Íme az Amazfit Watch, az első Xiaomi okosóra

Csatlakoztatott eszközei már voltak, igazi okosórája eddig viszont még nem - a Xiaomi az Amazfit Watchcsal száll be a fejlettebb kütyüpiacra.

A Mi Band és variánsai, illetve a lukas kétfilléresre emlékeztető Amazfit kedvező árú aktivitáskövetők, az igaz okosórák piacára a Xiaomi ugyanakkor még nem tette be a lábát (bár volt már gyerekórája), egészen mostanáig. Az Amazfit Watchnak már az 1,34 hüvelykes, 300 x 300 pixeles kerek képernyője jelzi, hogy a korábbiaknál komolyabb ketyeréről van szó, az pedig a specifikációból derül ki, hogy ez miben nyilvánul meg.

A Huami brandhez tartozó Amazfit Watch ugyanis 28 nanométeres csíkszélességgel gyártott GPS modult kapott a pontos pozíciókövetéshez (ami nagyon jól jön sportolás közben), illetve pulzusszámmérőt, ami szintén nem utolsó. A lépések és egyéb mozdulatok követése sem fog megkottyanni az 1,2 gigahertzes, meg nem nevezett SoC-vel felszerelt órának, amely 512 megabájt RAM-ot és 4 gigabájtos belső tárolót kapott.

A tetszetős fémházba 200 milliamperórás telep került, amely 35 órát bír, ha a GPS-követés aktív, illetve 11,6-ot napot, ha az ki van kapcsolva. A szoftver nemcsak aktivitáskövetésre alkalmas (a Mi Fit app segítségével iOS-es és androidos eszközökkel is összedolgozik), az elérhető applikációk között van például az Alibaba AliPay szolgáltatása is. Az viszont egyelőre nem nyilvánvaló, hogy a rendszer mennyire nyitott a fejlesztők előtt. Az IP67-es védelemmel ellátott óra 22 milliméteres szíjjal kerül boltokba, a Kínai Népköztársaságban 800 jüanos áron (33 ezer forint).

Azóta történt

  • Amazfit Pace - futni kéne vele még pár kört

    IP-védelem, GPS, giroszkóp, pulzusmérő, kint felizzó kijelző és okosfunckiók – látszólag mindent tud a Xiaomi/Huami sportóra, ám szoftveroldalról befejezetlen a történet.

  • Bemutatkozott az Amazfit Pace 2

    A Huami új sportórája az általunk is tesztelt Amazfit Pace hibáit kívánja orvosolni, elegánsabb küllemmel és kiterjesztett tudáslistával. A Pace 2 olcsó és víz alatt is használható.

  • GPS-t és NFC-t is kapott az Amazfit Verge

    A Huami új okosórája bizonyos szempontból szerényebb, mint a Stratos, cserébe AMOLDED kijelzővel és kedvező árcímkével startolt.

Előzmények

Hirdetés