- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
idő kérdése, hogy mikorra hozzák össze a megfelelő akkumulátor kapacitást?! évek óta ugyanaz a technológia kerül minden készülékbe. meg majd a win 8 fasza lesz érintésvezérlésre?! hát nem tudom, kicsit olyan ez, mint a kell-e nekünk Flash vita, Jobs bácsi is mondja, hogy a HTML5-é jövő, de én kis pesti suttyóként ritkán utazok az időben úgyhogy a jelenben vagyok kénytelen használni az eszközt. van full internet on-the-go? nincs. sokáig bírja az aksi és tabletre optimalizált a rendszer? nem. a többi meg csak magyarázkodás, még akkor is ha tisztába vagyok vele, nem mindenkinek multimédiás eszközként van szüksége ezekre a kütyükre! szóval a jelenben a win7+atom+érintésvezérlés kombó nem eléggé kiforrott.
peterk: amit Te mondasz már elgondolkodtatóbb, mert tényleg nem találkozol sokat az OS-sel. a probléma csak ott van, hogy amíg a geodéziai GPS-ek, teodolitok vezérlői vígan futkosnak fél napokat WinMo-val (ha már említetted az építőipart és a földmérést), addig ez a tablet bír 5 órát. amíg egy prezentációnál kötöd ezt ki a, addig okés hogy tölteni is tudod, de az általad említett szitukban (layar, éttermes példa) nem töltheted folyamatosan és megint kilyukadtunk oda, hogy a Win7 még nem az igazi ehhez.
-
manchester85
veterán
Úgy érted, egérrel, normális billentyűzettel? Akkor az már nem tablet.
Nyáron huzamosabb ideig használtam egy iPad-et, és az is baromi fárasztó volt egy idő után. Jó dolog a tablet, hisz még közelebb érzed a világot magadhoz, de sokkal nagyobb területet jár be a kezed, mint egy touchpad vagy egy egér esetén. Persze elképzelhető, hogy vannak olyan alkalmazások, amiknél hasznos lehet, bár nem tudom, miben könnyíti meg az életed. Ha azzal, hogy kisebb súlyú az eszköz, akkor szerintem azt kamatostól visszaveszi majd a körülményes kezelhetőség. Én azt vettem észre, hogy egy monitor nagyságú érintőkijelző borzasztó fárasztó dolog, úgyhogy izomláz nélkül egy windows teljes értékű kihasználása elkerülhetetlennek tűnik szerintem. Mobiloknál pont jó, mert egy telefon kb. egér nagyságú, így rögzített csuklóval, csupán apró ujjmozdulatokat igényel, de egy tábla már teljes váll- és karmozdulatokat is igénybe vesz, főleg ha az egész képernyőn hadonászol majd.
De te tudod.
peterk:
Mi abban az általánosítás, hogy az emberek bele se gondolnak, fizikailag mekkora felületet kell lefedniük, amit korábban pár cm2-en meg tudtak oldani? Baromi jó befeküdni az ágyba egy tablettel, és netezni. Próbáltad már? Én igen. És azt is tudom, hogy egy idő után baromira el is fárad a karom tőle. Ne is várj egy érintőkijelzőtől hasonló hatásfokot, mint egy egértől vagy touchpad-től. Ami a mobiloknál kényelmesebbé teszi, leegyszerűsíti az életet, az a tableteknél (főleg windows-szal) csak még fárasztóbbá fogja tenni. Ez csak puszta fizika.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest