Új hozzászólás Aktív témák
-
NovakX5
csendes tag
"Nem a kijelző méretéhez, hanem a felbontáshoz kell igazítani a grafikus gyorsítót. Tök mind1, hogy egy 17"-os, vagy egy 4"-os kijelzőn kell ugyanannyi pixelt mozgatni. Nem a méret számít, hanem a pixelsűrűség."
Ha már komolyan vesszük a dolgokat, akkor vegyük tényleg komolyan. Már miért a pixelsűrűség számítana? Egy 1"-os kijelzőt mondjuk 400-as pixelsűrűséggel ne mondd már, hogy komolyabb munka grafikus részről támogatni, mint mondjuk egy 10"-os 260 ppi-st.
Egész konkrétan úgy hangzik a dolog -hamár mindenáron okoskodni kell-, hogy a kijelző pixelszámaitól függ, hogy milyen grafikus gyorsító szükséges hozzá, és pont. A pixelsűrűség önmagában ugyan annyit mond, mint a kijelző mérete. Semmit.
Bármelyik infó a kettő közül akkor ér bármit is, ha mindkettő együtt szerepel, lévén abból derül ki, hogy konkrétan hány darab pixelt kell kezelnie a GPU-nak. -
Ez igaz, de egyrészt valamennyire igaz az is, hogy a nagyobb képernyőre több képpontot szoktak tenni.
Én konkrétan arra gondoltam, hogy ekkora képernyős telefonoknál fontosabb funkció a multimédia. Vagyis, amíg egy kisebb telefonnál elnézi az ember, hogy nem viszi a 720p-s videót, és a komolyabb játékokat, de egy 4,5 colosnál már magasabb az elvárás - általában, szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest