Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• clippy

tag

válasz forgonati #20 üzenetére

nézd, az én gépem is elég öregecske e6300 core2, időnként nem csak netezésre hanem videovágásra szerkesztésre vagy fotó birizgálásra használom.. a szoftvergyártók (pl. adobe) nem foglalkozik azzal, hogy neked régi a géped.. igencsak nyögvenyelősen csinálja a dolgokat, már a betöltése is elég hosszú idő.. és akkor nem beszéltem a 3D tervező progikról amiket lassan 4 mag alatti konfigra fel sem tudsz tenni..maradnak a régi szoftverek és a mai világban az idő is számít.. nem mindegy, hogy egy video renderelést 2,5-3 óra alatt csinál meg a gép 100% procikihasználással (energia) vagy u.ezt 1 óra alatt megeszi..

• clippy

tag

válasz ddekany #17 üzenetére

nem is tudom.. pont a számítógép, informatika fejlődik iszonyat gyorsan (1 éves gép szinte elavultnak számít) a többi (fogyasztási cikk pl. mosógép hűtőgép autó) azért 5-6 évre van tervezve.. de az autót ne nézzük, ott a mosógép, az is kb 100 ezer píz.. azt megveszed 5-6 évig nem akarod cserélni.. egy alap pc szintén 100 rugó.. azt évente cserélni.. hááát .. de ha évente nem is.. 3-4 év után annyira elavul, hogy szinte semmit nem tudsz rajta futtatni.. míg egy 10 éves mosógéppel ugyan úgy tisztára mosod a ruhádat mint a vadi újjal..a pc-t eddig is azért tartottam jó ötletnek mert időnként a keretei között lehetett fejleszteni, ram proci vga.. de ha egybegyúrt lesz nem tudod bővíteni átesik a pc az xbox ps szintjére.. nem szeretném ha ez lenne a jövő..egybegyúrt hardver.. mindenki felvásárol mindenkit és marad 2-3 gyártó és azok termékeit lehet megvenni..brrrr..fuuu nagyon elkalandoztunk:) sorry :R

• clippy

tag

válasz ddekany #15 üzenetére

Na igen.. erre gondoltam..így kész tények (hardver) elé állítják az embereket... kicsit olyan mint az "EEE" gépek.. minden egybe van integrálva.. "alaplap-proci-vga-ram" van néhány kivezetés amire a billt, egeret háttértárolót dvd-bl írót tudod csatlakoztatni...jahh és a monitort...maga a proci tenyérnyi nagyságú de minden benne van.. és ezt variálják.. minden beviteli eszközt, perifériát külön csatlakoztatunk.. végül is van már külső vinyó, külső blray író van NAS sőt külső VGA és hangkártya is .. már csak jó nagy asztal kell ahol minden elfér.. a ház, táp felejtős. minden perifériának külön adaptere lesz.. 3-as elosztó nem lesz elég kell vagy 10-es.. :Y igazából lehet, hogy ez a jövő.. nem kell házat szerelgetni csak a külső egységeket megvenni és csatlakoztatni...(mondjuk a házban a kábelek elvannak rejtve) így meg kívül lesznek.. vagy minden vezetéknélküli rendszerben lesz oszt csak egymásra pakoljuk (vagy egymás mellé) a külső részeknek lehet könyvespolcot csinálni amit elnevezünk szgéppolcnak hardverpolcnak :D

• clippy

tag

vagy az egészet úgy kell elképzelni, hogy lesz pl. egy 32 gigás DRAM modul beépített pl. 8 megás logikai memoriával? memoriába memoria ami "utat mutat" :F :F netán annak is lesz majd BIOS-a vagy firmware amit időnként lehet frissíteni...érdekes

• clippy

tag

nem is tudom, akkor lehet visszanyúlnak a P2-es SLOT-1 tokozáshoz? külön kis áramkörön lesz a proci a dram vga? mert ha mindent a prociba próbálnának belegyömöszölni, sokkal nagyobb lenne a proci mint a kezdetekben.. aztán bemegyünk a bótba és kérünk 6 magos 3 Ghz-es procit 8650-es vga-val 8Giga rammal.. de ha csak 9660-as vga-val és 16 gigás ramos proci van ami lényegesen drágább az nem jó.. :W vagy elkezdik kicsit egységesíteni a pc-ket? xy prociba xy vga van és xy ram.. eszed-nem-eszed ez van.. :F :F

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés