosztásban, amiknek úgyis az lesz a sorsa, hogy majd törlik, aztán valaki felteszi újra.

(#180) Bici: A KTorrent nem támogatott kliens leginkább sehol. Néhány helyen még tiltott is.

• Bici

félisten

válasz Syl #169 üzenetére

Ha nem okoz kárt senkinek, akkor az szerintem nem erkölcstelen, csak törvénytelen. A törvény pedig általánosít, nem tér ki minden egyes élethelyzetre.
    De ebbe ne menjünk bele, mert nagyon hosszúra nyúlna.

Más részről egyetértek azzal, hogy inkább használjon ingyenes progikat ha nincs pénze, mert így példát is mutat, növeli is az ingyenes szoftverek használati arányát a statisztikákban, és terjeszti is valamilyen mértékben, hogy ezek is jók, és ha küld hazsnálati statisztikát, akkor hozzá járul a szoftver fejlődéséhez.

• quailstorm

félisten

válasz Syl #161 üzenetére

Sose értettem azokat az embereket akik ilyen hatalmas IQ-val rendelkeznek hogy a leggányabb tört rendszert használják... Haveri körömben mindenkinek jó a nem frissülő Win7 mert működik. Én meg nem értem őket...
    Aztán mikor ideadja a telóját javításra csak 27 trójai van rajta...

XP-hez van rendes kulcsom, máshoz nincs. De google 2 keresőszó és meg van oldva a probléma. Más gépéhez ott a daytona 2008 ha XP kell. Nem tudom mennyire legális, de működik.
    Vista-tól 8-ig meg a leglustább megoldás a KMSemulator, de számtalan más is van, csak Win8-on használom az említettet. Onnan meg olyan mint az eredeti.
    Persze ahhoz is kell ész hogy az ember nem nyeljen be egy vírushalmot mikor ilyenben utazik...

És ehhez képest jó az XPSP2, hááát fasza. Nem egy kapkodó idegbeteg az athlon XP, a mostani internet nagyon bedurvult gépigényben. De egyébként gyors rajta az SP3, minden mással. Pillanatok alatt bootol, kikapcsol. Gyorsan indul az office, megy a scanner szoftvere is, képszerkesztés alapfokon, nero wave editor. Szóval el lehet vele lenni. Még egy Half-life LAN Co-op-hoz is jó(GF4200ti). NOD32 antivirus 6 viszont elég komoly lassító tényező, de jobbat nem tudok, inkább legyen lassú a vírusirtó miatt, mint a vírusok miatt.
    Egy lubuntu meg kb ilyesmire ugyanúgy megfelel, csak nagyon másképp megy.

• Bici

félisten

válasz Syl #161 üzenetére

Nem akarok warez témába belemenni, de ha tényleg nincs pénze, akkor nem mindegy, hogy lopja a fizetős szoftvert vagy ingyenest használ? Anyagilag ugyanott van mindenki. :U

• pushalias

addikt

válasz Syl #133 üzenetére

Sajnos sok ilyen felhasználó van. Nem tudom, a barátodnál mi az ürügy a frissítések kikapcsolására, a leggyakoribb az, hogy jaj, belassul tőle a rendszer. Aztán ha beüt a gebasz (ha ugyan be nem ütött már, csak még nem vette észre), csúnyákat fog mondani. Ha alkalmatlan a rendszere egy Windows 7-hez, akkor már inkább tényleg egy jól karbantartott Linux, mint az állandó veszély.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés