Hirdetés
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Meglepően sok haszna van egy okostalpbetétnek
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Android szakmai topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
GReddy
tag
Ccc a fogalmi zavarok.
A több processzormag hasznát azok az alkalmazások látják, amik több taszkban tudnak futni. Pont itt van a kutya lényege eltemetve. A mai alkalmazások 98%-a több szálon fut. (multithread) A több szálat viszont egyetlen magon (effektíve processzoron) tételezi fel, azaz egyetlen milliméterrel sem lesz gyorsabb a futása több magon. A több magot olyan (főleg szerver oldali) alkalmazások tudják kihasználni, amik NEM multithreadben (ahogy a cikk sugallja) hanem multitaszkban futnak. Ott azonnal látod az X db mag előnyét.
Érdekesség, programozóknak: Ha elfogy a processzoridő, akkor egy adott alkalmazást lehet úgy leprogramozni, hogy egyszerűen automatikusan nyisson még egy taszkot... És hihetetlen, de működik!
Magyarul az alkalmazásokat kétféleképpen lehet optimalizálni: Egy CPU-ra, és SOK CPU-ra.
Szok cépéu szooookkal de szooookkal olcóbb! Ész jobb. Ész eccerübb. Ész occó. Szok: Öccá'!!!
-
MPowerPH
félisten
válasz
üzenetére
Hát, ugye a quad FX az alapból 3GHz magonként.
Azt átlagban simán 3,4GHz -ig fel lehet tornászni. Egy Phenom meg pörög mondjuk ebben az árban 2,4GHz -en, +még pár MHz -es tuning, de ott a vége. Szóval engem a Phenom nem győzött meg, mert még a Q6600 -at se tudják befogni vele, pedig az nem mai darab.
És ahogy néztem játékok alatt egy tuningolt 939 -es is ütősebb a Phenomnál.
Itt a kulcs, ez mindent elmond a Phenomról:[link]
-
MPowerPH
félisten
válasz
Jhonny06
üzenetére
Hát, csak egy erősebb táp kell hozzá, mert 2db zalman és 2GB ram is van az árban. De ezeket nem írtam, mert jelentéktelenek a fő alkatrészekhez képest.
Akkor azt mondod, hogy hülyeség? Engem tulajdonképpen az 500w -s fogyasztás hátráltat a legjobban. Mert úgy magában nem drága, vagy lehet azért ilyen olcsó.
-
-
MPowerPH
félisten
Szerintetek érdemes váltani erre a dupla FX -es rendszerre? Mert van 2db FX74 -es proci és hozzá az a tipikus Asus alaplap kb. 80k -ért. Csak ugye rengeteget zabál...
Fogyasztásban vissza lehet őket fogni, vagy azzal kár is próbálkozni? Egyáltalán érdemes egy ilyen rendszerbe befektetni? 
-
Zull
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Az lehet en nemtom, de az a srac lolvolt, meg demot is vettme rola kesobbi banolas miatt
akarod leelenorizhetjuk az id-ket
(csak felteteles modban irtam, mert arrol a sracrol az az egyetlen emlekem, es nem tul pozitiv, sk-zok awm-re es akkor letk-z 20hp-ra...) -
Zull
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Csak azt ne mond hogy te voltal az aki egyszer (pontosabban szitne allandoan) kezdon ultel es mint egy bot forogtal es tkzgattal meg ienek :S nem talaltunk admint aki eppenseggel kibanolta volna a sracot :S
-
Zull
senior tag
válasz
üzenetére
Lohetunk eggyet
Hol tolod? (akar klan, akar szerver szinten, small 1-nel nincs jobb hely amugy publicolni, eloszeretettel jarok oda enis
amugy tok szar, rank csak az elmult 3 hetet mutatja... mult heten meg volt osszesen 250.000 awm dmg-m, egy hettel kesobb meg csak 150.000... Egy het alatt 100.000 dmg awm-el
lol -
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nyilvánosan hazugnak neveztél engem, ha burkoltan is, úgyhogy bocs, de efelett nem tudtam elsiklani, pedig próbálom ignorálni a hozzád hasonló egyedeket.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem teljesen mindegy hogy milyen Sempron, a 462-esek elég harmatosak, és az órajel sem mellékes, egy 754-es 2GHz-en elég jól húz, pláne ha 256k L2-je van, tudom mert otthon épp most raktam össze egy ilyen gépet. (2GHz-es Athlon XP után, az órajelet pedig nem ''+-ban'' értettem hanem valósban)
-
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
ha meg nem sértelek buzi-e vagy?

amúgy 15 vagyok, és?
-
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
én is emléxem rád a KN9-eddel együtt ne izguljál...

-
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
agytröszt, ha vgalimites esetről van szó, akkor a p4 hogy verheti az a64-et?

-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nekem sosem volt gond a cs:s-al. Pedig egy intel 630-as és egy GF6800-as társaságában kezdtem vele játszani, 1024x768-as felbontásban.
A titok az AA kikapcsolása. Minden más maradhat maxon, kivéve AA, és nem esik le az FPS ey kicsit sem. Most már nálam is minden max. persze.
Bár én nem a levelek árnyékainak fűrészfogas szélét nézem egy játékban, hanem a hangulatát, játszatóságát. A mai napig az egyik legjobb játéknak a Deus Ex-et tartom, pedig az olyan minta Csokító: ronda, és finom
Lehet, hogy régimódi vagyok, de egy játéknál nem mindíg a kinézet a lényeg, fontos a történet/hangulat is.
A témánál maradva:
A kétprocis alalplapok eddíg sem jöttek igazán divatba, nem hiszem, hogy ezután is így lesz.
Nagyon szűk réteg fogja megvenni, azok, akik a régi duálprocis lapokat is vitték. (gamerekre gondolok most) Ezzel szerintem egy kicsit mellényúlt az AMD. Főleg a pában kapható procikkal. Az vicc. -
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
bocs, de én meg rajtad nevetek, powered by agy...

-
Ribi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Havernak pont egy sempronja van es meg is lepodtem, hogy a supreme miert nyom nala 5fps-t. Szerinted ?

-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ezt maximálisan aláírom, CS Sourceozok elég rendesen. Volt egy 3 gigás presim, 478-as, 3,75-re húzva, és egy quadro fx4000-em, 16/6 azis meghúzva, meg 2x512 supertalent szénné hajtva. Mindegy volt neki, hogy 800*600 vagy 1600*1200 4xfsaa, akkor is 60 fps ha senki nincs, és lement 20-ra ha emberek voltak.
Vettem egy 3800+ X2-t, és alapon is megvolt a stabil 80-90 fps mindig. 2GHz, 2x512 cache. Most egy 4400+ X2-m van, és 2,7-en megy. Nem rossz...
Szóval én igazán intel fan vagyok, még azt is mondom magamra, hogy elfogult. De hogy a prescottot hol baszták el, azt nem vágom.
Apropó kollégák: nem lövünk egyet valamikor?
Juteszembe amúgy tisztességesen szétoffoltuk a témát.
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
eloashatnad != elolvashatnad

-
Raymond
titán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
''...persze tudom volt egy PH!-s teszt, ami szerint a 3.2-es Prescott verte az Athlon 64 3200+-t is játékok alatt, de annak a hitelességéről nem igazán vagyok megyőződve''
Hat mondjuk azt a cikket eloashatnad, mert olyat eleg nehez barmilyen jatekkal is megcsinalni. -
VaniliásRönk
nagyúr
A Prescottod a gond.
Havernál a CS:Source esett sokszor 20 fps-re (3GHz-es Prescotton 16/6-os tuningolt 6800-on) 1024x768-ban, míg nekem X1600Pro-val 1280x1024-ben nem esett 30 alá, pedig ''csak'' egy 2190MHz-re húzott Bartonom volt. Ennyit ér a Prescott ha játszol. (persze tudom volt egy PH!-s teszt, ami szerint a 3.2-es Prescott verte az Athlon 64 3200+-t is játékok alatt, de annak a hitelességéről nem igazán vagyok megyőződve
)
Próbáld ki a játékot akár egy 2GHz körüli Sempronnal, meg fogsz lepődni.
-
Ribi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
1. Akkor te nem lattad meg sem az obliviont sem a supreme commandert.
Supreme commanderben ha haverral jatszom es nem en vagyok a szerver akkor olyan 35 fps korul szepen elfutkoraszik. Visoznt ha gep ellen tolom ahol van AI ott kb 27-rol indul es ahogy egyre tobb egysege van a gepnek ugy megy lefele, es egy rovid ido utan 20 kornyekere lemegy. Sejtem nem a vga az oka neki
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
üzenetére
1., 3. Túltárgyalva.

2. A munkához használt PC szerintem más tészta, aki munkára használja, az ált. ki tud adni 2-3x (esetleg sokszor) többet, és még értelme is van. Ahol fontos a ''szükségem van-e arra a teljesítményre, meg tudom-e/akarom-e egyáltalán fizetni'', az a home user, máshol nem is igazán van értelme erről beszélni, munkához a legerősebb gépet veszed amit meg tudsz fizetni. Viszont egy hobbi-PC-ben a csúcskategóriás hardware előbb avul el, minthogy kifogyna a szuflából. (más kérdés ha van rá akkor miért ne)
Szerk.: Kösz.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
1., Annyira nem, de valamennyire igen. Ha nem tehetem meg, kompromisszumot kötök. Ha megtehetem, veszek erősebb procit.
2., Kevesen csinálnak? Tehát az erős processzor szerinted kvázi CSAK játékra van, a PC-s világ összes többi része elvan egy 2,66GHz-es Celeronnal...? Na ne, ne menjünk bele mert ezt te se gondolod komolyan... Ha viszont igen, akkor ne írj vissza kérlek.
Továbbá ha hébe-jóba kódol, megnéz egy filmet? Apámnak céges videókat kell pl kódolnia, és minden perce ki van számítva, piszkosul nem mindegy, hogy egy kétórás bemutató szerkesztése 3 órán át, vagy 1 órán át tart... Szóval nem mindenki teheti meg, hogy nabumm, megnézek egy filmet. A legtöbben nem.
3., Nem is vitatkozom azzal, hogy a celeron vagy a sempron ár/teljesítmény aránya kedvezőbb-e, hiszen a válasz egyértelmű. Válaszként csak annyit: nézz körül, hogy irodai felhasználásra hány intel és hány amd gép van.
A D805 meg egy kalap kaki szerintem, alapon gyenge, ha meghúzod, fűt. De akkor sem verhető az ára...
Viszont az aláírásod nice
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
üzenetére
1. Annyira egy esetben sem limitál (legjobb tudomásom szerint) pl. egy 3200+, hogy beszaggasson bármelyik játék.
2. Ilyet viszonylag kevesen csinálnak ''nagy tételben'', aki meg héba-hóba kódol (mint pl. én is), az megnéz közben egy filmet, alszik, vagy bármi mást csinál, nem muszáj a gépnek napi 24 órában rendelkezésre állnia.
3. Nyilván a felhasználási területtől is függ ki mit választ, én próbáltam általánosságban gondolkodni, mivel egyéni igényből kismillió van, azok alapján nem lehet értékelni. (szerintem az átlaguserek esetében a játék a legteljesítményigényesebb alkalmazási terület)
A legkisebb Sempron és Celeron egyaránt 9-10k körül van, de gondolom sejted milyen szinten aláz a Sempron... azért ha már nincs árkülönbség akkor csak a jobbat veszi az ember még az irodába is.
A Pentium D805 egy kazán, és elég durván meg kell húzni, hogy érjen is valamit (leszámítva persze azokat a programokat, amik támogatják a dualcore-t, de az már ki lett tárgyalva hogy olyan sajnos nem sok van) -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Az elméleted tökéletesen helytáll, hiszen egy 2x ezer forintos 3200+ meg egy 7900GT kvázi mindenre elég játék terén, és ki is hajtja a kártyát. De...
1., Bukik a dolog ott, hogy vannak inkább CPU-orientáltabb, meg inkább VGA-orientáltabb játékok. Tehát mondjuk egy 3200+ 7900GT kombónál lesz olyan, ahol a 7900GT lesz a szűk keresztmettszet, de olyan is, ahol a 3200+ fogy ki az erőből. Tehát a dolog eleve csak a játékok egy részére igaz.
2., Az erős processzor viszont nem csak játékhoz kell. Én pl filmeket kódolok, és tőlem nagyon frankó lehet egy 12 ezer forintos Sempron 3400+, de nekem sajnos kevés, mint mackósajtban a brummogás. Jelenleg egy X2-m van, de így is egy óra, míg bekódolok egy XviD-et DVD-be, úgyhogy a ''felesleges teljesítmény'' kifejezés a ''640kB elég kell, hogy legyen mindenre'' elszólást juttatja eszembe.
3., A két gyártó processzorait nem lehet összehasonlítani, olyan, mint egy Audi A8 4.2 (AMD), és egy Subaru Impreza WRX STi (Intel). Ha egyenesben kell menni, akkor az Audi nyert. De valaki szerpentinen lakik, ott viszont a Subaru aláz. Tehát felhasználás függvénye. Ilyen módon ha olcsón akarsz játékgépet venni, akkor az AMD a nyerő, ha olcsón akarsz irodai configot, akkor egy celeronos izé a nyerő, ha meg kódolgatni akarsz, akkor eldöntöd, hogy pentium d 9xx, vagy x2, ha meg pénzed van, akkor letojod, és core2
Egyébként ha olcsót akarsz, ott a D805, még lehet venni asszem. Bár lassú is tuning nélkül, mint a tetű... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
üzenetére
Annyit fűznék hozzá, hogy a feleslgesen nagy teljesítmény magas áron az nem hülyeség, most pl. egy 21-25k-s CPU-val nagyjából ki lehet hajtani egy csúcs VGA-t, persze vehetsz sokszor annyiért valami csodát, de az sem húzza sokkal tovább, és míg AMD-nél van olcsó, nagyon is jó ár/teljesítmény arányú CPU, Intelnél nincs, a Core 2 ugyanis lehet gyors, de attól olcsó még nem lesz.
Ezért írtam, hogy az Intel mindig is feleslgesen nagy teljesítményű holmikat kreált magas áron. Most is ki fog jönni az ''olcsó'' butított Core 2 Duo E4200, ami olcsóbb lesz 4-5k-val az E6300-nál, ez így már tényleg a hülyének is megéri...
Szerk.: A QuadFather jobban tetszett.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Egyrészt nem bűnbakot keresek, totál félreértessz. Bűnbakot akkor keresünk, ha bűn történt, de itt nem történt ilyen, csupán nincs valós technológiai előrelépés. A kentsfield esetében sem volt.
Másrészt ''az Intel, mindig is feleslgesen nagy teljesítményű holmikat kreáltak magas áron''. Létezik olyan, hogy feleslegesen nagy teljesítményű? Szerintem nem. Az árakat meg a piac és a körülmények diktálják, nincs összefüggés a teljesítmény és az ár között. Megtehette az intel, hogy magas árszintet tartott? Igen. A teljesítményre meg mindig szükség van. Anno egy laptopom volt, egy 3,6GHz-es asztali P4-gyel, és én voltam az isten. Ma meg kiröhögnek vele.
Írtam valahol, hogy a hardvergyártók a felelősek azért, mert nincsenek több szálra készített programok? Anno volt egy commander keen nevű játék, annyi pálya meg minden volt, hogy heteket lehetett vele játszani, és 2 mega volt összesen. Ma egy NFS Carbon az egy fél DVD, mutatósnak mutatós, állatnak állat, de szépnek és élethűnek nem nevezném, ugyanúgy, ahogy a commander keen-t sem. A netkód is probléma sok helyen, lásd a legeslegnagyobb, profi FPS-nek szánt Counter-Strike 1.6 utód, a Source esetében is.
Tehát jó lenne, ha észrevennéd, hogy pont ugyanazt mondjuk. Fasza, hogy van nekünk Quad-Core rendszerünk, ha nincs játék, ami kihasználja, és a neten meg amúgysem az igazi.
Jahogy nem játékra készült? Lehet, de nem is profiknak, mert azoknak már a P3 korban is 2GB ECC Rambus-uk volt, 2 vagy 4 P3 (Xeon) társaságában, nemhogy most.
Szóval arra próbáltam rávilágítani, hogy most a hír kapcsnán miért örülünk, és mért jó ez nekünk, valamint egyáltalán mért is jelent az AMD QuadFX platformja bármit is, azon kívül, hogy szerintem baromijó neve van?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem az AMD erőltette a dualcore-t, meg a quadcore-t sem, ha mindenáron bűnbakot keresel, ott az Intel, mindig is feleslgesen nagy teljesítményű holmikat kreáltak magas áron (bár a NetBurst még gyors sem volt
), mert a primitív tömegeknek ezt lehet eladni a legjobban.
Ha meg arról van szó, hogy nincsenek több szálon futó programok, na ezért meg a programozók és a kiadók a felelősek, nem a hardware-gyártók. Egyébként sem értem hogy várod el hogy több szálra optimalizáljanak, amikor egyre sem képesek...
Lehet védeni a programozózseniket, de ott van pl. a FlatOut 2, az én szememnek kellemesebb a grafikája, mint a Most Wanted vagy a Carbon, mégis pofásan elfut egy ma már elavultnak számító konfigon is, nem mellesleg tökéletes netkódja van, miközben az összes NfS játéknak botrányosan rossz volt, és kerül kőkemény 2000Ft-ba... persze nincsenek benne méregdrága brandek license-elve, de ilyen felárért nem is kellenek. -
törölt tag
Ez a fejlődés iránya? Most ennek örülni kellene, és büszkén veregetni az AMD vállát, hogy egy server/workstation rendszert orosz módszerű újraépítés után felmatricázza, hogy szerinte desktop és elküldi a népnek?
Eddig is voltak dual-core opteronok, amelyeket kétprocesszoros alaplapba lehetett tenni, chipsetet kellett hozzá csinálni, ennyi. Vagy az a nagy szám, hogy 3GHz-en jár a csúcsmodell? Vagy mi a nagy szám ebben?
Jönnek a 8 magos rendszerek? Viccelünk egymással? Össze lehet pakolni 8 magot 4x2 felállásban is, 4 dual-core xeonból, de tudomásom szerint van már quad-core xeon, a'la kentsfield. Vagy az a fasza gyerek, aki több magot össze tud pakolni egy gépbe?
A desktop PC mindig is egy processzoros volt, és az is marad, ha a fene fenét eszik is, a magok számától függetlenül. Aki munkára használja a gépét, annak workstation config kell, ott eddig sem volt idegen a több processzor, tehát nincs újítás.
Az összteljesítmény két dolgon múlik: egy mag natív teljesítménye, és a magok összekapcsolásának mivoltja. Az intelnél az egy mag teljesítménye magas, az összekapcsoláson van mit javítani a négymagos rendszer esetében, de szorgosan emelik az fsb-t. Az AMD esetében zseniális a hyper-transport link, komolyan, viszont azonos órajelen gyengébb a K8.
A profik számára már jócskán vannak programok, amelyek kihasználják a több mag előnyeit, de ahhoz, hogy komoly értelmet nyerjen a multicore-ság, ahhoz a home user szegmensbe is programok kellenek.
Úgyhogy lehet örülni, lehet bánatosnak lenni a bemutató kapcsán, de egy dolog tény: a világon semmi sem történt. -
feka007
veterán
Ez nagyon hamar jön.Vajon mennyire lesz jó ez a dupla CPU-s megoldás? Nem eszik ez egy kicsit sokat

-
X@b3e
addikt
válasz
lightsaber1
üzenetére
Mem.kezelése egyedül, ami jobb a C2Q-nél jelenleg, de ez az AMD architektúra standard előnye a memvezérlő miatt.
1-2 hónapot azért adni kell neki, de nem ebben a formában és ezekkel az első procpárokkal fog robbantani. -
szélerőmű
tag
Hardcore gamereknek találták ki, mégis megsüti egy FX-62-es is (Oblivion, HL2E1)
Túl sok a raktárkészleten ragadt Opteron 
-
szélerőmű
tag
válasz
venember83
üzenetére
Mas1-re:
Elvileg lehetne:
No doubt, Nvidia developed a special chipset for Quad FX without any effort. Especially since the two chips of this core logic set are connected with one another via one of the system CPUs. In fact, this should guarantee that Quad FX system will also run normally with only one CPU installed, not to mention that the overall system design will be simpler in this case.
Forrás: Xbitlabs
Érdekes módon ők se próbálták ki. Vagy kipróbálták, csak a BIOS eleve beint, ha 1 procit érzékel 2 helyett. Esetleg AMD úgy gondolta, ne rontsa el senki a boltot, ezért implementált néhány ''biztosítékot'' a referenciába. Érdekes, hogy 3 GHz fölé pörgertni még szorzócsökkentés+clockgen emelés kombinácójával sem enged. Valószínűleg nem véletlenül. -
szélerőmű
tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
QX6700 Intel szerint 130 Wattot max. Xbitlabs 110 wattot mért S&M-mel 100%-os terhelésnél.
-
AMD!4ever
őstag
válasz
üzenetére
De ha az árcéduláját nézed az uj Fx prociknak,akkor látod,hogy ''annyira'' nincs elszállva.
Régen 1 Fx proc volt 1000dolcsi,Most meg kettő.Vagy még olcsóbb is
És ha vennél egy ilyen lapot akkor 1 procival mire mennél vele?
Ha Jól Látom ez a Quad Fx,teljesen átveszi az fx kategóriát?
Egyszóval a normál világból eltünik a Szórzófelfele állitás?(nanemintha minden ph! gépben Fx proci dobogna jelenleg
) -
törölt tag
Azért ez rendes szívatás, hogy csak párban lehet venni az új csúcskategóriás prociat.
Miért nem lehet darabra árulni? -
matteo_szg
őstag
válasz
venember83
üzenetére
igen ez sajnos hiba....téves szóhasználat....gondolom...remélem

-
venember83
nagyúr
válasz
matteo_szg
üzenetére
hogyan mondhatjuk azt, h kompatibilisek, ha abszolut nem? s hogyan helyezhetjuk egymasba a ket processzort? kb ennyi... Ja, a fecske is nagyon hasonlit a golyara, csak az egyik kicsit nagyobb mint a masik es teljesen maskeppen neznek ki...-kb ilyen mondat ez a kompatibilitase.
[Szerkesztve] -
matteo_szg
őstag
válasz
venember83
üzenetére
azért ennyire nem vészes a dolog, tekintve, hogy az itthoni nagykerek, termékfelelősök is Ázuszt mondanak.

az LGA-s mondattal meg nem értem mi a bajod?
sokan még ezt a számunkra szájbarágósan egyszerű mondatot sem értik, az offline sajtó célközönsége pedig nagyjából az ilyen emberekből áll
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
lightsaber1
csendes tag
nédda, első magyar teszt róla...
[link] -
g4dg3t
senior tag
válasz
LeslieG Jr.
üzenetére
Ez nem fantazia...az AMD pont ezt tervezi a jovoben, a Torrenza platformmal es a CPU-GPU hybridjeivel.
-
LeslieG Jr.
őstag
Ez nagyon ütös ez a cucc meg kell hagyni.
De én már tovább mennék ennek a fejlesztésével és olyan proceszort kéne már gyártani ami a grafikai számításokat(fizikát) is kökeményen támogatja. Tételezzük fel hogy van egy 4 magos rendszerünk ebből 2 mag lenne az úgymond klasszikusá vált processzor és a másik kettő pedig lenne a grafikai(fizikai) számításokat végezné vagy legalább is lenne ebben a két prociban olyan utasításkészlet ami segítene a grafikai részében. Ergó a vidkarikat segítené közvetlenül és le venné a terhet a GPU-ról. 
Bocsi ha túleresztettem a fantáziámat.
-
greatchaos
addikt
ez a processzor megint csak nem az én fizetésemhez let tervezve, időtállóságát is megkérdőjelezném...
illetve szükségességét is otthoni felhasználásra... -
venember83
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
ááázusz alaplap
minek kezdenek az emberek olyasmibe amihez nem értenek, vagy amiben nem mozognak otthonosan-magabiztosan??? 
''kvázi azt is mondhatjuk, h kompatibilisek egymással -socket f és lga 775- de ez gyakorlatilag nem igaz, az egyik processzort a másikba nem helyezheted bele, hiszen a lábak számában is eltérnek egymástól''

[Szerkesztve] -
''Még szerencse, hogy baromi drága (remélem az is marad), mert ha olcsóbb lenne, akkor már környezetvédelmi kérdés lenne belőle.''
Aham. Szted mennyi p4-et adtak el az A64ek idején? Elárulom: minden a64 procira jutott 4 P4/Celeron(D) ... és a darabszámot szorozd be a 30-40Wattokkal - dereng már valami?
Köszönjük az AMDnek ezt az óckaságot, ezt a ''környezeti katasztrófűt'' - mert tényleg az és soha nem vennék belőle. Ha gyorsabb lenne, akkor sem. És persze köszönjük az Intelnek ennek a haminháromszorosát... az AMD még jó tiz évig nem tud annyit ''környezetszennyezni'' amennyit ezek a p4-el tettek.
(Nekem egyébként minden izzóm takarékos otthon, kivéve pl egy fürdöszobai 40wattost, meg wc 40wattost, stb... amiket soxor kapcsolok, rövid időre.És persze h axp-m/a64em volt p4 heyett
Tudom, apróságok, de nekem számít, büszke vagyok magamra
). -
Andre1234
aktív tag
Kíváncsi vagyok hogy mi lesz ebből az asszimertrikus felépítésből.
Valaki meg tudná nekem mondtani ha a két cpu 1 16bites HT-n kommunikál és a másikhoz kapcsolódik 2 16bites HT, akkor az egyik proci a másikon keresztül kommunikál?
Nem rontja így le a (én számomra mintha master-slave kapcsolat lenne) közbenső prociteljesítményét? -
Bodz
nagyúr
Engem nem igazán győzött meg a teljesítménye.

[Szerkesztve] -
Hát ez a cucc lesz szerintem az Apollo 20-ban is ha lesz egyszer, az ára is a csillagokba repít mondjuk

-
Tyberius
aktív tag
Ez nem szerver cuccos, ez desktop cuccos. Desktop házakban fog menni (nem mindegyiket tervezték 400-500W hő eldisszipálására), desktop tápot fognak alá tenni (szép is lesz, amikor a sok Codegen/Qtec ''500W-os'' csoda kidöglik alóla, nekem
, a tulajnak meg
), és ''desktop szobákat'' (azaz nem légkondicionált szerverszobákat) fog fűteni, meg a ventik révén zajosítani. -
Nem az a gáz, hogy a technológiához képest sokat fogyaszt, hanem simán sokat zabál. Ha 180nm-es lenne és 1000W-ot kajálna meg, akkor is azt mondanátok, hogy ááá, nem fogyaszt sokat, mert egy targonca ennél sokkal többet fogyaszt

Najó, leállítom magam, mert kezdek nagyon belelendülni...

[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Aki a fogyasztást nézi az ránézhetne egy server cuccosra is mert ez az....
nem sok ennek a fogysztása,főleg hogy a 90nm SOI technikai határát súrolják... -
Igazad van, meg AMD!4ever-nek is, a P4-ek a maguk műfajában nagyon forróak voltak, ahogy annak idején a maguk szintjén a Thunderbird K7 procik is, azelött meg az első szériás Cyrix 6x86-os procik. Ám messze nem mindegy, hogy 30-40W-al előzi meg a P4 az Athlon 64-et, vagy - mint ez a platform - 250W-al. Ez már messze nem P4 kategória.
Sosem fikáztam az AMD-t, nekem is volt egy ideig Athlon XP rendszerem, de ez nagyon húzós... Még szerencse, hogy baromi drága (remélem az is marad), mert ha olcsóbb lenne, akkor már környezetvédelmi kérdés lenne belőle. (Ne gondoljátok azt, hogy valami megszállott grínpíszes vagyok, de ettől eldurrant az agyam.) -
törölt tag
Egész érdekesen alakulnak a Max Temp-ek: [link]
Vajon milyen machináció történt a prociban, hogy változott a stepping és az OPN utolsó két karaktere közül az első D-re? -
HERR Z
veterán
most akkor kb azon gondolkozz el hogy ami különbség van a kentersfield meg az fx-74 között az kb 3-4 izzó energiatakarékosra cserélésével megoldható...
Ha ennyire érdekel a téma akkor gondolom mindet lecserélted te is otthon, hogy tegyél valamit a globális felmelegedés ellen...ha nem, akkor pedig értelmetlen ez a vita...
Az legutóbbi My name is Earl megnézendő a témában
-
Végignézve a tomshardweres tesztet hát messze van ez még a Core2-től.
A fogyasztása az írdatlan. 
-
Daywalker
addikt
Egy kis videjó a témában...[link]
-
Foxi
senior tag
Alapvetően egyetértek, de most új rekord született
És ebből is jól látszik, hogy kb mennyire érdekli a gyártókat például a fogyasztás, ameddig lehet rá marketinget építeni addig nagyon, mihelyt elhúz a másik fél le van ejtve a téma. A P!-et meg felejtsük el szerencsére eltávozik lassacskán a piacról 
-
Ez a szerkó egymaga képes megduplázni a globális felmelegedés mértékét...

[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
Elkéne rá még egy socket.....
-
hááát szerintem ez egy nagyon buta megoldás, ebből is látszik hogy van mit behozni az AMD-nek
ha ez olyan ijesztő lenne akkor a intel csinálna egy olyat hogy 2x QX6700
ez így sportszerűtlen dolog, főleg úgy hogy a konkurensek semmiből nem tartana ilyet összehozni
szerintem ezt az intel nem igazán tartja konkurenciának, esetleg annyi hogy nem ő adott ki először ilyet
kíváncsi lennék hogy milyen hőfokok lehetnek azon a lapon
azt kívánom hogy a K8L jöjjön ki s alázza meg a C2D s akkor mehet így körbe az örökös harc
de ez a 4x4 szerintem több mint nevetséges /szerintem/ -
Ribi
nagyúr
Haat szvsz siralmas

De nem is lehetett mast varni. Mivel a kóró gyorsabb a mostani amd-nel miert lenne hirtelen folenye ha mind2-bol 2-t raknak az alaplapba.
Szentem ugy kellett volna csinalni hogy 2 alaplapot hattal raknak egymashoz, es mint a 7900GX2-t osszekotik par csatlakozoval es kesz. Nem is lenne ilyen zsufi es nem is lenne ilyen baszo draga, es nem is kellene uj proci es alaplapot sem kellett volna nagyon tervezni. Mingyart eladom ezt az 5letet ÁjeMDének.
-
Gtxtt
tag
Nem az igazi.Lesz ez még jobb is.Ha az E4300 megjelenik,akkor Intel fölény lesz minden téren.
-
Ronin_
tag
Mekkora arc? Semekkora. Aki ettől arc, annak gratulálok.
Amúgy a programozók hibája, hogy nem támogatják a játékok a több magot, de ez igazából eddig nem is nagyon volt szükséges, ezért nyílván nem rakták bele a szoftverekbe.
A jövő mindenképpen a több mag irányába mutat. Egyenlőre kevesen használhatják ki, de pl. grafikai munkára kíváló egy ilyen rendszer és azon felül is van sok sok program, ami nagyon jól kihasználja a több magot.
De gondoljunk csak bele, hogy a 64bit-es hardveres támogatás is mióta megvan, de kíváncsi lennék, hogy akár innen a fórumról hány ember profitált ebből a tulajdonságból. Feltételezem, hogy nagyon kevesen, vagy még annál is kevesebben.
Valaki megemlítette, hogy marhaság a 4 ram ennél a rendszernél. Nos ezt megint nem tudom honnan gondolta, de itt egy sokkal jobb megoldás van, mint az Intel esetében. Mivel a processzornak saját memóriavezérlése és közvetlen elérése van, ezért nem lehet 1 ramra rákötni 2 CPUt, így min. 2 modul kell, de akkor még nem megy dual-ban, így aztán kell az a 4 Ram, hogy max sebességen legyen, de 2 rammal is működnie kell. Valószínűsítem, hogy ennek az okán az AMD nem is tudott volna olyan 4 magos megoldást készíteni, mint az Intel, mert akkor az egész memóriavezérlést át kellett volna alakítania.
Szvsz jó lesz ez, még a gamereknek is, csak picit még várni kell, mire a szoftver kínálat is megfelelő lesz. Addig pedig nem érdemes ilyet vásárolni (ez megintcsak a gamerekre vonatkozik, még akkor is, ha tele vagy pénzel) és majd ha lesz legalább 1-2 tucat game, ami kihasználja, akkor lesz értelme lecsapni rá. -
tgabi333
aktív tag
Nincs olyan, hogy 50 magra írt program.
Ez ennél sokkal bonyolultabb dolog. Egyébként is egy programnak semmi köze ahhoz, hogy a szálai hol futnak, egy program csak szálakat tud létrehozni. Az erőforráselosztás is az operációs rendszer feladata. Persze az egy szálas programok egy processzoron futnak. De ha maga a program csinál még egy szálat, vagy egy másik programot indít el, akkor az operációs rendszer dönt arról, hogy ezt fizikailag hogy oldja meg. Optimalizálni persze lehet, hogy különböző párhuzamosan futtatható programrészeleteket külön szálba tenni. Gyakorlatban ez jelenti a több magra optimalizáltságot. De ez nem azt jelenti, hogy a programozók megcsinálták a programot 2 processzorra. Hanem hogy két processzoron a két szálas program jobban elfut. Egy processzorral ez valamennyi hátrányt jelent. De valószínüleg egy program nem két szálas, de ez programfüggő.
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
van egy olyan érzésem, hogy te csak azt fogadod el, amit te gondolsz...

itt nagy elöny a 2 socket, mert ugye igy ha már kiadják a 4 magosokat, akkor az kapásbol 8 lesz, ami ugye fele számolási teljesitménnyel is ugyan ott lesz, mint a kentersfield 4 maggal, persze ez igy nem igaz, mert nem olyan gyenge, hogy csak a felét hozza
másik oldalrol meg már csak a lap is egy uj árszegmenst fog nyitni + személy szerint én tutira nem vennék olyan rendszert, ahol csak a lapon 5 ventinek kell lennie
tudom hogy ez ennél nem téma, csak ugy megjegyeztem 
-
X@b3e
addikt
Tetszik, hogy végre látunk is valamit abból, hogy az AMD is dolgozik...
Még ha ez így ebben a formában nem is lesz piacképes, akkor is profitálni lehet belőle majd K8L-el.
Mindenesetre, ha lenne unlimited money-cheatem, tuti ebbe neveznék be.
Az, hogy ez annyira nem elérhető (legalábbis jelenleg), szerintem nem hátrány, mert ez az exkluzivitását növeli. (Mekkora arc lesz, aki először teszteli a sajátját)
Kiváncsian várom a szaksajtót tesztügyben. Lehet, hogy zsákutca az egész, de progressszív. -
AMD!4ever
őstag
nah,ez alapján pariban vannak a cuccosok,sőt ha a játékteszteket nézem ott van már most egy lépésnyi előnye az Quad fx-nek.
Sajnos a fogyasztása durva. Na,majd 65nanon a K8L !
Azért megjegyezném hogy itt vannak már a 65 nanos amd procik 6000+os tipusjelzéssel is akár,pár nap mulva.
Apad a hátrány ez a lényeg. -
LSL1337
őstag
sajnálom a prociigényesebb gamekben nem tesztelték őket külföldi oldalakon...
esetleg vmi burtális 8,8k SLIvel
hőmérsékelti adatokat nem találtam...
utolsó oldalig azt gondoltam hogy nem is oylan xar ez, talán a RAM miatt kicsit xar, de megláttam a fogyasztást el is ítéltem...
bár 90nm-től ez a teljesítmény nem semmi, sajnos esélytelen a 65nano ellen -
dezz
nagyúr
1. Nem egészen értem, miért kellett külön kiemelni, hogy 16 bites HT busz köti össze a két procit.
Egyesek félreérthetik, mások meg amúgy is tudják, hogy az 16 bites, és hogy nem ez számít.
2. Miért nem az van ott jobban kiemelve, hogy mindkét proci dual-channel memóriakezelővel rendelkezik, és van is saját ramjuk. Ez az egyik fő előny a Kentsfieldhez képest...
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Stalker-2572
üzenetére
a legtobb jobb program nem 2, vagy 4 mag ala van irva.. szerintem smian kezel x magot..
a cinebench is tok jol skalazodott a 16 proci alat.. ha jol remlik
[Szerkesztve] -
Csapi007
veterán

-
Zso2
őstag
Sztem egy kicsit elkapkodták a dolgot, az AMD nem rukkolt olyan jól ki mint az előző gen-nél.( mondjuk én mindig is Intel''fan'' voltam) Kicsit alulmaradt érzésem szerint
-
g4dg3t
senior tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
elolvastad a hirt?
Az új platform elsősorban a játékosokat célozza meg, ám gyakorlatilag a korábban csak munkaállomásokban elérhető teljesítményt és megoldásokat ülteti át otthoni PC-kbe.
mod:
mellesleg tipikus, valos celkozonsege NINCS. egyetlen oka van a platformnak...a kentsfield...a tobbi marketing es slussz.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
nem nekik talaljak ki, de az o penzukre epitenek!
-
djtoomi
addikt
most már arra vagyok kiváncsi hogy a k8l milyen lessz?2 mag 4 mag?és vajon jobb lessz-emint ez a 4x4.szerintetek megéri jövő nyár környékén ilyet venni?vagy mit vegyek majd akkor?azért itt kérdezem mert nem kell intel.meg amúgy is ismerősöm amd hungárija képviseletében dologzik és olcsóbban szerválom a cuccot mint a nagyker.szerintetek jövő nyáron egy ilyen vagy ikább ha kijön addig k8l?
-
REDeath
őstag
AMD4ever 36-os üzenetére írtam a 4 magot, hogy arra amit írt a 4 mag is elég lesz hogy kihajtsa......

de itt az idézet: ''a +2magtól lehet nem hatódnak meg,de a +4*es Sli-től a Ultra gémerek azért meghatódnak
És az alá már azért kraft is kell hogy kihajtsa.''
(de most, ezzel én is tisztában vagyok, a 4 mag teljesen felesleges) -
westlake
félisten
válasz
Stalker-2572
üzenetére
egy rendszernek nem csak 1-2 eves optimalizacio utan kell bizonyitania..
i680 sincs sehova optimalizalva, megis alig marad el a tobb eves intel mogott -
g4dg3t
senior tag
hogy ne csak xbit legyen [link]
-
westlake
félisten
válasz
Mackósajt
üzenetére
ha jol remlik, akkor pont az xbit volt az, aki a referencia i680-as lap miatt nem kicsit lehuzta a 680-as chipsetet.. aztan persze kiderult (nalam is, mert leteszteltem), hogy alig marad el par %-al az i975 mogott.. szerintem az i965-el lehet egy szinten..
en azt mondom, hogy inkabb varjunk meg 5-6 masik tesztet es egy oldal eredmenyeibol ne volnjunk le messzemeno kovetkezteteseket.. ettol fuggetlenul nincs kizarva, hogy tenyleg csak ennyit tudjon az uj plattform.. (mondjuk ezt nehezen hiszem)
[Szerkesztve] -
Mackósajt
senior tag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Ebben a topicban már vannak ketten, akik szerint a tesztben keresendő a hiba.
-
válasz
venember83
üzenetére
Igazad van, rosszul fogalmaztam. Tisztában vagyok egy ideje a belinkelt tényekkel, miszerint nem a chipsettől függ, hogy SLI-t vagy CF-et támogat, de gondolom az nVidiának is van beleszólása abba, hogy az ATi illesztőprogram engedélyezheti-e a CF-et egy nVidia lapban. PErsze, lehet, hogy tévedek.
Az AMD-nek az az érdeke, hogy menjen a CF a lapban, az nVidiának meg az, hogy ne menjen. Kérdés, ki volt az erősebb. Az AMD-nek nagyobb szüksége volt egy chipsetre, mint az nVidiának egy megrendelésre. Szerintem. -
Stalker-2572
veterán
Reggel nézem tesztet és ott egy Core 2 rendszer rendesen otthagyta ezt monstrumot

-
Ste
addikt
Remélem nem fogják ezt nagyon erőltetni
nem látok benne sok rációt
inkább várná meg az amd, mire tud rendes 4magos csippeket gyártani -
Már máshol is leírtam, de ide is illik, hogy ha az AMD nem akarja saját maga alól (ATI alól) kihúzni a talajt, akkor vagy ráveszi az nVidiát, hogy működjön a lapaban 2db Ati kártya Crossfire-ben, vagy saját maga minél előbb előjön egy ilyen Crossfire kompatibilis lapkakészlettel. Mert egyelőre az AMD ezzel a platformmal a saját konkurrensét erősíti...
MOD: MAckósajt: Ahhoz képest, hogy a K8 mennyivel gyengépp a Core2-nél, nem olyan gáz.
[Szerkesztve] -
AMD!4ever
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Aki 12 vinyóban meg esetleg 4*es Sliben gondolkozik hát az fog venni olyan tápot is ami elbirja(netán kettőt,mert mértne
és sorbaköti aztán szeva)
Szóval a 12 vinyó csak egy lehetőség ahogy a 4es Sli is.ebbe M2nE lapomba is bepakolhanték kb 7-8 vinyót
1-2 nap és jönnek majd a lapok is,de persze itt egyelőre tolongásra nem ell számitani,mivel nem tipikus tömegcikk celeroncsról van szó. -
g4dg3t
senior tag
Altalaban ez igaz is...de itt most egy direkt gamereknek szant platformrol van szo. Fejlesztesre es egyeb munkara hivatalosan tovabbra is a tobbutas optik lesznek.
2db K8L-el utni fog, ha idoben megjelenik az uj procc...de meg akkor is ott lesz a kerdes, h a gamernek valoban szuksege van-e ra...marketing... -
macilaci78
nagyúr
Nekem több dolog is bevillant.
Például hogy az első proci hőjével akarják hűteni a második procit? Új fajta desktop házakra lesz szükség egy értelmes hűtéshez.
Mekkora táp is kell 12 vinyó, 2 ODD, 4×8800GTX, 2 ilyen procinak, 10 USB-eszköznek? Szvsz ez már a 600W-on túl mutat, főleg egy szót sem említenek arról, hogy a vinyókat szépen egymás után indítják be például, ahogy az egy igazi szervertől megszokott.
A az alaplap amúgy biztosra veszem, hogy el fog férni abban a házban, ahol a 12 vinyónak helye van.
Ja, meg a másik dolog: be van árazva a proci, elvben kapható, ÉS(!) így fog kinézni az alaplap... LOL! Miről beszélünk? Van egy proci, amit csak párban adnak, nincs mibe beletenni, nincs mivel hűteni, és esetleg még a házat is válogatni kell hozzá... -
Adi
senior tag
Az AMD valószínűleg hosszú távra tervez előre, a 2*4 magra. Nem lennék meglepve, ha a 4 magos procijaik már tesztfázisban lennének a cégen belül, csak persze mindezt a legnagyobb titoktartás mellett. Felfoghatjuk úgy is, hogy a 2*2 mag egy tartósteszt: működőképes-e a platform, illetve van-e rá piaci igény. Ha üzletileg van értelme, akkor gondolom jön majd a 2x4 is. A DDR2-es memóriaszabványról is azt mondták az AM2 bevezetésénél, hogy mindig vizsgálják az új technológiákat, de csak akkor vezetik be, amikor már van értelme: elért egy adott piaci részesedést és megfelelően olcsó. Persze lehet az is, hogy csak az Intelénél szűkösebb fejlesztési forrásaikat takargatják ezzel a szöveggel.

Az Intel amúgy a 4 magos Core2-vel szépet villantott, de a reklámértéken túl nagy jelentősége most még nem hinném, hogy van. Egészen biztos, hogy a bevételük oroszlánrésze nem ebből a prociból származik.
-
venember83
nagyúr
válasz
somodisoma
üzenetére
egyelőre
-
westlake
félisten
válasz
somodisoma
üzenetére
a kedvenc mondatom: ''mi a fsznak 4 mag? meg a dual magot is csak nehany progi hasznalja ki..'' tipikusan profik szajabol lehet ilyet hallani.. kar, hogy nem csak jatekokban kene gondolkodni
egy 1000$-os processzort biztos nem jatekra talalnak ki, hanem munkara.. -
REDeath
őstag
ez mind szép és jó, főleg majd a K8L-el lesz tényleg ütős! csakhogy ezt gamereknek szánják. amik mint láttuk már tesztekben is, nem nagyon hatódnak meg a plusz két magtól. 8 magnál meg már game-re teljesen fölösleges. az a gáz hogy lassan már minden gamer lesz. (az élet egy játék de akkor is
)
de más procit ígénylő alkalmazásokhoz meg munkaálllomásokhoz azért nagyon erős lesz. -
somodisoma
senior tag
Az a gond, hogy mindenki ''játékos'' fejjel nézi a dolgot, ami egyenlőre(?) értelmetlen, mivel a játékok nem használják ki. Majd x év múlva biztos fejlesztenek alá játékot is, de addig szerintem is csak pénz szórás.
-
Petya25
őstag
Szerintem is nagyobb méretű a lap, mint a szokásos.
Ezen kívül a dupla ram is húlye ötlet, de drágának biztos drága lesz.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
van annyira kiforrott a dolog, mint a kentsfiled...
ilyen specifikaciokkal szerintem meg fogjak utni a 4x4-es rendszerek (2*2mag) az qx6700-at
raadasul a 4x4-es plattformban ott van meg a fejleszthetoseg, a kentsfield meg egy ''halott'' dolog.. 2-3 honap mulva fordul a kocka es az intelnek kell megint letennie valamit az asztalra a 4x4-el szemben! ki kell jonniuk a bearlaek-el es az 1333-as procikkal..
[Szerkesztve] -
AMD!4ever
őstag
De miért erőltetett?
ez egy szervermegoldás otthoni pc-kbe való átültetése.
Semmi más mint a lehetőség gazdag emberek pénzszórására,ami reméljük jó kis hasznot hoz majd Amd-nek,és minél hamarabb piacra dobhatja a K8L-et és minél ütősebb lesz.
anno a Dual P3-ok dettó ugyanilyen megoldások voltak,és itt jut eszembe azért elég időtállóak is. -
AMD!4ever
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Kettesével vehetsz hozzá procit

Sajnos ez nem a következő fizu kategoria
-
Retekegér
MODERÁTOR
Ezen a lapon már összeköthető 4db 8800GTX, hurrá
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Petie
veterán
nekem nagyon erőltetettnek tűnik ez a dolog

-
Simi2000
tag
Jó gyorsan megérkezett!
Bezzeg még novemberben azt mondták a rivális cikkében, hogy az AMD sehol sincs. Ehhez képest itt van!? Várom a tesztet is, mert akkor lesz itt csak igazán, ha a teljesítményét is láthatjuk.
-
venember83
nagyúr
A platform időtállóságát garantálja, hogy a két kétmagos CPU a 2007-es megjelenés után felcserélhető lesz két négymagos processzorra. - most erre vegyek merget?
Inkabb nem...
Kezd hanyingerem lenni a foglalatvaltasoktol...

Mas: 1 db procival vajon megy a lap? Pl most veszek 1et s masikat majd kovetkezo fizunal?
Mas 2: Vegre betesz az ember 1 ilyen lapba 2db 8800GTX melle s vegre orulhet, h talalt valamilyen konfigot amelyik tenyleg kihasznalja a 600 Wattos tapegyseget
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Pipó
őstag
Itt már többen linkeltek teszteket:
[link] -
g4dg3t
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
feleannyit

-
Ronin_
tag
válasz
somodisoma
üzenetére
Persze, ha már 350-450eFt-ot költesz egy lapra, két procira, meg 4 ramra, akkor pont az a 50eFt-os ház fog betenni.
-
somodisoma
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Szerintem meg nagy gond a hő elvezetése. Itt most ne abból indulj ki, hogy a procid teteje hány fokos, hanem, hogy belül mennyi, és hogy mekkora a hőgérsékletkülönbség a leghidegebb, és a legmelegebb pont közt. Arról nem is beszélve, hogy melegszik az alaplap is. Ez meg megterhel minden alkatrészt! Instabilitás, hőtágulás stb. a procik meg relatíve egyre kisebbek kell, hogy legyenek, mert ugyanakkora helyre egyre több mindent zsúfolnak bele. tehát a fogyasztás alatt ne, az áramszámlát értsd....
-
AMD!4ever
őstag
Hát tény hogy,nem az átlagusernek kitalált cumó ez,de legalább a gazadagok is odacsaphatnak a pénztárcájuknak ezzel

Várom a K8L-es procikat ebbe a platformba. -
ngabor2
nagyúr
ez tetszik... az AMD procihoz nem ATi chipset van, hanem nvidia. az Intel laphoz meg CrossFire... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
somodisoma
üzenetére
A fogyasztás szerintem nem nagyon fog csökkeni, mert nem az az elsődleges cél... ebben a szegmensben még az AMD-nél sem.
-
somodisoma
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
na jó az is igaz! Lassan tényleg széria lesz a víthűtés, hacsak nem találnak ki valami forradalmian új technilógiát, amivel drasztikusan lecsökket a procik áramfelvétele.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
somodisoma
üzenetére
Aki ilyet vesz azt ilyen apróságok nem érdeklik.

-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
somodisoma
üzenetére
Mert szerinted a 4 magos Core 2 mennyit fűt?

-
somodisoma
senior tag
Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan piacra dobják!
Jól hangzik mondjuk 2 proci, 2x PCI-e 16x, és 2x2 csík RAM... ezzel be lehet télen is fűteni a szobát!
Kíváncsian várom az első teszteket!
-
Szlovi
senior tag
Nekem úgy tűnik,hogy ez a lap egy átlagos ATX házba nem fog elférni - amolyan WS szerű méretei vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De nem vagyok velük kibékülve. 
Magyarul az alkalmazásokat kétféleképpen lehet optimalizálni: Egy CPU-ra, és SOK CPU-ra. 
Azt átlagban simán 3,4GHz -ig fel lehet tornászni. Egy Phenom meg pörög mondjuk ebben az árban 2,4GHz -en, +még pár MHz -es tuning, de ott a vége. Szóval engem a Phenom nem győzött meg, mert még a Q6600 -at se tudják befogni vele, pedig az nem mai darab.
Én Kenny néven tolom.

Azért ha be van, akkor ''csak'' ~192W idle-ben.

, a tulajnak meg

![[kép] [kép]](http://enthusiast.hardocp.com/images/articles/1164762316TkkLXtB7nv_11_4.gif)
![[kép] [kép]](http://enthusiast.hardocp.com/images/articles/1164762316TkkLXtB7nv_11_5.gif)