- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Honor Play - játék az árakkal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
TudorVigyor #54 üzenetére
''A Windows biztonsagos Amerika szamara, a Linux nem.''
ne lovagoljatok már a linuxon. ha jól emlékszem a cikkben ''open-source közösség'' szerepelt, nem ''linux-felhasználók''. miért kell mindig ms-linux ellentétet keresni? -
moonman
titán
válasz
TudorVigyor #57 üzenetére
régen tudnivaló, hogy a kormány és a microsoft összedolgoznak, bármilyen hevesen is tagadja mindkettő. szvsz ezzel nincs is baj, amig az emberek személyiségi jogai biztonságban vannak.
-
moonman
titán
válasz
TudorVigyor #54 üzenetére
ebben mi a hír?
-
moonman
titán
most megint mér kell ms-linux flémelni... nem erről szólt a vitánk.
azért nem látsz linux topikokban, mert tizedannyira nem értek hozzá, mint windowshoz, bár még ezt sem merném épkézláb hozzáértésnek nevezni :B
nem állok mindig a ms oldalán, csak az értelem nélküli sárdobálást nem szeretem. linuxot is megvédem, ha bántja valaki (értelmetlenül).
igaz nem nekem címezted, de hadd reagáljak egyvalamire:
''látnál olyan dolgokat, amit Windows alatt egy jó darabig nem fogsz''
ha ''szükség esetén'' használsz windowst, akkor ezt én is mondhatnám. sokkal sokoldalúbb a windows, mint azt az emberek gondolják. 10 éve csinálom már és én is csak most kezdek ráébredni, hogy mi mindent meg lehet vele csinálni, szinte nincs is olyan, amit nem. csak bele kell ásnia magát az embernek.
de mégegyszer: ez nem ms-linux vita részemről, csak a cikkel volt bajom, de ennyit nem ér az egész. rég volt. -
moonman
titán
igen, erre gondolok. ha nem hírértékű, akkor minek írták meg egyáltalán? elég lett volna ennyi belőle, hogy tárgyilagos maradjon:
MS: a Linux ''veszélyes és amerika ellenes''...
...véli a Microsoft. Történt ugyanis nemrég, hogy az amerikai szenátus előtt Jim Allchin, a Windows OS főnöke így nyilatkozott: ''Amerikai vagyok, és hiszek amerika küldetésében. A magam részéről félnék, ha a kormány támogatná a nyílt forráskódú szoftverek elterjedését, mert azok komoly veszélyt jelentenek.''
Nos, ez már az amúgy politikától mentes és visszahúzódó Red Hat főnöknek, Matthew Szuliknak is sok volt. Úgy fogalmazott, hogy ''ideje ezt a vitát kicsit intelligensebb szintre emelni. Az open-source (nyílt forráskód) közösség boldogan fejtené ki (ellen)véleményét a szenátus előtt. Tehát az open-source nagyjai, akár Red Hat-esek, akár nem, ezer örömmel fejtenék ki a véleményüket a szenátusnak.''
Jim Allchin megjegyzését persze lehet másként is értékelni: ''Mára a Linux és a GNU koncepció olyan komoly tényező lett, hogy akár a Microsoftnak is komoly veszélyt jelenthet (a piacra nézve).''
ugye így is lehet. -
moonman
titán
nem csupán hírportál, de ez egy hír. nem a tesztek vagy a fórum részben van, hanem a híreknél. egy hír pedig legyen tárgyilagos, tájékoztató. ott a hozzá kapcsolódó fórum, ott lehet elemezgetni, meg vitatkozni, ahogy most is tesszük. a cikkbe ilyen nem illik beleírni. már rég nem arról van szó, hogy egyetértek-e parci véleményeivel. lehet, hogy igen. akkor sem tetszik a cikk fogalmazása.
-
moonman
titán
hát ez nem az a része a sajtónak. ez egy hírportál. a fórum részében ott a lehetőség fosozni. a híradóban a hírbemondó sem jegyzi meg egy terrortámadásra, hogy ''ezeket a szemét terroristákat mind ki kéne irtani...''
persze ez az én véleményem. itt a fórum, lehet vitatkozni. :) -
moonman
titán
a dátumot nem is néztem :)
használtam és használok is linuxot (suse, debian) és nincs is vele semmi bajom. akkor szomorodok csak el, ha a két tábor elkezdi egymást gyepálni. -
moonman
titán
szerintem egy ilyen tekintélyű szakmai portálnak nem kéne állást foglalnia, főleg nem véleményt nyilvánítania egy ilyen ügyben. az M$ megjelölés pedig egyértelmű provokáció, kicsit rossz szájszagú a cikk.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest