- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alvin_ti4200
félisten
Én ilyen nyitóárakat várok a hazai kiskereskedésekbe az első héten:
8300GS: 21-25 ezer
8300GT: 27-31 ezer
8600GT: 40 ezer
8600Ultra: 56 ezer -
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Komplikato #35 üzenetére
Csak hogy tisztán lássunk és számolhassunk
A Stream processzorok nagy átlagban fele olyan effektív számolási sebességre képesek, mint a hagyományos dedikált végrehajtó egységek. Ez jól látható a G80 architektúráján is, hiszen a G71-ben (7900GTX) a VE-k (nem összekeverendő a GPU-val) 650 MHz körül dolgoztak, számuk pedig 56 volt (24+24+8). Ehhez képest a 8800GTX 128 darab univerzális VE-t (Stream processzor) tartalmaz, ami valamivel több, mint kétszerese a G71-nek, és ezek a VE-k kétszer akkora (1350 MHz) órajelen is működnek, tehát a gyorsulás mértéke lineárisan négyszeres kellene, hogy legyen legalább, viszont a gyakorlatban inkább kétszeressel lehet számolni átlagban. Ha ezt szem előtt tartjuk (és miért ne tartanánk), akkor könnyen kiszámolható, hogy milyen órajelen kellene, hogy dolgozzanak a 8600Ultra-ban a Stream processzorok ahhoz, hogy elérjék mondjuk egy 7950GT sebességét. A magórajel hasonló, így azt vegyük ki a számításból. A VE-k száma 8-cal (tehát 14%-kal) több a 8600Ultra-ban, mint a 7950GT-ben, azaz a Stream processzorok száma gyakorlatilag alig hoz teljesítménynövekedést önmagában (ha csak a számokat nézzük). Mivel fele olyan gyorsan dolgoznak az univerzális VE-k (kiindulva a G80-ból), így nagyjából 1 GHz-es Stream processzorokra lenne szükség a 7950GT sebességének eléréséhez, ha figyelembe vesszük, hogy annak VE-jei 550 MHz körül működnek. Tudom kicsit zavaros, amit leírtam, de szerintem többszöri olvasás után megérthető
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
Szerintem ezek a kártyák (bár papíron nagyon jól festenek) nem lesznek nagy durranások. megmondom miért. A 8800GTX-ben 128 Stream processzor található 1350 MHz-es órajelen. A 8800GTS durván a 8800GTX teljesítményének a 70-75%-át hozza, ami érthető is, hiszen 33%-kal kevesebb Stream Proci van benne, ráadásul alamivel kisebb órajelen is. Tehát a teljesítményt nyugodtan lehet a Stream processzorok órajelével és számával számolni (arányokban). Namost a 8600Ultra 64 procija 500 MHz-en dolgozik, azaz teljesítménye durván negyed akkora lesz, mint a 8800GTX-nek, ami elég harmatos, ugyanis így gyakorlatilag kapunk egy 7600GT-nél nem sokkal gyorsabb kártyát DX10 támogatással
Szerk: ez a gondolatmenet persze csak akkor helytálló, ha a magórjale megegyezik majd a Stream processzorok órajelével is.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vicces képek
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest