- VoLTE/VoWiFi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Huawei P8 Lite - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ernesst
aktív tag
válasz Long Man #20919 üzenetére
Igen, ahogy Uher is írta, minőségi ugrás a 6-os az 5-höz képest.
Biztonság terén is biztosan számít valamennyit, bár ezzel is elég elavult marad sajnos.
A szervizzel kapcsolatban: hivatalos Huawei márkaszerviz szerintem nem fogja debrandolni, C128 frissítés meg ugye nincs újabb, így a válasz az lesz, hogy az elérhető legfrissebb rendszer van rajta.
Hogy megéri-e a mókolást, azt Neked kell eldönteni. -
Ernesst
aktív tag
válasz Long Man #20915 üzenetére
Szia!
A bootloader nyitása szükséges ahhoz, hogy mélyebb módosításokat végezhess a készüléken, például recovery cseréje, kompatibilis ROM-ok szabadon telepítése, vagy éppen a debrandolás.
A bootloaderhez a nyitó kódot korábban teljesen hivatalos módon a Huaweitől lehetett elkérni. Sajnos mostanra a gyártó semelyik modellhez nem biztosítja már a nyitó kódokat, a nem hivatalos forrásokat meg inkább elkerülném.
A debrandolás a régiókód eltávolítása és cseréje. Ezzel a készüléked jelenlegi, Telenorhoz kapcsolódó régiókódját az európai általánosra lehetne átállítani: C128-ról C432-re. Mert jelenleg sajnos csak Telenor által jóváhagyott frissítések jönnek rá (azaz nem jönnek, mert a Telenor 5.0.1-en hagyta a készüléket). A C432 modellek viszont megkapják az általános európai frissítéseket OTA-n keresztül a Huawei szerverektől, amíg a készülék a gyártó által támogatott (2018 közepe).
Az én készülékemen telekomos régiókód volt (ez nem a simlock). Én még a hivatalos módszerrel nyitottam a bootloadert, ezzel a leírással debrandoltam, dual SIM-essé tettem, 2018 nyaráig pedig jöttek is rá a hivatalos frissítések.
Viszont ha a bootloader zárva, akkor sajnos nem tudok megoldást ajánlani a helyzetre. -
Ernesst
aktív tag
válasz Long Man #20913 üzenetére
Szia!
Európai régiós firmware-ből talán a C432B637 a legfrissebb (2018. augusztusi biztonsági frissítés). Ehhez viszont debrandolni kell a készüléket, mert a Tiéd regiója nem C432, hanem C128 (a B629, amit linkeltél, az is C432-höz való). A frissítés egyébként nincs hatással a simlockra, attól még szolgáltató független marad. De csak megfelelő régiós fw-t lehet telepíteni rá.
A bootloader nyitva van? -
Ernesst
aktív tag
-
Ernesst
aktív tag
válasz Chris0321 #20728 üzenetére
Szia! A SIM-et látja a készülék? Térerőt mutat?
Ha igen, még a következőket kipróbálnám:
Az eredetileg használt SIM-mel manuális hálózattípus választással átállítanám 2G-re, 3G-re, 4G-re, kipróbálva mindegyiket.
Törölném Recovery módban a cache memóriát
Ha ez sem segített, gyári visszaállítás (előtte HiSuite-tal teljes mentés PC-re).
Ha még mindig nem jó, akkor szerintem esélyes a szervíz. -
Ernesst
aktív tag
válasz Ezekiel Ston #20613 üzenetére
Szia, 6-os droid van rajta? Ha igen, az optimalizálás mellőzését be kell állítani az alkalmazások menüben a Viberhez. Ezen felül az akkumulátor beállítások alatt engedélyezni érdemes, hogy futhasson a képernyő lezárása után is. Nekem a Hangouts ugyanezt csinálta, ez volt a megoldás.
-
Ernesst
aktív tag
Sziasztok! Névlegesen 128 Gb-os micro sd-t is kezel a telefon, most egy ilyen kártyába készülök beruházni (Kingston SDXC, 128 Gb, Class 10).
Van, aki ekkora kártyával használja? Gond nélkül kezeli a teljes méretet? Köszi, előre is.
-
Ernesst
aktív tag
válasz #81733120 #20539 üzenetére
Szia! A rácsvonalak bekapcsolására gondolsz?
-
Ernesst
aktív tag
válasz szaboi6512 #20515 üzenetére
Szia!
Ha szoftveresen nincs single SIM-re korlátozva (ami a szolgáltatós készülékeknél gyakori), akkor igen, saját szolgáltató két kártyáját befogadja, ami lehet adatkártya is. -
Ernesst
aktív tag
válasz gyulazsolti #20506 üzenetére
Szívesen
Hátránya viszont az, hogy egy-egy ékezetes betű így több karaktert "érhet", így a 160 karakteres limitbe kevesebb szöveg fér bele.[ Szerkesztve ]
-
Ernesst
aktív tag
válasz gyulazsolti #20504 üzenetére
Szia! Az Üzenetek/Menü/Beállítások/Haladó beállítasokban nincs bekapcsolva a 7-bites optimalizáció? Bekapcsolt állapotban "leegyszerűsíti" az üzenet tartalmát, pl leveszi az ékezeteket.
-
-
Ernesst
aktív tag
válasz dokee78 #20499 üzenetére
Európai általános firmware (C432) tudomasom szerint csak debrandolás után fog felmenni rá. Utána viszont OTA-n is kapja a frissítéseket.
-
Ernesst
aktív tag
válasz rmartin94 #20376 üzenetére
Szia!
Elvileg BL nyitás kell. Viszont a "Balong bug" orvosolásához a megfelelő vendor fájlok telepítése szükséges, amit update.app-ként, helyi update-tel tudsz telepíteni. Ez a mozzanat lehet, hogy zárt BL-rel is menne. Ezután már megtalálja a hivatalos frissítéseket és letölti a legfrissebb buildet.Itt egy elég részletes leírás a dologról (chapter 5, azon belül "Balong bug")
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél olvasd el a Téma összefoglalót!!!
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest