Keresés

Aktív témák

• Grafman

aktív tag

válasz Den #86 üzenetére

A biost ma is megveszed, benne van a lap árában.

És amit én írtam, kiemeltem neked a lényeget:

A vége az lessz hogy a BIOS-t is külön kell megvenni az alaplapunkhoz. :)

[Szerkesztve]

• Grafman

aktív tag

A vége az lessz hogy a BIOS-t is külön kell megvenni az alaplapunkhoz.
    Legalábbis azon termékek esetében amelyekben az álltalam kinemmondott cég keze is benne van, ez a tendencia.

• Grafman

aktív tag

válasz Cathfaern #80 üzenetére

Igen, de hardver függő, és nem fordítva (még).

• Grafman

aktív tag

Emlékszem még a Shuttle 486-os alaplapomban is grafikus interface-el volt ellátva az AMI BIOS, és kb. úgy nézett ki, vagy valamelyest szebb is volt mint az akkori Windows (3.1-pheej), de összehasonlítás képpen ''némileg'' azért hasznosabb volt, és nem is fagyott.
    Gondoljunk csak bele, mejik cég is áll annak a projectnek a hátterében amelyik ezt az új, egységesített szabványokra épülő, flexibilis és programozható (magyarul közvetve szoftveres), BIOS (Built-In Operation System, szevasz...)
    kényszerű (?!) utód-pótlékjának létrehozására törekszik?!
    Legföljebb a BIOS is folyton fagyni fog, sebaj!
    Mindeggyik alaplapi BIOS programozottságának struktúrálya rendkívül eltérő, és csak gondos keresés/tanulmányozás, megfelelő segédeszközök és progranozói tudás birtoklása után lehetne (még) az esetleges azonosságokat, és ezáltal támadható pontokat fölfedezni az 1989-ben gyártott Shuttle iHOT 467 AMI és 2003-as P4P800 BIOS-ai között, ha értitek mire gondolok...
    Bizonságtechnikai szempontból -talán, én nem tom...:U- a jelenlegi u.n. boot block-ok nélkülözése vagy helyettesítése lehetne a megoldás, ez a jelenlegi egyetlen kellemetlen és bevehető pont.
    A jelenlegi AMI BIOS-okkal én pl. maximálisan elégedett vagyok, pont úgy néznek ki és legalább annyira áttekinthetőek/kezelhetőek, mint azt az user a funkcionalitásuk alpján megkívánná tőllük.
    1994-ben már volt kísérlet a Grafikus BIOS-ra, nem volt rossz, de nem is kellett senkinek, talán most az átlag userek -hunkő bökapcsóni?- szintű hozzáértése felé eltolódott arány miatt fog kelleni nekünk is szembesülnünk a 'színes-szagos-pimpike szereti a tortát' kezelőfelület áldásaival.

Békés emberi lény vagyok, de vannak kivételes precedensek amiken eléggé be tudok rágni, erről ennyit...

Aktív témák

Hirdetés