- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Ez jó lenne 1366-is i7-960-as hűtéséhez? Nem nagyon tuningolnám, csak ésszel
-
engusz
veterán
De az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy egy Abit KV7-ed volt akkoriban (talán még most is). Azon pedig, ha akarod, ha nem, akkor is melegednek a MOSFET-ek, mint még soha másik lapon. Vannak olyan alaplapok (szerencsére többségben), amiknél ez nem így van. Bár azt elismerem, hogy ha van légmozgás, akkor alacsonyabb hőmérsékletek mellett üzemelnek ezek a ketyerék.
Még jó, hogy a saját véleményed és nem általánosítasz. Pedig sokaknak szokásuk, ami egyáltalán nem jó. -
KSanya
tag
válasz
Jim Tonic #92 üzenetére
Azt hozzászámoltad, hogy Németországban csak 19% az ÁFA?
Esetleg azt is érdemes lenne beleszámolni, hogy az innovatek online shopban valószínűleg nincsenek plusz szállítási költségek sem, amit a cégnek kell beépíteni az árba (itt nem a postaköltségre gondolok)...
Egyébként tény, hogy van olyan termék, aminél nagy az árkülönbség. Mondjuk ezt nem csodálnád, ha tudnád a viszonteladói árakat.
más, nem neked:
Igen nagyon sok probléma van a vízhűtéssel, főleg akkor, ha nem rendeltetésszerűen használják.
pl minden alkatrész mellett ott van (innovatek), hogy csak innovaProtecttel használd, ennek ellenére alkoholt töltenek bele, és csoda, hogy a plexi szétreped... meg nekiáll szivárogni?
Én rendszeresen cipelem a gépem, végig a Thököly úton, eddig még semmi probléma sem volt (lassan másfél év alatt)... Ja de igen... cserélni kellett a kocsi futóművében valamit...
Beépíthetőség: egyedül a konvekt-o-matic (legkisebb) van a ház oldalán kívül, meg van 2 venti a házban: 1 a nexus tápban, 1 a Single radin. Ez utóbbi alig megy, akkor is 4V-on, mert csak akkor kapcsol be, ha a víz felmelegszik... Így 38-40 fokos a proci (EQ II alatt), amit valószínűleg léghűtéssel is el lehet érni, csak nem ilyen hang mellett. Nem tudnám megszámolni hány ember csodálkozott már el, amikor nekiálltam az általuk kikapcsoltnak vélt gépen számlát írni
A gépben ezek vannak vízhűtve: 2600+ barton, 9800pro@xt, + 1 vinyó
[Szerkesztve] -
dokesz007
aktív tag
Hát most tegnap óta a vizen jár az eszem ,körbenéztem kicsit, és láttam ''szép'' lada hűtőradit(egy srác csinált belőle gyári fekete majd olyan mint az innovatek passzív radija amit a ház oldalára lehet rakni)....Anyámék alutóalkatrésszel foglalkoznak, van csak az árát nem vágja még, de van kamaz hűtő is pár db azt is megnézem
Ha olcsóból kijön akkor valsz vízhűtés lesz, persze a többi már normál felszerelés, mert azzal nem akarok spórolni, az legyen kiru... -
Dreamcaster
senior tag
Amúgy ez teljesen jol nézne ki, ha nem lenne a tetején az ''akril csúcsdísz'', ami a gigaf@sz hatást kelti.
Képzeletben vegyétek el, lecsapott tetővel teljesen OK a dolog, persze kizárólag otthoni használatra, nem cipelgetni. Tetejére bármit lehet rakni dísznek, csak ne a gyári cuccot.
[Szerkesztve] -
Füly
aktív tag
válasz
dokesz007 #118 üzenetére
hát ez jo kérdés hogy betehetd e a 12Vosat azt tuti nem mert annak kivül van az áram csatija de szvsz a 230as is szárazon szeret üzemelni..a szinte hangtalan azt jelenti hogy én amikor 5v-ot adtam a ventiknek akkor nulla hangjuk volt de ha a venti elé tezsed a füled akkor biztos hallod csak akkor bedarálja a füled és az nem jo.Most nem 5v-ot adok nekik mer nem zalman a venti szabályzom hanem TT de igyis nagyon de télleg nagyon halkak leszabályozva.5v-os megáldás full jo sokan csinálják pl Sefter is meg én is azt csináltam
-
dokesz007
aktív tag
''A nagyteljesitmenyu Eheim szivattyúk üzem közben szinte hangtalanok, és akár vízben, akár vízen kívül üzemeltethetők. A szállítóteljesítmény körülbelül 5 l/perc (1046) illetve 10 l/perc (1048), ha a szállítási magasság nem haladja meg az 1,2 illetve 1,5 métert. A fogyasztás 5W illetve 10W 230V mellett. A pumpák tartós üzemeltetésre alkalmasak. ''
Tehát akkor ezt a pumpát betehetem a tartályba????Mond meg lécci a szinte hangtalan az mit is jelent!!!!! -
Füly
aktív tag
de megint hirtelenkedő voltam mert most látom hogy Sefternek is 3400+van 33 fok meg 9600xt meg single radi szal nem vagyok hülye jol állitottam végül is össze
-
dokesz007
aktív tag
Nem csak meg tudnám tervezni a hőledó tartályt egy olyat mint a zalmané csak nagyobbat és meg is tudnám valsz csináltatni...Hát szivem szerint mindent hűtenék amit csak lehet, ND,CPU,VGA,HDD esetleg megpróbálnék csinálni egy codegen táphoz vízhűtést...
Nem tom annyi gondolat van a fejemben, csak ha midet ki akarnám próbálni tönkremennék anyagilag...Így figyelek, várom a hozzászólásokat,gondolkozok, mérlegelek, szóval érted.Mo-n élek nem külföldön ahol 700 000 keresnek havonta, én csak ''csóró'' egyetemista vok...
És ezért kérdezem előre, h miket vegyek bele a ''gazdasági'' számításokba..
Nos ezek után????
Anyámék szoktam ''üzleti ''út gyanánt No-ban rohangálni szal az nem problem...A pumpák milyen hangosak, LÁMA vagyok de mondjuk egy szobai csobogóhoz képest.....
[Szerkesztve] -
Füly
aktív tag
válasz
dokesz007 #110 üzenetére
nah akkor amit én ajánlanék:
XX-Flow blokk 14K
Lefogató a64hez: 4750
Radiátor: (több féle lehet pénzes tárcához mérten) Innova single Radi: 15K (ha esetleg gondolod később vehecc bele mégeggyet vagy most élből veszel egy Innova Dual radit 23Kért vagy passszivat ennek nézz utána tesztekben melyik milyen
Csövek: nem tom van uvaktiv meg szines nem tom milyet akarszegy árban vannak 700Ft métere
Innovatek adalék hogy tuti ne legyen vizkő meg mitomén mire jo még 1750
Vidikaridra: vehed csak a GPU-ra Graph-o-mtaicot 11Kért vagy nem tom hogy jo e az x800xl re de elvileg igen olyat ami lefedi a memokat is 26.5Kért
Pumpa: lehet 230W-os vagy 12V-rol üzemelű enek függvényében 11K vagy 20K
Pár csatlakozo se árt hogy összekösd a dolgokat monjuk max kell kettő mert elvileg minden alktrészen van ez plussz 2K
szal ha a minimumot számolom akkor az XX-Flow blokk,230W-os pumpa,Graph-o-matic,SingleRadi,csövek,rögzités,lefogató,innoivaprotect,és 1.5L deszt viz (100ft) igy: 62K jön ki ez brutto (mer brutto árak azok amiket irtam) ez igy egy alap cucc,de azért kérdezgesd meg aboltban hogy ez igy jo mer lehet hogy hülyeségeket irogattam,aztán ha másik radi vagy cpu blokk kell esetleg csicsázod akkor változik az ára ugye
Nah most akkor átlehet nyálazni hogy nem irtam-e tul sok hülyeséget
Mondom a boltban minden féleképpen okosodj még de szerintem ez igy müködne
jah hogy honnan néztem az árakat? www.vizhutes.com de Jim Tonic kollégával már tárgyaltuk az előbb () hogy azért nézz körbe hátha van olcsobban meg monjuk www.watercooling.de számolgass váltogasd az eurot meg a postát számold sok sikert,remélem tudtam segíteni
[Szerkesztve] -
dokesz007
aktív tag
Ok akkor viszont kérdezek, hátha okosodom...Engem a Reserator érdekelne, már íram pár helyen de akinek van nem nagyon akart kapcsolaba lépni velem...Írtam milyen redszert kéne hűtenie...Árban nála többet nem akarok kipengetni...Igazából a ventimentesítés a lényeg,a mostani cuccot egész jól sikerült eltalálni, csak a tápban van veni így éjjszakára ''kuss van'' de a tápon is dolgozom valsz venticsere+ 1 venti és akkor már télleg hangtalan lesz...etért érdekelne a reserato, mert az ''passzív'' azt napközben legfeljebb fújatnám ventivel...
Innovateknél láttam egykét jó cuccot de azt összeadva 100 fölé jönne ki, annyit meg nem áldoznék rá...Lehet h csinálnék saját tartályt, hisz ''tanultam hozzá szükséges hőtani ismereteket'', akkor viszont ha a hőleadó megvan akkor mik kellenek még hozzá és mit ajánlanál???? -
Füly
aktív tag
válasz
dokesz007 #108 üzenetére
Sajna erről nem tok mit mondani mert zalmim nem volt, nagy hülyeséget nem akarok róla mondani
egyébkénnt gondolom sokan mondták már neked de nem kell félni tőledha tudnád hogy mien gépben használtam elöször
akkoriban nagyon ütősnek számitott..most sincs rossz monjuk de most nem ez számit a ''csúcs''nak..vagyis az intel nél ez de mástészta.
Szal ha veszel egy jo rendszert akkor nincs gond vele..ált. az ilyen sufni tunninggal szokot gond lenni (nem akarok megsérteni senkit nagyon jól meglehet csinálni sufnitunninggal is),de ha van pénzed mindenféleképpen megéri kiprobálni,nekem bejött
-
dokesz007
aktív tag
Ezt én értem, de a zalmival mi a problem???Nincs vízhűtésem, valsz nem is lesz, mert ''félek''tőle, és ''levegős'' rendszert próbálgatok de zalmiról jókat mondanak a tesztek és itt meg olvasom h gázos!Erre lennék kíváncsi h miért is rossz!Roszabb a hővezetés(mármint a víz írányába történő hőleadása?
-
Füly
aktív tag
válasz
dokesz007 #106 üzenetére
szerintem azzal hogy innovatek
az innovatek vízhűtésre van specializálodva nem véletlenül a szlogenjük: Gods of Coolness
monjuk az hozzá tartozik hogy néha drégébb mint a rivális gyártók cucca de ugye a minőségnek ára van(irdatlan közhely, boccs)
szerintem az XX-Flow az egyiuk legjobb blokk full réz az alja meg belseje is. igaz nem igazán láttam még ilyen giga tesztet amiben a legjobbakat összehasonlítják,de ha átmész a Vízhűtés totyikba ott az egyik srácnak hála most készül egy mini teszt amiben benne lesz az innova XX-Flow is,kiváncsian várom
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
zsákutca ez az egész amíg a hardvergyártók ilyen kandallókat dobnak piacra, ezekkel nem tudsz mit kezdeni. én arra gondoltam hogy kéne egy karcsú kis p3 vagy hasonló passzív táppal nethez, letöltéshez meg hasonlók, plusz egy ''rendes'' akármilyen hűtéssel játékhoz, ha játszom úgyse zavar a hangja. dehát vegyen két gépet akinek két anyja van.
-
Füly
aktív tag
Nekem a 3.0gigás nw-s p4emet egy XX-flow blokk és egy single radi idlén 33fokon tartotta game után 36fokos volt kb de annál nem több..rárakta a 9800promat meg még egy radit igy a proc olyan 40-42fok volt game után 43-44max.Szal elég poén dolog ez a vizhűtés de az se gond ha párfokkal több mer a legpoénabb benne hogy télleg halk..azt is lehet csinálni hogy teljesen kikötöd a két 12cmes ventit nekem akkor a proc ugy hogy a vidikaresz is a rendszeren volt ugy 50fok felett volt de 61-62fölé nem ment.Monjuk szerintem simán halk a 12cmes venti leszabályozva
-
LKW
aktív tag
Ez tényleg egy nagy broki, de ha nem akarod a géped mobilizálni, akkor még talán esztétikusnak is mondható.
-
dokesz007
aktív tag
válasz
Jim Tonic #98 üzenetére
Hm, és ezek az értékek game után voltak vagy ''idle'' netezés közben, bár szerintem most butát kérdeztem!!!
Akkor zsír dolog ez,bár a fent írt konfigot letöltésnél kéne vinnie, mert nappal dobnék alá egy 12cm-ventit game alatt és hali....Úgy mindent elvinne szerintem....
Hogy érted h a cpu blokk nem elég jó, mindenhol (amit olvastam) agyon dícsérték h milyen jó!!!!
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Hány elem kell bele,hogy rezegjen?
-
válasz
dokesz007 #94 üzenetére
2800+@3200+ barton + NB + 9800pro@xt volt vele hűtve, úgy voltam 49-52 fokos vízzel.
Ebből a barton és a 9800 pro piszokul fűtött. Mégsem volt gondom.Nem a vízhűtés által megszokott 3x-4x°C, viszont még mindig nincs zaj. No venti.
Most csak egy A64-et tart 38°C-on, mert új cpu és nb blokkok kellenek. Lehetne ez jobb is, csak a Zalman CPU blokkja nem elég jó. Egy XX-flow sokat dobna rajta.
Vinyókat nem hűtök, a samsungok nem igénylik.
Egyszer forrósodtam túl, de az az én hibám volt. Nem volt jó minőségű a hűtőfolyadék, és bevízkövesedtem. -
Füly
aktív tag
-
Füly
aktív tag
válasz
Jim Tonic #92 üzenetére
240 az euro?nem tom akkor eléggé leeset az ára egy hét alatt mer elöző héten még 252 volt (tudom mert mentünk sielni)
szerintem azért a postaköltség nem lehet olyan kevés mert gondolom sulyra vagy méretre megy és monjuk nem könnyűek ezek a cuccok meg azért van egy pár cuc ami nem is kicsi,szal ha összeszámoljuk akkor ott vagyunk hogy itthon is meglehet simán venni akkor meg mér adjam külföldi boltnak a piizt
a blokkok meg pl drágábbak voltak ezek lehet hogy olcsobbak de ha az egyik drága a másik meg olcsobb akkor megint egál van szal szvsz teljessen mind1 hogy külfdöldről rendelem meg vagy itthon elmegyek a boltba azt megveszem...itthon legalább megis nézhetem hogy mit veszek megfogom télleg jo és tuti hogy nem selejt.
egyébként a kövi hozzá szolásomba irtam már hogy bocccs nem tom hogy láttad-é
egyébként Peace
[Szerkesztve] -
dokesz007
aktív tag
válasz
Jim Tonic #93 üzenetére
Vajon ez a hőtő megbirkózik egy AMD 64 3400+ és egy X800Xl alkatrészekből összeálított géppel????
Ha ezt tudja akkor mindent tud, írják h a pumpája kissé hangos, ez kb mit jelent, nem hallottam még vízhűtést dolgozni, így foggalmam sincs....
Láttam neked van, te mit hűtesz vele, esetleg még 1 vinyó+NB elbír, vagy akkor már forr benne a víz???? -
Ha már ilyen finoman kifejezted magad, kicsit jobban is kémlelhetnél. Dupla inno radi itthon 25000, kinn 82x 240=19.680
Világító NV40 hűtő 29.000, kinn 95x240=22.800.
Sorolhatnám. Én nem ugattalak le. És az hagyján, hogy stíusod kívánni valót hagy maga után, még rendesen körbenézni sem tudsz. -
Füly
aktív tag
válasz
Jim Tonic #89 üzenetére
Joh boccs mind1 én közben meg mérges lettem lol
egyébként nézd meg télleg majdnem egy árban vannak.
Nem ismerem annyira hogy itthon hol lehet ilyen cuccoakt kapni mert anno amikor én vettem külföldről hoztam mert akkor itthon még nem igen halottam vízhűtésről...
szal boccs mégegyszer közben itt bemérgesedttem -
Füly
aktív tag
válasz
Jim Tonic #87 üzenetére
Monjunk nem tom mi a botomért szólsz le de monjuk ha már igy mondtad akkor mondom megnézem hogy milyenek az árak...
XXFLOW blokk: azon a helyen amit te mondtál: 58.90Euro..260na számolva ez 15xxx forint...azon a helyen amit én mondtam ez a blokk 14000
innovaCOOL rev4 ott 49.90Euro ami 129xx itt ahol én mondtam 9500...
A graph o matic az 38.90Euro ami forintba 10000forint..itt amin én mondtam 11000 viszont akinti árra még rá jön a 15%Merhverstauer vagy hogy irják meg a posrtaköltség ha nem tud kimenni érte..Jah igen azok az árak amiket én az itteni boltra irtam azok bruttok
de monjuk van még ilyen hogy:
Innova single radi: árszámitva: 132xx itthon 15K brutto..
szal full ugyan olyanok az árak egyáltalán nem drága bolt... -
Füly
aktív tag
most vettem uv aktiv csöveket a rendszerhez még össze kell rakni..
bakker hogy nem képessek lga775höz leszorítót kiadni...pofám leszakad...mind1 orbano azt mondta hogy valszeg összedob vmi jo kis leszórítót hozzá -
Füly
aktív tag
Juj nagyon szivás.
Nekem régen amikor még magam csináltam vízhűtést (ilyen is volt) akkor a blokkomat nagyon meghuztam elengedett a blokk és kiömlött a viz...funny mi?
A pumpa az zizegne de gumibakokon van igy az is szinte hangtalan vagy is vmennyi van de az már télleg nem zavaró csak ha odateszem a kezem szintű -
Füly
aktív tag
egyébként megnéztem a cuccodat sefter az oldalon és nekem is full ugyanolyan cuccaim vannak
xx flow,graph-o-matic,sima tartály,monjuk a pumpám nekem 220as meg két single radim van -
Apophis
őstag
A külső és kompakt rendszerek annyival (hangsúlyozom: terhelt állapotban, idle különbség 15 fok is lehet), az összeválogatott, komolyabb szettek meg mondjuk 10 fokkal. Ennek komoly tuningosokon kívül más nem nagyon veszi ténylegesen hasznát, mert ami víz így hűt, már bőven van olyan hangos, mint ugyanaz heatpipal. A biztonság tényleg fejlődik, de ha havernak eldurrant a nem 2 forintos cucca, akkor el fog az másnak is. Ezektől eltekintve igazad van, tényleg hatékony, és egyre biztonságosabb, de tartom magam ahhoz, hogy az vegye meg, akinek tényleg szüksége van rá.
-
MarKoo
addikt
Magam előtt látom a marketinges dumát: 2in1
-
Füly
aktív tag
Szerintem semmi baj nincs azokkal a rendszerekkel amiket a házon belülre raksz.Nekem Innovatek van két single radival a procot meg a videokarit hűtőm vele...Minden benn van a házban elvan dugva a két radi csak a tartály meg a pumpa láccik meg a csövek,és kész.Megbizható és jól hűt,és csendes (két darab 12cmes venti hűti a radikat levannak szabályozva nulla hangjuk van)
Kérdezzétek meg Sefter-t ő friss innovatek tulajdonos neki is nagyon bejön -
Integra
titán
te most olyan dologban folytatsz megint keresztesháborút aminek tényleg semmi értelme...
a vízhűtés a mai technológiával teljesen jó és megbízható. és rohadt hatékony.
itt most magáról a hűtésről van szó.
az, hogy neked macerás a szállítása, ez a te egyéni bajod.
ha pedig csak 5 fokkal hűtené jobban le a rendszereket, akkor valszeg nem használná senki sem... -
Apophis
őstag
válasz
Jim Tonic #67 üzenetére
Nekem nem is, mert minek? De láttam már párat, és hangosabb volt mind, mint az én kommersz gépemé. Nem ócska cuccok voltak pedig.
Örülj, hogy neked nem, havernak a tuti szuper-záródó safety lock ellenére is kifolyt, szegény alaplap bánta.
Szállítás: a vízhűtéses rendszerek egy részét le kell ''engedni'', mielőtt szállítod a gépet. Macerás.
Nem egy jó hűtés tesztjében olvasta, hogy a pumpát minden alkalommal be kell dugni, használat után kihúzni. Bár ez inkább kisebb/kezdőbb rendszerekre igaz.
Ráfizetek 40 rugót, cserébe a proci terhelve 5 fokkal hűvösebb lesz, ez nekem valahogyan nem tűnik gazdaságosnak. Ha van pénz, kétségtelenül tuningra megéri, de sima játékgéphez én maradnék a heatpipnál.
Vitázni meg én se akarok, ha neked bevált, használd egészséggel, de szvsz átlag felhasználónak nagyon nem éri meg.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mind1, nem vitázom veled, valószínűleg nem volt víz a gépedben, nincs összhasonlítási alapod.
A víz nem folyik ki sehová. Soha nem is folyt ki. Ezt leszögezem neked.
Szállítás? Hová?
Pumpákhoz van automata kapcsoló.
A gyenge ár/teljesítmény mutatóra végképp nem tudok mit mutatni. Te pont a Zalman házat dícséred, ami 2x olyan drága, fele olyan hatékony...
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
Jim Tonic #64 üzenetére
Egy ventis tuningrendszer elbírja, de a Zalman tuti nem. Kevés a hőleadófelület. Ilyen VGA passzívan tényleg nem megy, de mondjuk OP1-el már igen, ami gyengébb fokozatos elég halk. A chipsetre kell egy bitang borda, és szvsz elbírja az az NForce 4-et is, én sehol nem olvastam, hogy mindenképp kell rá venti.
Problémák: ha kifolyik, szállítás, gyenge ár-teljesítmény mutató, ha hatékony alig (vagy nem) halkabb egy jó léghűtésnél, esetleges üzemeltetési kellemetlenségek (pumpán nincs kapcsoló).
Most 100-120 körül van, és eddig jókat hallottam a teljesítményéről (persze nem high-end játékgép kell bele).
A víz szerintem nem a halkítás, hanem elsősorban a tuning eszköze. -
De elbír. Nem a torony a kérdés. Hanem a blokkok. Ha a Zalman toronyhoz veszel innovetek vagy aquaGR blokkokat, nem lesz gondod.
Húzott X800XT-vel heatpipe is ugyanannyira nehezen boldogul, passzívan tutira nem, a víz meg bármikor.
A passzív NB ma már nem igaz, NF4 óta biztosan nem.
Milyen problémák vannak a vízzel?
zalman paszív háza 250 rugó (vagy már lement???), az nem 2x annyi, és annak aztán végképp megvan a vége.
[Szerkesztve] -
iguana
őstag
hát...b.szki ilyet se fogok venni...hogyne, hogy egész nap halljam és lássam az asszony sóhajtozását, sóvárgó pillantását, amikor ránéz erre a rúdiuszra. még kisebbségi érzésem támad.
-
Tsunami
senior tag
Inkább Zalman TNN 500 azt csá
Ha valakinek van 50 ropija ilyenre, akkor akad 120 is
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
Jim Tonic #57 üzenetére
A VGA az egyetlen, ami még termel zajt, az meg tényleg megy passzívan rendszerhűtővel. A chipset passzív, a táp meg olyan, amilyenre pénzed van, hiába van vízhűtésed, ha a tápventi zúg. Hatékony vízhűtéseken meg mindíg van venti, ami a pumpával és rendszerventivel együtt már generál annyi zajt, mint egy heatpipe-os venti. És akkor nem beszéltem a többszörös árról és rengeteg problémáról a vízzel kapcsolatban.
És ott van faster ötlete, gyakorlatban a Zalman serverháza, ami teljesen passzív heatpipe cucc, össz 1 db. rendszerhűtő kell bele, és mindössze kétszer annyi, mint egy jobb vízhűtés.
Egyébként ha a Zalman Reseratorba bekötöd a GPU-t is, még gyengébben teljesít, szvsz egy húzott Prescott+X800 XT rendszert már bőven nem bír el.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Integra
titán
úgy tűnik a klasszikus dolgokban már elporolták a TT-t, mert ezek a szörnyszülöttek már egyértelműen a design-ra vannak megtervezve.
kb így nézhet ki a parancs a cégnél:
-csekkdisz pípöl! akarok egy új proci kúlert, but nem olyan mint szokványos, hanem extra cool überfasza dezájn, mert a többit már nem bájolja a pípöl.
hát ennyi -
Apophis
őstag
Hát ettől lehidaltam:
.
Kicsit mintha elvetették volna a sujkot, nem kéne erőltetni a passzív hűtést, mert nem működik. Szerintem ez el sem fér a házban.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Hát én nem tudom a heatpipe mire képes, de pl. nézd meg a radikalmodos cikkben ezt a Sonic Towert. Csoda, hogy nem töri el az alaplapot. Jó a heatpipe, de valahogy másképp kéne megoldani a hűtést. Ha a bordákat valahogy a ház hátuljához vagy oldalához kellene rögzíteni, és nem a zárt térben lennének, még tán tetszene is, de így...
[Szerkesztve] -
F7
tag
Bővebben: link
Ezt nézzétek meg! Az utolsó valami egy kész katasztrófa....ezek után a Tt leírta magát teljesen előttem, az tuti. Szánalmas -
Apophis
őstag
Jó lenne ez, eleve nem mobilitásra kihegyezett gépeknél, ha érne valamit, de a Reserator bebizonyította, hogy teljesítménye vetekszik egy 5-ödébe kerülő és ugyanolyan hangos heatpipe léghőtővel, akkor meg minek? Túlhaladott vacak...
Faster: az egész vízhűtés kezd szvsz elavulni, a heatpipe ugyanannyit bír, még némi fejlesztés, és jobb lesz a víznél. Mindezt sokkal kevesebb pénzért.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
azért van profi beépíthető rendszer is
Bővebben: link -
Hun'reeth
őstag
He-he
átrakom a gépem az erkélyajtó mellé ezt a műbránert meg kirakom az erkélyre.
Amilyen hideg van meg is fagyna a víz.
-
Yutani
nagyúr
''...egyszerre 0,8 liter folyadékot fogad magába...''
''A szett részét képezi [..] fél liter hűtőfolyadék...''
Tehát ez nem is komplett szett? Vehet még az ember plusz folyadékot is? Hehe. -
faster
nagyúr
Most néztem meg a Reserator adatainál 1,2 m2 felületet ír, ennél 1256cm2-t. Vaami nem stimmel, vagy tényleg ennyivel nagyobb a Reserator felülete?
[Szerkesztve] -
-
Nagyobb tartálynak nagyobb a hengerpalástja, így elvileg a hőátadó felület is nagyobb.
Ráadásul nem nyomod vissza egyből az vizet a rendszerbe, mert az enyém pl. a tartály tetejére nyomja vissza, alul szívja.
A pumpa teljesítménye nagyban számít. Az igaz, hogy nagyobb pumpa nem feltétlenül jobb, azt a rendszerhez kell belőni. Nyilván ezért szállít lasabban a TT rendszere.
#32-nek is szól
[Szerkesztve] -
Tsunami
senior tag
Szerintem legjobb vízhűtés az lenne, ha valahogy vízhatlanná tudnák tenni a rendszert, és belevágnák egy akváriumba
Nem hülyeség! Már valaki megcsinálta, működött 1 hétig a gép!
Az lenne az új Aquarius
-
-
A legtöbb embert pont a színe fogta meg. Engem is.
Egyébként tényleg 0.8 liter víz megy bele. Mert a reseratoromba kb. 2,5 l.
A reseratornak 300l/h-t tud a szivattyúja (eheim), és a toronyba van építve. Nem is lehet hallani, csak ha ráteszed a füled, vagy kézzel érezni valamennyire, hogy remeg.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Egész jól néz ki. Jobb, mint a Zalman buzikék színű Reseratorja.
-
kowk
tag
vki mar irta felettem, de pont ezt akartam enis: a TT ismet bebizonyitotta, mennyire ''''kreativ'''' emberekkel dolgozik
remelem rairjak, h 18 ev alatt nem arusithato..
dugjatok a kandalf melle, az lesz az igazi buzi-lak -
anulu
félisten
kéne egy Reserator 1 vs ilyen teszt. megnézném, hogy a két nagynevű cég vízhűtője mit is tud. meg mondjuk egy innovatek-et még berakni 3-nak
-
Integra
titán
ez a TT tényleg annyira de annyira kreatív.... LOL
-
Dilikutya
félisten
A kisebb házakba nem, de azért lehet kapni jópár elég termetes kasznit, azokba minden tovább nélkül be lehetne építeni. Akarás kérdése...
Igazság szerin lehet, hogy még az én házamba is be tudnám rakni kis fúrás-faragás utánMiért ne lehetne 20fok alatt tartani. Kell egy blokk a procira, VGA-ra, esetleg vinyóra is. Hőleadó felületnek pedig ott a ház oldala, teteje...
Egyébként most ahogy olvastam [L]Kalandor[/L] tapasztalatait... hát ez a vízhűtés egy baromság
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
Mekkora fos, a teteje nem is világít...
-
Ha már lúd legyen kövér alapon csinálhatták volna Heller Forgó féle formátumban is. Kis erőmű feeling kedvéért. Már lassan ott tartunk majd, hogy a lakás mellé egy ilyen torony is kell.
[Szerkesztve] -
Füly
aktív tag
csak én tartom hülyeségnek az ilyen gép mellé helyezhető cuccost?Ha lan partira akarsz menni tök gáz,amugy is foglalja a helyet.
Nem egyszerűbb hogyha benn van a gépben?Vagy ha mindenféleképppen ilyen baziii nagyot akar az ember akkor lehet kapni ilyen külső radit amit a gép oldalára fel lehet rakni,szerintem az ügyesebb egy kicsit. -
Dilikutya
félisten
Hát ez egy ocsmányság
UV érzékeny hűtőcsövek... azt hiszem, egyenlőre nem tudok lemondani a hagyományos ventillátoros hűtésről. Az legalább házon belül maradhat egyenlőre. Ezt a szart nem is tudnám hova tenni, itt éktelenkedhetne az asztalon, amitől viszont meg is őrülnék
Eljön valaha az ideje, amikor a vízhűtést be lehet végre építeni a ház belsejébe?
-
Tsunami
senior tag
Szerintem zaj szempontjából a vízhűtésnek nem sok értelme van. Egyedűl az, hogy ne menjen rendszerhűtő (persze ha vinyóra is van víz), és jobban tudja az ember tuningolni a cuccot, mert alacsonyabb a hőfok. Ha az ember beszerez még ezek mellé egy passzív tápot is, akkor már csend vala
-
F7
tag
A másiknak csak kék van, a mienk rakétásosos lesz...
Sztem ez már vicc kategória. -
Tsunami
senior tag
Hú öcsém, nem írom le inkább, hogy így elsőre mihez hasonlít...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest