Új hozzászólás Aktív témák
-
waverider
senior tag
hoppá srácok!
sz@r van a palacsintában, kiderült még egy kis turpisság, hogy még mindig ne örülhessünk: nem 1.3 HDMI lesz a kártyán, csak 1.2 !!!
akkor mégis hogy is van ez az UVD-s téma?
ugyanis az 1.2 HDMI-n nem jöhet ki HD szbványnak megfelelő hangfolyam!
én már tényleg a kardomba dőlnék (elsősorban) a piros oldal helyében!
pedig lehetséges, hogy ezzel a fegyverténnyel - ha valóban 1.3 HDMI lenne a kártyákon - , javíthattak volna az eladási statisztikákon - és a nem túl rózsás helyzetükön - a zöldekkel szemben! -
CimbiX
aktív tag
Szeretem a feltételes módot. ''Talán jobb lesz, gyorsabb, kisebb, olcsóbb, stb.'' Egy flame-el azért én is hizlalnám akkor a hozzászólásokat, melynek legalább a negyedében arról szól a fejtegetés, hogy mi lesz majd talán (kb. ''vajon jövő héten milyen idő lesz?'' szinten)...
A lényeg úgyis a tesztekkel jön majd, addig minden csak flame ezzel kapcsolatban. magam is ATI párti vagyok ugyan, de ha akkor azt olvasom a tesztekbenmajd (talán, hehe), hogy a rivális 75%-ban jobbab jön ki, akkor azt fogom megvenni, és nagy ívben ejtek arra, hogy ki kit pénzel, mert a pénzemért szimplán a legjobb ár/teljesítmény arányt akarom elérni. És ilyen egyszerű az egész. -
he7edik.
addikt
válasz
Csiborbogár #96 üzenetére
Igen igen az MSI látom neked is bejön
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
VaniliásRönk #68 üzenetére
Ez nem ilyen triviális. A GF6-hoz képest sokat javították a pixel feldolgozó futószalagokat. A Pixel Shader procik olyanok lettek, mint egy hósszú cső, két teljes értékű MAD ALU-val. Ezzel próbálta az nv ellensúlyozni a Texture Fetch-nél kieső elérési időt. Ez elég nagy változás volt. Az AA-t pedig FP16 blending esetén nem tudta, de ez nem is volt követelmény, ellentétben a VTF függvénnyel amit az Radeon x1000 nem támogatott.
Összemérve a GF7 és a Radeon x1000 hasonlóan jól felépített rendszer volt. Ha győztest kellene hírdetni akkor mégis a GF7-et hoznám ki a VTF támogatás miatt.
-
spirit007
senior tag
Ezekkel a 2 GPU-s kártyákkal azért van némi problem :
- annyival nem jobbak mint amennyivel többe kerülnek az 1 GPU-hoz képest , gondolom a többletárból itt a DDR2-vel próbálnak lefaragni .
- mindíg van valami kompatibilitási hiba
- a drivereket elfelejtik jól megírni ezekre
- fizikailag akkorák ,hogy új házat is kell venni
Az utosó ilyen értelmes cucc szvsz a Voodoo2 -es volt -
Ha ezekhez a dupla GPU-s karikhoz még valami korrekt árat is párosítanak, akkor lehet elgondolkodom, hogy a DX10-re ATI-ra váltsak
Izgatottam várom a teszteket, és persze az árakat
-
-
SzlobiG
félisten
Ez a dupla GPU-s cucc lehet jobb lesz mint a 2900XT.
-
Yushchenko
őstag
válasz
venember83 #87 üzenetére
gg
Na valaki mondja már meg mikor jönnek ezek a csodakártyák? -
venember83
nagyúr
válasz
Yushchenko #85 üzenetére
szinte igazad van... sokak nem teljesitmeny, hanem nev szerint vasarolnak, intel meg abban meg nagyon nagyon sok ideig verhetetlen lesz... no flame, csak kiegeszitettem amit mondtal
-
EQMontoya
veterán
válasz
Yushchenko #85 üzenetére
hát minden normális ember azt vett.
-
Yushchenko
őstag
válasz
VaniliásRönk #55 üzenetére
vááááááááááááááá
mi baj volt a gef7-tel?mikor jött a 79gs-nek egyáltalán ellenfél? ugye-ugye
netburst meg... ha annyival jobb lett volna a szent áemdé akkor mindenki azt vett volna ez van. -
gfefe
őstag
válasz
masterful87 #83 üzenetére
Remélem... mert herótot kapok....
-
gfefe
őstag
Gyerekek gyerekek... birjuk már ki ezt a kis időt amig lesz itt teszt a PH-n...
akkor úgy is kiderül ki a jobb és miként produkál... -
EQMontoya
veterán
hmmm... fasza, fasza, de megnézem, hogy a 2*128bit 1000mhz ddr2 mikor lesz elég 2 ilyen gpunal...
max 2d-ben
-
Csiborbogár
őstag
válasz
VaniliásRönk #74 üzenetére
Én a 6, és a 7. széria legjobbját hasonlítottam össze, átugorva a 7800-as csoportot.
És a GPU felépítése, a streamprocik? Azt is megkreálta már valaki előttük? Én erre gondoltam, nem a dx10-re... -
D.Orion
veterán
válasz
Stalker-2572 #44 üzenetére
1GB ram az simán csak parasztvakítás az tény. Kb olyan, mint egy GPU és 128bit mellé berakni 512MB-ot. Az árától függ majd, hogy életképes-e vagy sem. Az optimalizálás meg szintén a jövő zenéje. Majd kiderül kinek volt igaza, egy sörrel viszont lógok.
-
Zso2
őstag
válasz
VaniliásRönk #74 üzenetére
Végigolvastam a hozzászólásokat és apám te nem is Ati(AMD) fan vagy , hanem NV unfan. Nyugi barátom
borzasztó amit összeheveskedsz
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Csiborbogár #73 üzenetére
Megeshet, de a lényeg hogy akkor sem 650MHz és 7900 következett 6800 után.
Nem forradalmi, az egyetlen ütőkártyája a DX10, mit gondolsz miért kapálózik annyira az nVidia hogy mindenki az ő megoldásukra optimalizáljon? Ott kilincselnek az ősszes fejlesztőnél.
Meg ugye azt sem nagyon hangoztatja senki, hogy ugyan volt DX10 vasa a nagy neonzöldnek, csak épp DX10-es drivere nem volt majdnem az R600 megjelenéséig, az a szemét amit kiadtak hozzá csak kékhalált tudott hardware-esen gyorsítani...
[Szerkesztve] -
Csiborbogár
őstag
válasz
VaniliásRönk #71 üzenetére
Tévedsz!
Előbb volt 7800GTX256MB, majd 7800GT, majd 1800XT.Az általad említett 7800-as soha nem került igazán piacra, de előbb még az 1900-as is kijött...
Miért is nem csinált forradalmat a 8800-as? És a GPU-ja nem volt forradalmi?
Valóban előfordulhat, hogy R600-ra optimalizáltan meg se nyekkenne. Viszont most ATI-nak jobbak a driverei. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Csiborbogár #69 üzenetére
Pont az írtam, hogy nem megy GeForce 7-eseken az AA és a HDR egyszerre.
A 8800 sem csinált forradalmat, ugyanúgy CrossBar memóriavezérlője van, a skalár SP-i meg egy R600-ra optimalizált kóddal meg se nyekkennének, nehogy azt hidd, hogy azért lassabb az R600 mert rosszabb, csak más, a programokat meg nVidiára írják.
Azért wazze, miért nem a GeForce 256 órajeleihez hasonlítod a 8800GTX-ét, ha 6800 Ultra, akkor 7800GT, 410MHz vs. 430MHz, a 7800GTX-et csak az X1800XT megjelenésekor dobták piacra tűzoltásnak 550MHz-es GPU-val és 512MB memóriával.
Drizzt: Igen, ez ilyen egyszerű, Matrox, PowerVR, S3 Graphics, XGI, vagy CPU fronton IBM, Transmeta, VIA, soroljam?
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #60 üzenetére
Ha bele is bukik az AMD, idővel úgyis jön majd új verenyző. Hogy miért? Idővel az Intel/Nvidia ki fogja rúgni a fejlesztőmérnökeit, ha kisebb sebességgel fognak menni a fejlesztések, minek fizessék őket. Ők meg majd bekapcsolódnak valami más munkába, vagy új az adott szegmensbe eső céget alapítanak.
-
Csiborbogár
őstag
válasz
VaniliásRönk #68 üzenetére
hmmm!
Nem tudom, én a Gainward 79GT-meé nem azt tapasztaltam, hogy nem ment rajta a AA+HDR, de az lehet az én figyelmetlenségem is.
Egyébként meg persze, hogy ugyanaz lett, mint a 6-os. Egyenlőre ez is elég volt, a forradalomra tartogattak mást máskorra.
Azért jelentős órajel emlkedések voltak. pl 68U 400, 79GTX 650. Ez azért nem kevés, bár volt egy kis technológiai átmenet 130nm-ről 90nm-re... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Csiborbogár #67 üzenetére
Olvasd el újra.
Egyébként meg a 7-es család tökugyanaz volt mint a 6-os, csak kapott +50% pipe-ot, meg picit megemelték az órajelét, pl. AA+HDR ugyanúgy nem megy vele, az ATi-t ilyen ordító baromságért felkoncolták volna. Nem értem hogyan lehet sikeres egy csúcskategóriás VGA ilyen hibával? -
Csiborbogár
őstag
válasz
Miért is bukott bele az NVidia a Gef 7-be?
-
edipqe
senior tag
tesztek vannak már?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
A GeForce 7 szerintem jobb volt a Radeon X1000-nél. Szvsz az Ati-tól nagy hibának tartottam, hogy nem támogatja teljesen a szabványt, még akkor is ha a rendszer jobb hatásfokkal dolgozik, mint az nv terméke.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #62 üzenetére
Aki nem tuningol, és nem csúcsgépet vesz, vagyis a vásárlók túlnyomó többsége, az jelen pillanatban is jobban járna AMD konfiggal, mégis Intelt vesznek, ''mer' a zintel az jobb'', itt a probléma. De ez totál off, nincs is értelme erről beszélni, ez van és kész.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Azért nem fog senki AMD procikat venni, hogy nekik jobb legyen. Vagy bíztatni másokat...
Sajnos az olcsó HTPC-ké és a konzoloké a jövő. -
gfefe
őstag
válasz
Korrekt... Bár így gondolkoznának többen is
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #58 üzenetére
Kezdem úgy érezni az is hiába, amikor az AMD volt jobb, sok teszt akkor is az Intelt hozta ki győztesnek, most meg hogy jobb az Intel látod hogy a PH-nak is milyen kirohanásai vannak AMD-vel szemben. De ha esetleg csődbe megy az AMD, és 2-3x-os áron vesznek számítógépet, akkor rájönnek hogy nem kellett volna még nekik is belerúgni az AMD-be...
gfefe: Naja, csak ehhez az kéne hogy legalább veszteség nélkül (vagy nagyon minimálissal) tudják eladni a termékeiket...
[Szerkesztve] -
gfefe
őstag
válasz
VaniliásRönk #57 üzenetére
Sajna én csak a valvera emlékeztem
A fenébe... marketing emberek nem tudják megfűzni a fejlesztőket... nincs a világon meggyőzhetetlen ember
Amúgy szerintem nem olyan vészes Az AMD helyzete... ha jól árazzák be a középkategóriát nincs még eltemetve... Procik terén meg pláne...
Azért nem lebecsülendő az AMD gárdája : -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
VaniliásRönk #50 üzenetére
Így átfutva van alapja a tesztnek. A Carbon eredmény ugye Dynamic Branchingnak tudható be. A HL2 shaderein pedig kompenzálódik a 4-szer akkora gyakorlati számítási teljesítmény. Mondjuk az számomra meglepő, hogy aránylag ''egyszerű'' kódokon megvan a 8600GT eredménye.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
VaniliásRönk #50 üzenetére
Mennyibe is fog kerülni?
VannilásRönk: ja... lol
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
válasz
VaniliásRönk #45 üzenetére
Biztos jót linkeltél be?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
VaniliásRönk #45 üzenetére
Melyik oldal tesztelte?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
venember83 #43 üzenetére
Mert jelenleg a legtöbb játék Fill-Rate érzékeny és 2:1, 3:1 Alu:Tex arányt használ. A 8600GT Fill-Rate-je magasabb kb. 10%-al, és pontosan 2:1, 3:1 Alu:Tex arányra lett tervezve. A HD2600XT és az összes R6xx akkor érzi jól magát ha az Alu:Tex arány 10:1-nél van. Az R6xx-ek Shader feldolgozásban domborítanak. Például egy Vertex Shader kódot a HD2600XT kb. 2-szer gyorsabban futtat, mint egy 8800Ultra. Pixel Shader esetén már nincs ekkora különbség. Ott a GF8 szériának fekszik a float és float2 a többi típus pedig nem megy neki.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #43 üzenetére
Egy kínai oldal ''tesztje'' szerint, remélem kamu.
-
Stalker-2572
veterán
Küldheted a sört
Ha nagyon olcsó lesz, lehet megéri majd megvenni, csak minek középkategóriában erőltetni 2gpu-s megoldásokat?! Úgyse lesz optimalizálva rendesen az fix.
szerk.: és minek 1GB GDDR?Parasztvakításnak?
Az előbb tőled elnyert sört felteszem arra, hogy nem tudsz értelmes magyarázatot adni!
[Szerkesztve] -
Csapoati
nagyúr
Rég láttam ekkora hülyeséget, de hajrá, biztos tudják mit csinálnak.
-
Yushchenko
őstag
1GB RAM szvsz hülyeség.
Amm mikor jelenik meg? -
Retekegér
MODERÁTOR
Pedig a 2 GPU-s X1950Pro elég fincsi darab...
-
D.Orion
veterán
válasz
Stalker-2572 #35 üzenetére
1: Ez Gecube ill. MSI termék!
2: Miért is baj ha a középkategóriában 1400MHz-en fut a ram? 8600GT is annyin megy...
3: 128bit: 8600GT-nek is annyi van...
4: muszáj
5: Ha nem tudsz értelmes postot írni akkor ne tedd. Egyel kevesebb flame lesz legalább a topikban. Konfigodat elnézve nem is folytatom a fejtágítást, mert felesleges.
6: Van rá egy söröm, hogy vissza se fogsz nézni a topikba... -
Drizzt
nagyúr
És valami megbízható teszt az egymagos cuccokról valahol már vagyon?
-
Stalker-2572
veterán
GDDR3 memória azonban 1400 MHz-en fut
Na ebből már lehet sejteni mire lesz képes a kártyaDDR2 meg --> olcsó húsnak híg a leve.
a 128bitről meg ne is beszéljünk
Azért biztos lesz olyan program, ami normálisan csak ezen fog futni az 1GB memória miatt, kérdés, hogy mennyit költenek erre AMD-ék. Valamivel muszály lesz csőbehúzni az embereket, mert ez így szánalmas
[Szerkesztve] -
craine12
tag
komoly elszánást
Nem inkább komolyan elszánt (a gyártó) vagy komoly elszántságot (mint viselkedést) mutat? -
petyus_
senior tag
Egyébként érdekes, h a Gecube kártyája sokkal kisebb mint akármelyik másik gyártóé.
-
Pyton
aktív tag
Ó igen, quad crossfire hd2600
Nagyon begőzölt mindenki a ddr2-től, nem kell gecube-ot venni. Ott van helyette az MSI.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #29 üzenetére
Lehet hogy csak elírta a PR-os pi... kisasszony, és DDR3-2000...
Jó lenne végre valami komolyabb forrásból infókat szerezni, ez a fénykép + kis táblácska...
-
venember83
nagyúr
válasz
Csiborbogár #24 üzenetére
Akkor tegyenek ra EDO RAM-ot, az az igazan kulonleges
Kivancsi leszek a tesztekre
Aggregator: a fentebb janpotocki altal linkelt tablazatban 1GB of 128 bit szerepel, ha 2*512 lenne, akkor az 2*128 -> 256 lenne, nem? Egyre budosebb ez a kari... 64bit 1 2600xt GPU-nak, igy mar tenyleg nincs ertelme gddr3/4et tenni melle
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
venember83 #23 üzenetére
Nem feltétlenül van ivartalanítva a kártya, ha nem olyan veszett nagy a késleltetése mint a DDR3-aknak, akkor elképzelhető hogy 1000MHz-en nem fogja meg annyira. Meg ez még nem végleges termék, egyelőre csak egy prototípus.
-
(Kolombusz)
veterán
Ó igen, ennek is sok értelme van.
Inkább egy komolyabb egy gpu-s kártya, mint ezek. -
Csiborbogár
őstag
válasz
venember83 #23 üzenetére
Valamit valamiért. Feláldozták a gyorsaságot a különlegesség oltárán. De legalább az MSI képes volt ddr3-ast tenni a karira.
-
venember83
nagyúr
válasz
Csiborbogár #21 üzenetére
Gondoltak ha mar megduplazzak a GPU-k szamat, akkor RAM-bol sporolnak, gddr4 helyett gddr2
Csak igy ivartalanitottak a karit... Ezt latatlanban le merem fogadni.
-
kovy79
őstag
A Geminium akkora, mint egy mATX-es alaplap.
Brutális a Gecube is, az egész egy nagy hűtőborda. Okosan csinálták viszont, h a kivezetéseket egy külön panelra tették, így nyertek a kártya hosszából ~4cm-t.
Mod: ez a duálGPU-s hókamóka sztem csak egy kis ''erőfitogtatás'', úgyhogy a GDDR2 sem biztos, h így, ebben a formában kerül a kártyákra.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
A Sapphire féle sokkal jobban bejön
-
dokar
addikt
ez így most nagyon fincsi, csak az ára is legyen az
-
finest
addikt
A legolcsóbb változatra csak a kis bocicsokit ragasztják fel memória helyett. Én egy 3 processzorosat szeretnék, amin van egy gf, egy radeon, meg egy woodoo
-
szvsz a duplaGPU-s rendszernek nem sok létjogosultsága van. tuti, hogy kb 1árban lesz a HD2900XT-vel, aminek viszont másfélszer annyi feldolgozó1sége van, és kb 2x ilyen gyors RAM-ja (nahh, és nem ddr2, hanem ddr3-4...)
Kíváncsi leszek viszont, hogy mit hoz majd az RV670. elvileg az x1950pro DX10-es leváltására készítik. az 1950 nagyon jó kis kari, reméljük az utódja is az lesz -
juliabrilke
veterán
Ajjaj...ez nem hangzik túl jól. Az infók alapján nem a legmegnyerőbb. Méreteit tekintve viszont csodálatos nagyon. De hát a teljesítmény az fontosabb...
-
Thomas1
addikt
válasz
venember83 #12 üzenetére
Hmm, ez a DDR2 tényleg vicces, még ha 1 gigán ketyeg, akkor is.
Ha már egy 12-13k HUF-os 7300GT-re rá tudnak pakolni GDDR3-at, akkor egy dupla GPU-s szörnyetegen mit keres DDR2.
Persze azért nem rúgnám vissza, ha ideesne elém.
Én pont most váltok AM2-re, és egy darabig asszem int. videót fogok használni az X2 mellé. Megvárom ezeket az új Ati-kat, mit tudnak a középkategóriában, remélem lenyomák az Nvidia 8600-as szériát, mind árban, mind teljesítményben. -
Ősember
őstag
ezt elég gyorsan sikerült 9összedobni
és a méreteire sem lehet igazán panasz
-
venember83
nagyúr
válasz
janpotocki #9 üzenetére
En elhiszem, csak olyan abnormalis az egesz. Koszonom a megerositest.
Akkor megis a mernokok b@sztak el, ez is volt az elso szamu tippem, csak remenykedtem, hatha nem bolondultak meg teljesen...
-
gfefe
őstag
na 2 db gecube 2 magos ati csatahajót nekem
(bár ez egyenlőre csak szép álom mert zsé nincs rá) -
Csiborbogár
őstag
válasz
janpotocki #9 üzenetére
LOL!
Ezzel mit akarnak? Ekkora melléfogást... -
janpotocki
senior tag
válasz
venember83 #6 üzenetére
-
waverider
senior tag
Egy ilyen MSI RX2600 Geminium passzív kari jól jönne a HTPC-mbe!
-
Csiborbogár
őstag
válasz
venember83 #6 üzenetére
Ha ddr2 lesz, akkor az egész egy nagy LOL! Hülyeség már ddr2-val középkategórtiás karikat kiadni!
-
venember83
nagyúr
Meg parszor elolvastam, ezen a D26XT2-F5 kódjelű Geminin tenyleg ddr2 memo lesz? Nem tunik tul biztatonak a dolog, akkor sem ha CF-be lehet kotni 4et (2*2). Valahogy nem jon, h elhigyjem, h ilyen kartayara ddr2*t pakolnanak...
En vagyok a hulye ertetlen?
Lehet
Csiborbogar: Hir alapjan azzal lesz, de nem tudom, h PH! hibazott vagy a mernokokAz utobbi lenne a nagyobb szop@s.
[Szerkesztve] -
alien_
őstag
de szép is lesz majd amikor a játékokhoz a tesztkonfignál a négymagos core quad meg az sli-ben hajtott 8950GX2 ULTRA-s rendszer, 4giga ddr3 -al fog visszamosolyogni a tesztekben..
-
D.Orion
veterán
Egy kis makróteszt készülhetne a különböző 2600 kártyákról. Érdekes, hogy a GeCube kártya nem, míg az MSI vga köthető CrossFire-be. Kiváncsi volnék melyik a leggyorsabb 2600-os kártya.
-
Csapi007
veterán
Hello
Nagyon durva az a duplamagos kártya. -
Retekegér
MODERÁTOR
GDDR4-esekről még semmi infó?
-
venember83
nagyúr
1 GB összkapacitású DDR2 memóriája pedig 1 GHz-en jár ddr2
Meg meg sem vettem a 7950GT-t mar meg is banom, nem szep huzas ez ATI-ektol.Bar boritekolom, h belathato idon belul nem kerul normalis arba (szamomra, tehat 35k ft max) 1 2600XT, pedig csabitoak pl a videolejatszo-kepessegei is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest