- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisfurko
senior tag
Ha lesz rá kereslet, akkor lejjebb megy az ára.
Egyébként meg, nem tudom, miért mondja sok ember, hogy nem kell, biztos én már öreg vagyok ahhoz, hogy ezt megértsem...
A soksoksok pipeline az jöhet nektek, de a memória nem. Számomra ez érthetetlen. Miért nem tiltakoztok a 16 és 24 pipeline-os GPU-k ellen? Mi használja azt ki manapság?
No, de vannak ám olyan dolgok, amiknek a jelenlegi számítási teljesítmény, memóriaméret nem elég, pl. csináltak már ''valós idejű'' radiosity-t 6800-ason, és még a legprimitívebb scene sem érte el az 1 fps-t. Tehát nagyobb teljesítményű GPU kell a realisztikusabb modellezéshez.
Vagy egy olyan környezet, ahol minden textúra 1024*1024-es természetesen normal map-pel. Ekkor egy felület már 8 MB. OK, tömörítve legyen a negyede. 512/2=256, azaz mindössze 256 darab textúra fér be! Ekkor még a frame-buffer helyigényét, valamint egyéb tükör/törési/árnyék felületeket nem is vettem számításba. Tehát több memória is kell a realisztikusabb modellezéshez.
Amúgy, ha elég gyorsan lehetne cibálni a rendszermemóriából a textúrákat, nekem sem kellene 512 MB memória a kártyára. -
matyics
őstag
NAME Apricot F1
MANUFACTURER ACT
TYPE Professional Computer
ORIGIN United Kingdom
YEAR 1984
END OF PRODUCTION 1986
KEYBOARD Infrared membrane keyboard, 92 keys, 10 function keys
CPU Intel 8086
SPEED 4,77 Mhz
COPROCESSOR Z80 for I/O control and Video
RAM 256 kb, up to 758kb
ROM 32 kb, up to 64 kb
TEXT MODES 80 x 24
GRAPHIC MODES 640 x 200 and 640 x 256 with 4 colors, 320 x 256 with 16 colors
COLORS 16
SOUND Beeper
SIZE / WEIGHT 42 x 22 x 16 cm / 5,6 kg
I/O PORTS RGB and Composite video outputs, RS232c, Centronics, Expansion bus, Internal connector for optional RF modulator
BUILT IN MEDIA 3.5'' disk-drive, double sided, 720k
RAM disk feature through BIOS
OS MS DOS 2.11 (Concurrent DOS, CP/M 86 in option)
POWER SUPPLY Internal PSU
PERIPHERALS 10Mb hard-drive, external disk-drive, infrared trackball, RF modulator for TV output
PRICE With monochrom monitor : 2370 (France, 1985)
[Szerkesztve] -
kisfurko
senior tag
De ezt az értelmet egyedül az ár dönti el. Ha pl. összemérhető a GPU ára az 512 MB memória árával, akkor miért ne?
Nem azért nem volt elterjedve a 4 MB-os 8086-os (mert voltak drága bővítőkártyák hozzá), mert értelme nem volt, hanem mert aránytalanul többe került 4 MB memória ahhoz a fos géphez, akkor már inkább egy komolyabb gép 4 MB-tal. -
kisfurko
senior tag
Nem értem, a GPU-nak nagyobb a feldolgozóképessége is. Hadd legyen már több memóriája a GPU-nak, ha több adatra van szüksége. Egyedül amiatt van kevesebb a kártyákon, mert drágább (mivel jobb).
Ez amolyan régi hagyomány a PC-s fronton, hogy a CPU a legerősebb, legyen neki a legtöbb erőforrása. Régen, amikor mindent a CPU csinált, ez még megállta a helyét (illetve visszalépés volt a nem PC-khez képest). -
kisfurko
senior tag
De ez nem azért van, mert a processzor gyenge a kártyán, hanem nem akarnak olyan játékot kiadni, ami csak a kártyák 10%-án futna. Viszont, ha általánossá válna a több RAM, akkor már lehetnének szebb játékok a rendes felbontású textúrák miatt.
Semmi összefüggés a GPU teljesítménye és a rendelkezésre álló textúrák mérete között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest