- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibe0309
tag
válasz
MK VII #15232 üzenetére
Ebben tévedsz, egy átlagos oprendszerben csak azt hiszed, hogy van szabad memória. Van a memóriában olyan rész, ami szükséges, hogy ott legyen, általában ezt hívjuk foglaltnak, és van olyan része, ami csak ott van, akár ki is lehetne dobni, de jó lenne ha megmaradna (pl egy fájl be van cache-elve, nem olvassuk, de amíg van rá esély, hogy ezt olvasnánk, addig ott van, de nyugodtan ki lehetne dobni, legfeljebb újra felolvassuk) (tudom, nagyon pongyola a megfogalmazás...). Ezen kívül mobilos berkekben egy oprendszer dönthet úgy is, hogy egy háttérben futó app-ot kilő memória hiány miatt (vagy egyéb okokból, pl sokat CPU-zik). A lényeg, hogy általában nincs szabad memória, a szabad memóriának azt jelöli az oprendszer, ami adatvesztés/programhiba nélkül kidobható.
-
tibe0309
tag
válasz
Cunaja #13749 üzenetére
Nem akarok beleszólni, tisztelem amit csinálsz, de ha közzéteszed a munkádat, akkor kicsit máshogy kéne kommunikálni. Nem, nem kell mindenhol ugyanúgy viselkednie egy szoftvernek (informatikus vagyok, és a "nálam működik" mondás már egyetemen is ciki volt), mert eltérhetnek hardverben. Nem kell neked minden hardvert támogatnod, a te ROM-od, magadnak csináltad, aztán ha még megy valakinek az örül, akinek meg nem, az meg kevésbé, nem vagy köteles támogatni, a te döntésed (már így is sokkal többet tettél ebbe a közösségbe és munkába mint mások összesen). De minden hardver és szoftverkörnyezet alapból más, nincs két egyforma (hidd el, így van, felhőinfrastruktúrát építek, ami pont arról szól, hogy minden gép egyforma, és valamiért mégis csak nagyon nagy munka árán tudjuk elérni, hogy ez igaz legyen, egy mobilgyártónak ez nem fontos gyártási időben, a support meg már úgyse hoz pénzt...)
-
tibe0309
tag
Kicsit olvass már utána: https://designshack.net/articles/layouts/looking-at-images-phi-grid-vs-rule-of-thirds/
Minimális a különbség a harmadoló vonal és az aranyvonal között. Ha nem tudod pontosan mire jó (én is csak annyit tudok, amennyit utánaolvastam), akkor számodra teljesen mindegy az egész téma.
Kb ennyi a különbség a kettő között: kép -
tibe0309
tag
válasz
Heisenberg69 #5069 üzenetére
Szia!
Ami korlátot jelenthet:
- Nincs NFC
- Frissítések kicsit késnek, most B166 van, de még így is nagyságrendekkel jobb a helyzet, mint a szolgáltatós verzióknálMás dologban szerintem semmi hátrányt nem szenved.
-
tibe0309
tag
válasz
Hedgehog9780 #4256 üzenetére
A fogyasztóvédelem nem sok mindent csinál, garanciális problémával a békéltető testülethez érdemes fordulni.
-
tibe0309
tag
válasz
jegenye77 #4074 üzenetére
Védelem mellett is jó. Én LG G2-ről jövök, ott hátul voltak a gombok, és így ahhoz hogy megnézzem milyen értesítéseim vannak nem kellett felemelnem a telót az asztalról. Ha az ember egyszer ráérez ennek a kényelmére, utána már az oldalt lévő bekapcsológomb se javít a helyzeten, mert a duplakopphoz képest még mindig körülményesebb.
-
tibe0309
tag
válasz
the_pimp #3896 üzenetére
Ezekkel óvatosan. Alapvetően ha kernel szinten nincs támogatva a duplakoppos ébresztés, akkor ezt csak nagyon gány módon lehet előhozni. Ezek az alkalmazások általában azt csinálják, hogy nem engedik teljesen kikapcsolni a képernyőt, hogy a touch érzékelés megmaradjon, aminek az eredménye az, hogy a telefon sose kerül deep sleep állapotba (és még a képernyő is bekapcsolva maradhat), ami miatt gyorsabban fog merülni a telefonod
-
tibe0309
tag
válasz
erikke17 #3841 üzenetére
Én befóliáztam, de nem túl tartós. Először is nagy kínlódás feltenni (pl az élekre). Aztán használatkor a fólia szélei enyhén vágnak, mert a szélek között van rés (pl a sarkoknál), és ott lesz egy ilyen kis perem, ami elég éles és zavaró.
A kijelzővédő része jó cucc, de a többit én nem erőltetném. -
tibe0309
tag
válasz
Impike19 #3276 üzenetére
Üdv a klubban
Dialer -> Menu (jobb alsó 3 vonalkás gomb) -> Settings -> Pocket mode (magyarul meg valami hasonló)
Ezt kapcsold ki. Elvileg arra szolgál, hogy hangosabban csörög mikor a zsebedben van, és mikor kiveszed lehalkul. Gyakorlatilag nálam mindig hangosan csöngött, ha ez be volt kapcsolva. -
tibe0309
tag
Erre emlékszem, nekem ez van: http://www.ultimateshield.co.uk/huawei-p9-screen-protector/
Itt van maximum protection is, azaz teljes "testfólia".
Amúgy a képernyőn kívül 1 hónap használat után szép lassan feljöttek a sarkai a fóliának, és így leszedtem, a képernyőt védő fólia viszont tökéletes munkát végez azóta is. -
tibe0309
tag
Én innen vettem, nagyon segítőkészek voltak. Nem volt raktáron, amikor még vettem, többször hívtak, hogy mikor várható, mondták, hogy nyugodtan módosíthatom/lemondhatom a megrendelést. Nekem szimpatikusak voltak, kellemesen csalódtam.
Aztán mikor megjött, aktiváltam rá a 3 év garit, mint ahogy írja az oldaluk is. -
tibe0309
tag
Ha a Photos (a guglis) alkalmazással törlöd, akkor erre fel is hívja a figyelmet azaz, hogy mindenhonnan törli. Ha csak úgy törlöd a telefonról (más alkalmazással) a google photos-ban fent marad.
Ha csak a telefonról akarod törölni a képeket, és a google photos meghagyni, akkor arra van lehetőség a photos alkalmazásban (Settings -> Free up disk storage)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- RC modell földön, vízen, levegőben
- XPEnology
- Nintendo Switch 2
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest