Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rickazoid

addikt

válasz sippet #39 üzenetére

Nem teljesen értem. ChromeOS vagy Chrome? Chrome egy böngésző, ChromeOS pedig az arra épülő cloud computing op.rendszer.
    - Nyilván utóbbi esetében felesleges lenne telefont csatlakoztatni, mert az alap erőforrással elfutna a gép, hisz mindent a számítási a felhő végezne el, illetve minden ott is tárolódna, a telefonnak ahhoz köze nem lenne, eleve nem tudom, hogy egyáltalán van-e bármiféle átjárhatóság az Android és a ChromeOS között, de kétlem, alapvetően teljesen különböző rendszerekről van szó, az Android egyelőre még a programok beállításait se tudja elmenteni a felhőbe, nemhogy egy teljes fájlrendszert, magyarul a telefonról semmihez nem férnél hozzá, amit így a gépen csinálsz, hacsak nem szinkronizálod. De itt épp az a lényeg, hogy a telefon viselkedik számítógépként, illetve egy másik op.rendszer is használja a telefont az Android mellett, ezt így találták ki, eleve csak így van értelme. ChromeOS esetében a telefont nem lenne mihez csatlakoztatni, de nem is kéne, viszont lenne két egymástól teljesen független rendszered, amit ez a megoldás kiküszöböl.
    - Előbbi esetben pedig a Chrome vs. Firefox megint nem nagyon érthető, Androidra sincs még Chrome, de nem is hallottam még ilyenről, Firefox viszont készülőben, és bár nem az Androidon fut, de a házon belülnek itt sem lenne értelme, hisz a gépeken futó Linuxhoz nincs köze a Google-nek.

Új hozzászólás Aktív témák