- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Bocs, elfelejtettem az egyik kérdésedre válaszolni. Úgy tudom, hogy a 4 ns a RAM garantált elérési idejét jelenti. Ez pedig átszámítva órajelre 250-et jelent, ami 500 DDR-en. Videókártyáknál így müxik, logikus lenne normál RAM-nál is.
Magyarul az általad említett modulnak bírnia kell az 500 MHz-et, más kérdés, hogy milyen feszültségen és időzítésekkel.
Nem jól tudom? -
erdoke
titán
(
)(
)(
)(
)
Na jó, néhány dologban igazad van (Ezt korábban sem tagadtam) Maga a hír tényleg fals 1 kicsit, mert a TwinMOS már jóval korábban is gyártott PC3700-at, csak a z CL2 volt 4,5 ns-os modulokkal. Viszont gőzöm sincs, hány V-on üzemelt, gondolom 2,7 fölött. Azt, hogy ez időben mikor jött ki, nem tudom pontosan, ezért csak feltételezés, hogy akár GeIL és OCZ előtt.
Egyébként olybá tűnik, hogy ezek a gyártók alapanyagot nem csinálnak, hanem szinte kizárólag Kindstontól (Winbondtól) veszik. Asszem a Corsair is.
Linket kösz, majd megnézem.
Lehet, hogy PC3500 lesz a vásárlásból, még nem döntöttem. A CL 2 általában jobb, mint a CL 2,5 , a max. 2,6 V pedig limitáló tényező.
Szerinted a TwinMOS PC3700-a mennyit vihet 2,6 V-on?
Árat azért kérdeztem, mert egyedül a GeIL-t nem találtam itthoni listákban. -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Nemcsak a hírt olvastam, hanem mindent, ami a honlapjukon fellelhető volt. Azért, mert éppen minőségi RAM beszerzését tervezem. Te viszont a honlapot, illetve az azt idéző hozzászóláspmat nem olvastad, ha még mindig a 2,7 V-on lovagolsz. 2,6 +- 0,2 V agyári spec, ebbe pedig belefér (szerintem, de lehet, hogy nem vagyok elég tudományos) a ma szokásos 2,5 V.
Másrészt az oly sokat emlegetett tények és specifikációk: Mi újság a GeIL általad említett moduljával tudományosféleképpen? HÁny V-on megy, milyen CAS Latency tartozik a 466-os ill. az elméletben garantált 500 MHz-es DDR órajelekhez?
Ja, és kevésbé tudományosan: mindezt miféle Ft ellentételezéssel?
Ha jó RAM, akkor legyen az én ingem (az én gépemben), ne a Parcié... -
erdoke
titán
1. Igazad van, feltételezés volt, ezt a -hat használatával nem is próbáltam rejtegetni.
1.b. Ez az elfordítás azért kicsit sántít, hiszen a one step az ''ezer éve'' kapható PC3500-hoz passzolna. Ez egyébként lényegtelen, ne vitázzunk.
1.c. Továbbra sem látom a válaszodban 4 ns előnyét, hiszen ott 500 MHz garantált DDR, nem 466.
2. Az ár válasz az előnyre. Ha olcsóbban tudja adni kb. uazt a tudást, akkor olcsóbban tudja előállítani, ez pedig pure technológiai előny.
Platinum Copper-t nem viccnek szántam, visszahelyezve az eredeti szövegkörnyezetbe... továbbra sem értem. Platina és réz ötvözet? Vagy jól csengő márka-duma rossz helyen?
UI: Mely közléseim forrásaira vagy kíváncsi? Egyiket sem az ujjamból szoptam, ahhoz kevés vagyok hardverileg. Asszittem, nem tudományos folyóiratba írok, de ezután majd jobban figyelek.
UUI: Lehet, hogy nehezen hihető, de nem vagyok nagyobb híve a TwinMOS-nak, mint a GeIL-nek v. az OCZ-nek. Csak nem elég vastag a tárcám az utóbbiakhoz. Sőt még a Kingston HyperX és a Corsair 1-2 modulja is teccene... ()
-
erdoke
titán
1. A TwinMOS március 3-án jelentette be a 466-ost, tehát időben megelőzhette a többieket. Eredeti hír 1 előző hozzászólásomban.
2. Elég szegényes az info a GeIL RAM-ról adtál. Milyen időzítésekkel mehet 500 MHz-en (4 ns)? 466-on? Ezek a nagyon-tuning cégek (OCZ is) ezekkel a látványos rézlapokkal aranyárban mérik a moduljaikat, viszont a TwinMOS elérhető áron adja. Talán ebben is megelőzte versenytársait.
Nem vagyok vegyész, de mi az a Platinum Copper? A Tin Coated még OK. ()
-
erdoke
titán
Honlapon az alábbi speckókat találtam:
-Double Data Rate architecture
-MRS cycle with address key programs
*CAS latency: CL2, 2.5
*Burst length: 2, 4, 8
*Burst type: Sequential & Interleave
-2 variations of refresh
*Auto refresh *Self refresh
-Serial Presence Detect support
-2 Banks to be operated simultaneously or independently
-Package: TSOP/CSP
-184 edge connector pads
-Clock frequency: 133/166/200MHz
-SSTL-2 interface: 2.6 Voltage +/- 0.2V
Utsó szerint 2,5 V-on is el kellene ketyegnie.
Gergoke, te hol láttad azt, hogy 1 modul/alaplap javasolt? Nem találom. -
erdoke
titán
Ha bárki mást is érdekel az OCZ, megtaláltam a honlapot: http://www.ocztechnology.com/
Van 1-2 érdekes hírük, akár a TwinMOS hírt is tekintve. Hiba, halad a tekknollógija. -
erdoke
titán
Néhány kérdésre válasz:
[Taipei, Taiwan, March 4, 2003 ]Upon the PC3200 DDR400MHz accepted by JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) as the latest memory standard, TwinMOS stays one step ahead of the technology curve by launching one of the first PC3700 Unbuffered DIMM Modules. Featuring speeds up to 466Mhz, PC3700 DDR 466 delivers enhanced bandwidth up to 3728MB per second.
By emphasizing leadership in the analysis of wafer process and packaging techniques , as well as the best array of PCB, TwinMOS has improved the Clock Frequency of memory to 4.3 ns by utilising voltage as low as 2.7V±0.1V, with signalling output to 466MHz. TwinMOS PC3700 memory chips are marked as 43B, which stand for 4.3ns/CL2.5 . The result is unsurpassed performance as measured by industry benchmark tests.
By examining the testing result of SiSoft Sandra 2003 Memory Bandwidth Benchmark using Gigabyte GA-8SQ800 Ultra motherboard (using SiS655 chipset) with over-clocked CPU, the TwinMOS PC3700(CL2.5) is 15.4% higher than that of PC3500(CL2), and even 31% higher than that of PC3200(CL2. The efficiency of TwinMOS PC3700(CL2.5) is still 23% higher than PC3200(CL2)even while using non-overclocked CPU.
Ha jól emlékszem, az alaplapom éppen +0,1V-ot tud adni a RAM-nak. ()
Árakat tudtok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Escape from Tarkov
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motoros topic
- Filmvilág
- Tudományos Pandémia Klub
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest