- Macrodroid
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArGab
őstag
válasz
kisza25 #1137 üzenetére
Itthon BD-t jó áron? Ez költői kérdés?
Amazon.
Sajnos nem éppen ideális állapotú a BD piac az országban, és ezt csak tovább gerjeszti a kiadói hozzáállás. Mondjuk Ausztria és Mo. pont hogy egy régióban van, tehát ugyanaz a lejátszó jó, de elég sok kiadvány jelenik meg régiókód nélkül, tehát USA-ból vásárolt lemezek is mennek sokszor. BD asztali lejátszót meglepően olcsón, 30000 körül is kapni már itt-ott akcióban, használtan láttam már hirdetni 20k-ért, inkább a gépbe való olvasók a drágák.
Természetesen a kintről szerzett BD-ken ritka a magyar vonatkozás, mint a fehér holló. A magyar vonatkozású kiadványok elsősorban Kelet-Európa - Közel-Kelet egybekiadványok, Nyugat-Európa általában más kiadást kap. Míg ott és USA-ban a nagy áruházláncok és online értékesítők többszörösét is eladják, mint az erre a régióra szánt összes példányszám, jelentős kedvezményeket kapnak. Ezért tudják ilyen jelentős árkedvezményekkel adni listaárhoz képest (igazából DVD-nél alig drágább, akciósan van hogy olcsóbb). Felénk a forgalmazók rögzített áron kapják, az alacsony darabszám miatt kedvezményről szó sem lehet, listaárat fizetnek, amire még rákerül a szinkron és feliratsáv költsége, valamint az authoring költség része. Állítólag a hazai kiadású 7000 forintos BD-ken kisebb a magyar forgalmazónak és viszonteladónak a haszon, mint az 590-990-es DVD filmeken. Sajnos ez pedig egy ördögi kör, mert ilyen áron a részesedése sem nagyon nő, és sokan inkább megveszik az USA/UK kiadást szállítással féláron. -
ArGab
őstag
válasz
#95561216 #1113 üzenetére
Szerintem nincs ellentmondás. A lefoglalt gép vinyóján ott van a rengeteg jogvédett tartalom, az elég bizonyíték a gép tulajdonosa ellen. Ha ő ezek után be tudja bizonyítani valahogyan, hogy nem ő használta és még csak nem is férhetett hozzá a tartalomhoz, hanem csak xy-nak bérbe adta, azzal áthárította a felelősséget xy-ra.
-
ArGab
őstag
Vagy ott vannak a Blu-ray-ek. Ha új AACS verzióval vagy BD+-szal jelent meg a kiadvány, frissítened kell a lejátszódat, hogy le tudd játszani amit megvettél (pl. Star Trek nem ment, mikor megvettem, 2 nappal később lett új verzió; vagy az Avatar is ilyen volt). Ha a gyártó késik, nem tudod megnézni. Ha a gyártó úgy dönt, az adott típust nem támogatja tovább, semmilyen újabb filmet nem tudsz majd nézni.
-
ArGab
őstag
válasz
old gray #1073 üzenetére
Valóban egy évig érvényes, nem is arra értettem a hszt, hanem arra, hogy 3000 Ft csak akkor kell érte, ha megrendeled a telepítőkészletet. Ha ezt nem pipálod be az igénylésen, akkor térítésmentesen elküldik levélben a serialokat. Ekkor az egész nem több, mint az igénylő levél postai díja. Meg 5-6 hónap várakozás néha, mert nem szokták elsietni.
Amúgy azon már remélhetőleg nem fognak szívózni, ha hallgatóként már lejárt az előző licenc, de még nem kaptad meg az újat. Főleg ahogy küldözgetni szokták, nem a fürgeségükről híresek. -
ArGab
őstag
válasz
Motion_Blur #1029 üzenetére
Semmi. Ami akkor nálad van, az számít. Ha a szomszédnál van, az a szomszédé, ahova nem mehetnek, csak ha nincs ellene is valami. De ha LANparty miatt éppen ott van 15 másik gép nálad, elvileg az is hozzád számít, hacsak a tulaj nem vállalja át a felelősséget.
Legalábbis akkor ezt mondták, akik nálunk voltak. -
ArGab
őstag
válasz
Barthezz2 #1013 üzenetére
Mikor nálunk jártak 6 éve, végignéztek minden zenei cd tokot, dvd film tokot, megtalált egyéb cd/dvd-ket, hogy eredeti-e benne a lemez vagy írt. Szakértő leült és körülnézett a gépen, miután a Windows/Office eredetiségéről meggyőződött, utána a többi nem nagyon izgatta (mondjuk itt szoftverhamisítás volt a téma). A többi 5-6 rendőr közben végignézte a házat, polcokat, szekrényeket, ágyneműtartókat, stb. Persze nem durván, ki nem pakoltak belőle, szét nem szedtek semmit, csak hogy nincs-e eldugva valahova valami.
-
ArGab
őstag
Akkor rossz boltba jársz, ideje újat keresned.
Ha pedig 6000-ért korlátlan számban kölcsönözhetsz, akkor hol a probléma? Máris olcsóbb mint az a párszázezres tétel, amiket számolgattál.
Amúgy meg milyen ebay-es trükközés? Csak azért kevertem bele külföldi árakat, mert BD sorozatokról beszéltél, amit nálunk akkor sem kapsz, ha az általad említett árat ajánlod érte a boltokban.arnyekxxx: ha valakinek van ideje napi két filmet végignézni, akkor vagy nagyon is megengedheti magának, vagy valóban sok lenne neki az 500 is.
-
ArGab
őstag
Úgy látom nem nagyon vagy képben a valós árakkal. A megjelenő új DVD kiadások túlnyomó többsége a 2-3000 forintos kategóriában nyit, a kiemelt, esetleg többlemezes kiadványok 3-3500 forint körül. Az említett Avatar listaára megjelenésekor 3290, de a T*scoban kb 2000-ért adták már akkor is vevőcsalogatóként. A legtöbb 3000 körüli kiadvány pedig 1 éven belül be szokott kerülni 2000 forint körüli akcióba. A BD itthon valóban drága, 6-9000 között mozog, de külföldön 3-4000-ért szinte mindent meg lehet venni.
Sorozatévadok felénk inkább 6-7000 körül mozognak, de ha rövidebb évadosak, ennél olcsóbbak is szoktak lenni. Akciósan 4-5000 körül szoktak lenni. BD sorozat nálunk talán ha egy megjelent, szóval nem tudom magyar árakat mi alapján mondasz rá. Kintről BD sorozatot meg rohadt jó árakon be lehet szerezni, Amazonról akár 4-5000/évad áron is. Én nemrég vettem meg az eredeti Star Treket, 7 BD/évad, és évadonként nem volt 9000, ami sorozatok között még egész magas ár akciósan is.Abban viszont egyetértek, hogy nagyon hiányzik egy olyan online kölcsönző szolgáltatás, ahol mondjuk 5-700 forintért kikölcsönözhetsz egy megtekintésre egy filmet HD minőségben. Egy ilyennel már rengeteget lehetne javítani a helyzeten, a legtöbben a legtöbb filmet úgyis csak egyszer nézik meg, és szerintem sok letöltő váltana át egy ilyen lehetőség esetén legális módira. Én biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Autószerelők, autószerelés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Óra topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Macrodroid
- Gitáros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest