- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
KVZacc
csendes tag
válasz
bubus66 #9906 üzenetére
C432 = Európa, nem gyártói
Idézem az eredeti hozzászólást:
"Akkor úgy látszik nem mindig a páros a DS?"
Erre én azt válaszoltam, hogy itt (értsd: P9 Lite), T-s (my fault: tényleg nem rágtam szájba, hogy szintén C432) esetén SS páratlan.Nem értem ezzel kapcsolatban mi a kötözködésed tárgya, de egészségedre. Nem érdekel a téma továbbiakban.
-
KVZacc
csendes tag
válasz
bubus66 #9814 üzenetére
Tudom, hogy le van írva és mint fent leírtam: nekem se működött a 371 esetén.
Nem ördögtől való alkalmazásokat telepíteni a készülékre és könnyen elképzelhető, hogy valami belezavar az eredeti megoldással. A Logout se szentírás és nem feltétlen eretnek az, akinek úgy nem sikerül, ahogy te írod.
-
KVZacc
csendes tag
válasz
leixlo80 #9809 üzenetére
Egy próbát megér, ha van helyed: bekapcsolt FF proxy mellett indítsd el a manuális letöltést és amíg megy, indítsd el a rendszerfrissítést szokásos módon.
A B371 csak így volt hajlandó lejönni nekem. Miután más mappába tölt le, nem lesz keveredés a letöltések befejeződésekor. -
KVZacc
csendes tag
Megléptem a B371 > B381 upgrade-t. Nem volt egyszerű, mert a teljes csomag folyamatosan checksum hibás lett. Emiatt végül a kisebbik patch-et választottam, azt jóváhagyta a készülék.
Amúgy a B371 is óriási ugrás volt a FUT-os béta (B336?) után. Stabilan tette a dolgát, én nem találkoztam a korábban olvasott hibákkal; a háttérben futó alkalmazásaim is megmaradtak, így használhattam üzemszerűen. Lényegesen jobbnak tűnt, mint a B161 korábban.
Tesztelés miatt direkt nem volt FR, de nem is éreztem szükségét ez alatt a hét alatt. Most se macerálom, amíg valami olyan elő nem jön, ami miatt szükségét érezném. -
KVZacc
csendes tag
válasz
ANDROID??? #8271 üzenetére
Nem kötözködés volt.
LR a korábbiakban írta, hogy nem akar menni neki a rollback kompatibilitási problémák miatt. Erre próbáltam értelmes magyarázatot találni, hiszen nekem pöccröff ment. -
KVZacc
csendes tag
válasz
ANDROID??? #8269 üzenetére
Miről is?
Ahogy én kivettem a neten feltúrt infók közül:
VNS-L01 - 1 SIM-es hardver
VNS-L21 - 2 SIM-es hardver - sw: Bxx0 2 sim aktív, Bxx1 1 sim aktívTelekom: VNS-L21C432Bxx1
-
KVZacc
csendes tag
válasz
ANDROID??? #8265 üzenetére
Meg se próbáltam igazság szerint. Eleve abból indultam ki, hogy VNS-L21 a készülékem, az ahhoz valókat fogom használni.
A Beta kiírásban tényleg VNS-L01 szerepelt, de a készülékre megérkezett build VNS-L21C432B335 volt. -
KVZacc
csendes tag
válasz
ANDROID??? #8263 üzenetére
Single Telekomos VNS-L21
Akkor leírom most már hogyan ment:
- letölt VNS-L21 rollback (bubus66 képén a bekeretezett alatti)
- leírás szerint update.app-ot SD-re kitettem dload mappába, leállít, három gombos bekapcs
- köztes ROM rendben fölment
- levadásztam az eredeti VNS-L21C432B161-et (nincs "a")
- update.app-ot SD-re kitettem dload mappába, leállít, három gombos bekapcs
- done. -
KVZacc
csendes tag
válasz
Balathruin #8182 üzenetére
Egyértelműen költség csökkentés miatt hagyták ki, mint a többi nem létszükségletű "vackot" (OTG, gyro, stb).
Cserébe viszont egy átlagon felüli középkategóriás árú telefont sikerült piacra dobniuk. -
KVZacc
csendes tag
Egyszerűbb ha megnézed, minthogy elmagyarázzam. Az elv ugyanaz, de ez csak a fej, amit a töltőkábel microusb fejére lehet rádugni: [Youtube_link]
Keretsztori az, hogy a Padfone 2-m és a Padfone S-m is járt már garanciális szervizben, mert a kölkök töltés közben játszottak velük. A harmadik meg a kanapé hátán a töltőkábelen lógatva töltötte a telefonját, én meg kaptam a szívrohamokat.
Erre lett megoldásként ez kitalálva - és ha már nekik rendeltem, akkor bedobtam a csomagba még hármat asszonynak (aki szintén töltés közben játszik) és magamnak is. Ebben gyengébb a mágnes, mint a videóban szerepelő, emiatt hamarabb kiold szerencsére. -
KVZacc
csendes tag
Mai nap megjöttek a mágneses töltő adaptereim kínából [link].
Nagyon baba! Bumperrel nem is lóg ki, anélkül se zavaró nekem. És semmit nem dog vissza az adatátvitel sebességéből se...Ja, ha már fotóztam: a piros bumperes 2016 júliusi, a fekete 2016 novemberi. Mindkettőn ugyanaz az üvegfólia van.
Szerintem ez a "csöcsösödés" korai szériahiba volt, mert a céges vásárlásnál (2016 októbertől) egyiknél se jött elő. -
KVZacc
csendes tag
BETA: Sikerült némileg stabilizálnom a háttérben futó alkalmazásokat.
"Fejlesztői lehetőségek > Inaktív alkalmazások" között mindent inaktiváltam, ami nem feltétlenül szükséges folyamatosan fusson/szinkronizáljon. Ennek hatására amíg van szabad memória nem bántja a futó appokat.
Persze amint elindítok valami súlyosabb alkalmazást, azonnal leállítja őket a rendszer - de legalább stand by időszakban stabilan működnek. -
KVZacc
csendes tag
válasz
hajraolaj1 #7657 üzenetére
Root: Téma összefoglaló - Mélyvíz - Szoftverfrissítés downgrade leírása, Single SIM-es dual-lá alakítása.
OTG bukta.
Telenor ROM addig jó lehet, amíg érkezik rá frissítés. De ha szeretsz kísérletezni, akkor szintén a Téma összefoglaló átolvasását tudom ajánlani.Szerk: bubus66 közben megelőzött
-
KVZacc
csendes tag
Lejárt a szerkesztési időm...
Köszi, megvan. QuickShortcutMaker megtalálja, de elindítani nem lehet sajna... -
KVZacc
csendes tag
Tesztelők: Startup Manager-t tudja valaki merre van? Remélem csak én vagyok vak, és nem irtották ki belőle...
-
KVZacc
csendes tag
Na igen. Sajna a multitasking hiányának az oka az erőszakos memóriakezelés lesz.
Split screen segítségével gyönyörűen lehet tesztelni - működik ez, csak meg kell erőszakolni a rendszert... -
KVZacc
csendes tag
Kicsit olvasgattam a tesztelési feltételeket. Értelmezésem szerint az időkorlát a nyereményjátékra vonatkozik. Tehát utána a FUT-on továbbra is lehet(ne) jelezni a problémákat, csak már nem vesznek részt a nyeremények elbírálásánál.
Ez annyiban lenne örvendetes, hogy a végleges kiadásig a közbenső újításokat/javításokat is le lehet tesztelni.Ez a rész viszont kérdéseket vetett fel bennem.
...
3.5.1 Huawei P9 Plus (VIE-L09) és Huawei P9 Lite dual SIM (VNS-L21) készülékek esetén 2017. február 4. napjáig;
3.5.2 Huawei P9 Lite single SIM (VNS-L01) készülék esetén 2017. február 7. napjáig...Most akkor létezik VNS-L01, amiben nem szoftveresen van tiltva a második SIM, hanem csak SD kártyát képes kezelni abban a slot-ban? Mert erre hivatkozást még a huawei.com-on se találtam.
Szerk.: Valaki írta, hogy ez inkább egy Alpha teszt. Nem tudom a többiek hogy vannak vele, de én alapvető működési problémát nem találtam. A rendszer a már kivesézett (és meglepően kevés) problémákon túl stabil, napi használatra minimális kompromisszumok kötésével tökéletesen alkalmas. Egyetlen súlyos tételnek a memóriakezelés félreszabása. Ezek alapján ez ténylegesen egy Beta teszt, ahol már csak a különböző felhasználói szokásokkal lehet kideríteni a finomítandó tulajdonságokat.
-
KVZacc
csendes tag
Az úttörő ott segít, ahol tud.
Hiba: szemvédelem időzítője is bugos. Csütörtök este rendben bekapcsolt este 10-kor, ma nem. Ha ki-be nyomtam az időzítést, akkor rendben aktiválódott.
Korábban megénekelt "Ne zavarj" időzítés csütörtökön nem működött, ma viszont csütörtök beállítások szerint aktiválódott. Péntekről egyik esetben sincs infó, hn10 körül elaludtam... -
KVZacc
csendes tag
válasz
Peterking #7318 üzenetére
Végülis használható a rendszer, érdemes próbát tenni ha nincs kritikus alkalmazásod, aminek mindenképpen működnie kell.
Csináltam egy 2:30 perces videót a RAM kezelésről. 0:30-nál kezdődik a buli - elszórakoztatja magát a rendszer...
[link]Azt hiszem csatolom majd a hibajelentő e-mail mellé...
-
KVZacc
csendes tag
válasz
Peterking #7307 üzenetére
A RAM kezelés egyelőre ratyi. Korábban nyígtam, hogy jelenleg a kivételként jelzett alkalmazásokat is újraindítja, ha éppen úgy gondolja - 3-5 percenként. Pucolás után eddig a legnagyobb free eredmény valahol 1,2GB körül volt újraindítás után. Általában 800MB-1GB szabad nálam a kukázás után.
Chrome-ot letesztelem, de nem jellemző, hogy böngészésre használnám a készüléket. Reggel lefagyasztotta az egész telefont egy feedly-ből indított Chrome-ban futtatott videó, de nem sikerült reprodukálnom a hibát.
-
KVZacc
csendes tag
válasz
Toby0501 #7291 üzenetére
Kipróbáltam a FUT-ot feltenni adb-vel. A válasz:
Failure [INSTALL_FAILED_SHARED_USER_INCOMPATIBLE: Package couldn't be installed in /data/app/com.huawei.betaclub-1: Package com.huawei.betaclub has no signatures that match those in shared user android.uid.system; ignoring!]
Mindenesetre megnéztem, adb shell pm list packages szerint nincs telepítve a com.huawei.betaclub
Ezt root nélkül ötletem sincs hogyan védhetnénk ki.
-
KVZacc
csendes tag
-
KVZacc
csendes tag
A Wifi-vel nekem Marshmallow-n is gondom volt, amíg kicsit neki nem álltam foglalkozni a router-rel. Utána rendbe jött.
Ami stabilizálta:
- Wifi+ off. Kritikán aluli volt a teljesítménye itthon. 8 Mb-es Digikábel vs LTE - gondolhatod ki nyert általában.
- Router wifi automatikusról lekapcsol és 1-6-11 csatornák közül valamelyikre belőni. 2,4 GHz-en ezek a legerősebbek. Wifi Analyzer-rel megkerestem a legkevésbé terheltet e három közül, és arra áttettem magam. Sebességtesztet mindig egy méterre az AP-tól szórás irányba végeztem iperf segítségével egy LAN klienssel. Így nincs beleszólása a net kapcsolat sebességének.
- Végül vettem egy wifi jelerősítőt is a távolabbi szobába. Ez kellett mondjuk a tévéhez is. De ha nem 50 centis vagy vasbeton falaid vannak, akkor ez nem feltétlenül szükséges. -
KVZacc
csendes tag
válasz
Balathruin #7225 üzenetére
Az egy dolog, de ha szombatot választasz ki, akkor csütörtököt mutat röviden. Még 47 perc, és kiderül...
Szerk: Bocs, szerkesztenem kellett volna az előzőt...
-
KVZacc
csendes tag
válasz
Roxbury #7185 üzenetére
Én egyelőre lekaparom az arcom miatta.
A memóriakezelés még agresszívebb lett, lazán kilövöldözi/újraindítja a fehér listás védett alkalmazásokat. Ennek köszönhetően ugyan folyamatosan minimum 500MB szabad memória van (Android/Linux esetén mi a fenének), kézi pucolás után 780MB - 1.02GB közötti értékeket kaptam eddig. De ez nem vigasztal, amikor egy Llama képtelen megtanulni, hogy itthon vagyok, vagy az SSH Autotunnel-t 3-4 percenként kell újra csatlakoztatnom. Az Eset-et jelen pillanatban letojom, de az is folyamatosan áldozatul esik.Amúgy frankó lett, pattog és kényelmes a kezelése. Az appok betöltése érzésem szerint gyorsult.
Amit még nem találtam meg: hol tudom átállítani a processzor kezelési módot? Mindjárt áttúrom a fórumot, hátha csak rosszul nememlékszem rá, hogy hol keressem. -
KVZacc
csendes tag
válasz
Roxbury #7121 üzenetére
A magyar Huawei úgy néz ki azt se tudja mikor/mit/miért ír.
A projekt leírásában 2 hét szerepel a sikeres csatlakozást követően, úgyhogy van még idő.Viszont jogos az észrevétel, akárki is tette facsén: kiírás szerint ez az újabb VNS-L01 teszt. Ez elvileg más hardver verziót jelent, nem?
-
KVZacc
csendes tag
Hopp, 1/200
Csak volt értelme küldeni őket facsén
-
KVZacc
csendes tag
A résztvevőket elnézve a facsén (tisztelet a kivételnek) erősen megkérdőjeleződik a végleges verzió minősége. Én is jelentkeztem, teszteltem volna céges körülmények között Telekomos készülékkel - de ha a korábbiakban linkelt bőven 18 alatti írástudatlan márkatárs többet ér, én inkább kivárom az első patch-et. Valahogy nem érdekel, hogy a huszonötödik játék és a facebook messenger elfut rajta, ha közben képtelen hívás indításra/fogadásra vagy normális szinkronizálásra.
Ha nem lenne megkötve a kezem (vagy nem rettegnék asszony haragjától az ő készülékén), akkor én is megjátszanám a 160-ra való átállást csak azért, hogy több legyen a ténylegesen felhasználható tapasztalat.Remélem a sok ocsú között lesz foganatja annak a pár embernek, aki érdemleges tesztet végez...
-
KVZacc
csendes tag
Régen olvasom a fórumot, túlzás nélkül mondhatom minden egyes hozzászólást olvastam. Sokat tanultam tőletek, ezt köszönöm. Két ilyen készülék is van a családban és messzemenőkig elégedettek vagyunk velük. El nem cserélnénk a készülékeket.
Amiért úgy gondoltam szólnom kell, az némi info a hallhatóság gondokkal küzdőknek:
- Sony Z1C-nél volt ilyen gondom (és kollégáknál is P9L esetén) - a rég megszokott telefon tartásom kitakarta kisujjal a mikrofont. Váltottam, és mindenki boldog lett.
- Nincs 4G hangátvitel. Telekomnál tuti, de a többi szolgáltatónál is gyanítom így van: 4G adatra, alatta 3G hangra. Tehát ha tesztelni akarod a hangminőséget, 2G-re válts át. Sok helyen tipikus probléma még, hogy csak a 2G megbízható hangra...
- 161 upgrade után engem nem hallott a másik fél. Egy FR segített rajta - de ezen gondolom mindenki túl van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest