Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
''Nemcsak a hírt olvastam, hanem mindent, ami a honlapjukon fellelhető volt.''
----------------------------
Ugy tunik megsem, vagy legalabbis nem eleg figyelmesen.
''Te viszont a honlapot, illetve az azt idéző hozzászóláspmat nem olvastad, ha még mindig a 2,7 V-on lovagolsz. 2,6 +- 0,2 V agyári spec, ebbe pedig belefér (szerintem, de lehet, hogy nem vagyok elég tudományos) a ma szokásos 2,5 V.''
A 'Tin Coated Platinum Copper'-en meg fennakadtal, de az SSTL-2 interface-t mar benyelted, mint kacsa a nokedlit. Az SSTL-2 ajanlas szerinti 2.6V (+-0.1V) nem azt jelenti, hogy a TwinMOS PC3700-as modulja 233MHz-en 2.6V-ra van hitelesitve. Az adott orajelen es feszultsegen valo stabil mukodes a kihozatal, azaz a konkret memoriamodul minosegen mulik. A Press kozt meglelhetted, hogy 2.7V-ot irnak a 233MHz-re.
Egy kis olvasni valo, ha valoban erdekel a tema:
http://www.microsemi.com/micnotes/1306.pdf
''Mi újság a GeIL általad említett moduljával tudományosféleképpen? HÁny V-on megy, milyen CAS Latency tartozik a 466-os ill. az elméletben garantált 500 MHz-es DDR órajelekhez?''
Meg mindig figyelmetlen vagy. Mar irtam korabban a PC3700-as GEIL ramok idoziteset: ''A szoban forgo Geil ramok 233MHz-en ezt tudjak: CAS 2.5 7-3-3 2T''
A feszultsegre ertendo mukodesi tartomany 2.5-3.1V kozott van. Legjobb tudomasom szerint 233MHz-en a fenti beallitasokkal szinten 2.7V-on uzemel.
Ujfent kihangsulyozom, hogy a Geil moduljait pusztan a 4ns-es chipek miatt hoztam fel, az OCZ PC3700-as RAM-jainak 2.7V-on valo mukodeserol szamtalan forrasbol megbizonyosodhatsz.
Miert lenne garantalt a 250MHz? (Lasd meg Samsung chipes noname modulok cimszo alatt)
Ja, és kevésbé tudományosan: mindezt miféle Ft ellentételezéssel?
Mivel ez a temakor alapvetoen teged erdekel, ezert radbizom az arak teteles osszeveteset. -
What TwinMOS Suggested
1. To reach average or even better performance, we suggest only 1 module (256MB/512MB) on motherboard since most of the motherboard design is not for such high speed overcooking purpose.
2. Please get the most suitable motherboard we recommended AS ABOVE LIST with TwinMOS DDR 466MHz , contact your motherboard supplier to reconfirm if their product is designed with such a high speed over clocking function.
3. If have any problems please contact with support1@twinmos.com.tw
itt van... -
HookR
addikt
1.b: ''A TwinMOS egy újabb lépéssel [qb]előzte meg vetélytársait[/qb] a DDR memóriák ''gyorsasági versenyében''''
Miert santit a felreforditas tenye, ha nem ezt irjak angolul? Tovabbra is fenntartom, hogy megfelelo forrasmegjelolessel tamassza ala Parci az igazat, mert kivancsi vagyok ra.
1.c: Kezdek ketelkedni abban, hogy olvastad a hirt, ti. abban kihangsulyozasra kerult, hogy a TwinMos 'szemben a tobbi gayrtoval' nem tulhuzza a ramjait magasabb feszultsegen, hanem eleve 4ns-os chipeket alkalmaz. Erre irtam valaszkent, hogy a geil azonos jeloles moduljain 4ns-os chipek vannak. (Raadasul a TwinMos ramjainak specifikacioi kozt is 2.7V szerepel, azaz mar azt sem ertem, hogy akkor mit ertettek magasabb feszultsegen vegrehajtott tulhuzas alatt.)
2.: Nagyon kivancsi lennek egy gyakorlati tesztre, hogy mely memoriak milyen orajelet birnak az adott feszultsegen, ti. az talan(!) valaszt adna az arakkal kapcsolatos kulonbsegre is.
Platinum Copper: Igen, jol csengo marketing duma, amiben szvsz a Platinum szimplan a heat spreader Platina imitaciojara utal, s nem pedig az anyagmegjelolesre.
U.I.: Az Parci monogrammjaval ellatott ing volt, raadasul nem is a te mereted
UU.I.: Reszemrol a tenyek es specifikaciok felvonoltatasarol volt szo, nem pedig hitkerdesrol. -
HookR
addikt
1.: Ez puszta feltetelezes a reszedrol. A teny azonban az, hogy mind az OCZ, mind a Geil bejelentette es forgalomba is hozta mar decemberben a sajat PC3700-as moduljait
1.b: A hir szimplan felre van forditva, ti. az osszes altalam fellelt forrasban az alabbit irjak (idezet a Twinmos oldalarol):
''Upon the PC3200 DDR400MHz accepted by JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) as the latest memory standard, TwinMOS stays one step ahead of the technology curve by launching one of the first PC3700 Unbuffered DIMM Modules.''
(Ebben mindossze arrol van szo, hogy a TwinMOS egy lepessel elorrebb tartozkodik a 'technologiai gorben' a JEDEC altal elfogadott PC3200-as szabvanynal, s nem pedig a vetelytarsainal)
1.c: Utobbi hozzaszolasomat a vastagon kiemelt resz miatt eszkozoltem, ti. a GEIL mar 4ns-os chipeket is szerel a moduljaira.
A fentiek tukreben akkor milyen folenyrol is beszelhetunk a versenytarsakhoz kepest?
2.: 233MHz es afolotti orajel eseteben, a gyari specifikaciok mellett a CAS2-es idozites nem nagyon johet szoba. A szoban forgo Geil ramok 233MHz-en ezt tudjak: CAS 2.5 7-3-3 2T
2.b: Az arakat nem vitatta senki.
2.c: A 'Platinum Copper' egy altalad onkenyesen es helytelen kiragadott reszlet a teljes kifejezesbol.
U.I.: A forrasmegjeloles hianyat erthetove teszi a tenyektol elrugaszkodott megfogalmazas -
erdoke
titán
Ha bárki mást is érdekel az OCZ, megtaláltam a honlapot: http://www.ocztechnology.com/
Van 1-2 érdekes hírük, akár a TwinMOS hírt is tekintve. Hiba, halad a tekknollógija.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Linux kezdőknek
- Revolut
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Friss videón a RoboCop Rogue City - Unfinished Business
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Hardcore café
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest