- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
Ugynezki az x1650pro-x1650xt-n vga silencer rev3 hutes van, a tobbi HIS iceQ3 kartyan a HIS sajatja van, igy pl. az x1950pro-n is
Lehet egyebkent azert szakitottak veluk, mert rajottek ok is tudnak ilyet tervezni, aztan olcsobban tudjak gyartani, igy nagyobb lesz a haszon -
Levin01
őstag
válasz
Stalker-2572 #2 üzenetére
Nincs miért visszavágnia az nvidiának. Szerintem a 7800GS és a 7600GT ddr3 AGP-s verzióival tökéletesen versenyben vannak a felső-közép és középkategóriában. Mondjuk a 7800GS árán lehetne mit csiszolni már.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Hitman
aktív tag
Na ez 2* ment el....
Valami olyasmivel is találkoztam már, hogy az iceQ/AC silencer hűtések problémája abban rejlik, hogy a zárt házból a magasab nyomású levegőt nehezebb kitereleni, ezért is szakíthatott az AC ezzel a megoldással?(remélem nem írtam nagy marhaságot)
[Szerkesztve] -
Csapi007
veterán
Hello
Igazán ideje lenne már kivonni az AGP-t, de amíg veszik...
Az 512MB-os X1950Pro lehet a legjobb AGP-s kari. -
Hitman
aktív tag
válasz
Komplikato #31 üzenetére
Mivel AGP-s alaplapokat már igazán nem gyártanak ezért evidens, hogy high end VGA-kat sem fognak kihozni ezzel a csatolófelülettel. A Gf7600/X16**-X1950 pedig a középkategória gerincét képezik, amik köztudottan a felhasználók nagyobb hányadát érintik, ezért nem értem miért kell belekeverni a 8800-as szériát ami már egy más dimenzió. Aki megteheti hogy Gef 8800GTX-et vásárol vszínűleg nincsenek anyagi problémái, nem okoz problémát számára a platformváltás...
Hogy érdemben is hozzászóljak a témához, Én is örülök annak hogy egyre több gyártó hozza ki saját x-1950pro-ját.
Ezek az iceQ hűtők nem hajlamosak behangosodni? Ha jól tudom az Artic cooling-tól származik, mégis az AC honlapján nem találtam csak ATi silerencer rev 5-öt ami X-800,850 szériára való, és az Accelero X2- jelölték meg az x-1*** szériához. Melyik a hatékonyabb hűtés: a hézból kifelé fújó iceQ vagy az X2? -
venember83
nagyúr
válasz
Komplikato #31 üzenetére
Csakhogy a 8800GTX nem (semmikepp se bizonyithatoan
) a foglalatnak koszonheti gyorsasagat, szoval intelek tul hamar sirba kuldtek az AGP-t, tobb millio ilyen portos alaplappal egyutt. Nincs ellenemre a fejlodes/valtas, de csak esszel es csak akkor ha tenyleg van ertelme, ez igy kib@xas! en kerek elnezest
-
Komplikato
veterán
válasz
Dr. Romano #24 üzenetére
''Az AGP vs PCI-E-ről itt van két cikk:''
Szép és jó, de ...
Hogy is viszonyul egy X1600pro / GF7600GS teljesítménye egy GF8800GTX-hez? -
Tyberius
aktív tag
Az én procim sem támogatja az SSE4-et, mégis futott rajta az AOE3. A Thunderbirdön is futott volna, ha gondoskodnak a megfelelő utasításkészlet szoftverből történő megvalósításáról (gondolom, a Thunderbird még sima SSE-t se támogat). Csak valszeg a készítők úgy gondolták, hogy egy ilyen procin úgyis tűrhetetlenül lassú lett volna a játék, úgyhogy szépen kihagyták ezt a támogatást belőle. Viszont a legtöbb mai játékprogi még nem tart ott processzorerő-igényileg, hogy egy Barton kevés legyen alá, és sokan is használják még az ilyen gépeket, így a játékgyártók még sokáig fogják támogatni.
-
vallas
őstag
Hali!
nekem jelenleg agp-s konfigom van, abból talán elég jó, mondhatjuk felső kategória a478-s fronton, de jelenleg ha akarnék sem tudnék váltani, mert annyit buknék a konfig eladásán.egyszer próbáltam amikor még 6600gt-m volt, és 80 ezer ft ért nem ment el az is7-e lap 3,7ghzprescott 1 giga kingmax+6600gt procon+vgan zalmannal,ami szerintem nem durva ár. ehhez, még ennyit hozzá kéne tennem ha egy 965-lap +E6300 +1 giga ram+ 7600/7900 körüli konfigot akarnék, ami nem kevés pénz, és akkor nem is a legjobbat vettem semmiből.
ezért is vettem 7600gt-t hogy kitoljam a konfig életét, és valszeg veszek majd még 1 giga ramot, ezzel szerintem még 1-1,5 évig ki tudom húzni, még játszani is fogok tudni, max nem nagy felbontásban.
szóval nem halott még az agps front, és nem baj hogy ilyen kártyák is kijönnek agp-re
csak ennyi akartam, lehet kicsit hosszú lett.... -
Hun'reeth
őstag
válasz
Dr. Romano #24 üzenetére
Thx!
Inkább nem fűzök hozzá kommentárt max annyit, hogy én is váltanék pci-e -re nem vagyok agp fande nem a sebesség miatt.
-
-
Loha
veterán
Ez a ki tudja-e hajtani vagy nem dolog elég érdekes... Ha veszel egy jónak mondható VGA-t és mondjuk főleg CPU limitesek lesznek a játékok, az közel sem jelenti azt hogy ez így is marad
fél vagy max 1 éven belül, biztosan VGA limitbe fogsz ütközni a legtöbb játéknál, addig meg tolhatsz szűrőket...
-
keIdor
titán
Nem baj ha jönnek AGP karik sokaknak még AGP van...
-
Hun'reeth
őstag
Csak példának okáért egy agp-s lap cpu supportja:
[link]
Ne mondja senki, hogy az itt szereplő csúcsprocik nem képesek kiszolgálni egy 1950pro-t vagy akár egy x1950xtx -t is akár. Sőt egy 8800 GTX-et is ha lehetne.
Az agp áteresztőképesség limitjét meg még nem tudom sikerült-e kimutatni valakinek. Ha linket tudtok ilyenről... -
Ste
addikt
Mindig is kedveltem a His-t
Még jó hogy fejlesztenek és gyártanak, ráadásul mindezt extra hűtéssel -
Komplikato
veterán
válasz
macilaci78 #14 üzenetére
Szerény véleményem szerint az AGP ki tud szolgálni egy X1950pro vagy GF7900GT kártyát, de egy X1900/X1950XT-t vagy GF7900GTO/GTX-et már nem. Egy GF8800 vagy R600 alapú cuccot meg pláne nem. És a PCIE átjárhatóságát hogyan adják vissza AGP kártyáknál? Ezek a gyenge kártyák is 256 helyett 512MB memóriával jönnek, akkor GF8 majd kijön 1.5GB rammal?
-
gerrog
aktív tag
nekem is AGP-s rendszerem van és nem is cserélek mostanában, úgyhogy örülök az új kártyáknak
igaz már vásároltam karit (sajna nem voltam elég türelmes), de akkor is.. -
Tyberius
aktív tag
8-10e forintnál többet bukok egy Barton-Athlon64 (3200+) váltással. És akkor még mindig ott van, hogy új gép, új vindóz...
Az tény, hogy az elképzelt 8800(GT?) AGP kihajtásához már gyenge lenne szegény Barci, de biztos, hogy jobban hasítana, mint most a 7300GT
Azonkívül vannak S939, AM2, Core2Duo-s lapok is AGP slottal, ezeket is megvették/veszik az emberek, nem csak az nf2-es lapokat. -
rocket
nagyúr
Az egyetlen Magyarorszagon kaphato AGP x1950pro a sapphire 512mb-os valtozata, forintra ugyanannyiba kerul jelenleg mint a PCI-E 512mb-os verzio, persze ez inkabb attol van, hogy a PCI-E dragabb jelenleg mint lennie kene, kulfoldon kb. 30-40euro elteres van gyarton belul a pci-e es az agp verzio kozott.
-
macilaci78
nagyúr
Igen, de arra a kevés megmaradt konfignak igenis meg fogják csinálni egy éven belül a 8800 AGP-t is. Mert lesz, aki megvegye. Ha nem is az eredeti tulaj, mert ő pl PCI-E-re vált, hanem az, aki jó áron hozzájut az AGP-s vashoz és megveszi a kártyát bele.
Nem beszélve arról az apróságról, hogy el fog jönni az az idő, amikor egy mobiltelefonba fogják integrálni egy 8800GTX teljesítményét.Persze addigra nekem is lesz pár ősz hajszálam.
[Szerkesztve] -
Scooter
tag
Ez nagyon jó hír
Végre erősebb kártyák is jönnek.
Igen is kell AGP-s kari. Én sem cserélném le a P4 2.6-osomat. Még mindig bír mindent. Szóval szívesen beruháznék egyre. -
Palika71
őstag
Lassan kifogynak az olyan felhasználók, akiknek az AGP -s rendszerében, olyan erősségű proci dolgozik, hogy (hatásosan) kitudja szolgálni a legújabb, gyorsabbnál-gyorsabb VGA -kat.
-
Tyberius
aktív tag
''elméletileg''... csak a gyártókon múlik. Az R600-ból meg az NV8x-ből is ki fognak hozni AGP-s változatot, ha úgy gondolják, hogy ez megéri nekik.
A PCI-E kártyák meg nem annyival olcsóbbak, hogy megérje csak miattuk platformot váltani... még ha 939-es rendszerre ruháznék be, akkor is jól ráfizetnék a Barton elpasszolásával. Amíg a processzor erővel bírja, és nem romlik el valami, addig érdemesebb megtartani a régi gépet.
Ami meg az egyszerűséget illeti, a vevőnek szerinted mi az egyszerűbb:
- új konfigot (alaplap, processzor, esetleg RAM, videokártya) megvesz, összerak, windózt újratelepít
- régi konfigot (alaplap, processzor, esetleg RAM, videokártya) elpasszol
vagy
- új videokártyát megvesz, gépbe belerak
- régi videokártyát elpasszol
Az meg, hogy a gyártónak mi az egyszerűbb, nem különösebben hat meg... dolgozzanak csak meg a pénzükért -
rocket
nagyúr
válasz
Dr. Romano #1 üzenetére
Nem Magyaroszagon lesz szinesebb, beszerezhetetlenek a normalis agp/pci-e HIS kartyak a boltokban, rendelni se lehet normalis kartyakat, pci-e x1950pro is 2 honappal megjelenes utan jutott el a forgalmazohoz (sima nem iceq huteses verzio) , es olyan aron adjak (nagyker brutto ara ~70000ft) mintha x1950xt lenne, amirol persze meg nem is hallottak
Jok ezek a hirek felkeltik az emberek erdeklodeset, csak ha beszerezhetetlenek a termekek Magyarorszagon amik a hirben szerepelnek, talan a hir is felesleges.
Ugyanez ez van a club3d, powercolor kartyakkal is, x1950pro beszerezhetetlen nagykerben/boltokban (ahol elvileg forgalmazzak/aruljak a termekeiket), sot azt se tudjak mi az az x1950pro
[Szerkesztve] -
Gtxtt
tag
Végre!
Mondjuk Nekem szinte mindegy (ár),hogy AGP vagy PCI-E. -
Hun'reeth
őstag
Nagyon-nagyon helyes.
Remélem olcsóbb lesz a többi agp-s x1950pro mivel a HIS sajna megkéri az árát a IceQ3 nak.
-
ftc
nagyúr
elméletileg az X1xxx sorozat az utcsó AGP-s kari...akinek AGP-s gépe van ne öljön bele pénzt...PCI-E tessék fektetni a gyártóknak is 1x-bb lenne meg a vevőnek is.olcsóbban kapja ugyanazt..
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Dr. Romano #1 üzenetére
Nagy UP! az AGP-s kártyáknak. Legalább ezekkel is színesebb a gép belseje!
Sokan ágálnak, hogy miért kellenek még az AGP-s rendszerekbe innovációt áldozni. Én nem.Szerintem egyáltalán nem baj, ha oda is megy egy kis kraft.
-
Stalker-2572
veterán
Meddig megy még ez a ''kia aleggyorsabb AGP-s VGA'' verseny? Az nV helyében ezt nem hagynám annyiban
-
Dr. Romano
veterán
Nagy UP! az AGP-s kártyáknak. Legalább ezekkel is színesebb a piac.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nyaralás topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest