- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
válasz
manchester85 #18 üzenetére
Jó, akkor legyünk konkrétak: Szerinted mennyivel kényelmesebb, ha egy éttermi rendszer mobil modulja PDA-n fut? Odahívod a pincért, kérsz még egy kör vilmoskörtét, ő előveszi a kütyüt, rápacsizik az aktuális asztalra, majd egy listából kitapizva hozzáadja a rendelésedhez a vilmosokat. Ez miért fárasztóbb egy 7"-es tableten mint egy 3.5"-ös PDA-n?
Direkt olyan példát hoztam, ahol mindkét megoldás egyaránt működhet, így akár bele is köthetsz.
Mert hozhattam volna pl. azt a példát is, hogy a gázszolgáltató mérnöke a térinformatikai rendszerüket futtatja egy ilyenen. Olyasmit, mint egy térkép + augmented reality (a'la layar), amin a föld alatt húzódó vezetékeket látja, ahogy forgatja a kütyüt, és ha rábök valamire, akkor annak előjönnek a műszaki adatai. Egy ilyent egészen egyértelmű, hogy egy 7"-es vagy akár 10"-es tableten sokkal jobb futtatni, mint PDA-n vagy laptopon.
(Arra a kérdésre pedig, hogy egy ilyen miért nem futhat iOS-en vagy Androidos tableten pontosan ugyanaz a válasz, mint arra, hogy ezek az alkalmazások miért windows-on futnak zömében és miért nem OSX-en vagy linuxon...)
-
törölt tag
válasz
manchester85 #18 üzenetére
kell az a kis testedzés.. egész nap a gép előtt punnyadni nem jó dolog. legalább ezentúl az emberek mozognak is kicsit (kinect és társai)
-
peterk
senior tag
válasz
manchester85 #10 üzenetére
Az az általánosítás, hogy azt gondolod, hogy csak a magad szempontjai alapján lehet megközelíteni egy tabletet.
Ez egy üzleti szegmensbe szánt tablet, olyanoknak pl. mint én. Én például soha nem feküdtem be tablettel az ágyba, és nem is fogok. (Ahogy okostelefonnal vagy netbookal sem.) Egyszerűen nem erre használom sem a telefonomat, sem a netbookomat. Üzleti feladatokra használok egy netbookot (erről vetítek ki, ezen demózom és útközben erről levelezek, stb.) És tudom, hogy ugyanerre nekem sokkal jobban megfelelne egy 7"-es körüli windows-os tablet, mint a netbook. És azt is tudom, hogy rengeteg hozzám hasonló üzleti felhasználási lehetőség van, mert részben abból élek, hogy ilyen rendszereket fejlesztünk. (Field service alkalmazások, stb.)
Nem untatlak vele, a lényeget úgy is érted: Ez egy üzleti tablet, aminek a potenciális funkcionalitása messze túlmutat az ágyban böngészésen vagy chatelésen.
-
erdoke
titán
válasz
manchester85 #10 üzenetére
Nem, pl. ehhez a csomagban adnak egy spéci cerka szerű eszközt.
Van kép, ahol ez a HP és az iPad egymás mellett vannak, a Slate felülete jelentősen kisebb, így hadonászni is kevesebbet kell. Cerkás bevitel esetén a könyöködet le is tudod tenni. -
peterk
senior tag
válasz
manchester85 #2 üzenetére
Általánosítasz. Én pl. ha veszek tabletet, akkor valami ilyent fogok venni, mert az Android/iOS alapúak tudásban túl szűkösek, nekem többre van szükségem, mint egy okos és nagy okostelefonra. Ultraslim és ultrakönnyű laptop alternatívaként használnám, például demonstrációra (kivetítve), a fejlesztéseink bemutatására. Vagy bármi mást, ami windows-ra létezik, és éppen futtatni akarom.
Természetesen diplomamunkát nem ezen ír az ember, és nem is ezen fejleszt. De szvsz túl van ez a "windows nem erre optimalizált" dolog fújva. Ha valami nem tapira optimalizált, az például a böngészés, mégis lassan a browser lesz a legfontosabb paramétere még a tenyérméretű okostelefonoknak is.
-
erdoke
titán
válasz
manchester85 #2 üzenetére
Talán előbb próbáld ki, milyen használat közben, különösen az elérhető összes beviteli eszközt számításba véve...
Lehet, hogy neked netezésre meg levelezésre nincs előnye egy full OS-nek, de ha pl. én ugyanazt az Office-t (fullos PowerPoint 2010!), SharePoint-ot, VPN kliens-t, stb. tudnám használni egy ilyen súlyú tableten, mint a másfél kilós subnotin, az baromi jó lenne. Rajtam kívül pedig van még egy rahedli felhasználás, ahol se a játék iOS, se a még játékabb Android szóba se kerülhet.
Ami az üzemidőt illeti, elvileg az Oak Trail kb. 50 %-os javulással kecsegtet hasonló teljesítmény mellett, és az a 7-8 óra már nagyon nem hangzik rosszul.
(#6) csab2
Nem. Üzleti vonalra a Win7-es (később Win8-as) tableteket fogja ajánlani, játszadozni, hobbi újságírósat tettetni pedig a WebOS-est.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest