- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
t72killer #33 üzenetére
Azt csak azért írtam, mert 24 bites képet is tud bármelyik (marketinges fejjel)... csak át kell alakítani a 256 színűt ami a kameráról jön
Azért a semminél jobb... fognak ezek még fejlődni! Persze akkor, ha lesz rá igény, és nem mindenki a lehető legolcsóbban akarja megúszni. (Egy MiniDV kamerát már kapni 60 körül... nem HD, de az a felbontás elég lenne + ott azért a színek is egész jók, és a zaj is jelentősen kevesebb, ja és persze tömörít isPár év, és talán beérik a normálisabb webcamok ezt a szintet.)
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
válasz
t72killer #31 üzenetére
Azért az néha hasznos... (gyors, és bizonyos esetekben jó az eredménye is)
Persze, meg MPEG4-et is tud.... ha felteszed a codecet és elég erős a procid
(nem néztem meg, hogy írnak e hozzá ilyet)
Nagy érzékenység + apró érzékelő... (így lehet a költségeket csökkenteni) persze hogy baromi zajos a kép. (Múltkor volt progverseny a PE-n, ott szenvedtek nagyon a webcamokkal... a kamera túl inteligens volt + a színeknek nem sok köze volt a valósághoz...)
Ezért is, meg hát a webcam arra kell, hogy lássam a másikat... arra ez is bőven elég! (lenne, ha jó minőségű lenne a kép). -
Male
nagyúr
válasz
t72killer #28 üzenetére
8bit az 256 szín... nem olyan rossz az
Ha pedig nem RGB hanem YUV, akkor már 12 biten is elég jó!
Mivel ez drágább típus, talán tényleg nem csak egy egyszerű ''nearest neighbour''-t használ.
#29: asszem van némi sejtésem a jelentésükről
Tényleg... a jénait a topicban már elfelejtettem, csak a Zeiss maradt meg... -
Male
nagyúr
válasz
t72killer #23 üzenetére
Persze, mert te 24 bites színmélységgel számoltál (3x8), én pedig csak 8-al, és MB/s-be hoztam ki, nem Mbit/s-ben. Amúgy ugyan azt hoztuk ki.
480Mbit/s-be hiába férne bele, ez csak egy elméleti maximuma az USB 2.0-nak. Valóságban jó, ha 30MB/s-ot, tehát kb 240Mbit/s-ot hoz.
Nemtom, hogy az MSN hogy csinálja (szerintem alkalmaz tömörítést), illetve a webcamok mit nyomnak (gyanítom nem RGB, hanem YUV).
Webcamnak 640x480 szerintem bőven elég lenne... inkább a zajosságot kéne csökkenteni, illetve a színek jó lenne ha legalább közelítenék a ''valóságot''.
kowk: Igen, az 1280x720 lenne igazából... bár webcamnál fura lenne a szélesvásznú (hacsak nem a másik háta mögötti felfordulást akarod nézegetni)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Diablo IV
- Háztartási gépek
- DJI topic
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest