- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
Aktív témák
-
áááá men
csendes tag
ÉN tegnap vívtam két enemyvel, w32.randex, w32.welchia.B.worm... Szerintem nem is sikerült teljesen leirtani a cuccot de miota a zone alarm fennvan legalább kontrollálva van. Keiro volt fenn anno 2 hete eltüntetett 15 giga letöltésemet igy megváltam tőle. Látom hiba volt azt hinni hogy ha nem használok imélt nem megyek ismeretlen orosz weblapokra, akkor nem lehet nagy baj.. Egyébként a norton irtja automatikusan de nekem id disabled módban indul, ezért gondolom, hogy valami van még a gépen. Ti bekaptátok valamelyik rosszfiút a kettő közül?
-
nap
addikt
Ez a cucc csak az xp-ket szivatja, vagy valami mast is?
-
Wolfie
csendes tag
Azt hiszem nekem még nincs fent ez a patch, FreeBSD-re honnan tudom letölteni, jó a windowsupdate.com ? :DD
-
napos2600
tag
válasz
Don Vittorio #31 üzenetére
ha mar igy szetoffoltuk a topikot: megveszed nekem a lapot? :)
-
WN31RD
addikt
Hacsak nem olyan programokat használnak a szülei, amelyek változó portcímeket nyitnak meg kifelé, akkor nem nehéz egy tűzfalat úgy beállítani, hogy a kívülről jövő támadások ellen védjen, de ugyanakkor észrevétlenül működjön... tehát még kompromisszumra sincs szükség.
Ennyit még az XP beépített tűzfala is tud (elviekben legalábbis). -
WN31RD
addikt
Kívülről jövő támadások ellen egy külső tűzfal a legjobb.
Például egy kis (P1, esetleg 486) gép (billentyűzet, monitor meg egyéb ''sallangok'' nélkül természetesen, hogy ne foglaljon sok helyet) valami Linuxszal vagy BSD-vel. :P
Szerk.: De valószínűleg a mostanában népszerű ADSL/kábelnet (NAT-os) routerek is megfelelően védenek, csak kevésbé flexibilisek, és nem fogod látni a logban az esetleges támadási kísérleteket.
[Szerkesztve] -
Adi
senior tag
válasz
napos2600 #24 üzenetére
Ha jól rémlik, nemrégiben találtak benne vmi ordas nagy hibát, de amúgy nem tudom.
Biztosan azért, mert ennek is ilyen ''trendi nevet loptunk magunknak/a termékünknek Gibson mester műveiből''-típusú neve van. :DDD
LSD. Sense/Net Consulting, mint az überbalf*szság legszebb példája. :DD -
Adi
senior tag
A drivertéma egyszerű: olyan hardvert kell vásárolni, amit tutira támogat a Linux. Ez hosszú távon egy olyan előnyös hatással is jár, hogy az adott gyártó ráeszmél: ha nem ad ki speckókat/drivereket Linuxhoz, akkor piacot fog veszíteni. Persze ha már megvan a cucc, az keményebb dió, elismerem. :)
A foltozást meg nem egészen értem, hogy miért mondod, ezt Windowsnál is kell csinálni, sőt, mint a ''mellékelt ábra'' mutatja, egyenesen kötelező lenne. SuSE alatt pl. a YaST2-vel tisztára úgy működik az egész, mint a Windows Update (csak nem böngészővel, hanem igen helyesen egy dedikált programmal).
Tűzfalbeállító programok meg Linux alá is léteznek, értem ezalatt azokat, amik a kernel csomagszűrőjét piszkálják. Nem ismerem őket, mert én kézzel állítgattam be a tűzfalszabályokat a gépeimen, de azt tudom, hogy van több is, ofkorsz grafikus felületűek is.
Amúgy nem akarlak kiábrándítani :DDD , de Linux alatt (2.4-es kernel és fölfele) Netfilterrel egy ''kifele mehet minden, befele nem jöhet semmi'' típusú szűrés kb. ennyi:
iptables -A x-INPUT -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
iptables -A x-INPUT -j DROP
ahol az x-INPUT nevű lánc a külső (ADSL, modem, kábeltévé) interface-ről bejövő csomagok szűrőtábláját jelenti.
A vírus- és féregmentességedhez pedig gratulálok (komolyan), ritka az olyan Windows felhasználó, aki ennyire komolyan karban és tisztán tudja tartani a gépét. -
anulu
félisten
pdate engedélyezve. félek tőle, mert egyszer nagyon megszívtam, de inkább az, mint a biztonsági gebasz...
-
Zsiba
senior tag
Ha jól emlékszem a Blaster is már egy több hónapja ismert és javított résen fertőzött.
A vírusok, férgek többsége az emberi lustaságra és hülyeségre épít. Vagyis nem frissítem a rendszerem, a vírusirtóm, nem használok tűzfalat, illetve megnyitok minden szar levelet, ami azt sem tudom micsoda... -
hobizoli
nagyúr
A Windows Update Automatikus frissites engedelyezesevel :U...de mar leirtam egy masik topikban
Jah igen...Blasterem sem volt....talan ezert
hobizoli -
anulu
félisten
részemről ma néztem egy baromi nagyot. hazajöttem, gép indít, nhl.com, highlights, nézem az összefoglalókat, erre kivágjam a ''le fogok állni'' ablakot. azonnal shutdown -a, és nézzük... 2 menetben 13update-et kapartam le a netről... ez a folt is leszedve, futtatva. egy dolgot azonban nem értek. NAV 2003 van fent, és a féreg óta automatikusan disabled módban indul...
amúgy nagyon sajnálom, de nem használok tűzfalat. egyrész anyámék géphen-nem-értése miatt, másrészt pedig vmiért a NPFW 2003 és a 2004 sem szereti a gépem... :( -
the_pimp
senior tag
mjelyik a legjobb tuzfal szerintetek?En Kerio t hasznalok, de igy nem igazan vagyok vele meg elegedve.
-
maszat
senior tag
Ez a két hét elég volt arra, hogy vírust írjanak az MS04-011 kódjelű hiba kihasználásához.
A Windows-ban vannak hibák, amelyek egy része ismert, a többi nem.
Fura, hogy pont egy javítás után jelent meg a vírus. Lehet, hogyha a M$ nem adott volna ki javítást, még most sem lenne vírus.
Ha nincs javítás, az a baj, ha meg van, akkor meg az (mármint azoknak, akik nem telepítik fel) Elég paradox -
VladimirR
nagyúr
szerinted aki arra nem kepes, hogy a windoze-t update-elje, az fog egy tuzfal beallitasaval bibelodni?
vagy ha fel is rakja, ugy tesz, mint haver tett:
-tuzfa: te, figyelj mar! a blaster.exe be akar jonni, ezen,m eg ezen a proton! bejohet?
-haver (kb 0.0001mp-es reakcioidovel): hatdeperszehogynanahogyiggeeeeennnn!!!!!! -
Adi
senior tag
A zombi gépekből álló botneteket el lehet adni spamküldőknek, ebben állítólag manapság nagy pénz van. Ha a féreg nyitotta ajtón keresztül egy rosszindulatú valaki fölpakol egy megfelelő távpiszka-szoftvert, akkor gyakorlatilag tetszés szerint bármit megcsinálhat az áldozat gépével. Pl. kéretlen reklámleveleket küldözgethet milliószám mindenhová.
-
Bally
senior tag
-
gozso
őstag
jól olvasod:C
-
Fr4G
aktív tag
Nem lenne egyszerubb, ha egyszeruen mindenki feltenne egy tuzfalat?
Aktív témák
Hirdetés
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Gumi és felni topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- PlayStation 5
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Escape from Tarkov
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest