- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Müge
tag
Igazából vágtam én, hogy nem kéne ezt megvenni, de arra számítottam, hogy az 512-es GTX-hez hasonlóan a 7900 sem lesz jó darabig.
Legközelebb már csak a 8xxx szériából veszek, az sztem kb. 6 hónap-1 év mire kijön.
7800 GT-t meg eleve nem akartam venni, mert az már nekem lassú, szűrők nélkül nem szeretek játszani, és sztem 1280-as felbontás alá se nagyon érdemes menni. -
Müge
tag
Én is így jértam. Márciusban vettem egy 256-os TOP 7800 GTX-et 142-ért, erre áprilisban kijön a 7900 GTX 512 MB 157-ért...
Na erre mondják, hogy szivacs...
És persze nemsokára jön ugye a directx10-es GPU-k hada...
Sztem max 1 évente érdemes cserélni. Pl. az én karim és a 7900 GTX 512 között 25-30 fps van kb. de több semmiképpen. -
Dassler
őstag
-
csongi
veterán
Be kell rosálni
Most már csak arra leszek kíváncsi ki fog játékot írni ezekre a karikra? Lassan nem lesz szabad új kártyát venni mert egy pár hónap múlva már csak a töredékét éri.
Hova ez a rohanás? Mire Úgy érzi az ember hogy na most veszek egy közép kategóriás erősebb karit, és ezzel el leszek 1 évig, és 6 hónap múlva jön az ébredés. Megint cserélni kell mert kevés lesz a kártya a játékhoz. nehéz döntések elé fogunk nézni, mert csak győzzük követni a dolgokat. -
Müge
tag
Szép és jó, naon örülök neki - csak egy a kérdésem: mi a pimplinek érdekeljen, ha még az 512-es Geforce 7800 GTX sem kapható Magyarországon???
Az árak persze leesnek ez nyilvánvaló.
De könyörgöm:
Mo-ra mikor hoznak majd belőle???
''Nincs rá fizetőképes kereslet''
Jah, még a Lamborghini/Ferrari szalon is megél a Váci úton
Majd kimegyek érte Bécsbe, mi? - az új idők Gorenje-turizmusa inkább Geforce-turizmus
[Szerkesztve] -
rogers
aktív tag
Nekem erről az egész csúcskártya árazásról túl sok dolog jut az eszembe, de próbálok on-topic lenni.
1. A tendencia, hogy gyakorlatilag lassan 6 havonta jönnek ki új kártyák, kártyasorozatok egy kicsit leértékelik a ''csúcskártya'' értékét. Arra gondolok, hogy régebben azért a fejlesztési ciklusok is hosszabbak voltak és most pusztán az a tény, hogy ami MA csúcskártya 6 hónap múlva totál leértékelődik, abba az irányba taszítja a piacot, hogy nem lehet olyan hatalmas felárat kérni érte. Ez végülis a vásárlóknak jó hál Istennek.
2. Ami sajnálatos, hogy bár a hardver iszonyú gyorsan fejlődik és jönnek ki az újabb és újabb kártyák és funkciók, a szoftver elég lassan tudja ezt követni. Mert azért lássuk be, csúcskártyát az vesz aki játszik, mégpedig leginkább 3D intenzív progikkal. Amíg egy szoftver fejlesztési ciklusa években mérhető addig hiába az expressz rohanás hardverügyben. Mondjuk annyi azért igaz, hogy driverrel lehet játszadozni és kompenzálni kicsit ezt. Ez is megérne egy külön elemzést talánNekem ez is azt ''igazolja'', hogy a csúcsVIDOEkártya ma nem ugyanaz mint régen volt és az árazása is más kell legyen.
3. Nekem van egy külön érvrendszerem a csúcskártyára, bár ez félig off-topic, ha úgy találja a moderátor nyugodtan tegye át valahová máshová.
Én elég sokáig (Pentium-1 óta) az optimalizált középkategóriás konfig híve voltam amibe egy felső középkategóriás videokártya tökéletesen illett és a rendszer relatíve sokáig használható volt ''új'' progikkal is. Tavaly vettem az első olyan konfigot ahová beválasztottam az akkori egyik u.n. ''csúcs'' kártyát, de miért is? A monitor miatt.
Búcsút intve a CRT-nek (ez vitatható döntés, de én megléptem) a TFT világban a 17'' és 19'' kategória natív felbontása 1280x1024 éshát valljuk be: csak ebben néznek ki igazán jól a játékok (SZVSZ). Sajnos a középkategóriás kártyák ebben a felbontásban már igencsak meggyengülnek, főleg némi AA, AF bekapcsolása után... Ezek után mondhatni nem volt túl sok választásom és csak reménykedhetek abban (aminek jelei látszódnak), hogy a középkategória megerősödik annyira, hogy kihajtja az 1280x1024-et. Mert én CRT-re nem állok vissza abban biztos vagyok... -
mordeaux
tag
válasz
Dilikutya #19 üzenetére
Hát nem tudom, én nem látok benne ellentmondást, persze én mondtam, de általában észreveszem ha összekavarok valamit. Csak azt mondtam, hogy nem kell sajnálni azt aki kisebb vagyonért megvette az 512 es 7800 GTX-et (ha jól emlékszem), mert aki ilyet vesz, annak van még pénze emellett, és nem fog egy rossz befektetés miatt megfeküdni anyagilag, másrészt pedig tisztában van a helyzetével, és van annyi esze, hogy lépjen (például eladja, és rögtön le is cserélje a 7900 re).
-
HEro
tag
én is épp mostanában gondolkoztam h kellene vennem egy új konfigot, de asszem várok, legalább nyárig, addigra jólenne ha lemennének tényleg az árak.
<off>
7800GT nek és 7800GTX nek perpill meik kártáyk a megfelelői ati ban? azaz mely kártyák nyújtják ezt a teljesítményt kb ilyen áron?
vagyis ATI / NVIDIA ?(mostanában nemkövetem az eseményeket, szal nemvagyok képben, h meik jelzés mit takar.)
<off/> -
Szlovi
senior tag
Helyes!Karácsonyra meg veszek egy 7800GT-t 45K-ért
-
Dr. Akula
félisten
Akkor most ez a 7900 se fog tudni AA-t és HDR-t egyszerre? Akkor megint ATI power jön.
-
-
-
-
Dale
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #6 üzenetére
Ijesztő vagy, úgy cserélgeted a videokártyáidat mint én a zoknimat...
(OK, zoknit azért gyakrabban cserélek.)
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
Na egy ilyen 7900GT 75-80 ezerért jó lesz nekem.
-
t-shirt
veterán
A 7900GT ha tényleg 300 dolcsi/euro áron fog menni az nagyon baráti lesz azért a kártyáért. Főleg ha azt vesszük hogy ez nyitó ár ami elég rövid idő után szokott csökkeni, de ne mennyünk ennyire előre még be se jelentették őket
[Szerkesztve] -
g4dg3t
senior tag
Az X1900XTX az USA-ban nehol mar $549-ert megkaphato...szal az uj nvidia megjeleneseig siman egyszintre csokkenhet az ar.
''Szegeny'' 7800 GTX 512 vasarlokat kellene inkabb sajnalni...megvettek par honapja $700-ert...mostmeg jon egy jobb $500-ert
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Az automatikus kérdést felteszem én, ha még senki nem járt erre: Mit lép erre az ATI?
Igaz, az én olvasatomban inkább úgy szólna a kérdés, hogy mikor? -
Dilikutya
félisten
Nagyon helyes! Menjenek csak lefelé az árak. Legalább csökkennek majd a középkategóriás vezérlők árai is.
erdoke: Ahhoz, hogy mit, nem kell túl sok fantázia.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest