- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
e-newsee
addikt
Bírom az emberi agynak az ilyen asszociációs trollkodásait.
A témához pedig:
Az Artemist tervben van elolvasnom, de még nem jutottam odáig.
A Marsi viszont nagyon bejött. Gépészként (és úgy általában a technológiai dolgok iránti érdeklődőként) az volt az első gondolatom nekem is, hogy végre nem egy "teljesen" elrugaszkodott sci-fi. Az LCD-s résznél konkrétan fogtam a homlokom, hogy bakki, én kb. pont így jártam volna. Mert most őszintén, ki gondolna bele hasonló helyzetben?
Watney világában az a kemény -1 bar nem szívta volna ki a Zalient egy lyukon keresztül. -
Navaren
aktív tag
Hmm.
Ám legyen. Kocka hajlamaim felszínre törtek a könyv olvasásra kapcsán.
De viccen kívül, nekem tényleg felüdülés volt, hogy az 'átlag' Sci-Fi-ben a pilóta elüvölti magát, hogy 'Punch it, Chewie', és akkor a megnyúlt csillagok között fénysebességre ugrik a járgány, mi pedig elhisszük, hogy ilyet 'tud', itt pedig konkrétan le van írva a technológia elvi működése.
Nekem klassz élmény, na. Nem vagyunk egyformák. -
-
Navaren
aktív tag
Igen, elég nagy a hangsúly sokszor azon, hogy mi az elmélete egy-egy kütyü működésének, a Marsiban is és az Artemisben is, de technikai oldalról nézve éppen azért lesz hihető(bb). hiteles(ebb) a könyv, hogy az ég világon minden valós, vagy fiktív eszköz működését viszonylag egyszerű fizikával bemutatja a szerző, és ha a kicsit szakmaibb ember utánagondol/számol, akkor 'kijön a matek', ha érted mire gondolok
.
Nekem sokat ad hozzá az élményhez, pedig nem vagyok az a csőkocka típus
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest