- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
Új hozzászólás Aktív témák
-
PhoenixSzG
tag
válasz
---Lasali--- #128 üzenetére
Én meg socket 370-es celeron-ról (850 Mhz) szeretnék váltani..majd vmikor..
[Szerkesztve] -
Foxi
senior tag
válasz
Heineken Tom #127 üzenetére
754-ről megéri majd valószínűleg váltani, de 939-ről főleg egy X2-ről aligha... Legfeljebb ha trónolni akarsz a toplistákon
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Heineken Tom #127 üzenetére
Hallod... 754 ről váltani... 478 ról nem akarok még... XDDD
-
westlake
félisten
válasz
Heineken Tom #123 üzenetére
mar viennanak a kodneve..
aki meg kihagyja az am2-t a ddr3 miatt, az meg is erdemli.. ddr3 meg nem most lesz..
ja es az sem biztos, hogy a ddr3-at nem am2 melle fogjak megcsinalni, igy eleg nagy felelotlenseg azt mondani, hogy valaki kihagyja az am2-t -
rene85
aktív tag
válasz
Heineken Tom #123 üzenetére
''Ja és miben lesz olyan jó az a DDR3, hogy azt mondjátok kihagyjátok az am2-t??
1500MHz? vagy igen alacsony késleltetések? Szerintem úgyis olyan jövő ősszel
terjed el, és arról ne is beszéljünk, hogy mire lemegy az ára!!!...''
Ez engem is érdekelne, ha nem muszáj nem fektetnék be egy saját 939es gépbe most már... -
Heineken Tom
tag
Lehet hülyeséget kérdezek, de az a 4-tűs molex csati miért van ott a 2. PCI-e slot fölött?
Az SLI módnál kell a több áram?
mod: Ja és miben lesz olyan jó az a DDR3, hogy azt mondjátok kihagyjátok az am2-t??
1500MHz? vagy igen alacsony késleltetések? Szerintem úgyis olyan jövő ősszel
terjed el, és arról ne is beszéljünk, hogy mire lemegy az ára!!!...
És ezt a Viennát nem értettem westlake! most meg már nem is Vista lesz a neve az új Windowsnak?
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Squirrel #121 üzenetére
ha igy nezed a dolgokat, akkor sosem vehetnel gepet..
szerintem nincs annyi penzed (mondjuk lehet tevedek),hogy minden ujdonsagot megvegyel, tehat marad az a megoldas, hogy megveszed az eppen aktualis dolgot, ami tetszik..
nekem elhiheted, hogy az x2-vel es a ddr1-el elleszel meg vagy 2 evig.. ha ki is jon valami olyan progi (akarmilyen kategoriaban) aminek kell a kraft, az ugy sem a ddr2-t fogja igenyelni, hanem a mhz-et, a videokartyat, es a memoria meretet..
[Szerkesztve] -
Squirrel
őstag
most tervezek váltani pci-e-re...(3800+ x2 és dfi u-d) remélem nem hülyeség nem megvárni az am2 foglalatot...nem szeretném kidobni a ram-jaim...
-
westlake
félisten
inkabb a kompresszorok es nitros hoatadok felfogatasan torjuk a fejunket
-
anulu
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #114 üzenetére
úgy biza!
-
anulu
félisten
remélem, a Zalman ki fog adni lefogató keretet a 7x00 sorozathoz
a hűtési teljesítménytől nem félek, szerintem bírni fogja, csak legyen hozzá keret. remélem, az ASUS ad ki majd fekete nyákos lapot M2-höz
-
westlake
félisten
en is csak sima 3 tus csatikat latok a lapon
..
egyebkent volt nalam olyan lap, amin volt egy 4 tus csati (en atz hittem, hogy az venticsati)
kiderult, hogy az valojaban egy floppy tapcsati es akkor kell a lapra dugni, ha aktiv az sli..
szal ha vaaki ilyet lat egy lapon, ne gondoljon egybol a legrosszabbra -
_ocsisajt
őstag
koszike, hogy hulyenek nezel... viszaolvasni meg zsenant?
'' (#22) _ocsisajt''
''(nem a magam neveben beszelek)''
akkor jo halivudosan a szadba ragom: amiota letezik az nlite es tarsai magamnak buheralom a windows, mind driver mind optimalizalas ugyileg, telleg Jimnek igaza van, jobb lett volna ha csondben maradsz... -
Frenky87
aktív tag
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nekem is kellett SATA-s Samsung-hoz floppy Abit AX-8-as lapnál, mikor XP-t telepítettem...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Akinek nem elég a 2 IDE Csatorna (1 csati), az vegyen Plextor-PX-xxxSA meghajtót
Nekem be kell érnem 3 csatornával, mivel a Primary Slave-em kicsit elszállt (SF Nightmare RuleZ). XP újratelepítés megoldaná a bajom, de már megvan július óta ez az OP rendszer és eléggé a szívemhez nőtt... ghostolni meg nem akarok -
vottokar
senior tag
Csak félve jegyzem meg, de szerintem meg jónéhány ''profi'' programnál szükség van a floppymeghajtóra. Pl. az általam is használt Siemens programok (Step5, Step7 Microwin, Simatic Manager) is a mai napig floppyt használnak az authorizációhoz. Bár gondolom lassan a Siemens is lép az ügyben, de a nyáron vásárolt frissítésnél még tudtommal így működött a dolog...
-
válasz
detroitrw #94 üzenetére
Ez a hírek nem erről szól. Amúgy várhatóan sokára fog a DDR3 elterjedni, az Intel is nyugodt átállást tervez.
Amúgy a tiedhez hasonló hozzászólások minden ilyen hírek után megjelennek, legyen az videokártya, alaplap, processzor. Nem kell megvenned, ezt senki nem mondta. Sőt, ha nem vagy játékos, ki fogod húzni DDR3-ig. De akkor majd gyere azzal, hogy kihúzod a DDR4-ig, nehogy rólad sok bőrt húzzanak le. -
Ősember
őstag
szevasztok
szerintem egyáltalán nem gáz, hogy csak 1 ide van. egy sata és pata vinyo között mennyi az árkülönbség? kb semennyi... akinek meg nem elég a 2 cd/dvd olvaso/iro, az meg ugyis levadászik egy sata-s készüléket. bevallom nekem is 2 eszközöm van, de ha belegondolok az egyik cd iro a másik meg dvd olvaso... ezeket ma már dobálhatom is el, és vehetek egy dvd irot és kész! a másik meghajto meg mi legyen, ha az egyik kezel már minden forgalomban lévö korongot? -
detroitrw
addikt
ok de szerintem elég olyan user van aki e miatt kétségbeesik attól hogy most mit tegyen
mert elég kevés ember teheti meg hogy kidobjon az ablakon kb. 30k-t a gépre /a lap ill. mem ára annyit esik ha használt/ egy év alatt
sőt kitudja lehet hogy jövőre azok a DDR3-as lapok más CPU tokkal jönnek ki
akkor meg 50k is lehet az átváltás
szal ...
de tényleg nem vitázni akarok csak szemetek hogy minden évbe le akarják húzni az user-eket
met én úgy vagyok hogy 2-3 évre veszek gépet -
G.I.JOE
senior tag
Sztem meg eljön az az idő, amikor nem kell semmit sehova dugogatni, hanem ha pl. bekattintot a vinyót a házba és mivel a 3.5-ös és at 5.25-ös keretben is gyárilag be van kötve a táp (valahol rá kell csatlakoztatni a tápegységet a házra) megkapja a kis áramát, wireless rákapcsolódik az alaplapra, felismeri és már használhatod is a Vista 2010-ben!
(Wireless ATA - WATA) A levegő áramlásnak meg nem lesz semmi az útjában, legfeljebb a tápcsatik az alaplapra, meg a házba. Mondjuk a háttértárolók tápcsatija úgyis valahol a ház tetejében lesz, ott nem fogja zavarni a lenti szellőzést! Legyen a neve: Case Power Connector! (CPC) 5-5% jogdíjat kérek!
-
Muton
addikt
szerintem nem az a baj, h nincs ezen a lapon floppy, hanem az, h pl a xp instll (és gondolom előfurdul más helyzetben is) esetén csak floopyról tudja elfogadni a drv-ket. ez a szánalmas. nem tudom, h mennyi idő/energia/pénz lett volna egy 'tallózás'-t beiktatni, de szerintem nem számottevő, és amíg sajnos ilyen a szoftver, addig nem árt, ha van rajta 34es port.
-
detroitrw
addikt
válasz
Dilikutya #75 üzenetére
na ja de mostmár sokkal olcsóbb a DDR2 szal
s ha az AMD kb akkor bevezeti a DDR2-t mint az intel mostanra nagyobb előnye lenne
ill. nem P4-et vettem volna most novemberbe
őszintén mondva fájt a szívem mert nem akartam több időt vrni
s ebből is kb április lesz mikorra kijönnek normálisan az új lapok
ill. akkor már lassan 2007-et írunk amikor újabb váltás/DDR3/
nem tom milyen üzleti politikával dolgoznak de az tuti hogy nem USER barát
egyedül az lesz jó hogy bejön a 65nm P4 olcsóbban s erre az AMD-nek is le kell menni
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
bár már azt se bánnám ha a házon levő gombok és ledek vezetékeire kitalálnának egy szabványt meg egy csatit és akkor nem kellene egyenként mindet beszenvedni hanem egy komplett csatival rányomni az alaplapra és egyből menne minden.
(power gomb, reset gomb, power led, hdd led, satöbbi)
ugyanezt előlapi USB-vel is megjátszhatnák meg előlapi FW-portokkal.
mennyivel egyszerűbb lenne már.
nemde?
meg nem lenne az hogy ahány ház annyi fajta színű kábel meg annyi fajta felirat.
ezt várom már végre hogy 1x valakinek eszébe jut ez is.
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
hátra simán elég lenne a 2darab ps/2 port, 2 ethernet meg vagy 4USB meg 2 FIRE-WIRE + a jack dugóknak a csati. (meg még talán 1 külső sata)
párhuzamos soros port is felesleges
a floppy se kell szóval fűrészeljenek le mindent ami nem kell a lapokra
viszont 1 kérdésem lenne hogy ezen a lapon már olyan 4 tűs venticsatik lesznek?
vagy az még csak Intel lapok extrája? -
Dilikutya
félisten
válasz
detroitrw #71 üzenetére
Nincs ezen mit sajnálni, az AMD szemmel láthatóan nem sok hátrányt szenvedett abból, hogy csak most kezdi el támogatni a DDR2-t. Ez megkönnyítette sok A64-re váltó ember dolgát, hiszen nem kellett memóriát is cserélniük, és teljesítményben sem ért senkit kár, a DDR2 sebessége mostanában kezd túlnőni a DDR-en. Volt idő, amikor a DDR2 legalább a duplájába került a DDR-nek.
-
faster
nagyúr
válasz
detroitrw #69 üzenetére
amúgy meg kint USA-ba simán vannak SATA-s /na meg USB-s/ optikák meg rack-ek
Én sem értem, mi lehet az oka annak, hogy a vinyóknál sokal előrébb jár a SATA, mint az optikai meghajtóknál. A perifériáim közül már csak a DVD íróm lóg párhuzamos porton, mert SATA-sból nagyon-nagyon szűk a kínálat. -
detroitrw
addikt
ja még annyi hogy nagyon sajnálom hogy az AMD csak most áll át a DDR2-re
-
detroitrw
addikt
Hát én pl. megszívtam az 1 IDE csatis lappal ABIT AA8 duramax
mert ugye van 2 optikaim s egy csomó dolgott rack-en szerzek meg
és hát ugye ha rack akkor ATA
szal kellett venni egy I/O vezérlő kártyát
amihez ugye kellett a floppy hogy tudjon működni
de szerintem is el lehetne feledni a floppy-t hisz már egy csomó olyan XP-t lehet találni ahol már kapásból beleteszik a mindenfajta RAID, SATA .... vezérlőket
de az ATA az még egy jó darabig ''sláger'' lesz
amúgy meg kint USA-ba simán vannak SATA-s /na meg USB-s/ optikák meg rack-ek
nem tom miért nem hoznak európába ilyeneket -
Felhasznalo9
tag
Hellosztok.
Szerintem - akinek nicns sok penze - haggya ki a ddr2-ot. Atmenet ugyis es nemsoka itt a ddr3. Na meg fax fogja uj hutot is cserelgetni emiatt.. -
gliskard
senior tag
az alaplapi raid vezérlökkel - raid5 módban - van valakinek tapasztalata?
Az alaplapi vezérlöknél a raid5-öt hogyan oldják meg? Hw-böl megy a xor paritás számitás vagy a driveren keresztül a proci végzi?
(Nekem jelenleg egy Adaptec 2410SA van a gépben ezen egy intel risc végzi a xor müveleteket a raid 5-höz. Meg vagyok elégedve vele - gyors és szinte alig terheli a procit...) -
faster
nagyúr
''portmúzeum'' ez jó...sajnos egyre inkább rákényszerítik az alaplapgyártók a felhasználókat arra, hogy kidobálják a régi cuccaikat
Nézőpont kérdése, más platformokon sokkal gyorsabb és drasztikusabb a váltás, pl. a mostani Apple gépeken hiába is keresel floppy vagy LPT csatit, és ez így van rendjén. Nem lehet a végtelenségig hurcolni az összes létező szabványt, különben arra megy el a legtöbb idő, hogy a kompatibilitási dolgokat reszelgessék. Hol tartanánk, ha még mindig az ISA portokat is rá kéne tenni a lapokra? Lassan több helyet vesznek el a különféle csatlakozók, mint az áramkörök. Az LPT vagy 20-30 éves technológia.
Egyébként sem kell ezt a lapot megvenni, van másik, nem értem, minek venne egy ilyen lapot valaki, akinek kell floppy a gépébe. Bizonyára lesz olyan lap is, amin lesz floppy csatlakozó. Ez a lap viszont nem azoknak készült.
[Szerkesztve] -
djsunny
aktív tag
Ez tök jó, hogy már DDR2 meg mittomén milyen extrák, de a socket939 támogatás még ugye menni fog egy darbig? Nem szeretném kidobni a nemrég vásárolt 939-es rendeszeremet
Bár ha abból indulok ki, hogy a s754 milyen gyorsan eltűnt akkor bizony nem sok jóra számíthatok.
-
robyeger
addikt
Szerintem Yoda mester kérdése nagyon is komoly
Ha tippelnem kellene, Everestben az M2-vel vélhetőleg nem fogtok újabb egetverő rekordokat felállítani, majd esetleg 65nm-en, de 3D alkalmazásokban jobbnak kell lennie (mindezt azon teóriára alapozom, hogy K8 marad, csak IMC-t cserélik)
-
deicide
veterán
''portmúzeum'' ez jó...sajnos egyre inkább rákényszerítik az alaplapgyártók a felhasználókat arra, hogy kidobálják a régi cuccaikat, pl én 1 hónapja a dfi mellett döntöttem, és muszáj volt megbarátkoznom azzal, hogy csak 2 pci hely van rajta. Kénytelen voltam a dlink hálókártyámat nyugdíjazni, pedig nagyon a szívemhez nőtt...
arról nem is beszélve, hogy a párhuzamos portos nyomtatóm is mázli, hogy usb-vel is el van látva, mert az sincsen rajta.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
(Most elképzeltem egy alaplapot... egyféle, jól skálázható univerzális bővítősín + egy USB-szerűség (csak jobb ) a lassabb perifériáknak + SATA/FW korcs a gyorsabbaknak ill. háttértárolóknak. Aztán slussz, nem ám PS/2 meg anyám kínja...)
Ez még sokáig álom marad, szerintem, mivel a gyártóknak csak félig érdekük a közös platform, mindig lesznek ''saját fejlesztések''. Soros átvitelből már most is akad már sokféle, PCI-Express, HT, SATA, USB, FW, meg még kitudja.
Egyébként hihetetlen, micsoda portmúzeum ez a PC-s platform. -
Csak addig szeretnék én élni... bár nem is, addigra már csak a baj van az emberrel.
(Most elképzeltem egy alaplapot... egyféle, jól skálázható univerzális bővítősín + egy USB-szerűség (csak jobb) a lassabb perifériáknak + SATA/FW korcs a gyorsabbaknak ill. háttértárolóknak. Aztán slussz, nem ám PS/2 meg anyám kínja...)
-
_ocsisajt
őstag
bocsi a forumtarsaktol a sok offot es ''verlazitast''
-
_ocsisajt
őstag
jo legyen igazad, de meg ha megengeded en meg megtartom a lapomat es vele a sata viynomat, mert meg tok jol elvagyok vele... divat ide-oda...
nem is merek beszelni arrol, hogy 3 evnyi SCSIzas utan(megintcsak floppy rulz) nekem nem volt megintcsak zsenant a floppyt hasznalnom...
sooot ha valtok a64re, olyan lapot keresek ami nem a gagyi nativchipsetes satara epulnek, hanem markasabb vezerlovel lesznek integralva, oda megint kelleni fog a floppy...
plane nem merek beszelni, hogy megint visszavagyodom a scsihoz es kiszemeltem magamnak egy pci-e scsi kartyat(vegre pci-evel ki tudom hasznalni a savszel miatt a z u320at raidben, mertugye a gagyi desktop lapokon nincs pci-x igy az elozo kartyaim is PCI limitesek voltak))
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
_ocsisajt #37 üzenetére
Azért kell belekötni, mert ahogyan a natívan SATA-t nem támogató chipsetek, úgy a floppy is végérvényesen kiment a divatból (vagy inkább a közhasználatból), követte az ISA bővítőkártyáka, és a következő áldozat a sima PCI lesz. Amúgy ha mindenáron a floppy mellett érvelsz, akkor említsd meg a könyvelőprogramok (vagy egyéb programok) lemezre archiváló képességét (bár ebből is láttam már olyat, ami USB-re tudott menteni).
-
_ocsisajt
őstag
jahesigen le a floppyval mert ez a meno
-
westlake
félisten
válasz
YODA mester #28 üzenetére
ugye ezt most nem kerdezted komolyan?
lehet, hogy cpu teljesitmenyben csak a mhz kulonbsegek lesznek, de a memoriateljesitmeny tobblet mindenfelekeppen meg fog mutatkozni -
_ocsisajt
őstag
válasz
_ocsisajt #27 üzenetére
poen az egeszben, hogy nemreg felhiv egy regi osztalytars, hogy segitsek neki, mert vett sata viynot es nem latja a telepitesnel az xp ... mondom nah mondjad miylen llapod van, erre o pontosan benyogi az en lapom tipusat, nagy rohoges, aztan megcsinnaltam neki is a floppy lemezt
-
rudi
nagyúr
válasz
_ocsisajt #27 üzenetére
Ahol a chipset natívan kezeli az SATA-t (kivétel ezalól talán az az egyetlen példa, amit felhoztál) ott nem gond a windóz telepítés. Az, hogy a nevezett chip kártyán, vagy a nyákra nyomva van jelen hótmindegy; mindkét esetben PCi buszon lógó ''kiegészítőkártyának'' látszik, szóval driver kell neki.
-
YODA mester
senior tag
Szerintetek verni fogja a 939-es platformokat..?
-
_ocsisajt
őstag
aha!!! akkor rakjal fel legyszike promise 376os MSI NFORCE2es lapon SATAn csucsulo SATA viynora xpt... megnezem!
sok sikert
szerk: integralt a promise vezerlo a lapon, tehat nem kartya, csakhogy ne kossel bele, iylen lapom van amugy
(MSI K7N2 Delta-ILSR)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
szerintem ugyanazt jatszak el, mint anno az intel a socket 479-el.. a 478-hoz kepest csak egy + lab kerul be, megsem lehetett megoldani, hogy a sima 478-as socketbe egy az egyebe belemenjen.. pedig en megprobaltam meg azt is, hogy elhajlitottam egy dothan proci bizonyos +1 labat es belepasziroztam egy 478-as lapba.. sajnos nem post-olt be
-
_ocsisajt
őstag
egy dolgot minden floppyellenzo elfelejt...
(nem a magam neveben beszelek)nem mindenki slipstreambajnok, hogy benyalja a SATA drivereit a windozikszpe bootcdjebe...
hogyan telepit egy tok faparaszt 1.0s juzer, ha sata viynoja van es oylan vezerlo van a lapon(vagy ext. card akar uj SCSI!!!) amit nem ismer fel az xp??? marpedig ha satara/scsira akarsz rakni rendszert, akkor elengedhetetlen a floppy... -
-
dilikutya
Az a nyár még jó messze van... -
ngabor2
nagyúr
az ac freezer64 1-fogas. talán jó lesz rá...
amúgy az intel is eljátszotta annak idején ezt. elképzelhető, hogy egyes lapgyártók a régi hűtőkerettel fogják kiadni a lapot? vagy ezt az amd ''tiltja''?
sn00k: egyre kevesebb. a mostaniak már ''bárhonnan'' (értsd: cd-ről) be tudják olvasni, sőt, oprendszer alól is lehet biost frissíteni. sőt, egyes manualok szerint a floppys megoldás ellenjavallt. legalábbis az én gigabyte lapomnál csak mint utolsó, de nem ajánlott lehetőségként volt ott a közvetlen floppys lehetőség.
[Szerkesztve] -
Vannak olyan deszkák, ahol a bios frissítésnél szükség van, még a floppy meghajtóra... nem?
Amúgy tényleg nem sok értelme van már... -
rudi
nagyúr
Az összes komolyabb A64 hűtő két csavaros, a kisebbek meg általában az AMD alap beakasztós rászorítós megoldását használják, ami 3-fogas. Ha megnézed az anandos linket, ott látható, hogy biztos ami biztos alapona keret sem négyszögletes, hanem lecsaptak a sarkából. Ezzel a bordagyártókkal is kiszúrtak.
-
rudi
nagyúr
A DDR2 slotok a CPU-ba integrált memvezérlő miatt vannak olyan közel. A hasonló megoldású VGA-kon is közelebb kerültek a GDDR3 (egyfajta DDR2 variáns ez is) modulok a CPU-hoz.
A 6 SATA-t natívan a chipset kezeli. Tudtommal annyira azért nem jó az NV SATA megoldása viszont most megvették az ULi-t aki jókat szokott csinálni ezen a téren.
Ha a chipsetnél (úgy mint az nForce 4 430-nál) áttérnek 0,09-es gyártási technológiára, akkor elég lesz a passzív hűtés is. Ha marad a többi nForce 4 0,13-as csíkszélessége, akkor továbbra is kellhet aktív hűtés.
Tényleg egy IDE csatorna maradt, gondolom az optiaki meghajtók miatt. Ma már nem nagyon érdemes PATA merevlemezt venni, viszont optikai meghajtóból nem nagyon jönnek az SATA-sok. -
Dilikutya
félisten
Egy csöppet valóban közelinek tűnik.
Két IDE csatorna bőven elég az optikai meghajtóknak, 2-nél többet aligha használ egy átlag user. És gondolom, lassacskán a gyártók már a SATA csatolójú meghajtókat részesítik előnyben. Ezek a lapok nem nekünk készülnek. Bár aki most vesz gépet, annak tökmindegy, milyen csatoló van rajta, egyszerűen olyan meghajtókat vesz hozzá.
westlake: akkor nyár vége, ősz eleje, közepe...
ftc: Gondolod, hogy az USA-ban is ugyanaz a helyzet, mint nálunk?
Kriza: Jaja, manapság aki ilyen gépeket vesz, annak ott az USB-s pendrive. Idővel oda is betör majd, ahol még a floppy az elterjedt. Bár most így hirtelenjében lövésem sincs, hol használnak még mindig floppy-t.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
1 PATA irtó kevés-arra nem gondoltak a gyártók még hogy joformán sehol nem kapni SATA-s optikai meghajtót?
A hútésre.A legtöbb ember a gyári hűtővel hűti a procit,ami valjuk be nem is hangos.
Én már nagyon várom és azt el leszek egy konfiggal 2 évig. -
TeeJay
félisten
felőlem kiszoríthatják de nézd meg hogy floppy csatlakozó még mindig van és ki a fene használ még manapság olyat?
(nekem úgy 4éve tönkrement a floppy és kihajítottam, tehát azóta nem láttam floppyt)
szerintem 1 ide csatorna még sok sok ideig lesz a lapokon.
amúgy kiszoríthatják csak akkor minden Optikai drive legyen SATA csatis és minden oké -
TeeJay
félisten
az alaplapon a memória helyek és a proci nincs túl közel egymáshoz?
a 6 SATA csatit az Nvidia chipset biztosítja ugye? akkor gondolom nincs is szükség kiegészítő sata chipre további portok gyanánt(amúgy mennyire jó ez a Nvidia féle SATA megoldás?)
harmadik hogy vajon a chipset hűthető majd passzívan?
negyedik hogy csak 1 IDE port van? (pl optikai meghajtóknál elég gáz ha csak 1 IDE port van)
amúgy tetszik szóval remélem mihamarabb lemegy az ára és akkor jövőre már ilyennel gépezhet mindenki -
Azt megtudná valaki mondani, hogy boltba mikor lesz kapható?
A ddr2-es ramok, azok újak lesznek vagy ugyan azok, mint amik most kaphatók? -
rudi
nagyúr
Jó nagy köcsögség az AMD-től, hogy egy pár filléres alkatrésszel inkompatibilissá tették az összes jelenlegi hűtővel, nagyon ''felhasználóbarát'' ez a húzás, nálam máris kapott az új platform egy masszív fekete pontot. Kicsit közelebbi képek [link]
-
és ugyancsak szembeötlő a négy Serial ATA port is
Ami mellett két másikat még szintén elrejtettek...
Elég jónak tűnik viszont chip elhelyezése, kis szerencsével akár még passzív is lehet... [/álmodikanyomor]. -
Tacso
aktív tag
Látom módosúlt a procihűtő felfogatására szolgáló keret is: tetszik, hogy 4 csavar fogja fogni a hűtőt (csak masszívabb mint a mostani), viszont nem lesz kompatiblis a mostani S754/S939 hűtőkkel...!
Szóval ismét ''-1 bőr'' a Userekről!
-
Kriza
őstag
[szerkesztve]
Bocsesz... elnéztem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen monitort vegyek?
- Motoros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Renault, Dacia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest