- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- HMD Skyline - jó szerelés
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
decibel
aktív tag
Váháááá
[link]
Ennyit erről vehetek 88gts-t. -
aquark
tag
A memóriasávszélesség-adat szerintem hibás. Egy kis összehasonlítás decibel adatai alapján:
7600GT 8600Ultra 7900GS
Memóriasávszélesség: 22,4 22,4 42,2
Shader müvelet: 6720 36800 9000
Pixel FR: 4480 6900 7200
Textura FR: 6720 9200 9000
Vertex Op.: 700 18400 787
Háát, érdekes... -
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #81 üzenetére
de a a 128bit igaz akkor nem....belehal majd a kari
-
he7edik.
addikt
8600Ultrát simán megeszi reggelire egy X1950Pro DX9-ben
Várom már a 8600GT vs X1650XT tesztet -
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #74 üzenetére
Az is tény.
-
REDeath
őstag
Jó kis pletyka...
-
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy Artlantiszban, Archi CAD ben, Auto CAD-ben, 3Ds Max -ban Ha egy modell (fény árnyék bump minden féle bevan kapcsolva) fényképét rendereljük (állókép) akkor a proci dolgozik csak, vagy a Grafkártya is?????
És ha nem tudjátok, akkor szerintetek hol érdeklődhetnék erről???? -
cor
őstag
a HOC on is valami táblicsku [link]ha volt sorry,ill nemtudni menniyre megbizhato
még nem váltottam agp-röl(ezért is nézegetem mire lenne érdemes majd eccer)
de ezt a 128bit-es(és még a 256) visszalépéseket én nem értem
már az fx5900es 256os volt,utánna ahhoz képest a 6os és 7es szériában is voltak/vannak még s ezek szerint a 8asban is -
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #72 üzenetére
És ez szerintem így is lesz rendjén. Muszáj a teljesítményét is följebb tolni a középkategóriának, különben nem sokan cserélnének, eddig azt tartom a legvalószínűbb lehetőségnek, amit decibel írt.
-
-
Elydan
aktív tag
Hú! Nekem vhogy egyik se tűnik olyan húú de megéri megvenni karinak...Na de majd meglátjuk jó kis prohardveres tesztekben hogy muzsikálnak
-
decibel
aktív tag
Frosty kolléga linkelte a hwsw-n:
nVidia GeForce 8600 Ultra PCI-E
Core Clock: 500 MHz
Memory Clock: 700 MHz (1400 DDR)
Memory Bandwidth: 22.4 GB/sec
Shader Operations: 36800 Operations/sec (1150MHz shader clock)
Pixel Fill Rate: 6900 MPixels/sec
Texture Fill Rate: 9200 MTexels/sec
Vertex Operations: 18400 MVertices/sec
Framebuffer: 512 MB
Memory Type: GDDR3
Memory Bus Type: 32x4 (128 bit)
DirectX Compliance: 10.0
OpenGL Compliance: 2.0
PS Version: 4.0
VS Version: 4.0
Process: 80 nm
Fragment Pipelines: 64
Vertex Pipelines: 64
Texture Units: 16
Raster Operators 12
Ez bizony karcsú. Főleg a mem sávszél tűnik kevésnek. -
shteer
titán
na akkor beszerzek egy 2k-s karit, eladom a 7-est és várom h elérhető árban megjelenjen a 8300GT
-
Retekegér
MODERÁTOR
Látom az XFX kari képe ki is lett szedve...
-
Savage5
senior tag
Én azért a találgatások mellett megvárom az első teszteket. Ha a Gainward 7600 GT-t vesszük első körben [link], akkor is befigyel a +128 bit, néhol a +256 Mb, a Stream Processorok és a DX10 (meg a közel azonos RAM órajel), szóval szerintem egy olyan tesztnek, amiben benne van a 7300, 7600 és 8600-as széria, elég sokan örülnének.
-
twollah
nagyúr
Egy 8600 GT vagy Ultrara beneveznek idovel...
-
Csapi007
veterán
Hello
A 8600GT 350MHz-es magórajelét kicsit kevésnek találom. -
Gascan
tag
válasz
VaniliásRönk #59 üzenetére
ezzel tisztában vagyok, az a helyzet, hogy én úgy lettem informálva, hogyha dx10es sm4.0-át akarunk kapni ahhoz több kell mint 256bit, ezért architektúrai úton lett megoldva a helyzet, különben szoftveresen is lehetséges lett volna
-
VaniliásRönk
nagyúr
Te nagyon nem vagy képben, a memóriavezérlőnek köze nincs a DX-hez.
Egyébként is lehetne akár 64bites is, ha 4x akkora órajelen ketyegne a mem, a lényeg a frekvencia és a buszszélesség szorzata, nem pusztán az egyik vagy a másik.
És ha már fejtágítok, önmagában a memória mérete sem jelent semmit, egy gyenge GPU mellé pakolhatsz akár 1GB grafikus memóriát, akár a leggyorsabb fajtából is, akkor ugyanolyan gyenge lesz. -
Gascan
tag
Ezt nagyon nem vágom, épp az a lényeg a dx10es karikba, hogy nem 256bitesek hanem a felett, és ezt csak architektúrailag tudták elérni.... de ezek a karik mind 256bitesek, szerintem ez a hir gagyi
-
törölt tag
Hmm, 8300-as szériák sztem gyengék lesznek...
Jó árak, meg minden, de én akkoris 8800 GTX-re ruházok be. -
cannibal
senior tag
Ahogy elnézem 8600GT alatt nem is érdemes gondolkodni ezeken
[Szerkesztve] -
Novai
tag
szerintem több lesz az
-
MZsoltee
veterán
Tudom nem a legújabb konstrukció, de akarnak még bőven képviselői
És ha kijön az új directx akor lehet hogy jobb lesz egy dirctx10es kártya, ha lesz vagy mindörökre a 7-es szériából kell válogatni az agps lappal rendelkezőkenk
Ha nagy hülyeséget kérdezetem akkor mondjátokmeg nugodtan de ez a nesze semmi fogd meg jól nem elégíti ki a kíváncsiságomat!
-
Thom!
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #48 üzenetére
stream cpu 1050MHz fog szaladgálni ha jól gondolom
-
Alvin_ti4200
félisten
Én ilyen nyitóárakat várok a hazai kiskereskedésekbe az első héten:
8300GS: 21-25 ezer
8300GT: 27-31 ezer
8600GT: 40 ezer
8600Ultra: 56 ezer -
broni
csendes tag
Hát ha ez a 8300Gt tényleg 90-100$ körül lesz akkor egyre beruházok az tuti!
Ennyi pénzért, ha tényleg ennyi lesz, jobban megéri mint egy 7600Gt-t venni most 30k fölött! -
MZsoltee
veterán
A GF8-asok között lesz AGP-s, vagy a 8 széria már csak PCI os lesz?
Mert ha lesz valami 8600gt mondjuk, akkor nem veszek most 7600gt.... -
nap
addikt
A 8600 GT-nél a 350 MHz-es magórajel vajon tuningpotenciál, vagy technológiai selejt?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #41 üzenetére
Azért valamivel nagyobb teljesítményt szeretnének szerintem, mert akkor a mostani 7600gt tulajok is elgondolkoznak a cserén.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #34 üzenetére
pont ettől tartotok én is
kevés a nyers erő
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Szerintem a magórajeltől legalább másfélszer magasabb lesz a stream procik órajele. Persze nincsen erre semmi infom, de ha eddig a gts-ben, meg a gtx-ben is aszinkron volt a dolog, akkor szerintem itt is aszinkron lesz.
-
k.t.a.
senior tag
válasz
Elég jó a következtetés szerintem! Azon meg szvsz nem kell meglepődni, hogy olyan vga fog kijönni közép kategóriában ami szinte egy az egyben 7600GT, csak DX10 támogatással. Én inkább azt érzem furcsának, hogy ekkora rések vannak a kártyák között. Ha igaz a 8600Ultra paramétere, és a következtetésed helytálló, akkor simán elviselne a piac egy kártyát még az Ultra és a GTS, illetve a GTS és a GTX között is. Legalábbis én tudnék neki örülni. De az idő mindent el fog dönteni. Régen volt már jó karim, így asszem most inkább a felsőkategória lesz a cél a számomra, még ha az alja akkor is.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Komplikato #35 üzenetére
Csak hogy tisztán lássunk és számolhassunk
A Stream processzorok nagy átlagban fele olyan effektív számolási sebességre képesek, mint a hagyományos dedikált végrehajtó egységek. Ez jól látható a G80 architektúráján is, hiszen a G71-ben (7900GTX) a VE-k (nem összekeverendő a GPU-val) 650 MHz körül dolgoztak, számuk pedig 56 volt (24+24+8). Ehhez képest a 8800GTX 128 darab univerzális VE-t (Stream processzor) tartalmaz, ami valamivel több, mint kétszerese a G71-nek, és ezek a VE-k kétszer akkora (1350 MHz) órajelen is működnek, tehát a gyorsulás mértéke lineárisan négyszeres kellene, hogy legyen legalább, viszont a gyakorlatban inkább kétszeressel lehet számolni átlagban. Ha ezt szem előtt tartjuk (és miért ne tartanánk), akkor könnyen kiszámolható, hogy milyen órajelen kellene, hogy dolgozzanak a 8600Ultra-ban a Stream processzorok ahhoz, hogy elérjék mondjuk egy 7950GT sebességét. A magórajel hasonló, így azt vegyük ki a számításból. A VE-k száma 8-cal (tehát 14%-kal) több a 8600Ultra-ban, mint a 7950GT-ben, azaz a Stream processzorok száma gyakorlatilag alig hoz teljesítménynövekedést önmagában (ha csak a számokat nézzük). Mivel fele olyan gyorsan dolgoznak az univerzális VE-k (kiindulva a G80-ból), így nagyjából 1 GHz-es Stream processzorokra lenne szükség a 7950GT sebességének eléréséhez, ha figyelembe vesszük, hogy annak VE-jei 550 MHz körül működnek. Tudom kicsit zavaros, amit leírtam, de szerintem többszöri olvasás után megérthető
[Szerkesztve] -
Ra3
őstag
válasz
ez megnyugtató, nem kell lecserélnem egy darabig még a 7300gt-met.
-
Komplikato
veterán
Azért elég durva, hogy egy olyan elszabottul megírt program, mint a Vegas, alapján saccolunk DX10 eredményeket.
Ha a pletykáknak csak a fele igaz, akkor a Crysis pl. GF8800GTX-en sokkal gyorsabban megy a Vegas-nál, pedig fényévekkel jobban néz ki ...
Viszont Alvin indoklását végiggondolva kissé elszomorító a dolog, így meg értem minek adják ki az olcsósított 8800GTS-t. -
Alvin_ti4200
félisten
Szerintem ezek a kártyák (bár papíron nagyon jól festenek) nem lesznek nagy durranások. megmondom miért. A 8800GTX-ben 128 Stream processzor található 1350 MHz-es órajelen. A 8800GTS durván a 8800GTX teljesítményének a 70-75%-át hozza, ami érthető is, hiszen 33%-kal kevesebb Stream Proci van benne, ráadásul alamivel kisebb órajelen is. Tehát a teljesítményt nyugodtan lehet a Stream processzorok órajelével és számával számolni (arányokban). Namost a 8600Ultra 64 procija 500 MHz-en dolgozik, azaz teljesítménye durván negyed akkora lesz, mint a 8800GTX-nek, ami elég harmatos, ugyanis így gyakorlatilag kapunk egy 7600GT-nél nem sokkal gyorsabb kártyát DX10 támogatással
Szerk: ez a gondolatmenet persze csak akkor helytálló, ha a magórjale megegyezik majd a Stream processzorok órajelével is.
[Szerkesztve] -
FireGL
aktív tag
Biztos jó lesz, de ha azt várják sokan hogy egy felsőkategóriás Radeon (X1900-1950) teljesítményét fogja tudni, akkor szívni fognak vele, mert azt DX9 alatt még a R6-Vegas is megfogja, akkor ezeket is. DX10-re meg biztos nem lesz igazán jó mert ott középkategória, ami azt jelenti hogy a játékokban full minőségről ne is álmodjunk.
Ezek sem lesznek DX10.1-esek csak alap DX10-esek ? -
Peet210
őstag
válasz
Komplikato #29 üzenetére
Vagy drágább mert hát ez is márkától függ(pl. Asus, MSI biztos drágák lesznek).Az Inno 7600-os sorozata jó volt remélem a 8600-os is lesz olyan jó.
Amire még kíváncsi lennék az a 8600GT és Ultra közti különbség.Hogy milyen memóriával szerelik őket?
[Szerkesztve] -
PePe G
tag
válasz
Komplikato #29 üzenetére
8600 Ultra lesz sztem, mert az Nvidia tett rá utálást a roadmapjében, hogy a középkategóriát is jobban diferenciálják majd.
Amúgy az árat egyszerüen meglehet saccolni. Kb. annyi lesz itthon a nettó ára euróban, mint kint dollárban, tehát 179$ => 179 euró = 44.750 Ft ... + áfa = kb 53.700 Ft.
[Szerkesztve] -
PePe G
tag
Végre 256bites memóriasin lesz a középkategóriában is.
Bár a kártya ára igencsak borsos lesz szerintem induláskor. Sztem az Ultra bőven tullépi majd az 50K-s határt.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Komplikato #15 üzenetére
Az lehet h csak akkor fog kijönni, de középkategóriás kártya soha nem jelent meg még 40-50k alatt itthon..
-
Petya25
őstag
Jó lenne, ha összesen 6 féle 8-as sorozatú kari jönne ki, mert manapság akkora a kuszaság meg az egymásra licitálás az AMD/ATI-val, hogy nem igazán lehet rendesen követni.
-
Komplikato
veterán
válasz
Retekegér #20 üzenetére
Azt magyarázom, hogy felső és középkategóriás GF7-es széria hol lesz már, mire ezek kijönnek?
Majd lehet kapni egyszerre GF8300, meg 7300 kártyákat, ahogyan most 6200 és 7300 kártyákat, a többinek meg fűrészeltek. Lesz pár áron felül beragadt példány néhány kereskedőnél és hali. -
Hun'reeth
őstag
Geforce 8-at a népnek!
Kiváncsi leszek mit fognak tudni főleg a 8600Ultra? Na meg dx10-ben? -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Stalker-2572 #18 üzenetére
Na jó a GTS-hez képest... de azért vesd össze a 7-es szériával is, ott valszeg mutatkozik egy kis különbség.
-
ftc
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #18 üzenetére
legalább lesz alsó,közép és felső kategória.....nem egybemosva ahogy mostvan...
-
Stalker-2572
veterán
Nem lesz olyan kártya, ami jobban megközelíti a GTS teljesítményét... ez így elsőre elég gyengének hanzik...
-
Komplikato
veterán
Mielött valaki az árakon vakarná a fejét, azt a vegyétek bele a realitásba, hogy a hírek szerint csak április-május körül jönnek ki, addig meg vagy veszel GF7-et vagy ''ólcsóért'' 8800GTX/GTS-t, esetleg ólcsóbb GTS-t, azt hali. Tehát majd' fél év múlva ezek reális árak, nálunk meg ennyi lesz Euroban + magyar nagykerek/kiskerek pofátlansági rátája.
-
Drizzt
nagyúr
Bakker! Lehet eel kéne menni erre a Cebitre... Lesznek érdekes dolgok. Tesóm munkájából fakadóan ment tavaly, de nem hinném, hogy a kiállításon sok időt töltött.
-
athomi
veterán
hát én még mindig kételkedem ezekben az árakban...
-
Achill3uS
nagyúr
-
Mackósajt
senior tag
Nem furcsa, hogy háromnak 500 MHz a magórajele, és egyedüliként a 8600GT-nek 350 MHz?
Miközben a 8300GT-nek is 500, és a 8600GS-nek is 500.
-
ftc
nagyúr
8600GS vacakabb lesz mint 8300GT ?
-
egész barátságos az áruk
így elsőre
-
Lidi
aktív tag
nahát, 64 bites nincs is ?!
-
whitezo88
nagyúr
várjuk őket
úgyis gondolkodok hogy nyár végén beújítok egy 8as karit, 8600GT/Ultra lehet a barátom de ha 8800GTS lemegy eléggé akár az is... még kiderül.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steel Hunters - Lehúzza a rolót a Wargaming robotos játéka
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest