- Mobil flották
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nem maradhat AI nélkül a strapaszekció sem
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin Eden
tag
válasz
turbulencia8 #4072 üzenetére
Nekem is pace-em van, de még akkor vettem, amikor nem volt stratos, nekem utóbbi jobban tetszik, óraszerűbb, férfiasabb. De most már ott a verge is, illetve a legújabb, a gtr, nézz rá ezekre is.
-
Martin Eden
tag
válasz
Nokedli999 #3997 üzenetére
Nekem másfél év használat után (azt a szoftveres bug-ot leszámítva, amikor hirtelen lemerül az óra, mint egy tengeralattjáró, bár mostanában ez is ritkább), még nőtt is az átlagos üzemidő az utolsó frissítéseknek hála. A kezdeti 5-6 napról 6-7+ napra (nappal folyamatos Bt értesítés, éjszaka nyugi, sajnos heti cikluson belül nulla GPS használat, az max. negyedévente egyszer).
-
Martin Eden
tag
A legfrissebb firmware kicsit érdekesen mutatja az akkumulátor százalékokat. Volt hogy fél nap alatt aktív Bluetooth-szal egy százalékot nem merült (tudom korábban is előfordult, hogy csak a kijelzőt feloldva frissült csak és akkor mutatta a valós értéket, de most nem erről volt szó). Aztán volt, hogy 15-ről lement 14-re, de aztán egy-két órával később megint 15-öt mutatott. Ma felraktam tölteni, gondoltam már feltöltött, ránéztem, de még csak 97%-ot mutatott (habár már 100-on kellett volna lennie). De még jelezte a töltést. Rajta hagytam még egy órát, de még mindig 97%-on volt.
-
Martin Eden
tag
válasz
snakebait #3953 üzenetére
Szerintem szoftveres gondról van szó, valamit veszettül próbál szinkronizálni, de nem tud.
Én ilyenkor kiveszem repülő módból (úgy használom folyamatosan), az alkalmazásba belépek, hagyok mindent szinkronizálni, kicsit várok, repülő mód vissza, majd a végén paceon app-pal csak a bluetooth-t visszakapcsolom az órán, hogy az értesítések érkezzenek. Ezek után nálam helyre szokott állni. Pár hétig ok, aztán egyszer csak megint előjön. Volt már nálam is fr meg több verzióváltás, de előbb-utóbb mindig előjött.
Egyelőre az app és a fw is 2-3 napja frissült nálam, szóval ezekről még korai bármit is mondanom, bár a rendes működés alatt mintha takarékosabb lenne most. -
Martin Eden
tag
Reggel 7-kor frissítettem az órát 2.8.4.0-re, azóta 12 óra folyamatos Bluetooth kapcsolattal 3%-ot merült. Remélem nem csak valami placebo, mert pont az elmúlt egy-két hét alatt nálam csinált drasztikus merüléseket az óra, megint kellett bűvészkedjek a repülő mód ki-be + paceon app-pal.
-
Martin Eden
tag
válasz
tumiiii #3809 üzenetére
Nekem is csinálja mostanában frissítés óta, bár én a telómra is gyanakszom (OP5). Ugyanis az is pár napja frissült 9-es androidra és 1 nappal később frissült az óra, de mintha a kettő között (tehát a teló frissülése után, de még az óra frissülése előtt) is lett volna olyan, hogy 1-2 másodpercre szétkapcsoltak. És érdekes mód leginkább akkor tűnt fel, ha az óra a csuklómon, a teló meg ugyanabban a kezemben, tehát amikor ~5 centire van egymástól a két eszköz.
-
Martin Eden
tag
Ma rájöttem, miért is nélkülözhetetlen a PaceOn. Eddig csak a spontán akksimerülés miatt használtam, mert hogy így az óráról könnyen tudtam engedélyezni/tiltani a Bt/wifi kapcsolatokat. Ez be is vált nekem tökéletesen. Talán az újabb firmware-ekkel már nem is kellene használni emiatt, de egészen a mai napig megszokásból tovább használtam. Aztán ma frissült a telóm 9-es androidra és azt vettem észre, hogy ezután időnként a teló és az óra eldobja a kapcsolatot. És ez csak abból tűnt fel, hogy a PaceOn miatt rezgett az óra a kapcsolat eldobásakor és az újra kapcsolódáskor is. Biztos ami biztos, reseteltem az órát is, majd újrapárosítottam a telóval, aztán azóta használom. Picit meg is nyugodtam, hogy azóta nem rezgett az óra a kapcsolat hiánya miatt, aztán rájöttem: nem biztos, hogy újra stabil lett a kapcsolat, egyszerűen csak a PaceOn is eltűnt az óráról, így igazából nem is kapok jelzést, hogy mikor jó/nem jó a kapcsolat. Holnap újra rakom a PaceOn-t és kiderül, mi a helyzet. De talán alapból jó lenne, ha az óra jelezné, ha szétkapcsol a telóval... Vagy tudja, csak én nem engedélyeztem ezt eddig?
-
Martin Eden
tag
válasz
espista #3643 üzenetére
Többször előjött már ez a probléma többünknél, néhányan beázásra gyanakodtak (fizikai meghibásodás), sokaknál szoftveres bug okozta, amikor is egy beragadó (sikertelen) telefon-óra (vagy web/strava???) szinkron váltja ki a gyors merülést.
Újraindítás vagy FR a kezdő módszer, nálam viszont a PaceOn alkalmazás és a folyamatos repülő üzemmód volt, ami megoldotta, PaceOn-nal külön engedélyezett bluetooth kapcsolat (vagyis normál telefon-óra szinkron, csak wifi külön tiltva) oldotta meg a dolgot, de az új 2.x-es verzió is javított nálam, lehet nem is lenne már szükség a PaceOn-ra, de már hozzászoktam.
1.x-es verzióval, nappal folyamatos bluetooth, éjjel repülő módban volt 4-5 nap üzemidő nálam, aztán jött a gyors merülés (egy napos üzemidő), PaceOn-nal ez visszament 4-5 napra (bár néha ki/be kellett így is kapcsolni a repülő módot, mert kezdett hirtelen merülni az óra), de a 2-es firmware-rel már felment 6-7 napra is nálam (sajnos gps nem nagyon aktív ebben az időszakban, de az az én saram), a repülő mód nálam már folyamatosan aktív, csak a PaceOn-nal kapcsolom az órán a Bluetooth-t be reggel és ki elalvás előtt. -
Martin Eden
tag
Nálam 4-6 nap volt a max. üzemidő 1.3.x rommal, amikor még jól működött. Aztán elkezdődött a gyors merülés, amikor egy napot sem bírt volna ki egy töltéssel (beázás kizárt). Felraktam a PaceOn alkamazást, folyamatos repülő üzemmódban van azóta, legalábbis az óra maga szerint, de PaceOn-ban engedélyezett bluetooth kapcsolat van, tehát minden ugyanúgy működik. Vagyis ugyanúgy használom, mint előtte: napi 16-18 óra engedélyezett bluetooth kapcsolat a telóval (hívás, gmail, Viber+pár app értesítés rezgéssel, közepes fényerő, kézzel kapcsolom csak a Bluetooth-t ki/be alvás előtt/után). Közben új rom is volt, most így 5-8 nap az üzemidő. Gps-t én havonta egyszer használom csak sajnos. Tehát közel nagy bizonyossággal ki merem jelenteni, hogy valami szoftveres háttér/wifi szinkron okozza a nagy merülést sok esetben.
-
-
Martin Eden
tag
válasz
yozsi007 #3084 üzenetére
Én egy ideje már küzdök hasonlóval, illetve a küzdés nem helyes kifejezés, mert megtanultam kordában tartani. Talán már az 1.3.6-nál bukkant föl először nálam vagy fél éve, de az 1.3.8-on se múlt el, sem a 2.x verzión, többszöri fr után sem. Sok fórumot átolvastam, néhányaknál valóban beázás vagy akkumulátor-hiba okozott hardveres hibát (egyeseknél ez együtt járt az iránytű teljes működésképtelenségével is, nálam semmi ilyen eset és jelenség nem volt). De a többségnél valamiféle szoftveres szinkronizációs hiba (valamilyen adat nem tud leszinkronizálódni, ezért a háttérben újra és újra próbálkozik) okozta a merülést (néhányak a stravára is gyanakodtak, de ez nem mindenkinél áll fenn, de nálam is pl. van strava szinkron, vagy a bluetooth és android verzió bizonyos együttállására, esetleg telefon hatóköréből való hosszabb idejű kikerülésre, ez nekem is többször feltűnt). Tehát nálam is merült az óra akár normál üzemmódban, akár repülőben. Nálam a PaceOn alkamazás segített, amivel külön lehet kapcsolni a Bt és wifi kapcsolatot. Jelenleg már csak bekapcsolt repülőgép-üzemmódban használom az órát, kikapcsolt wifivel, de a PaceOn-nal külön engedélyezett bt-vel, így megkapok minden értesítést. De időnként így is elkezd rohamosan merülni, ilyenkor egy percre kiveszem repülőből, hagyom molyolni a háttérben, majd visszateszem repülőbe, de a PaceOn-nal utána engedélyezem a bt-t, ilyenkor újra normális lesz az üzemidő. Sőt, az 1.x verzióhoz képest a nálam 4-6 napos töltési ciklus most 5-7 napra változott (16-18 óra Bt on és 6-8 óra off mellett, néha kevés gps-szel).
-
Martin Eden
tag
válasz
bestpixel #3090 üzenetére
Azt el tudod mondani, hogy miféle hátrányt okoz a 6-8 fokos (vagy kevesebb) iránytű eltérés? Szerintem még ennyivel is "ki lehet találni az őserdőből", bár ha neked van eltérő tapasztalatod, azt készséggel elhiszem. A magam részéről ha egy erdei ösvényen tudom, hogy észak vagy dél felé nézek, és hogy az előttem lévő elágazás keletnek vagy nyugatnak visz, az már bőven elég a cél felé tartáshoz...
-
Martin Eden
tag
Repülő üzemmódban is ugyanolyan gyorsan merül? Én használtam 8-cal és 8.1-gyel is pár hónapig, nem volt semmi gond, aztán egyszer csak elkezdte a gyors merülést nálam is. Az okára nem jöttem rá, de valami szoftveres gebasz lehet.
Én azóta repülő módban használom és felraktam az amazfit tool-t és azzal engedélyezem aztán csak a Bluetooth-t. Ilyenkor normálisan üzemel, de időnként így is elkezdi a merülést, ekkor kiveszem repülőből, majd visszateszem, majd Bluetooth újra bekapcs és működik tovább normálisan. Bár volt akinek valami hardveres probléma kavart be, ha jól emlékszem náluk az iránytű sem működött rendesen ekkor. -
Martin Eden
tag
válasz
vinczetibor #2287 üzenetére
Hát nálam 2.0.3-mal is csinálta, meg 2.3.0-val is előfordul. Viszont egy óra on/off-tól magához szokott térni általában.
-
Martin Eden
tag
válasz
vinczetibor #1964 üzenetére
Vagy talán csak számomra nehezen érthető, hogy valakinek az hiányzik, hogy az órája/telefonja összeszorozzon neki egy pontatlan "A" számot (megtett lépések körülbelüli száma) egy pontatlan "B" számmal (az alkalmazás fejlesztője szerint a felhasználó lépéstávolsaga mondjuk 66 cm), szóval kapjon egy duplán pontatlan "C" számot, ami kb. köszönőviszonyban sincs a valósággal, vagyis semmire sem jó...
Így 2018-ban. -
Martin Eden
tag
válasz
vinczetibor #1962 üzenetére
-
Martin Eden
tag
válasz
vinczetibor #1960 üzenetére
Pontosan...
-
Martin Eden
tag
válasz
vinczetibor #1956 üzenetére
Szerintem add el az órát, nehéz dolog egy négyjegyű szám 75-80 százalékának a kiszámolása (megsaccolása)...
Gondolom a korábbi eszközeiden is beállítottad a saját lépéstávolságodat milliméter pontosan és elégedett voltál, hogy képes volt összeszorozni neked a megtett lépéseid számát vele. Vagy mégsem volt bennük egyéni lépéstávolság beállítás? Akkor talán nem voltak annyira okosak azok az eszközök sem...
Mi lenne, ha lemérnéd 10 vagy 20 lépésedet, kiszámolnád belőle a saját, átlagos és egyéni lépéstávodat és amikor kíváncsi vagy, hogy 7965 lépés az vajon 6010 méter vagy netán 6037, akkor összeszorzod (akár telefonos segítséggel) a megtett lépések számát a korábban kapott számmal. Lehet pontosabb számokat kapnál, mint eddig bármikor, bármelyik eszközzel. -
Martin Eden
tag
válasz
Memmaao #1413 üzenetére
Én is ma délután 1 körül kaptam meg a gearbest-es rendelést, nálam alapból 1.3.4f volt rajta és azt mondja, up to date vagyok, nincs frissebb. Ami némileg zavar, hogy kb. 1.5 óra alatt 66%-ról 54%-ra küzdötte le magát a töltöttség. Most vagy régóta volt dobozban, vagy ez már akku-para?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Csatlakoztatott eszközei már voltak, igazi okosórája eddig viszont még nem - a Xiaomi az Amazfit Watchcsal száll be a fejlettebb kütyüpiacra.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mobil flották
- Villanyszerelés
- Óra topik
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple.
- Apple Watch 8 44mm Cellular Használt/1 hónap gar./Akku 98%/p4229
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest