-
Mobilarena
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paquita
tag
válasz
kelly416 #737 üzenetére
Jol tetted szerintem! En egy jol mukodo androidot, vagy telefon nem igazan cserelnek le, ha csak tenyleg annyira meg nem fogna valamelyik telefon!
Milyen keszuleket ajanlanal? Ahogy leirtam, fontos nekem a nagyobb kijelzo, a kepe, a kamera, de mar ez is tokeletes volt nekem, jatekra nem surun hasznalom, inkabb telefonalas, bongeszes, mindennapos dolgokra. De ahogy irtam, elofizetessel szeretnem, es elegge meg van kotve a kezem, es azert a p6 belsoleg is eleg jo volt, gyors volt, szep a kepe stb.
A nexus 4-rol olvastam a topikban, hogy volt akinek elrepedt a hatlja, a homersekletvaltozastol, szoval en mar akkor letettem rola...
Es a frissites okozta gondokat is olvastam, szoval en nem vennek semmi penzert nexus 4-et!
Ha esetleg van valami javaslatod szivesen vennem! -
paquita
tag
válasz
kelly416 #516 üzenetére
A Nexus 4-es dolog, nem neked szolt, bocsi, ha felreertettel, itt irta valaki a forumon, hogy inkabb nexus 4-et vett p6 helyett, azert irtam.
A telefonom meg mindig nem indult ujbol, ugyhogy tiszta happy vagyok
A naprakeszseg engem sem erdekel, en csak azert frissitettem le, mert ezzel a reboottal en nem tudtam megbaratkozni, es ha ez sem oldotta volna meg a dolgot, akkor elkoszontem volna a telefontol. Napi 1-2 nekem sok!!
Szoval azt mondhatom, hogy teljesen elegedett vagyok igy mar a telefonnal, en atlagos felhasznalo vagyok, nekem tokeletes mindenre. Fenykepezni eleg surun szoktam, szoval nekem kell a hely.
Jatszani nem surun szokta, csak neha, a melegedesrol annyit, ahogy mas is irta, hogy kb sony s is ennyire melegedett.
Tenyleg elegedett vagyok, kepe szep, hangszoroja eros, nekem az emotion ui bejon, hogy tudom varialni az ikonokat, nincs vele gondom amugy, nem akad, nem fagyott le azota egyszer sem.
En ebayrol rendeltem tokot, meg kepernyovedo foliat hozza. Tok tobbnyire meg csak Kinabol, Hong Kong-bol rendelheto, de par het alatt megjott. -
paquita
tag
válasz
kelly416 #477 üzenetére
8 GB nem sok mindenre eleg, nekem kell a micro sd, es sokkal gyorsabb is, mint az online tarhelyek. Aki nem tudna bitcasa-n minden huawei-s kap 20 gb tarhelyet ingyen. Egyebkent nem tudom mar ki irta, hogy inkabb nexus 4-et valasztott p6 helyett biztosra akart menni. Ma jelent meg egy cikk, hogy aki frisitette 4.3-ra milyen gondjai vannak a telefonnal. Tulmelegedes, touch nem mukodik, nagyon lassu a telefon, es pl van akinek el sem indult a frissites utan. Szoval nem biztos, hogy az a jo, ha te kapod elsonek a frissiteseket... Es az a telefon nem bovitheto micro sd-vel, szoval en azert nem vagyoj abban biztos, hogy sokkal jobb valasztas, mint a p6...
-
paquita
tag
válasz
kelly416 #429 üzenetére
Az elso telefonomat kb 3 hete vettem, rebootolt, 1 hetre ra kicsereltettuk, az is....
Itt 14 napon belul cserelik, ha hibas a keszulek. Aztan a masodiknal mondtam, hogy koszonom szepen, majd talan kesobb megprobalom.
Aztan nem igazan tetszett egyik telefon sem, ez tetszett, es ezt leszamitva tenyleg minden, a kijelzo, a hangszoro, a tudasa, boven eleg, amire nekem kell. Es gondoltam probalkozom meg egyszer, es utoljara. Most meglatom majd ujraindul-e, de a szervizben az appjaimmal meg tudnak csinalni? Lehet hogy ott azt mondanak nincs semmi baja, mert lehet alap allapotban nem indul ujbol. Eleg nehez ugy... -
mrlujoak
veterán
Az a nagy poén, hogy most itt "el van nézve" csakmert a cikkíró is jelezte...
Kettős mérce?
Mindemellett mindkét alkalommal többször ott volt a szerintem, nekem varázsszavak valamelyike, vagy épp mindegyike...
Tessék már végre megtanulni a trollkodás fogalmát. Mindegyik esetben szorosan az adott készülékhez tartozó saját véleményem írtam le.
Oda is, ide is. Mindkettő szubjektív saját érzés vélemény.
Majd ha annyit írok, hogy Fúj, ez is alma, akkor, esetleg akkor érhet a trollkodás vádja...
...de amikor azt kapom, hogy vegyek szemüveget... Tudod, az dühítő. Egy szakmai portálon.
(#107) BOBAKILL:
Ebben igazad van, az első mondatom nem a telefonról szólt. Sőt, így utólag OFFba is tehettem volna.
Ellenben nem a provokáció, mind inkább a figyelem felkeltése volt a cél - sikerült - hiszen a tegnapi cikkhez írt hozzászólásom is a telefonról szólt. Mégis sikerült egyeseknek belekötni.
A saját véleményembe.Többek közt ez is az, csaképp most egyezik a cikkíróval. Ennyi lenne a megoldás?! Nem hiszem.
***szerk: most olvasom újra. Tulajdonképpen az első mondatom itt a telefonról szól. Az első két tagmondat nem...
-
nemlehet
őstag
Egy laptoppal nem nagyon fogsz te fHD-ban játszani, se rendesen 3D szerkeszteni, se videót vágni, de még egy komolyabb vektoros photoshop grafikával is gondod lehet. Ha megnézed hogy mondjuk milyen teljesítményt tudsz kihozni 150k-ból asztali-laptop-miniPC-mobil kategóriában akkor talán megérted.
Amúgy lehet csak én vagyok, de ha tényleg szépen felállítod otthon a monitort+billentyűzetet+egeret akkor nem hiszem el, hogy nem tök mindegy, hogy mekkora maga a gép. Ha a hordozhatóság szempont akkor persze ok, de alapvetően nem lakhatsz olyan kis lakásban, hogy számítson a méret.
A kisebb méretű gépeket is leginkább azért keresik, hogy a TV mellé be tudja rakni a tv állványra, ne lógjon ki onnan.Amúgy persze tud kezelni 4 gigánál nagyobb fájlt itt nem videóról volt szó, hanem pl tömörítésről, vagy egy nagy méretű pdf-ről esetleg komolyabb macros excelről (ha egyáltalán van program ami rendesen megnyitja).
A telefonos játékok nem fHD felbontásúak. Csak fel vannak skálázva mint pl a jelenlegi konzolokon is. Nem natív az 1080p-s felbontás ezért is van, hogy a PC sokkal szebb. Akkor az élsimításról, fizikáról, AI-ről, sok egység kezeléséről és a többiről még ne is beszéljünk.
-
fatal`
titán
" A telefon tud fHD tartalmat lejátszani, fHD méretben játékot futtatni stb. egy gombelemnél kisebb perifériára támaszkodva, akkor az asztaliba minek két vagy több nagyobb kártya, ami akkora mint egy-egy telefon?"
Ha nem látod a különbséget egy asztali gépen futtatható játék grafikája / fizikája és egy telefonon futó játék között, akkor vak vagy.
"Mégis van teljesítmény, van tudás, van sebesség, kompakt méret stb."
Még egy notebook is elmarad teljesítményben egy asztali géptől, az áráról nem is beszélve. -
bagkri01
őstag
Úgy van ahogy mondod/írod. A játékra használt videó kártyáknak kell ám a hely meg a hűtés rendesen, nem a fullhd videók lejátszása izzasztja meg a mai brutál játékok. De ez mobilnál is igaz, ha egy jó grafikájú játékkal játszol mondjuk egy órát nincs az telefon ami nem melegedne fel, mert akkor pörög a soc rendesen, általában maximumon.
-
fatal`
titán
Simán nem tudja, nézd meg hány alkalmazást (és azok milyenek, mondjuk egy mobilos apphoz képest) futtatsz egyszerre egy PC-n. A kényelmi különbségről nem is beszélve. Még egy középkategóriás PC is legalább 10x gyorsabb egy mostani mobilnál.
Egyébként gyártanak már androidos mini pc-t.
(#86) nemlehet: Van x86 alapú mobil is (lásd ZTE Grand X In).
-
nemlehet
őstag
A két dolog teljesen más. Ez ugye ARM alapú az asztali gépek meg x86 alapúak. Össze nem vethető a teljesítménye a kettőnek. Pl. próbálj meg telefonon kitömöríteni egy 4 gigás fájlt. Lehet akármilyen csúcs készülék sokkal tovább fog tartani vagy bele fog fagyni. Másrészt az asztali gépeknél nem szempont a méret. Vagy legalábbis nem elsődleges szempont. Valamit kicsire és kompaktra gyártani plusz költséget jelent amit sokan nem akarnak megfizetni. Minek is? Ha belegondolsz egy asztali géphez úgy is kell monitor+billentyűzet+egér ami így is úgy is elfoglalja az egész asztalt. Simán elfér a monitor mellett/mögött egy átlagos méretű gépház.
Amúgy vannak erre törekvések pl a HTPC piac (kb akkora mint egy konzol, vagy egy kábeltévés beltéri), vagy az egyre szélesebb választékban kapható miniPC-k (mint egy átlagos vastagságú A5-ös könyv, de van belőle még kisebb).Amúgy ez telefon nagyon jó. Szép, minőségi, jól felszerelt. Mondjuk a 130k elég sok egy telefonért, de ha megnézzük mit lehet kapni ilyen árban ez azért messze a legjobb ajánlat.
Valaki mondja már meg, hogy a HSPDA hogy lehet 42 Mbit-es? Ha pedig simán tud olyan gyors lenni, akkor minek nekünk még LTE? Már nem azért, de nekem a 7,2 Mbit is simán jó, akadás és várakozás nélkül tölt be még hd youtube tartalmakat is, böngészésnél meg szinte az asztali sebességét hozza (otthoni netem 25 Mbit). Persze fejlődés, meg majd jön a 4k tartalom, de van egyáltalán olyan mobilos alkalmazás/felhasználás ahol szükség van az LTE sebességére? Főleg ilyen nevetséges adatforgalom korlátozások mellett?
-
brownus
veterán
vannak már ilyen micro alaplappal szerelt asztali gépek, a nagyobb méretű házakban pedig a nagy teljesítményű grafikus kártya miatt kell a nagyobb hely. amúgy szerintem a nosztalgia, szentimentalizmus miatt
más ötletem nincs
pl. az apple mini, szinte elfér a tenyereden.
(#83) Traianus , yep, hihetetlen, hogy 1 cm-er alá mennek lassan....
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- OLCSÓ MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest