- Milyen okostelefont vegyek?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jakobkacsa #35 üzenetére
A kis párbeszéd rohadt jó!
Honnét van? Az utolsó mondat gondolom hollandul van, mert a német alapján megértem.
-
rocket
nagyúr
-
rocket
nagyúr
Elobb voltak hirek az ati 512mb-os kartyajarol, csak itt ph-n felcserelodott a sorrend, ezt megis jegyeztem itt a topicban, senkit nem erdekelt.
Kepek is elobb jottek ki az ati kartyajarol, amit besuvasztott a ph cikkiroja, a gainward 512mb-os kartyajarol szolo cikk hirebe, egy ''cikk frissitve'' szlogennel, mig a tuloldalon kulon cikkben irtak rola: Bővebben: link
Ezzel nem akarok semmit mondani, mindenki gondoljon amit akar.
En nem sok ertelmet latom egyenlore a 512mb-os kartyaknak, inkabb presztizs erteku ez a kartya, ezert kene az idorendi sorrendet kovetni, nehogy valakit olyan dolog miatt ''unnepeljenek'' amit a masik ceg alkotott meg elobb. -
ody42
senior tag
>Hogyan jutottál erre a következtetésre?
az évek meg a rutin
nézd meg pl. az Unreal Engine 3 techdemóját. Zsír jó textúrák, de az is tele van egymás mellett,ismétlődő textúrákkal. pl. az ablak textúra is ugyanaz mindenhol... (jó vágom,ez csak egy demó)
Ez az,amiről korábban is beszéltem, hogy nincs rá idő, hogy ilyen részletességgel minden kidolgozzanak, mert akkor soksok évig készülnének a játékok... -
faster
nagyúr
Lehet, hogy 10000x10000-es textúrák lesznek, de ha egy házon 10 ablak lesz, tuti, hogy mind a 10-nek ugyanaz lesz a textúrája, ami eléggé lelombozó tud lenni
Hogyan jutottál erre a következtetésre? Ha több hely lesz a textúráknak, akkor nem csak nagyobb felbontásúak lehetnek, hanem egyszerre többfajta textúra fér el(ki hitte volna) -
rocket
nagyúr
Ati Radeon x850xt 512mb preview: Bővebben: link
Itt is az a tablazat van ami az elozonel, alatta oda van irva itt mar, hogy source ATI -
Szőrös
veterán
Hmm nyaminyami ilyen kártya kell nekem EverQuest II olyangyönyörűen futna hogy ihajja
soksok ram mindenhol nyaminyami /nem is értem miért nem használják tesztelésre/
-
rocket
nagyúr
Bemutato es teszt erdmenyek:
Bővebben: link
Kicsit hosszu a kep
Fentrol lefele, elso csik radeon x800xt 256mb, masodik csik x800xtpe 256mb, harmadik csik x850xt 512mb.
[Szerkesztve] -
ody42
senior tag
Nem mondtam, hogy az antialiasingnak köze lenne a textúrákhoz. Én csak azt mondtam, hogy rengeteg programozási és textúrázási hiba van, amin az aniso és az antialiasing nem segít.
A másik, hogy nem hiszem, hogy olyan játékok lesznek,mint a Final Fantasy. Grafikailag lehet, de nem lesz olyan részletesen kidolgozva, mert nem fognak rajta több százan 4 évig ülni. Lehet, hogy 10000x10000-es textúrák lesznek, de ha egy házon 10 ablak lesz, tuti, hogy mind a 10-nek ugyanaz lesz a textúrája, ami eléggé lelombozó tud lenniÉs ez csak egy példa, akár a doom3-at is hozhatnám megint, pedig maga a motor nagyon jó, félelmetes hatásai vannak, de a design részen még egy évet ülhettek volna, ha már úgyis ennyi ideig készült. Így csak egy ''techdemo''
-
Spirit
őstag
Az elején mindenki húzta a száját...húúúú 1 gb a vga-n, minek az, nem jó semmire, ''senki sem játszik 1600*1200 fölött.
Ha megnézel egy játékot...vagy kimész a szabadba, és végignézel a tájon, Ti ugyanazt látjátok?akkor vagy rossz a szemetek(recés a dolgok széle), vagy hazudtok magatoknak.Igenis van értelme az 1 Gb-os kártyáknak.
Nemrég olvastam egy külföldi oldalon, hogy 2010 környékére olyanok lesznek a játéko,mint a Final Fantasy című film volt...ahhoz realtime-ban igencsak elkél pár giga memcsi,nem? -
Hun'reeth
őstag
Már csak ez hiányzott!
-
MoonST
tag
Na ha már itt tartunk ki mivel kezdte én 256kbyte-os VGA-val hogy mi volt azt mar nem tom
-
ody42
senior tag
az a véleményem, hogy ezzel megint csak a vásárlókat akarják lehúzni, mert
hiába a pixel shader, vertex shader, blooming, HDRI és a többi csoda, ha a játékfejlesztőknek nincs szépérzékük, a programozóik pedig nincs elég idejük kódoptimalizálásra, és még a legújabb játékok is tele vannak textúrázási hibákkal(elkent, homály textúrák egyes poligonon,amik a textúrázás igénytelenségére utalnak), amiken se az aniso, se az antialiasing nem segít. -
Notes
senior tag
Hehh... Akkor most már nem is azt kéne megoldani PCI-E-vel, hogy a VGA kapjon memóriát a rendszertől, hanem fordítva. Az OP rendszer foglalhasson a VGA kártya memóriájából, ha ott éppen nem kell mind.
-
rocket
nagyúr
Frissult a cikk
''Beszámolónk után két nappal a HEXUS.net jóvoltából megérkeztek az első képek az ATI első 512 MB-os videokártyájáról, mely könnyen elképzelhető, hogy a Gainward kártyáját megelőzve, heteken belül piacra kerülhet. Noha a hivatalos bejelentés egyelőre nem történt meg az ATI részéről, a képek alapján annyi majdnem bizonyossá vehető hogy az X850 család egy, vagy több tagja lesz felruházva plusz 256 MB videomemóriával.
Az új ATI videokártya áráról és piacra kerülésének időpontjáról egyelőre senki nem rendelkezik konkrét információkkal.''
Mondjuk az a 2 nappal utana, az inqurieren (amirol az eredetu cikk szol) 1 nappal elotte volt de mind1, nem kezdem elorol
Ide vele -
Zse'La
csendes tag
válasz
Basmacskin #131 üzenetére
Na az jó régen lehetett. Nekem az első VGA kártyámon (az első PCmben) 1MB RAM volt (Trident8900C RULEZ
). És az nem pár éve volt, hanem több mint 10.
-
e-biza
őstag
ugy tünikaz ATi-nak is van ilyen kártyája és a CeBit-en bemutatják.
-
LordX
veterán
válasz
kisfurko #129 üzenetére
Mindegy, a mondanivaló csak annyi, hogy az 512-es kártya lényege, hogy csak több / nagyobb felbontású textúrát tudnak használni a játékfejlesztők.
Pl. a Doom3 legnagyobb detailje az csak 512MB-s VGA memória esetén ajánlott, mert ott már több, mint 256MB a minden (persze ott már tömörítetlen, meg hasonló pazarló módon bánik a textúrákkal) -
Basmacskin
aktív tag
én még emléxem, mikor valakinek 512 kbyte-os videókártyája volt, akkor őneki volt a király gépe
-
Enclave
aktív tag
Igen de ennyi pénzért már elvárnám,hogy a Riddickben mindent maxra rakva(SM2.0++-ban is!) döccenés nélkül fusson az egész játék...
(ha ez az egész ilyen nagy szám)
Amúgy pont a havernál néztem a Riddicket 6600Gt-n SM2.0++-al és még 1024x768-ban is akadt neki szűrők nélkül, egy A64-en 1Gb rammal...
És hát sztem az SM2.0 és SM2.0++ között van egy ''kis'' különbség
(legalábbis amit nála láttam...)
[Szerkesztve] -
-
kisfurko
senior tag
És mielőtt még meglincselnétek, elmondom, hogy nekem is csak 512 MB memóriám van (266-os
), a kártyán meg 128 MB
-
kisfurko
senior tag
Nem, nem szoktak
Ugyanazok a textúrák minden felbontásban, igazából a programnak mindegy, mekkora a képfelbontás, mert -1 és 1 között vannak a koordináták (feltéve, hogy az alap viewport beállításokat használja, és miért ne tenné). A felbontás csak annyiban számít, hogy nagyobb részletességgel megy a raszterizáció (több PS meg frame-buffer művelet). -
Integra
titán
kezdek spórolni
-
kokobe
őstag
válasz
jakobkacsa #1 üzenetére
hát szerintem tök föli még ennyi ram egy vidkariba a 256mb is bőven elég szerintem!
-
ihova
csendes tag
nekem még rendszermemóriából sincs annyi..
-
kisfurko
senior tag
Értsétek már meg végre, hogy a memória kisebb része a frame-buffer! Az csak egy konstans érték, ami csak a felbontástól függ. Egy 1024*768-as kép csak 3 MB, amiből kell kettő, de akár 3. Ehhez jön a z-buffer, ami szintén ekkora. Ez max. 12 MB. 1280*1024-nél 1,6-tal nő a méret, azaz 19,2 MB. Hol van ez a 256, de még a 128 MB-tól? A többi mind textúra, azok zabálják a memóriát.
-
anulu
félisten
baz'! sokan megcsókolnák a földet, ha ennyi RAMjuk lenne szumma a gépükben!
-
e-biza
őstag
[Szerkesztve] -
kisfurko
senior tag
Ha lesz rá kereslet, akkor lejjebb megy az ára.
Egyébként meg, nem tudom, miért mondja sok ember, hogy nem kell, biztos én már öreg vagyok ahhoz, hogy ezt megértsem...
A soksoksok pipeline az jöhet nektek, de a memória nem. Számomra ez érthetetlen. Miért nem tiltakoztok a 16 és 24 pipeline-os GPU-k ellen? Mi használja azt ki manapság?
No, de vannak ám olyan dolgok, amiknek a jelenlegi számítási teljesítmény, memóriaméret nem elég, pl. csináltak már ''valós idejű'' radiosity-t 6800-ason, és még a legprimitívebb scene sem érte el az 1 fps-t. Tehát nagyobb teljesítményű GPU kell a realisztikusabb modellezéshez.
Vagy egy olyan környezet, ahol minden textúra 1024*1024-es természetesen normal map-pel. Ekkor egy felület már 8 MB. OK, tömörítve legyen a negyede. 512/2=256, azaz mindössze 256 darab textúra fér be! Ekkor még a frame-buffer helyigényét, valamint egyéb tükör/törési/árnyék felületeket nem is vettem számításba. Tehát több memória is kell a realisztikusabb modellezéshez.
Amúgy, ha elég gyorsan lehetne cibálni a rendszermemóriából a textúrákat, nekem sem kellene 512 MB memória a kártyára. -
Renwick
őstag
No, a pártatlansággal kapcsolatos bírálatra szeretnék reagálni.
Először is leszögezném, hogy egyik ''irányba'' sem húz a szívem, a részrehajlást tehát visszautasítom. Semmi tapasztalattal nem rendelkezem a high-end videokártyákkal kapcsolatban, tehát az elfogultságnak nincs alapja. Még asztali számítógépem sincs. Erről tehát ennyit.
Az Inq csak az árképzéssel kapcsolatos információk miatt lett hírforrásként megjelölve, amúgy minden más információt a gyártótól kaptunk hivatalos sajtóközlemény útján.
üdv
R. -
Enclave
aktív tag
Kíváncsi lennék, a Riddick hogy futna egy ilyen Vga-n...
(egy SLI-s tesztben láttam vmi olyat,hogy 2 db 6800 Ultra-val akadt 1600x1200-ban mindenféle szűrő nélkül,bár lehet h. kamu volt a teszt...)
-
kowk
tag
esetleg az uj intel procikban turbo cache lesz, ami kepes lesz dedikalni maganak a vga memoriajabol
-
Loha
veterán
Szép szép ez az 512MB RAM, de ha már ott van akkor simán használhatná a GPU arra is, hogy a filmeket tömörítse...
-
xTREem
tag
kapsz te majd olyan ''reálisan olcsóbb''-at a sarki számtech bótban, hogy csak na
hisz te is tisztában vagy vele h minden újdonság a való értékén felül irdatlan drága. ilyet megvenni csak az fog, akinek telik luxusra és fogékony az ilyen - hogyis mondjam - kétes értékekre.
no, most h lefixáltuk a c64 és 8086 közötti összefüggéseket, nem kihagyva a az 512mb ram szükségességét, mond meg nekem, miért van az mégis h 10 emberből 9 azt mondja erre ''nem kell'' -
matyics
őstag
NAME Apricot F1
MANUFACTURER ACT
TYPE Professional Computer
ORIGIN United Kingdom
YEAR 1984
END OF PRODUCTION 1986
KEYBOARD Infrared membrane keyboard, 92 keys, 10 function keys
CPU Intel 8086
SPEED 4,77 Mhz
COPROCESSOR Z80 for I/O control and Video
RAM 256 kb, up to 758kb
ROM 32 kb, up to 64 kb
TEXT MODES 80 x 24
GRAPHIC MODES 640 x 200 and 640 x 256 with 4 colors, 320 x 256 with 16 colors
COLORS 16
SOUND Beeper
SIZE / WEIGHT 42 x 22 x 16 cm / 5,6 kg
I/O PORTS RGB and Composite video outputs, RS232c, Centronics, Expansion bus, Internal connector for optional RF modulator
BUILT IN MEDIA 3.5'' disk-drive, double sided, 720k
RAM disk feature through BIOS
OS MS DOS 2.11 (Concurrent DOS, CP/M 86 in option)
POWER SUPPLY Internal PSU
PERIPHERALS 10Mb hard-drive, external disk-drive, infrared trackball, RF modulator for TV output
PRICE With monochrom monitor : 2370 (France, 1985)
[Szerkesztve] -
kisfurko
senior tag
De ezt az értelmet egyedül az ár dönti el. Ha pl. összemérhető a GPU ára az 512 MB memória árával, akkor miért ne?
Nem azért nem volt elterjedve a 4 MB-os 8086-os (mert voltak drága bővítőkártyák hozzá), mert értelme nem volt, hanem mert aránytalanul többe került 4 MB memória ahhoz a fos géphez, akkor már inkább egy komolyabb gép 4 MB-tal. -
-
kisfurko
senior tag
Nem értem, a GPU-nak nagyobb a feldolgozóképessége is. Hadd legyen már több memóriája a GPU-nak, ha több adatra van szüksége. Egyedül amiatt van kevesebb a kártyákon, mert drágább (mivel jobb).
Ez amolyan régi hagyomány a PC-s fronton, hogy a CPU a legerősebb, legyen neki a legtöbb erőforrása. Régen, amikor mindent a CPU csinált, ez még megállta a helyét (illetve visszalépés volt a nem PC-khez képest). -
xTREem
tag
a jelenlegi felállásban CPU néven illetjük a számítógép központi feldolgozó egységét, hát kapja meg a legtöbbet. elvégre egy tisztességesen felinstallált rendszer elfoglal bő 200mb-ot, és akkor még nem indítottál el semmit... mindenkinek ismerős az 500mb körüli ram fogyasztás drága windows fennhatósága alatt.
mindezekből következik, h a ma sztenderdnek, és 100%-ban kihasználtnak tekinthető 512mb központi memória igenis szükséges, ugyanezt nem mondhatjuk el az akár ''csak'' 256mb videoramot igénylő alkalmazásokról.
[Szerkesztve] -
xTREem
tag
gondolom azért a jövö nem csak a textúraméretek változását hozza, mint ahogy eddig sem így volt. ehhez a mérethez fel kell nőnie a rendszer egészének is. most kissé furán hat a (bődületesen nagy) rendszermemória méretével megegyező videoram. de legalább már megvan a gomb a kabáthoz!
[Szerkesztve] -
kisfurko
senior tag
De ez nem azért van, mert a processzor gyenge a kártyán, hanem nem akarnak olyan játékot kiadni, ami csak a kártyák 10%-án futna. Viszont, ha általánossá válna a több RAM, akkor már lehetnének szebb játékok a rendes felbontású textúrák miatt.
Semmi összefüggés a GPU teljesítménye és a rendelkezésre álló textúrák mérete között. -
xTREem
tag
van már egy kisértetiesen hasonló címü/tartalmú topik!
az ottani hozzászólásokat elolvasva, sajátommal egyezően a véleményem az, h mire valóban kelleni fog az az 512mb videoram, addigra a hírben szereplő kártya graf. processzora (megkockáztatom - az egész rendszer) idejétmúlt lesz. még manapság is kérdőjelezhető a 256 ram szükségessége. persze fejlődni kell...
matyics-nak:
igen, emléxünk mit mondott! és látott már valaki 4Mb-os 8086-os gépet?
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
Only time will tell
A Quake 4-hez talán majd elkél még, az a pici plusz ramocska..
Tudod, ez olyan dolog, hogy mikor az unokatestvérem 512KB-os ISA-s videókártyáján próbáltuk futtatni az épp kezünkbe került Dark Colony-t, az csütörtököt mondott. Mikor lecseréltük a kártyát egy 1 megás, PCI-os S3 Trio64V+-ra, már rendesen működött.
Mi lesz, ha egyszer csak a Doom, vagy akár a Sims aktuális verziója kiírja: ''This program needs at least 512 Megabytes of video memory to run.'' -
kisfurko
senior tag
Nem tudom, minek kell leszólni az ilyen fejlesztéseket, amikor látszik, hogy nem értetek hozzá...
Nagyon is jól jön az 512 MB memória, memóriából sosem elég
Pl. a mai kártyákon nem lehet egy normális volume texture-t csinálni, mert nincs hely neki! Egy 512*512*512-es sem fér el 256 MB-ba sem...
Meg a sima textúráknak is sok-sok hely kell, ha azt akarjátok, hogy közelükbe érve ne legyenek darabosak, nomeg a normal mappek is foglalnak helyet.
Már rég nem a frame-buffer miatt növelik a memória méretét. -
matyics
őstag
Ez lehet, hogy így van, de azt soha nem lehet meghúzni egy vonallal, hogy most ettől a pillanattól kezdve lehet vagy kell egy jobb, többet tudó terméket gyártani. A fejlődést nem tudod megállítani egyenlőre. Valamelyik alkatrész mindig előrébb fog járni mint a másik. Ennek az a következménye, hogy egymást generálják a gyártók a hardverek terén. Most a VGA lesz a széles keresztmetszet, de hidd el megy utána az alaplap, a memória és a processzor is. A szoftverfejlesztők pedig mindig is ott jártak a teljesítőképesség határán és ezután is ott fognak.
[Szerkesztve] -
válasz
jakobkacsa #27 üzenetére
Ez pont olyan, hogy a jobboldali ismerőseim a HVG-t komcsi újságnak hívják, a baloldaliak meg azt mondják, hogy az Index egyre inkább jobboldali...
Aki ATI párti, az minden egyes ATI-t kritizáló cikket NV pártiságként fog fel, aki meg NV párti, az minden egyes NV kritikát ATI elfogultságként értelmez. Persze nem mindenki, csak a szélsőséges gondolkodásra hajlamosak, mert nem látják igazolva a saját elméletület, beállítottságukat.
Szerintem a PH! nem elfogult amúgy. -
matyics
őstag
Emlékezzetek mit mondott Billy apánk 20on pár évvel ezelőtt! 640 kByte memória mindenre elegendő! Na, akkor ebből induljatok ki. Most még mindenki szörnyülködik, pár év múlva meg visszaolvassátok a hsz-eiteket és kinevetitek saját magatokat. Valszeg, hogy 10 év múlva tv minőségben írtjátok az ellenséget.
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
-
czappa
aktív tag
Vicces olvasni, hogy a ph! egyesek szerint ati párti mások szerint nvidia párti...
On:
Nem izgat egy ilyen videókártya, max annyi benne a jó, hogy a ''sima'' karik ára (talán) lemegy.
[Szerkesztve] -
atuci
őstag
válasz
agrarfiatal #66 üzenetére
de gondolom te sem a fárkrájt meg kólofdutyit nyomod, amikor játszol a géppel
-
agrarfiatal
senior tag
ekkora ökörséget
nekem nagyon megfelel a matrox 32mb-al -
Neck
veterán
Na ennek az 512MBnak se sok értelme van.
Most gondolkodtam, hogy a hülye időjárás, meg minden, amiatt van, hogy nagyon kihasználjuk a Földet. Túl sok energiát fogyasztunk. El fog pusztulni a Föld. Vagy jön egy Jégkorszak, és meghal 1-2 milliárd ember, és helyreáll a rend...
Szar kedvem van... -
The Inquirernek a hihettőségéről volt híres. Várjuk ki a végét.
-
válasz
Scream007 #53 üzenetére
ÉN épp ezt vártam már mióta! Ez az eszméletlen fejlődés, akkor már a mezei 6800ULTRA sz@rt sem ér! /olcsóbb lesz!!
/
Tényleg, általában videókártyáknál nem lesz lassú a VGA, ha a memória sok a Bit-ekhez képest? Mert például jobb a 128MB-os 9600XT, mint a 256-os. És mindkettő 128 bites. Akkor most nem kéne ehhez még 512 bit? -
-
Scream007
őstag
ujabb örültség, semmi értelme.
a 256 bőven elég, még sok is.
1024be elég 128 is bármelyik mai gémbe.
256 azv 1280tol felfelé való, de ahhoz ugye 19es moncsi kell.
360e??röhejj!!!
tartsák meg. -
twollah
nagyúr
A szamitastechnikai-sznobok venni fogjak mint a cukrot.
-
rocket
nagyúr
Nem kell, de egyoldaluan se kell tajekoztatni, foleg ha az elobb szuletett cikk a masik.
Bemasoltam egy masik peldat is amirol lehetett volna irni nyugodtan ( Bővebben: link ), mert ez talan az atlag felhasznalok szamara nagyobb hirerteku, mint az hogy vehet majd hamarosan 200000 ft-os 512mb-os vga-t.
Jo ne kezdjuk el, reszemrol leis zartam a temat (mostmar tenyleg), peace. -
jakobkacsa
senior tag
''Leirtam amit gondolok, ezert van a forum nem?''
dehogynem, pont ezert van
en is leirtam a velemenyemet, es jelentosen kulonbozott a tiedtol
en ertem, hogy mit mondasz, de meg1x: eddig az ATi fele hajlassal vadoltak a PH!t, te pedig forditva
mindennek ellenere tisztelem a velemenyed, es ird ide nyugodtan
egyebkent sem feladatom megvedeni a PH!t, ha akarjak, a szerkesztok megteszik maguk
tehat peace, no offense meant -
Neked az a bajod, hogy a cikkíró kiemelt egy cikket, és a többi elkerülte a figyelmét? Emiatt lenne az egész PH részrehajló? Esetleg a cikkíró, de talán ő is inkább figyelmetlen.
Kevered a szezont a fazonnal. Olyan dolgokat hoztál ki egy cikkből, aminek semmilyen valós alapja nincs. Amit Te leírtál, még bőven nem igazol téged. -
atuci
őstag
válasz
jakobkacsa #35 üzenetére
[Szerkesztve] -
atuci
őstag
Kérlek szépen, engem speciel nem izgat, hogy melyik vga gyártó termékéről írnak és melyikről nem, mert ha akarok valamit, akkor használom a keresőt és megszerzem az infót, ha nem a PH-n van cikk belőle az sem baj. Miért kéne egy médiumnak _minden_ termékről, fejlesztésről stb beszámolnia? Most nem kezdek el találgatni, hogy
1.nem tartották fontosnak
2. nem ismerték a dolgot
3. megvárták míg ez a kari megjelenik, és akkor csak eről írnak majd
vagy akármilyen okot találjak a dologra, így lett és kész. De nem kéne egy cikkből ekkora felhajtást csinálni, mondtam már, ha nem tetszik, olvass mást. Senki nem tiltja.
Csak ne kezdjük el itt is mint a napi sajtóban, hogy ezé az oldalé, meg azé az oldalé az újság. -
jakobkacsa
senior tag
egyetertek, teljesen meg vagyok elegedve a 128MBos 9600Pro-val
sot, a 64MBos GF3mam is nagyon jol viselkedik (igaz, nem dum3azok, es halflajf2t sem jatszom)
-Wir wollen ein Auto mieten.
...
-Oh, l see, you`re volunteering to go out to get some meat. Not necessary. We have meat here. Vee haff meet hier in ze building. -
rocket
nagyúr
válasz
jakobkacsa #27 üzenetére
Leirtam amit gondolok, ezert van a forum nem?
Neked is azt tudom csak kerdeskent feltenni amit az elozo hozzaszolasomban irtam, ha ven egy ceg hivjuk y-nak akirol egy bulvar oldal cikkezik egy temaban, majd a masik cegrol a bulvar oldal masnap hasonlo temaban cikkezik, es ez kerul fel egy hw weboldalra (jelen esetben ph-ra), akkor ezek szerint ez teljesen normalis dolog, hogy akirol kesobb irtak, az aratja le a ''baberokat'' ? -
atuci
őstag
A témához is hozzászólva: nekem még 256-os kártyám sincs, úgy vélem nem is kell, így el nem tudom képzelni, mire is kell az az 512 MB ram a karikra.
Nekem bőven megfelel a 128 is, amivel játszom, arra elég. -
LordX
veterán
válasz
jakobkacsa #7 üzenetére
SLI-ben nem duplázódik meg a méret, mindkét kártya azonos adatokat tárol a memóriájában..
-
jakobkacsa
senior tag
-
rocket
nagyúr
válasz
jakobkacsa #24 üzenetére
Mindennek az inquirer a forrasa, nem a gainward, az hogy azt irjak a cikkben, hogy gainward-tol szarmazo informaciok szerint azt egy koztudotan bulvar stilusu portalnal nem kell kezpenznek venni.
Mind1 egyebkent lenyegtelen, de egyertelmunek latszik a dolog.
Bővebben: link , nem latom a hatalmas bejelentest, amiben tudatjak a jo hirt.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Az igen, de a tobbi elobb szuletett mint a cikkben szereplo, es arrol emlitest nem tettek, csak mert az ati-rol szol?
Olvasgasd vegig inquirer cikkeket, tobb olyan fontos hir is van amirol nyugodtan lehetne irni itt ph-n is, megse emlitettek, itt egy pelda is : Bővebben: link , ezek utan azt ne mond hogy a ph elfogulatlan, egyertelmuen latszik hogy nv parti.
Ez sajat velemenyem nem megkovezni, es nem akarok flamet se, ezert a temat leis zarom.
Peace -
jakobkacsa
senior tag
-
faster
nagyúr
Ez is feb.23-i hír:
Nem egészen értem ezt a PH! megjegyzéses dolgot. -
rocket
nagyúr
''nagy tételben tervezi piacra dobni''
20 darab ?, nem hiszem tul sokan fognak sorban allni 900+ euros kartyakert -
banani
tag
bár nem vagyok valami nagy videocard guru, azért van némi rálátásom és tisztán látom h egyelőre még semmi értelme az 512Mb-os kártyáknak!!!
ehhez milyen proci dukál akkor???
[Szerkesztve] -
Tonyo
őstag
ami késik nem múlik
-
rocket
nagyúr
Mielott meg valaki megint elhinne, hogy feltalaltak a spanyol viaszt, a hirben szereplo cikk a legregebbi, ezek mind elotte voltak, gondoljon mindenki amit akar, en mar kialakitottam az allaspontom ph-val kapcsolatban -
faster
nagyúr
Vajon mikor jönnek már az 1GB videokártyák?
-
Hushpush
tag
válasz
jakobkacsa #7 üzenetére
Maj 12000*8000-ben 120AA 180AF-el kipróbálom hátha nem akad a DÚM3
-
Hát, ez már tényleg felesleges. Amilyen felbontáshoz ez szükséges volna, ott szerintem már kifullad a 6800ultra is talán. Főleg ilyen gigantikus áron.
Mi az ördög magyaráz meg ekkora árkülönbözetet? -
8472
aktív tag
Egy új játékszer a 3dmark pontokra gyúróknak....
-
Alvin_ti4200
félisten
baromság
-
faster
nagyúr
Jöhet az 512MB ram! Nekem még az is kevés.
-
ftc
nagyúr
Az átlag user ezt mikor használlja ki?A 256MB is elég.Ugyse játszik senki se 1600x1200 fölött -
_Volkovy_
nagyúr
mindezt azért,hogy fél évente játszhassunk egy-egy kevéséb idióta fps-el.
-
Hushpush
tag
Én meg 360Ezer forintból veszek egy csúcskategóriás konfigot
és el vagyok vele 1-2 évig!
-
jakobkacsa
senior tag
ez mar szerintem beteg...
ennyi RAM van a gepemben
es csak azert, hogy 2048*1536-ban is lehessen 50fps felett jatszani??? was?
egy profi kartyan mas kerdes, nade desktopra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Háztartási gépek
- iPhone-t használók OFF topikja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hálózati / IP kamera
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 8300 mAh, maradhat?
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest