- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
Adi
senior tag
válasz
napos2600 #24 üzenetére
Ha jól rémlik, nemrégiben találtak benne vmi ordas nagy hibát, de amúgy nem tudom.
Biztosan azért, mert ennek is ilyen ''trendi nevet loptunk magunknak/a termékünknek Gibson mester műveiből''-típusú neve van. :DDD
LSD. Sense/Net Consulting, mint az überbalf*szság legszebb példája. :DD -
Adi
senior tag
A drivertéma egyszerű: olyan hardvert kell vásárolni, amit tutira támogat a Linux. Ez hosszú távon egy olyan előnyös hatással is jár, hogy az adott gyártó ráeszmél: ha nem ad ki speckókat/drivereket Linuxhoz, akkor piacot fog veszíteni. Persze ha már megvan a cucc, az keményebb dió, elismerem. :)
A foltozást meg nem egészen értem, hogy miért mondod, ezt Windowsnál is kell csinálni, sőt, mint a ''mellékelt ábra'' mutatja, egyenesen kötelező lenne. SuSE alatt pl. a YaST2-vel tisztára úgy működik az egész, mint a Windows Update (csak nem böngészővel, hanem igen helyesen egy dedikált programmal).
Tűzfalbeállító programok meg Linux alá is léteznek, értem ezalatt azokat, amik a kernel csomagszűrőjét piszkálják. Nem ismerem őket, mert én kézzel állítgattam be a tűzfalszabályokat a gépeimen, de azt tudom, hogy van több is, ofkorsz grafikus felületűek is.
Amúgy nem akarlak kiábrándítani :DDD , de Linux alatt (2.4-es kernel és fölfele) Netfilterrel egy ''kifele mehet minden, befele nem jöhet semmi'' típusú szűrés kb. ennyi:
iptables -A x-INPUT -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
iptables -A x-INPUT -j DROP
ahol az x-INPUT nevű lánc a külső (ADSL, modem, kábeltévé) interface-ről bejövő csomagok szűrőtábláját jelenti.
A vírus- és féregmentességedhez pedig gratulálok (komolyan), ritka az olyan Windows felhasználó, aki ennyire komolyan karban és tisztán tudja tartani a gépét. -
Adi
senior tag
A zombi gépekből álló botneteket el lehet adni spamküldőknek, ebben állítólag manapság nagy pénz van. Ha a féreg nyitotta ajtón keresztül egy rosszindulatú valaki fölpakol egy megfelelő távpiszka-szoftvert, akkor gyakorlatilag tetszés szerint bármit megcsinálhat az áldozat gépével. Pl. kéretlen reklámleveleket küldözgethet milliószám mindenhová.
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tesla topik
- Apple MacBook
- Elektromos autók - motorok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Microsoft Outlook topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest