Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• forgonati

őstag

válasz clippy #18 üzenetére

"3-4 év után annyira elavul, hogy szinte semmit nem tudsz rajta futtatni"

Ez így nem igaz, én pl. 4 éves konfigomon, ami anno biza drága volt, de már akkor sem az abszolút csúcsot képviselte mert arra sosem lett volna pénzem, még ma is futtatom a legújabb játékokat. Persze már nem atomfullmaxon, de ésszel beállítgatva, még mindig bőven élvezhető szinten. Szóval futtatni lehet, csak ahogy múlnak az évek, egyre nagyobb kompromisszumokkal. De mondom, nekem még mindig jól megy minden, na persze nem 20000x10000 felbontáson, 16x AA-val :)

És amúgy ez mind a játékok miatt van, átlag felhasználásra, játékon kívül (no meg speciális extrém hardverigényes applikációkon kívül) bármire jó még egy 5-6 éves gép is...

• ViZion

félisten

válasz clippy #18 üzenetére

Egyrészről user-barát ez a SoC elgondolás: nem kell bővítéssel, kompatibilitássaal foglalkozni, drivereket keresni (régi szép idők, amikor pl. új ati driver x játékkal nem volt jó, leszed, régi vissza...).
    De ezen túl van egy másik része: a PC "elkonzolosodik" van fix HW, kész. De mi van, ha olyan progit használok, amihez több ram kell? Vagy ha besz.rik a ram (ami elég gyakori, értem ezt úgy, hogy mondjuk x éves alaplap, proci cserebere, stb és működik, de ram azért hamarabb elszáll).
    Persze nyugaton nem gond, mikor egy felső-közép kategóriás gép durván egy havi fizu... itthon meg egy év spórolás... Nekem AMD-fanként továbbra is a legszimpatikusabb, hogy szinte alkatrészenként lehet fejleszteni, ezért évente olcsón jól szinten lehet tartani a gépet.
    Ha ez nem lesz, akkor mi lesz? :F

• ddekany

veterán

válasz clippy #16 üzenetére

"maga a proci tenyérnyi nagyságú"

Hát az elég gáz lenne... :)

"igazából lehet, hogy ez a jövő.. nem kell házat szerelgetni csak a külső egységeket megvenni"

A jövő valószínűleg sokkal inkább az, hogy mindent egy dobozba tesznek neked, tehát a DVD olvasót is, HDD-t is, ráadásul úgy, hogy ne is tudd őket lecserélni. Gondolj bele, így mindent újra meg kell venni, ha bármi túlságosan elavult vagy tönkremegy a gépedben.

• ddekany

veterán

válasz clippy #13 üzenetére

Vagy inkább, 8650-es videóval akarsz 16G RAM-mal, de olyan kombináció nincs, csak 9660-al, amire neked nincs szükséged, de így kénytelen leszel megvenni. Lehet tovább variálni ezt a magok számával, stb. Abból mindig efféle szopatások vannak, ha csak a gyártók választhatják meg az elérhető paraméter-kombinációkat, te nem. Másfelől lehet benne reménykedni, hogy hiába veszel a jobban integrált felállásban több felesleges hardver képességet (pl. nem kellett volna neked 9660, de kénytelen voltál a több RAM miatt azt venni), még akkor sem jön ki drágábban, mint ha nem lenne integrálva és csak azt a kombinációt veszed meg ami neked pont kell, mert utóbbi esetben az egy komponensre eső költségek nagyobbak. Persze akinek nagyon különleges igényei annak, az valószínűleg már drágábban fog kijönni a nagyobb integrációval...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés