Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rogers

aktív tag

válasz Müge #30 üzenetére

Azért szerintem akad néhány bolt / kereskedő ahol meg lehet beszélni, hogy rendelésre behozzák neked a kareszt ha nagyon szeretnéd...

• rogers

aktív tag

Nekem erről az egész csúcskártya árazásról túl sok dolog jut az eszembe, de próbálok on-topic lenni.

1. A tendencia, hogy gyakorlatilag lassan 6 havonta jönnek ki új kártyák, kártyasorozatok egy kicsit leértékelik a ''csúcskártya'' értékét. Arra gondolok, hogy régebben azért a fejlesztési ciklusok is hosszabbak voltak és most pusztán az a tény, hogy ami MA csúcskártya 6 hónap múlva totál leértékelődik, abba az irányba taszítja a piacot, hogy nem lehet olyan hatalmas felárat kérni érte. Ez végülis a vásárlóknak jó hál Istennek.

2. Ami sajnálatos, hogy bár a hardver iszonyú gyorsan fejlődik és jönnek ki az újabb és újabb kártyák és funkciók, a szoftver elég lassan tudja ezt követni. Mert azért lássuk be, csúcskártyát az vesz aki játszik, mégpedig leginkább 3D intenzív progikkal. Amíg egy szoftver fejlesztési ciklusa években mérhető addig hiába az expressz rohanás hardverügyben. Mondjuk annyi azért igaz, hogy driverrel lehet játszadozni és kompenzálni kicsit ezt. Ez is megérne egy külön elemzést talán :D Nekem ez is azt ''igazolja'', hogy a csúcsVIDOEkártya ma nem ugyanaz mint régen volt és az árazása is más kell legyen.

3. Nekem van egy külön érvrendszerem a csúcskártyára, bár ez félig off-topic, ha úgy találja a moderátor nyugodtan tegye át valahová máshová.
    Én elég sokáig (Pentium-1 óta) az optimalizált középkategóriás konfig híve voltam amibe egy felső középkategóriás videokártya tökéletesen illett és a rendszer relatíve sokáig használható volt ''új'' progikkal is. Tavaly vettem az első olyan konfigot ahová beválasztottam az akkori egyik u.n. ''csúcs'' kártyát, de miért is? A monitor miatt.
    Búcsút intve a CRT-nek (ez vitatható döntés, de én megléptem) a TFT világban a 17'' és 19'' kategória natív felbontása 1280x1024 éshát valljuk be: csak ebben néznek ki igazán jól a játékok (SZVSZ). Sajnos a középkategóriás kártyák ebben a felbontásban már igencsak meggyengülnek, főleg némi AA, AF bekapcsolása után... Ezek után mondhatni nem volt túl sok választásom és csak reménykedhetek abban (aminek jelei látszódnak), hogy a középkategória megerősödik annyira, hogy kihajtja az 1280x1024-et. Mert én CRT-re nem állok vissza abban biztos vagyok...

Új hozzászólás Aktív témák