- Fotók, videók mobillal
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Android szakmai topik
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- MIUI / HyperOS topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTibxx
aktív tag
válasz Anonymus95 #3398 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
-
Anonymus95
senior tag
Van.
1. Bütyökkel finoman koppintasz és húzol egy vízszintes vonalat a kijelző közepén.
(Beállítások, Intelligens asszisztens, Mozgásvezérlés, Osztott képernyős mód, kapcsold be ha nincs és az animáció alapján csináld meg)
Vagy
2. Alkalmazásváltó (négyzet vagy gesztus vezérlés esetén alulról felhúz és tart), a kívánt alkalmazás (ha támogatott) jobb felső sarkában van egy ikon. Azt kell megérinteni, majd alul választható a másik app.Pld. Messenger nem támogatott.
DE
A fejlesztői lehetőségekben, a legalján van egy erre vonatkozó kapcsoló, ami erőlteti minden alkalmazásnál, így lehet Messengernél is.
(Beállítások, Rendszer, A telefon névjegye, Build sort sokszor nyomogatni. Majd visszalépsz egyett és ott lesz a Fejlesztői lehetőségek menü. Belemész, legörgetsz az aljára és bekapcsolod. Telefont újraindít, kész is)Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
KTibxx
aktív tag
Békés karácsonyt mindenkinek!
És egy karácsonyi kérdés: van a Mate 20-ban többablakos mód (pl mint az S7 edge-ben a multitasking) ?
Köszönöm,
jó mákosbejglizést -
Zsocy155
őstag
Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok minden Mate 20 (és egyéb telefon) tulajdonosnak.
-
Tyibur
tag
válasz Czeri32 #3393 üzenetére
Az enyém is telekomos, de már az idejét is elfelejtettem, hogy mikor kaptam meg a 10-re a frissítést. Szerintem készülék gyártási idő függő! Nem gondolnám, hogy a Telekomnak van beleszólása a frissítési ütemezésbe, illetve tudná késleltetni. A 2 kártyások szolgáltatótól függetlenek!
-
Czeri32
csendes tag
szia!
nekem sem akarja adni a 10-et, de már szét csap az ideg légy szíves írd már meg ha le tudod tölteni a 10-est. Már attól tartottam, h szervizben kell frissítsek, volt már ilyen telóm sajnos nem is egy, már mint nem mate20, hanem amit szerbízbe kellett frissíteni, mert más hogy nem jött meg a frissítése
Előre is köszönöm.
Boldog Karácsonyt !
[ Szerkesztve ]
-
Hzi
aktív tag
válasz Jack Oneill #3387 üzenetére
Hali, nekem is 9.1.0.346 van, Hicare sem adott újabbat (és a 10-est sem ).
Majd jön, a lényeg, hogy rendben működik a berendezés.
Hogy vagy te itt? Jóóóól!
-
persil
nagyúr
válasz Jack Oneill #3387 üzenetére
Arra is volt mar pelda, hogy egy "frissites" keretein belul at lett irva a datum, hogy up to date-nek tunjon, es ezen kivul semmi mas nem tortent. (Most gyartora/tipusra mar nem emlekszem, de pont itt ph-n olvastam.)
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
persil
nagyúr
válasz Jack Oneill #3385 üzenetére
Ertjuk.
Es? Ettol meg a galaxy a5 egy ketpalcas gagyi marad, a mate 20 meg kvazi csucstelo.
Semmit nem hoznak ezek a biztonsagi javitasok, az esetek donto tobbsegeben, csak megkapja a telefon, hogy meg legyen kapva. Abszolut nem ertem ezt a frissitesi mizeriat.
-
Tyibur
tag
válasz Jack Oneill #3382 üzenetére
Mi hiányzik, vagy mi működik rosszul a telefonban?
-
Nikaré
őstag
válasz Jack Oneill #3382 üzenetére
Tippelek.
Február vagy március, szerintem előbb nem.[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
Mit gondoltok? Januárban esetleg képes lesz a Huawei kiadni egy októberinel frissebb verziót? Bocsi, ezt már tényleg gunynak szántam, mert egyszerűen nevetséges.
-
eclipse19
senior tag
Ránézésre nekem is nekem is jónak tűnik ezért is gondolkodom rajta, de sajnos a szemem már nem olyan mint régen így sajnos ezek a dolgok is számítanak egy ideje.
Nem tudom, lehet egyedül vagyok ezzel, de én használom azt a bizonyos felső sávot, hogy lássam mi újság. Szóval jó lenne nagyobbra állítani, hogy az olvasó szemüvegem nélkül is (amit utcán nem hordok) legyen egy kis esélyem, hunyorítva elolvasni, hogy mi van ott.
Hát csak ezért.Félretéve a miért kellene-t, (ugyanazért, mint bárhol máshol), lehet vagy nem lehet állítani azt a bizonyos méretet valahogy?
Hálás köszönet.
[ Szerkesztve ]
Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
eclipse19
senior tag
Pedig nézegeted, miközben használod, mert anélkül nehéz volna.
Úgy egyébként szerinted miért állítható a betűméret, meg az ún. "megjelenítési méret" egyáltalán?
Vagy mennyire befolyásolja egy e-book olvasó nagyon jó működését, hogy állítható a betűméret? Fölösleges?
Nyilván nem mindenkinek egyformán kényelmes apró betűt olvasni.
De ne aggódj még 10-15 év (attól függ hány éves vagy) és érteni fogod.Egyébként köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
Tyibur
tag
válasz eclipse19 #3374 üzenetére
Hmm... A telefon szerintem nagyon jó, jó az üzemideje, a rajta levő EMUI 10, remekül passzol az Android 10-hez, akadozás nélkül fut rajta a fizetett Sygic, jól lehet vele "bankolni", K&H-t használok, gyors az ujjlenyomat olvasó, az arcfelismerés, telefonáláskor sem kifogásolható, egyszerűen, ez egy nagyszerű okostelefon számomra. Most töltöm az aksit, a fenti kód alapján azt látom, hogy 30 fok fölé nem melegszik, ha alul hagyok egy kis rést szellőzésnek, vagyis a szuper töltést is jól bírja. Ráadásként van hazai szervizhálózata! 7 nm a proci, azaz modern, korszerű, a 4GB memória meg elég. A Win 10-em is ennyivel működik.
-
eclipse19
senior tag
válasz Jack Oneill #3373 üzenetére
Hát nekem eszembe jutott, mivel láttam, hogy sokkal kisebb, mint amihez szokva vagyok.
Pedig ha máshol (globálisan) és olykor ettől függetlenül adott alkalmazáson belül is állítható a betű méret, akkor elég kézenfekvő, hogy ott sem mindegy, hogy menyire kicsik a dolgok.
Érdekes, mert különben akkora böhöm méretet is be lehet állítani, amit pl sima gyári androidon nem. Nyilván úgy gondolták, hogy az értesítési és státusz sáv/sor nem azért van, hogy feltétlen el lehessen olvasni vagy jól lehessen látni, hogy mi van ott. Legalábbis nem logikus.
Második kérdésre köszönöm a választ.Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
eclipse19
senior tag
Üdv!
Nincs még ilyen telefonom, de gondolkodom rajta.
Pár kérdésem lenne.Lehet állítani/változtatni valahogy az értesítési sávban az ikonok és a betűk, számok méretét?
Boltban próbáltam nézni, nekem úgy tűnt, hogy hiába állítgatom a betű méretet és a megjelenítési méretet, nincs rá semmi hatása és még a legnagyobb méret beállítása esetén is sokkal kisebb, mint a "stock" Androidnál, ráadásul a színe mindig olyan, hogy még halvány is legyen. Úgy értem fekete helyett szürke vagy fehér helyett a háttérrel megegyező szín világosabb árnyalata. Mintha direkt akarnák elrontani a láthatóságot.
Lehet ezen változtatni?
Vagy ilyen még a legfrissebb szoftver esetén is?Magyar független készülékre mi most a legfrissebb Android és EMUI verzió?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
válasz Jack Oneill #3369 üzenetére
Meglett
*#*#2846579#*#* -
Jack Oneill
veterán
Régebben írt itt valaki egy szervizkodot, amivel az akksi hőmérsékletet is lehetett nézni töltés közben. Ha valaki emlékszik rá, megköszönném, ha megosztaná.
-
DaDa
senior tag
Ma azt hittem megáll a szívem. Talán picit még is állt. Történt, hogy a kocsiban ülve égett szagot éreztem, megnéztem elől a motorházat és kiderült, hogy egy szerencsétlen galamb teteme kezdett ráégni a motorra. Mindezt egy sötétebb parkolóházban néztem. Telefon elő, led be erre nem beejtem a motortérbe? Leesett legalulra a padlólemezhez. Sehogy nem fértem hozzá. A kerékdobból egy kis lyukon oda lehet érni de vastag volt a kezem. Vágtam már botot, próbáltam mindent de semmi. Telefonálni nem tudtam mert ott volt lent.
Aztán pont arra jött a biztonságis kocsi és kértem segítséget. (persze a led égett) Rendes volt, hívta a karbantartókat. Az egyik gyerek keze hosszú és vékony volt, a kerék dobbol nagy nehezen elérte. Mikor átadta már mondta, hogy a kijelzője berepedt. Öregedtem 5 évet. Nézem a telót és a szélén egy kis darab üveg kinyomta a gyári fóliát. Tiszta ideg voltam de muszáj volt bemennem vásárolni. Nem hagyott nyugodni a dolog és vásárlás közben levettem a fóliát, hogy még is mennyire sérült az üveg. És láss csodát csak a fólia sérült. El se hittem, 100% ra úgy nézett ki, mintha az üveg tört volna le egy kis darabon. A karbantartó fiúk is azt hitték. Na ott 2 év visszajött az 5ből. Most vehetek valahol fóliát. Otthon volt ebayes üvegem amit felraktam de ez a szélén nem ér végig. A háta nem sérült mert volt rajta hátlap.Bocsánat a hosszú leírásért. Mindezt azért írom, hogy ezek szerint a gyári fólia is teszi a dolgát. Jó minőség.
És vigyázzatok ha a motorteret nézitek. 😀
[ Szerkesztve ]
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
DaDa
senior tag
Amikor én vettem nem voltak még 2-3 hónapos mate 20-ak, pedig lehet, hogy bele vágtam volna egy olyanba, hivatalos magyar garival. Bár valóban én sem vettem még sosem használtan telefont.
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
-
Anonymus95
senior tag
Egyébként is a vásárlást követően néhány hónapos koráig bukik a legtöbbet az ember. 1 éves korában eladva buksz a legkevesebbet. Pár hónaposan úgy van vele az ember, hogy vagy fele annyiért adod vagy akkor egy kicsit rádob és vesz egy újat. Nagyon vékony az a réteg aki néhány hónapos telefont megvesz egy picit olcsóbban az újhoz képest. Tényleg csak az, aki nem tudja megütni azt az árat, így egy 20-30 ezerrel olcsóbban viszont már megvenné, még ha pár hónapos is a készülék.
-
DaDa
senior tag
sajnos ez nem telefon függő, mintha az emberek csak új telefont akarnának venni. Mate 20 előtt volt egy Galaxy s9 - em. 5 hónaposan akartam eladni (akku idő miatt) makulátlan állapotban, független, tokkal, fóliával, hivatalos magyar garanciával. 160ert vettem és 95ert tudtam eladni. 5 hónapos telefon. Soha nem buktam még ekkora összeget ennyi idő alatt. Ebből tanultam és nagyon jól megnéztem mi lesz az utód. Úgy gondoltam a Samu a kedvenc népi telefon és könnyen elmegy. Rosszul gondoltam. 130 ért kezdtem hirdetni.
[ Szerkesztve ]
-
ruarua
tag
válasz CyberNetik #3357 üzenetére
Ennyiért még húsvéti is lehet. Ugyanilyen konstrukcióval gyári tokokkal nem akart elmenni 85ér. Szóval egy darabig még árulni fogod. Sajnos valami miatt nem jó vétel ez az embereknek. Pedig fullos telcsi!
-
CyberNetik
csendes tag
Off: ha esetleg valaki keres most kari ajándéknak
Keressen bátran [link][ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
Esetleg ha kikapcsolják az 'elérhető' vagyok funkciót, nem oldja meg? Nem látják mások hogy te mikor majd elérhető, igaz te sem látod hogy mások mikor elérhetőek. Ezáltal lehet hogy az az értesítés sem jelenik meg. Nem lehet?
Megnéztem a képet és tuti biztos vagyok benne hogy ez megoldja a problémát. Ha fel tudod áldozni azt hogy nem látod hogy éppen ki aktív, akkor kapcsold le a funkciót a profil beállításokban (bal fent profilkép) és nem fog ez előjön. Én mindig így használom a messengert, ezért nem is tűnt fel nekem, hogy már ilyen future is van.
[ Szerkesztve ]
-
ermys
csendes tag
Ja értem. Amúgy együtt lehet vele élni igen meg minden csak gondoltam hátha valaki tud megoldást
-
persil
nagyúr
Evidens, sejtettuk, hogy a szemelyes adatok miatt, csak azert irtam, mert igy a fekete temaval es a firkaval egyutt mar kevesbe latszik, hogy mire gondolsz(mondjuk en az elso szavadbol tudtam, mert engem is az oruletbe kergetett eleinte :D ). Meg ugye, ha valaki kevesbe haklis az ilyesmire, akkor "eszre sem veszi".
-
persil
nagyúr
válasz MPeter87 #3349 üzenetére
Nekem sincs face app(a messenger is csak kenyszerbol, amugy a legkoklerebb, legigenytelenebb appok), ez teljesen egyertelmuen a messenger, raadasul nem hiba, hanem feature.
A kulonbseg az lehet, hogy ugye otmillio keszuleken, ugyanennyi verzioban fut, szoval van olyan, aki nem talalkozott vele, vagy nem is fog.(mint a fekete tema, ha visszaemlekszel, az is ossze-vissza jelent meg a telefonokon, nem egysegesen)
Szrk.: Igazabol videon lehetne latni, hogy mekkora egy baromsag ez, kepen abszolut nem jon at, hogy mi nem tetszik a nepnek.
[ Szerkesztve ]
-
ermys
csendes tag
A rózsaszín firka csak az ismim neve és képe amit kitakartam, nem akartam őt reklámozni
A frissítés meg nekem pl nem hicare és stb hanem simán beállítások, szoftverfrissites és jött is. -
spider80
őstag
Csak megerősíteni tudom,hogy maga a messenger ilyen. Feleségem Mate 20-án és nálam iPhone 7-en is ugyanilyen egy ideje. Tehát még az Android verziót is kizárhatjuk, mert IOS-en ugyanez.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
MPeter87
őstag
Nekem soha nem írta még ki, hogy bárki elérhetővé vált.
Lehet csak én vagyok ennyire szerencsés.
Nem lehet, hogy a facebook app csinálja? Mert olyanom pl nincs (böngészőből használom mindig), csak a gyári face messenger. Sőt, az előző telóimon sem volt (Nexus6, Redmi5Plus) ilyen. -
Czeri32
csendes tag
Sziasztok!
Közép európában van még rajtam kívül valaki akinek nem jött a 10-es frissítés? -
persil
nagyúr
válasz MPeter87 #3344 üzenetére
Ez nem ertesites, hanem maga a messenger, 99.9%, hogy neked is pont ilyen, csak nem jol fogalmaztak meg.
A beillesztett kepen pedig a fekete tema, meg a 3 kobmeteres rozsaszin firka miatt pont nem latszik, aminek kene. :DA launcher-nek es a chat fejeknek egyaltalan semmi koze nincs hozza.(sot, pont chat fejek eseteben nem ilyen)
De vegszo, hogy sajnos, akinek gondja van vele, az csak beletorodni tud, ez jelenleg ilyen. Ha jon frissites a messenger-hez es rajonnek, hogy ez igy bena, akkor modositjak.
En is ruhellem, felturtam erte az egesz netet, de nem kikapcsolhato.[ Szerkesztve ]
-
MPeter87
őstag
Nekem ilyen messeneger értesítés sosem volt.
Mondjuk én kezdetektől Nova launcher-rel használom, lehet ezért, illetve a messenger app-ban pl a chat-fejek le vannak tiltva. Nem tudom melyik miatt lehet, de sosem láttam ilyet. -
persil
nagyúr
válasz Jack Oneill #3341 üzenetére
Pontosan ugyanigy nez ki masnal is, csak felreerthetobben fogalmazott felettunk a kollega.
De akarhogy is, ugyetlen, felesleges es idegesito megoldas ez, egalabb egy kapcsolo lehetne, hogy akarod e, vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
Mondjuk speciel nálam nem így néz ki ez a felső kiiras, ha elérhető valaki. Nekem nem lóg bele, hanem eltunik a felső értesítési sáv, ahol az akksi, meg térerő van és a messenger jelzi ki, hogy elérhető-e valaki. Aztán ez az értesítés eltünik és újból látszik rendesen a felső sáv. Ez így nem tudom, érthető volt-e.
-
persil
nagyúr
Egesz biztos, hogy a 10 elott is ilyen volt, de mivel - szerintem - verziofuggo, ezert nem mindenkinel.
De megnyugodhatsz, egeszen biztos, hogy nem a telo/android Q hibaja, hanem a legendasan szar messenger egyik remek feature-je. :)
En is agyverzest kapok tole. :D
-
persil
nagyúr
"Viszont a messenger pl olyat csinál, hogy a felső sávban kiirja h xy elérhető amivel kitakarja a hálózat, akksi ez az részt vagyis majd ugrik egyet a kép es minden a helyére kerül."
Ez mar elotte is ilyen volt egy ideje, pont en panaszkodtam ra, rohadtul idegesito es teljesen haszontalan, de semmilyen mod nincs az eltuntetesere.
Ez "feature". -.-[ Szerkesztve ]
-
ermys
csendes tag
válasz Jack Oneill #3335 üzenetére
Megvolt a reset utána is már sajnos. Talán alakul majd, vagy még 1 reset. Sima factory reset elég? Vagy van más is amit érdemes megcsinálni?
A messenger pedig reset után jó volt egy ideig, sőt android + emui 9 alatt (régi telomom) se csinált soha ilyet.
Talán javítják vagy megjvaul, mert most már akár egybe is folyik a most online felirat+név és a felso sáv ikonja, Szval hogy egy az egybe egymáson.[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
Üdv nálunk 🙂
A messenger mióta világ a világ, ilyen, nincs köze a telefonhoz. A kijelzoidot a beállítások, akku, hardware, kijelzo rész alatt tudod megnezni.
A kép zajossag érdekes, mert amúgy kristálytiszta kellene, hogy legyen. Reset ne 10 felrakása előtt, hanem utan legyen. -
ermys
csendes tag
Sziasztok! A napokban lettem Mate 20 tulaj és gondoltam beköszönök meg kérdésem is volna.
Ahogy látom nagyon jó a csapat itt Szval, factory reset, majd felkerült az emui 10 es az android 10 is.
Viszont a messenger pl olyat csinál, hogy a felső sávban kiirja h xy elérhető amivel kitakarja a hálózat, akksi ez az részt vagyis majd ugrik egyet a kép es minden a helyére kerül.
A másik dolog, hogy némelyik online vid lejátszó görgető csúszkája nem működik. Szval csak adott pontra lehet rábökni de beletekerni nem.
"Hiba" terén egyelőre ennyi jutott eszembe és bocsánat a regényért, de másnak is csinál ilyet?
Láttam itt képeket és nem tudom de alapbeallitassal nalam elég zajosak sajnos.
Végül pedig, mivel nézitek hogy mennyi az aktiv képernyő idő? -
őstag
válasz Jack Oneill #3326 üzenetére
Nekem is le van tíltva az összes Google, kivéve a Play áruház és a Gmail, még nem tapasztaltam csak annyit hogy az értesítések kapcsolódnak vissza mindig. De hogy miért?
-
Nikaré
őstag
válasz Anonymus95 #3329 üzenetére
A leírásod alapján végig mentem (igaz sokadszorra) a beállításokon, de nem frissít így. Az még érdekes, hogy AppGallery és HiCare az simán megy mobil neten mint frissítés csak ez a Google nem, pedig sokadszorra megyek végig lépésről lépésre minden opción. Nem baj, ez legyen a legnagyobb gondom a telefonnal!
Lehet egy következő verzió frissítés helyére teszi.Azért köszönöm a segítségedet!
-
Anonymus95
senior tag
Nálam eddig csak olyan fordult elő, hogy a rendszer nyelvének megváltoztatásakor felold a letiltott YouTube..
A Google play beállításokban ki van választva, hogy bármilyen hálózaton letölthet?
Beállítások, alkalmazások, alkalmazások, play áruház, adathasználat, mobiladat engedélyezése, ha tiltva van.Az intelligens adat megtakarító is blokkolhatja, ha be van kapcsolva.
Vagy próbáld ki a play áruház adatainak törlését.
[ Szerkesztve ]
-
Nikaré
őstag
válasz Jack Oneill #3326 üzenetére
Remélem ez nem lesz jellemző mert szinte azonos tiltásaim vannak.
Az viszont nekem még mindig nem működik, hogy mobilnet alatt frissítsek Google Play -ből. Nem mintha ez annyira rossz lenne, de lehet olyan szituáció amikor csak úgy működik tovább egy app, ha frissítem, de azonnal. Na , de így nem fog menni.[ Szerkesztve ]
-
Carline
őstag
A bestbuy topikban találtam:
Gyári Mate 20 kék szilikon tok 1190
Edigital nem jelöli akciónak viszont mindenhol 4e felett van a gyári huawei szilikon tok.
˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
Jack Oneill
veterán
Igen érdekes dolog történ ma. Nekem a legtöbb Google dolog le van tiltva. Szovegfelolvaso, filmek, zene stb. Ma magától lefrissult minden és engedélyezve volt. Paranormális...
-
Keraa
aktív tag
Köszönöm szépen! Jack Oneill és Nikaré! szomorú vagyok de azért valahogy feldolgozom...
[ Szerkesztve ]
-
Keraa
aktív tag
Sziasztok! Tudja valaki hogy a sima Mate 20 tudja a vezeték nélküli töltést?
-
Jack Oneill
veterán
Erre a 10es verzióra valahogy nem akar jönni a decemberi update? Leragadtunk októbernél.
-
ranlomadi
tag
Valaki hasznal esetleg amazfit gtr 47mm órát? Jól kijön a telefonnal?
-
félisten
No, nekem is felajánlja már a 10.0 frissítést (Telekom), de mivel azt írja, hogy ez a hivatalos előtti próbaverzió, ezért inkább kihagyom.
Majd ha jön a stabil változat..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Jack Oneill
veterán
Van a beállításokban egy digitális egyensúly elnevezésű cucc. Ezt használja valaki? Ha elinditom, onnantól örökké számol, mér stb, vagy ki lehet kapcsolni?
-
őstag
válasz Anonymus95 #3301 üzenetére
Eddig nem vettem észre.
-
Anonymus95
senior tag
válasz noblem1983 #3309 üzenetére
*Állíts be egy gyári témát.
*Kapcsold ki a telefont, lépj be a recovery menübe és wipe cache.
*ha nem segít, Factory reset. -
noblem1983
senior tag
Ma jött a 10-es frissítés, felraktam de a hívásértesítés be van szürkülve. Nem jelez az ikonnál ha volt nem fogadott hívásom. Valaki esetleg tudja miért?
Lamborghini fan Uplay/Origin-noblem1983, PSN: noblem1983_2
-
Jack Oneill
veterán
Tény és való, ez a fogyasztás téma örök vita lesz. Ahány ember, annyi felhasználói szokás. A lényeg, hogy jól bírja mindenkinél az a telo.
-
DaDa
senior tag
Folyamatos hasznalattal (pl net, Video) jóval tovább bírja. Nekem folyamatos BT, GPS, 4g, wifi. Szinte Soha nem használtam még 50% feletti fényerőn. Na jó nyáron. Valószínű nekem az okoseszközök miatt ennyi. Xiaomi Mi home és Mi Band, mi fit folyamatos működés azért szívja.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz Jack Oneill #3304 üzenetére
Nekem 11 óra FOLYAMATOS netezés, videó, zene, hívás, kamera stb voltm 11 órán keresztül nyomtam. Csak pisi meg ivás volt. Szóval lehetséges minden energiatakarékos mód nélkül ez a szám. Egyedül a fényerő volt 25-30 százalékon mert szobában voltam és zavart a nagyobb fényerő.
Ha már átlagos módon használtam a telót és letettem mikor lekellett, akkor csak 8 óra körül bírtam (ennyi veszteség lett alvó módban, de ekkor is minden be volt kapcsolva. Kivéve Bluetooth, mert az nekem nem kell, de gps, wifi, 4G ment) ha elmegyek itthonról kikapcsolom a wifit mert fölösleges..mobilnet van. Főleg nyáron, hogy ne melegedjen a teló...de otthon folyamatosan megy, nem kapcsolom ki. -
persil
nagyúr
válasz Jack Oneill #3304 üzenetére
"Azt 90%-ban elfelejtik ilyenkor hozzatenni..."
Nekem is volt mar 11 oram, van is rola screenshot, de nem jellemzo. Az ilyen "hat nekem ezer evig elmegy egy toltessel" kommentek egy resze netto hazugsag, vagy szimplan olyan felhasznalasi mod, hogy masnak is tobb lenne vele.
-
Jack Oneill
veterán
Egész nap megy a WiFi, amúgy meg mobilnet.
Más.
Mi ez a baromság a mobilarena oldalán, hogy nem engedik a reklqmblokkolo használatát? Oké, megértem őket, értem az okot, de ez most csak decemberben csináljak, remélem, mert akkor teljes egészében törlöm magam innen.[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
Azt 90%-ban elfelejtik ilyenkor hozzatenni, hogy kapcsolgatjak a wifit, minden kilove, csak, ha kell akkor megy stbstb.
Nekem kb 50-60% fenyeron, semmilyen energiagazdalkodasi marhasagot nem hasznalva(ezektol veszti ertelmet a smartphone...) van kb olyasmi, mint neked, 2 nap es ~7 ora atlag, persze, ha lefekves elott nem jatszom, irodaban kevesebb ido van nyomkodni stb, akkor osszejon 8-9 is, de az ritkabb.
Sosem ertettem, hogy wifit, meg mobiladatot minek kapcsolgatjak ki az emberek, en egyszer benyomtam, azota "on", elvegre azert veszek okostelefont, hogy minden azonnal megtortenjen, ne kelljen kapcsolgatni az ilyesmit.Meg tomegkozlekedesen szoktam latni ilyen -5% fenyeroket tele akkuval, hat taps. :D
Mondjuk az en felhasznalasi szokasaimmal a legtobb mas telefonjaim jo, ha 4 orat kibirtak, szoval teny, hogy a mate 20 nagyon bitang ilyen teren.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
Honor View 10 teló 3750mA akkuval az eddigi csúcsom 11 óra kijelző idő volt. Ezt az android 9, EMUI 9.0 legelső, januári és februári verziójával értem el negyed fényerőn, folyamatos használat mellett. Teszteltem így egész nap csak ezt nyomtam.
Normális használat mellett (munka, élet, stb., tehát a telefon készenlétben is van) 7-8 óra kijelző idő.
Már most másfél éves a teló és valószînűleg egy fr is ráférne, mert vásárlás óta nem volt, csak 4-5 óra a max. Nyílván az akku se mai és ha megjön az EMUI 10, akkor fr is lesz.Szóval Mate 20 simán lehet 12 óra legoptimálisabb állapotban FR után. FR nélkül rosszabb eredmény várható.