- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
ja, jó lenne, ha az Office 2010-hez hasonlóan lehetne pakolni a gombokat, füleket
A quick access toolbar-ra biztosan lehet majd szabadon kipakolni/leszedni dolgokat, az meg volt említve a blogbejegyzésben. Mi "powerebb userek" valszeg úgyis azt fogjuk helytakarékossági okokból használni. Egyébként ez a szalag cucc nem ugyanúgy működik minden alkalmazásban?
Gondolom nem írta meg mindenhová külön-külön az MS, egy UI library az egész amit a különböző dolgaikban más-más feltöltött kontenttel használnak.
Ami viszont csúnyán fail, hogy az explorer add-onok nem pakolhatnak ki rá tabokat/gombokat. Az egész szalagnak az lenne a lényege, hogy nagy méretű/dinamikusan változó funkcionalitást nagyon hatékonyan bele lehet vele rejteni kisméretű felületbe. Így most van 3 db tab amiből az egyik félig van a másikon alig van valami, ha nem csinálnak ormótlan nagy gombokat, megkockáztatom a kezdőtabra felfért volna az egész.
-
julius666
addikt
válasz
Alchemist #239 üzenetére
Senki sem mondta hogy nem lehetne tabletet gyártani normális, energiatakarékos kijelzővel (valami e-ink/lcd keverék) illetve ami képes minden felesleges részegységét lekapcsolni olvasás közben. Az is elmenne neked egy hetet simán ha csak olvasnál vele.
Ez jelenleg nem lehetséges (pontosabban nem érné meg), 3-5 év múlva az lesz. Ne tessék a koncepciót temetni csak azért nem vagytok képesek "4D-ben gondolkozni"
.
-
julius666
addikt
válasz
#41133696 #168 üzenetére
Nem érné meg, az hogy a felhasználók gyakorlatilag statisztikai hibahatár alatt mozgó töredékének jó lenne, annak semmi értelme. Ez a réteg meg valószínűleg ugyanúgy használná a saját kis jól bevált vackát továbbra is, meg nekik úgysem lenne semmi sem jó mert "májkroszoft".
Nézd meg, az emberek jobbklikk menüből másolnak, szvsz már ettől a szallagos nagygombos GUI-tól is meg fognak rémülni, hát még egy elképesztően bloat funkcionalitású millió kis ikonos, hatalmas menükkel rendelkező fájlkezelőtől.
Ráadásul attól az égadta világon semmi kára nem keletkezik az MS-nek hogy te nem a win intézőt használod.
-
julius666
addikt
Ezt hogy kell úgy, hogy kijelöljön az adott könyvtárban?
Keresés, majd ha minden kell, ctrl+a. Ha nem minden, kijelölsz.
De igazán feltalálhatnának valami checkboxos módszert is pluszban.
Mondjuk a te szempontodból ugyan olyan szarul működik
. Egyébként ebben kivételesen egyetértek, ez tényleg fasság. Aztán lehet valahol van eldugva valami beállítás rá, hátha valaki tudja majd.
-
julius666
addikt
Mondjuk változtasd meg egy file kiterjesztését a windows intézőben.... lehet én fordítottam kevés figyelmet rá, de ezt az elképesztő feladatot nem tudom megoldani vele.
Beállítod control panelban hogy a filekiterjesztéseket mutassa, és onnantól hibátlan.
Amúgy sokkal gyorsabb billről lépkedni például...
Miért lenne?
kijelölés valami alapján (*akármi*)
Keresés.
másolás két panel között...
2 ablak egymás mellé (kirántod őket oldalra, de lehet billkombó is van), ctrl+c/x, alt+tab, ctrl+v
Nem lassabb említésre érdemes mértékben.De ilyen pl. van TC-ben/bármi másban? Júzer szempontból ezerszer többet ér mint pl. hogy "belenézhetsz a fileok fejlécébe".
-
julius666
addikt
A másik jellemző vonás, hogy a parancsok 54,5 százalékát a felhasználók az egér jobb gombjával előhívható helyi menüből alkalmazták
Pffff... Gyökerek.
és csak 10,9 százaléka érkezett a Vistában és a Windows 7-ben a parancssorból.
Ezen néztem először mi a fityfene, de aztán rájöttem több száz műveletes batchfileok rulez
Én személy szerint a ribbonnak örülök, GUI téren az utóbbi évek legnagyobb/leghasznosabb újítása asztali vonalon, akárki akármit is mond. Meg kell érteni a mögötte húzódó koncepciót, nyitottnak lenni iránta és rövid úton meg lehet szokni, utána pedig már kész kínszenvedésnek számít a régi fajta menüben bóklászós szarakodás. Előbb-utóbb mindenki szembetalálkozik olyasmivel amihez hirtelen nem tudja a billentyűkombinációt, onnantól pedig nagyságrendekkel hatékonyabb a szalagos megoldás mint a régi. Bár az aktuális megoldás annyira nekem sem jön be, túl "bőbeszédű", lehetett volna keskenyebb is. De több feature nagyon is tetszik.
Egyébként valaki mondja már meg egy TC (vagy bármely klónja) miben hatékonyabb hétköznapi feladatok esetén (tehát pl. ftp nem játszik), mint a win intéző. Én ilyenekre vígan használom, pedig sem egyszerű user, sem microsoft-fan nem vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- További aktív témák...
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest