Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- One mobilszolgáltatások
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- iPod Nanóra hasonlító USB DAC és zenelejátszó a Snowsky Disc
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Üdv
Van egy weightfit nevű app amibe évek óta írtam a testsúly méréseim.
Uj telefon valtas utan nem tudom a google fit szinkront megoldani vele mert ez a hibauzenet fogad.mi a megoldas?
link -
crok
Topikgazda
válasz
nubreed
üzenetére
Összefoglaló legfelül, legelső pont:
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Ha az eszközkezelőben nem látszik az eszköz akkor másik USB port, másik kábel.. ha látszik de felkiáltójeles akkor driver.. ha ott van de nem megy akkor kézzel válaszd ki (amit a linken látsz). Igen, nem csak a Win8/Win10-re volt vele gond, Win11-en is megmakkan. -
nubreed
veterán
Sehogy nem tudom összehozni azt, hogy a telefonom (Nothing Phone 3a, Android 16, Nothing OS 4.0, USB debug is be van kapcsolva, mert ajánlották a Nothing fórumon) látszódjék Windows alatt, mint file transzfer eszköz. A telefont érzékeli a Windows -os gépem, és én a telefonban rá is bökök, hogy a File Transfer módot akarom használni, elvileg ő ezt érzékeli is, de Windowsban sem a fájlkezelőben, sajátgépben sehol nem jelenik meg a telefon. Olvastam olyanokat, hogy usb driver kéne letölteni hozzá, de honnan? A Nothing oldalát akárhogy böngészem, keresem, nem találok drivert! Ha kereső motorral rákeresek akkor ilyen oldalak jönnek: gsmusbdriver.com meg androidadbdriver.com.
Ezekről az oldalakról nem merek letölteni semmit, nekem tűnnek megbízhatónak. Tehát röviden, honnan lehet legit forrásból usb drivert szerezni a Nothing Phone 3a -hoz, hogy működjön a file transfer windows alatt a telefon és a gép között?
-
Köszi.
Kikoptam már ezekből, amiket linkeltél pislogok csak mert nem találok leírást hogyan kell ezeket a python vagy micsoda szkripteket megcsinálni.
Hova, pc-re, telefonra, mit mi után, és ha sikerül is, hol, hogyan, miyen recovert, milyen custom romot, hány tucat buktatóval stb. stb. ráadásul angol minden. Téglázom esetleg, stb.
Köszönöm, de marad akkor így a telefon, én már nem érzek elég erőt magamban hogy elkezdjek ezzel szenvedni és heteket fórumozzak meg molyoljak.
Az Adbappcontroll egy szuper guis felület Windowsra, jelenleg folyik a telefon, illetve a miui pardon hyperos kiherélése. Szerintem ez is elég lesz nekem.
Ha mégsem, megyek a hyperos topikba de ehhez nagyon be kell magam idegelni hogy nekifussak, lásd fennti soraimat.
Köszi mégegyszer. -
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi
üzenetére
Vastagon nem ilyen egyszerű ez ma már. Csillagok együttállása és mázlis időzítés hogy a bármilyen akármilyen éjféli átforduláskor legyen még token az adott napi nyitásra az olyan egyszerű embereknek mint amilyenek mi is vagyunk. Fizetősen himihumi random TG és AnyDesk-es irányítással is lehet ha mered
Irány a MIUI / HyperOS topik, ott ezt nézném meg egyébként először (egy ügyes Py script) meg ezeket a MiUnlock error code-okat a logban.De jó a link

-
Nyitnám a bootloadert a Redmi note 11-en.
Minden okés, szerencsére 8 éves élő Xiaomi regem van.
Itt elakad a folyamat, nem írja ki a 168 órát azaz a megszokott 1 hetes várakozást hanem ezt írja ki:
A Fejlesztői menübe a státusnál nem tudom hozzáadni a fiókomat,
Ezt írja, nem tudom végigolvasni mert egy felugró buborékba van és a fele nem látszik, frappáns...
Couldn'add. Please Mi Community to apply vagyis
Nem sikerült hozzáadni. Kérlek, csatlakozz a közösséghez a jelentkezéshez.
Minden hozzá van adva a Xiaomi fiókomhoz.
A telefon, a Mi Community app, a Mi home app, a Mi atayúristenke is.
Mi a fene baja van? -
Vasti74
senior tag
-
Ide is beírom, hátha:
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémánk. Hátha valaki tud megoldást.
Van egy kora délután elveszett mobiltelefon. Megvan az útvonal hol lett elhagyva, de nem találjuk. Gondoltam megpróbálom a google helymeghatározójával, ahhoz be kell lépni abba a google fiókba, ami használva van a telefonon. A gond az, hogy ez a bizonyos gmail-s cím csak ezen az eszközön van használva, egy 15 éves lányé. Ismerjük a gmail-s címet és jelszót, de belépésnél 2 lépcsős azonosítást kér és csak az elveszett eszközre hajlandó sms-t, kódot meg hasonlóakat küldeni. Nos hát mivel pont ezt a telefont keressük, nehéz ezeket megnézni ugye.
Van valami más lehetőség, hogy ne oda küldje az azonosítókat, sms-eket? Vagy bármi, hogy be lehessen lépni a fiókba?
Nagy segítség lenne ha tudna valaki valamit. -
-
sanyula
csendes tag
válasz
Vasti74
üzenetére
Én ilyen esetben a következőt szoktam csinálni. Többször már sikerült:
1. USB-n köss rá egy egeret OTG kábellel. Ez minden telefonon ment eddig.
2. Amennyiben bármi kevés is látszik a képernyőből akkor oldjad fel a telefont az egérrel.
3. Samsung telefonokban van vezeték nélküli képernyő tükrözés. Ezzel valamilyen okos tévére, vagy valamilyen tv okosító eszközön keresztül bármilyen tv-re vagy monitorra lehet a képernyőt tükrözni.
Ha ez sikerül akkor innen már tudsz rendesen dolgozni és lementeni a telefont.
Ha a feloldás sikerül és látod is a képet, érdemes egy Bluetooth egér és billentyűzet párosítást végezni a telefonhoz, mert sokat könnyít a munkában a mentés során. -
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi
üzenetére
On some devices (especially Xiaomi), you might get the following error:
Injecting input events requires the caller (or the source of the instrumentation, if any) to have the INJECT_EVENTS permission.
In that case, you need to enable an additional option USB debugging (Security Settings) (this is an item different from USB debugging) to control it using a keyboard and mouse. Rebooting the device is necessary once this option is s
et.Ezt kihagytad, az USB debugging (Security Settings) nincs bekapcsolva. Utana menni fog.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ment is a kukába.
Következő
kérdés.
Scrcpy hibaüzenet:
ERROR: Injecting input events requires the caller (or the source of the instrumentation, if any) to have the INJECT_EVENTS permission.
Milyen injektálást kell engedélyeznem, és hol? W10 a delikvens.
[server] ERROR: Make sure you have enabled "USB debugging (Security Settings)" and then rebooted your device
ezt tuti kínjába írja ki mert az ADB engedélyezve, nyitott könyv a telefon más szoftvereknek. Csak ez a Scrcpy nem hajlandó vezérelni a telefont.
A képernyőjét szépen megjeleníti de nem tudom vezérelni vele a telefont. -
válasz
tordaitibi
üzenetére
com.google.android.apps.wellbeing
-
Sziasztok.
a Digitális jóllét és szülői felügyelet appnak mi az eredeti appneve? Angolul. -
vilmose33
őstag
válasz
Vasti74
üzenetére
Megnéztem youtubon, picit bonyolultabb mert a hátlaptól kell bontani. Csavarhúzó készlet nem drága, hátlapot hajszárítóval fellehet melegíteni ,utána alányúlni pengetővel,bankkártyával stb.
Persze a legolcsóbb jó ,nem lesz szép a kép de a célnak megfelel ,hosszú távon rossz az üzemidő, de neked mindegy ha már megvannak az adatok. -
Vasti74
senior tag
válasz
vilmose33
üzenetére
Nem hiszem, hogy ki tudom cserélni - mondjuk azt sem tudom, hogy mi kell hozzá ;-) , de feltételezem hogy a ház körül szerelgetős csavarhúzó és dugókulcs készletem kevés lesz ;-) Azért megnéztem az Aliexpress-en, lehet kapni LCD és OLED kijelzőt is elvileg ezekhez a telefonokhoz. Eredetileg OLED: lehetséges, hogy a TFT is működik?! Mert TFT €10 körül van már, OLED meg €35-től indul. Bocs, tudom, ez nem ide tartozik...
-
Vasti74
senior tag
válasz
vilmose33
üzenetére
Hát ez akkor szomorú helyzet...
Kijelzőt talán vehetnék valahol, de kicserélni nem tudom.
Annyit meg nem ér az egész (fotók) , hogy mindkét készüléken kijelzőt cseréltessünk csak az adatmentés miatt, mert telefont vettünk akkor másikat helyettük.
Abban bíztam, hogy pár ezer forintból megúszható így egérrel - monitorral, de ha nem, akkor - ennyi :-)
Köszönöm a segítséget, üdv: Vasti -
Vasti74
senior tag
válasz
theooracy
üzenetére
Sziasztok!
Van már két pofára ejtett kijelzőhibás Galaxy A52 telefon a családban, amit jó lenne lementeni (tudom, felhőbe mindent - azóta úgy megy ;-)
Keresem, de nem egyértelmű, hogy ezek tudnának egy USB OTG-s akármin keresztül USB-s HDMI átalakítóval képet adni egy monitorra, vagy nem? Néhol azt olvasom, hogy igen, máshol meg hogy csak az S sorozat...
Mert az lenne a mesterterv ;-) , hogy dugok rá így egeret - monitort, és lementem: de ha az A sorozat nem tudja ezt, akkor nem rendelek be feleslegesen ilyen cuccokat.
Előre is köszönöm, üdv: Vasti -
theooracy
aktív tag
válasz
svgyula
üzenetére
Persze, igazad van. Itt csak az a probléma, hogy pint nem kér, csak ha be akar lépni mondjuk a galériába, egyből azt a rajzolós feloldási módot adja be. De váltig állítja, hogy nem kellett rajzos megerősítés, amikor aktiválta ezt az Applock alkalmazást. Csak ujjnyomat.
Persze ő is, meg én is írjuk a jelszavakat, mert már minden alkalmazáshoz kell és ennyit lehetetlen megjegyezni. Menteni is mentünk időnként.
Nem kisgyerek már, 25 éves.
Mindegy, számítógéppel le tudja menteni a képeit, Google mentés is van, így valószínű, hogy visszaállítás lesz a történet vége...
Neked is köszönöm szépen.
-
svgyula
addikt
válasz
theooracy
üzenetére
A telefon pinkódját próbálta? Nálam pár alkalmazás kéri a módosításhoz. Olyankor hiába van feloldva a kijelző a pinkód akkor is játszik! Ja! Most érdemes rávilágítani nála a jelszó, pinkód nem fejben tartás előnyeire! A notesz még mindig a legjobb emlékeztető.
Nagyon sokáig tudnám sorolni hány emberrel beszéltem aki ilyen-olyan adatokat veszített el mert úgy gondolta jó ötlet fejben tartani a jelszót. Aztán a nemhasznált információ törlödött a buksiból
A másik amikor az ilyen információkat egy jeszókezelőre bizzák aztán az oda belépést felejtik el. Vagy épp meghal, eltörik a teló és nincs adatmentés segítség.
Régebben volt egy kolléga itt és mindig csak megerősíteni tudom amit mindig hangoztatott mentés, mentés, mentés. -
svgyula
addikt
Inkább itt kérdezz rá. Vagy a telefon saját fórumán. Előbb kapsz választ.
-
Vtwo
őstag
Valaki tudja mi a franc van még mindig a friss google play-el ?
Nálam 2025.07.01. az utolsó verzió és bár minden javasolt dolgot lecsekkoltam(van elég tárhelyem, cach ki lett ürítve,stb.) nem frissít.
Ami azért is fura , mert a telóm amúgy októberi gyártású(A56).
-
theooracy
aktív tag
Sziasztok.
Van egy nagy probléma lányom Redmi 12-es telefonjával.
A gyári Applock volt pár alkalmazásnál és a képeknél neki bekapcsolva, ujjlenyomatos feloldással.
Fel akarta oldani, de valószínűleg vizes volt az ujja és vagy három próbálkozás után azt a " minta rajzolós" feloldást adta be neki.
A baj az, hogy ő állítólag ilyen mintát nem állított be és most ezeket az appokat, plusz a képei hozzáférését nem tudja feloldani.
Mit lehet tenni ilyen esetben?
-
tonyrulez
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Példa, Samsung legalábbis mutatja:
-
-
crok
Topikgazda
válasz
tordaitibi
üzenetére
Life 360 pl., android.permission.CHANGE_WIFI_STATE az engedely neve amugy.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
A google szolgáltatások, helymeghatározás kiegészítés, esetleg play store(?), gemini.........
Ami a te felügyelted nélkül csinál amit akar.....
Kicsit más de jelzi mennyire van felügyelete a lúzereknek(én is
) a telefonra:
Nálam konkrétan volt olyan, hogy a gboard! ami ugye egy sz@ros billenytűzet lefrissítette magát mobilneten pedig az nem kért és kapott semmilyen hálózatról hozzáférést! Ezt egészen véletlenül láttam meg csak egy felugró üzenet volt. De pont akkor kerestem valamit a telefonon. Másképp ez simán rejtve maradt volna! Azóta van tiltva a play áruház és csak akkor kapcsolom be ha a banki app, vagy valamelyik üzenetküldő már nem működik és csak arra az időre........ -
válasz
svgyula
üzenetére
Bár évek óta nem foglalkozok komolyabban az Androiddal de én olyan appot még a hőskorban se láttam ami csak úgy kapcsolgatja ki-be a wifit.
Ezt még Taskerrel se egyszerű megcsinálni rootolt telefonon nemhogy mezei rendszeren.
Lehet hogy tévedek akkor bocs. A G.playon kívül szerintem se ehhez se a mobilnet kapcsolgatásához nincs is felsorolva bármilyen más app engedélye.
Le lehet tiltani sok gyári romon, a MIUI-n tuti, a wifi és mobilnet hozzáférést app szinten. De kapcsolgatni? Nem hinném.
Murass egyet nekem légyszi mert az én nyitott bl-es custom rootolt telómon nincs ilyen engedély csak a Gplaynak. -
svgyula
addikt
Nem magától kapcsol vissza! Valamelyik alkalmazásnak engedélyezve van a wifi bekapcsolása! Na ezt kellene kideríteni! Azt megtudod nézni, hogy melyiknek van engedlye a wifi hálózatokhoz és ez a "kályha" innen kell indulni. Eygenként letiltani a hálózati hozzáférést és figyelni. Ha megint visszakapcsol akkor valószínüleg az az utolsó alkalmazás lesz a ludas!
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
(edge 30neo készülék)
nem tudjátok hogy miért kapcsol vissza időnként magától a wifi, amikor frankón ki van amúgy kapcsolva, az is ki van kapcsolva beallitasokban, hogy ha erős wifit észlel akkor automatikusan rácsatlakozzon?
érdekes hogy a régi xiaomim is ezt csinálta amikor öregedett és ez volt a demenciája egyik jele :P
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
van egy régebbi telóm Android 13-mal (LineageOS 20), amin a Messenger (és bármilyen más alkalmazás) értesítései csoportosítva jelennek meg, vagyis 1 értesítési ikon látszik akkor is, ha több messenger-üzenetem jött.
Most beüzemeltem egy újabb telót Android 16-tal (LineageOS 23), de itt meg minden egyes üzenet külön értesítési ikont kap, nem csoportosítja össze őket.Már mindenhol néztem, de nem találom, hogy hol/hogyan tudnám ezt is normálisra beállítani?
-
svgyula
addikt
Ha csak az adatok törlése a lényeg és mehet a szemétbe(elektronikai hulladékudvar) akkor a felső 2/3 felett, hogy ne érje az aksit, átküldesz rajta egy szeget és mehet a szemétbe. Ez elintézi az alaplapot és akkor nemhiszem, hogy érne annyit az adatod másnak, hogy az esetleg ép alkatrészeket kiforrasztva megpróbáljon mármit kinyerni. Ha eladás akkor a faktory reset segíthet de ADB parancsban nem tudok segíteni ha látsz valamit a kijelzőn, akkor talán a klasszikus power+vol-(vagy +) gomb egyidejű nyomása és a hangerő gombokkal előjön a recovery ott a vape részt kétszer lefuttatod az elméletben segít.
-
F34R
nagyúr
Udvozletem
Sracok, van itthon egy osszetort telefonom, kijelzo mar nem erzekel, tolteni tolt.
Ugy emlekeztem hogy a debug-ot engedelyeztem de megsem.. A senszitiv adatokat vagy lementenem vagy pedig csak siman factory resetet csinalnek.
Az ADB nem latja, Scrcpy otg modban sem latja.. A windows mint eszkozt felismeri.
Mit tudok kezdeni? -
-
-
Fall-N
veterán
Google Jelszókezelőt próbáltad már? Egy ideje kiköltözött a Chromeból, ha ott rányomsz, akkor elvileg ezt hívja elő.
-
ZP67
tag
Megoldódott...
Digi nettel 3 féle hálózaton (Digi router, TP link 2.4, illetve 5 GHz) is próbáltam, már a falat kapartam kínomban...
Elővettem egY mobilnetet, azzal kapásból működött...
Van valakinek erre magyarázata? El kellene gondolkodni új routeren? Mobilbanki appok sz@rakodtak csak eddig.
Köszönöm
-
Erwinke
aktív tag
Szép napot!
Lefrissitett a Poco F6-om. Erre fel megjelent egy plusz sáv a billentyűzet alatt azért, h eltüntessem a billentyűzetet. Ilyen ki az anyámnak jut amúgy eszébe? Ezért -1cm a telefon kijelzőből
irtam is reportot, h fasznak csinálnak ilyen ostobaságokat.Ezt hogy tudnám eltüntetni? [kép]
Köszönöm!
Tiszteletem
-
válasz
svgyula
üzenetére
Ezt nem tudom, hogy mindegyikhez kell-e, ezért érdeklődtem.
Szerintem ezt félreértetted, írtam is, hogy a messengert váltanám ki olyan alkalmazással, ami nem telefonszámhoz kötött.
Közben beugrott, hogy ha csak az aktiváláshoz kell szám, megadom neki a feltöltősöm számát, amit a webáruházakhoz használok és kész.
-
svgyula
addikt
Nyilván mindegyiknek kell a telefonszám. Mert amikor regisztrálsz oda küldik az aktiváló kódot, stb. De azért azt tudnod kell, hogy nincs átjárás közöttük. Legalább is én még nem találkoztam olyannal, hogy a messengerről egy viberre üzenet átment voltna. Tehát mindegy mit választasz annak akivel szeretnél üzengetni ugyanazt kell használni. Ha(?) jól értettem azt szeretnéd, hogy neked legyen egy olyan alkalmazás amiről te mindenkinek tudsz üzenni de senki nem látja a te profilodat
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Telegram esetleg?
A mail cím nem probléma, abból annyit lehet csinálni, amennyi szükséges.szerk: ahogy nézem az is telszámos.
-
-
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, androidos telóra létezik-e olyan megbízható üzenetküldő alkalmazás, mely nem kötött a telefonszámhoz, tehát nem kell vele összekapcsolni. Ez a hulladék meta korlátozta a facebook fiókomat egy hétre, pedig szinte nem is használtam az oldalt évek óta és szeretném emiatt kiváltani a messengert, szerintem végleg.
Köszönöm szépen!
-
ZP67
tag
Sziasztok!
Lassan a falhoz vágom a vadiúj S25-öt...
Mindent szinkronizált a kugliból, kivéve a jelszavakat.
Kipróbáltam minden neten fellelhető tippet, de nem segít.A jelszavak természetesen a kugliban vannak, sync engedélyezve. Chrome kilép/belép, újraindít, visszaállít, de semmi.
Okozhatja ezt a 92%-os telítettségű kugli vagy esetleg a Samu account kever be? Esetleg az, hogy nincs még benne SIM kártya?
Van valami ötletek, mielőtt visszaállítom a telót?
Előre is köszönöm!
Üdv,
ZP -
tonyrulez
őstag
Telefonszám eleve ott van a Google fiókodban
SMS-re én ezt használom: SMS Backup & Restore Sok költözés volt vele, most megnéztem első SMS-em 2020-as. És SMS mellett híváslistát is átviszi.
Jelszót nem tudom hova mented, én Bitwarden-t használok, ehhez nem kell semmi. -
Fall-N
veterán
Ha a Chrome böngészőben elmentette a jelszavakat (meg amikor a rendszer rákérdez, hogy menti-e) akkor a Google Jelszókezelő átviszi a dolgokat. Telefonszámokat szintén érdemes a Google alatt tartani, így nem függ a telefontól. SMS már macerásabb, de erre is vannak programok. Na meg minden gyártónak van saját költöztető programja, így érdemes a Realme sajátját használni, valószínűleg az SMS-eket tudni fogja. Én nem használom semmire az SMS-t, nekem elég ha csomagátvételkor küldenek kódot, amúgy 2025-ben minek kelle SMS-t tárolnom.
-
cibus
senior tag
hogyan lehet legegyszerűbben átköltözni másik telóra? Xiaomiról realmere. Ami lényeg lenne neki, hogy átmenjen:
telszámok, sms, meg mindenhova a mentett jelszó, jó lenne ha email cím beirasa után tudná automata a jelszavakat. Ezen kívül van még valami fontos, amit át kellene mentenie?
ezeket pl egy gmail szinkron megoldja? Hogyan kell csinálni lépésről lépésre? Köszi
-
svgyula
addikt
Nem is ez a legszebb hanem az, ha próbálsz felrakni egy régit ami még nem volt "börtönbe" zárva akkor vagy a rendszer vagy az alkalmazás hitelesítő szervere köpi ki azzal, hogy "ez a verzió nem használható frissítse a google play strore-ból" Tehát nem tudsz kibújni vagy nem használod. Talán még alternatív alkalmazás áruházaknál lehet keresgélni ha(?) nem frissíti szinte azonnal a google rendszere
Nálam amit lehetett letiltottam meg a play store is tiltva van addig amíg a fenti szöveg és vagy a nem működés előjön. -
svgyula
addikt
Az alap probléma az, hogy a kugli egy csomó alkalmazást "bedrótozott" a saját alkalmazásaiba! Így nem csak az alkalmazások egyenként használják az erőforrásokat hanem a kugli services alkalmazást is kergetik mert azon keresztül tudnak csak működni. Vagyis ha letiltod akkor egy sor alkalmazás nem fog működni, nem lesznek értesítések, frissítések stb! Na amúgy egy undormány.......
-
negro
őstag
hello. tapasztalt vki mostansag olyat, h a google play services jobban meriti a telojat? ha igen mi az oka es ennek megoldasa? persze rakerestem guglin ugy nezem tipus fuggetlen a dolog es evek ota fel-fel tunik a problema de a sablon "megoldasok" sokaknak nem volt megoldas ahogy olvastam.
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Van nekem egy Redmi Note 14-esem 2.0.206.0-as Hyper OS van rajta.
A gyári kamera appban nem találom hol lehet állítani a rekeszértéket és a zársebességet?
-
TomAdam
friss újonc
Sziasztok!
ProtonVPN-t meg lehet osztani telefonról? ProtonVPN alkalmazást feltettem, a teló fel is megy vpn-re, de a teló hotspotra csatlakozott laptop nem a vpn hálózaton van.
Van erre vmi megoldás?
Próbálkoztam egy "vpn proxy" nevezetű appal, de ott is kellett volna a laptopon portot állítani. Olyan kéne, ahol a laptophoz nem nagyon kell belepiszkálni.
Andorid 14, Realme gt2 pro. köszi. -
HoTaZo
addikt
válasz
svgyula
üzenetére
Ok.
Jóformán mindent kártyára mentek + SSD.
Hiába van elég nagy belső tárhelye (128GB), jobban szeretem az adataimat külső tárhelyen tudni. A jelszavakat is mentem analóg formában is.
Szerviz ezen a fapados nincs.
Annyira bírom, hogy tegnap, miután már sikerült produkálni a hibát a szolgáltatónál, azóta olyan szépen pörget, hogy öröm kézbe venni! Megijedt!
-
mahoni
tag
Üdv. Életembe nem volt még aneroidos telom. Világ életembe mióta megjelent az iPhone vagy minden évbe v. max 2 évente cseréltem a telókat. Van ipadam, iMac, iPad, iwatch
a telómon kb 80000 foto. ezt igaz tökéletesen kezeli évek óta az iCloud nekem. De már beleuntam designba és nagyon tetszik az fold 7. valahogy össze lehet hozni a fotó könyvtárat lássam fold 7 be icloudból és a fotókat továbbra is szinkornizálja egyből ? Meg persze a többi tartalmat? mert csak ez ami vissza tart a cserétől. természetesen eretvágnék ha bármi nem műkődne
-
svgyula
addikt
válasz
HoTaZo
üzenetére
Szia! A menüben nincs olyan opció, hogy "szerviz"? Elméletileg az(ha van?) erre szolgál. De mivel szinte biztosan csinálnak egy gyári visszaállítást ez nem fog segíteni. Az alaplap csere olyan mint a piros hetes->minden visz! Mentést kell róla csinálni, egy külső SD kártyára. Ha megvan a javítás onnan vissza tudod állítani(részben!!) jelszavak alkalmazáson belüli beállítások nélkül. Erre figyelj! Ha nem tudod megjegyezni írd ki valahova a jelszavakat.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Redmi 13 telefonommal nincs nagy elvárásom. De azért zavar, hogy főmenü (de más alkalmazásoknál is) lapozása időnként problémás neki. Ez annyit jelent, hogy lökném arrébb az oldalt (oldalra, fel, le, mindegy az irány), de visszaugrik az induló pozícióba. Többször is lökdösnöm kell, hogy lapot, oldalt váltson. De ezt az esetek 60-70%-ban csinálja, máskor simán működik a lapozás.
Ma voltam bent a szolgáltatónál, akitől vettem, mivel él rá még a garancia. Ott sem találták normális dolognak ezt az akadozást, még annak ellenére, hogy egy fapados készülék. Egy Redmi Note 9 Pro-t is használok vele párhuzamosan, de frissítésben, betöltésekben kőröket húz a 13-ra.
Szerintetek ez a készülék ennyit, tud vagy érdemes egy garanciális javítás folyamán újrahuzatni a rendszert? -
oli987
junior tag
válasz
svgyula
üzenetére
Xiaomi telefonokról kérdezett téged a fórumtárs, és arra válaszoltál úgy, ahogy. Én is ezekről beszéltem.
"Valami Xiaomi felé kacsingatok, mai napig úgy működik a BL. nyitás és a bootloader csere meg a romolás mint 7évvel ezelőtt?"
"Ha(?) emlékeim nem csalnak a booloader nyitás már nem működik. Hacsak nem kínai belpiacos telefont veszel itthonról szürke impontból. Ott még csinálnak olyat, hogy kinyitják a telefont és felraknak egy global ROM-ot a belpiacos telefonra."
Na ennek a válaszodnak az ellentéte igaz Xiaomi telefonokra. Global nyitás működik (már linkeltem, hogy hogyan), kínai nem.
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Csináld vagy dübe jövök!
-
svgyula
addikt
válasz
oli987
üzenetére
Fuss neki mégegyszer! Én is azt írtam. Azzal a külömséggel, hogy csinálják még mindig azt a játékot a Kínai webshopok, hogy felraknak a kínai belpiacra készült telefonokra "global" ROM-ot. Ezután adják el lényegesen olcsóbban global piacra készült telefonként! Ez megy a mai napig. Nyilván te itt nem fogsz feloldó kulcsot kapni de ott helyben biztosan megoldható, főleg ha több készülékről van szó, meg a szomszéd utcában készül! Pont pár hete olvastam az egyik készüléknél ahol leírták: "A telefont kibontjuk, felteszünk egy global szoftvert és úgy póstázzuk, ez Kínai piacra készült eszköz ezt kérem vegye figyelembe a vásárlásnál."
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
"Ha a kacsa nem tud úszni , nem a víz a hülye "

No offense
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
lomposfarkas
tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Sok-sok éve, a gprs elterjedése idejében, próbáltam egy Sony-Erikszon telefont modemnek beállítani. Órákon át sem sikerült, a végére úgy felqúrtam magam, hogy a falhoz vágtam, de még akkor is működött, utána ugráltam rajta :) A lényeg: hogy hihetetlen lelki megnyugvást hozott (ha kis időre is) hogy végre én uralom a technikát, és nem az szívat engem :)
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A lelkiállapotomon biztos

Rettenet volt az a telefon, nem érdemelte meg hogy tovább létezzen.
Olyan ismerősöm meg nincs akire annyire haragudnék hogy nekiajándékoztam volna
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
Általában ez a megoldás szokott segíteni.

-
-
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Szia! Talász(samu?) a futó alkalmazások képeinél a jobb felső sarokban három pöttyöt ott lehet lakatolni az alkalmazást. Ha nincs "pötty" akkor tapi-tart és kicsit meghúz lefele ilyenkor megjelenik egy kis lakat az alkalmazás jobb felső sarkában. Ezeket megjegyzi(kellene bár samsung egy más állatfaj) a rendszer és újraindításkor megmaradnak. Nincs kizárva az sem, hogy ez az opció nem működik mert a rendszer dönt az alkalmazások memóriában tartásáról és kizárták a használót. Sajna a samsung mindenbe is belenyúl és nem csak egy külső megjelenést ad hanem komolyan eltüntet másképp értelmez opciókat. Ezzel együtt kell élni ha tudsz!?
-
Sziasztok.
Ideiglenesen egy Samu Galaxy 12/Android13-t használok.
Rettenet fapad a RR után, meg asszem Samut sose de nem ez a lényeg.Miért van vagy mi a búbánatot kéne rajta állítanom hogy reboot vagy bekapcsolás után automatikusan elindítsa az appokat...?
Se a Viber, se a NoRoot tűzfalam, a Megasync, Onedrive kliens, semmi, még a Gmail sem indul hanem nekem kell ezeket kézzel az alkalmazásképernyőről indítgatni egymás után. Rájuk kell böknöm mert addig semmi.Van erre valami megoldás?
-
mindenes24
junior tag
Ket sim kártyás telefont vettem, hivaskor mindig megkerdezte, hogy melyik szamrol hivjam.
Most a telefonszamok nagy resze duplan jelenik meg, nem tudom, miert.
Mi a megoldas, hogy egy szam csak egyszer legyen a nevjegyek kozott?
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fotók, videók mobillal
- Xbox Series X|S
- Házimozi belépő szinten
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- PlayStation 5
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (205A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (207A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (209A)
- iPhone 13 Pro / 256GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (206A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Space Black / Gyári kártyafüggetlen (453)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Irány a

kérdés.
A másik amikor az ilyen információkat egy jeszókezelőre bizzák aztán az oda belépést felejtik el. Vagy épp meghal, eltörik a teló és nincs adatmentés segítség.

irtam is reportot, h fasznak csinálnak ilyen ostobaságokat.
Szerintem ezt félreértetted, írtam is, hogy a messengert váltanám ki olyan alkalmazással, ami nem telefonszámhoz kötött.
Közben beugrott, hogy ha csak az aktiváláshoz kell szám, megadom neki a feltöltősöm számát, amit a webáruházakhoz használok és kész.