- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
''Gyártástechnológia szerintem az elmúlt időben eléggé kifejlett, így a selejtek sem lesznek túlzottan zavarók.''
Ez nem így működik. A kihozatal architektúrától, gyártástechnológiától és a gyártási ciklus helyétől is függ. Nyilván a tapasztalat is számít, de nem hiszem, hogy felülmúlná az előbb említetteket.
''A hibás 4 magosakat pedig el lehet adni 2 magosként is.''
Az egészen nyilvánvaló, hogy a ''natív'' 4 magos gyártásakor a magméret miatt több a selejt, mint ha 2 magost készítenének. Az Intel pedig 2 magosként teszteli a procikat, majd a rostán átmentekből összetokoz kettőt.
A reklámértéket nehéz megbecsülni, egyelőre szerintem fontosabb az embereknek a teljesítmény, a fogyasztás, és mindenekelőtt a márkanév. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
shabbarulez #79 üzenetére
Gyártástechnológia szerintem az elmúlt időben eléggé kifejlett, így a selejtek sem lesznek túlzottan zavarók. Az R600 is sokat késet, de a gyártás annyira kidolgozott lett a startra, hogy alig van hibás darab.
A hibás 4 magosakat pedig el lehet adni 2 magosként is. Az Intel 2x2 magos elve egyértelműen a gyártás hatékonyságára megy rá.
Reklám szempontjából pedig a ''natív négymagos'' kifejezés komoly marketing fogás is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
shabbarulez
őstag
''Az Intel a Penryn-ben is ezért növelte meg a gyorstár méretét drasztikusan, ami jó mert csökkennek a korlátok és a gyenge pontok és rossz mert sok tranzisztort zabál. Tranzisztort/teljesítmény viszonylatban nem biztos hogy megéri, mert a előállítás valamivel drágább lesz a K10-hez képpest, függetlenül a 45nm-es gyártástechnológia pénzügyi előnyeiről.''
Ez szerintem nem biztos hogy így van. A K10 területileg nagyobb mint a 4 magos penryn így alapból drágább. Ezen kívül a K10-ben kevés az olyan terület a kisebb cache miatt ami rendundásan kezelhető és a natív 4 mag miatt is az egész vagy egybe jó vagy sehogy és akkor selejt. Penryn esetén a kétszer két mag külön redundáns, ezen kívül a cache is nagy a proci területének majd a fele. És a cachet tudtommal úgy csinálják hogy alapban több cache van benne hogy az esetleges hibák esetén adott terület kikapcsolható és más jó területtel kiválható. Szóval a proci területének egy igen nagy közel 50%-os része is redundáns ha ott hiba van még nem biztos hogy az selejt, persze ha a másik nem cache résszel van gond akkor azon nem lehet segíteni. Ezek miatt a Penryn selejt aránya szerintem lényegesen kisebb lehet az Intelnél mint a K10 az AMD-nél ami az előállítás költségeinek tudtommal fontos tényezője. Én nem értek ehhez, de mint laikusnak a józan paraszti ész alapján ez tűnik logikusnak. És ha a két eltérő megoldással ugyanoda lehet jutni, akkor az egyik lehet szebb, meg műszakilabb tetszetős, de ha a másik hasonló hatásfokkal közel ugyanazt tudja de jóval olcsóbban akkor lehet mégis az lesz a befutó. Nem szabad elfelejtetni hogy ez elsődlegesen üzlet, nem művészeti, műszaki szépség verseny. Az elsőleges cél kisebb költséggel nagyobb bevételt elérni és így nagyobb profitot termelni.
[Szerkesztve] -
Michell
tag
''de ez lényegtelen a architektúra szempontjából'' -
''Az Intel a Penryn-ben is ezért növelte meg a gyorstár méretét ''
Az intel még mindig az Agtl++... busszal is küzd.
De egyzer csak eljön a CSI.
No meg a magok száma is szépen nő.
''Én összeségében a K10 elveit tartom átgondoltabbnak'' - én is.
De a végfelhasználót a szervert, gépet vásárlót nagy ívben nem érdekli ez.
Ha a nagy cache megoldja a problémát és nem kerül drágába akkor kit érdekel.
Márpedig a valós alkalmazások azt mutatják, hogy nem is volt akkora gyakorlati előnye az AMD IMC -nek (amit nagy cache-el ne lehetett volna elllensúlyozni).
Illetve a C2D alapú processzoroknál az eddigi gyakorlat, nem mutatott semmi olyan extra skálázódási problémát, amit az elméletből + buszrendszer, sávszélességek alapján sokan jósoltak (pl. egy 2x4 magos rendszerre - nekem spec. Xeon 5345, 5355 tapasztalataim vannak). -
Abu85
HÁZIGAZDA
A K8L az az Intel elnevezése volt, ezt a nevet adta neki, nem tudom miért. Az AMD-nél végig K10 volt a rendszer neve. K9 volt a K8 alapú x2 procik. Volt kavarás a nevekkel, de ez lényegtelen a architektúra szempontjából.
A K8 és a K10 a cacheszervezésben marad le a Core 2 prociktól, bár a K10 fejlődött ezen a téren is, de elvileg még gyengébbnek kell lennie valamivel az Intel rendszereknél (legalábbis papíron mindenképp). A memóriahozzáférés viszont egyértelműen jobb még mindig. Ez amolyan védekezés mindkét gyártónál. Az AMD a cacheszervezés gyengeségét kompenzálja a memóriahozzáférés erősségével, míg az Intel pont fordítva tesz.Én összeségében a K10 elveit tartom átgondoltabbnak, az Intel memóriaalrendszerének vannak nagyon erős és nagyon gyenge pontjai is (gondolok itt a közös cache által teremtett versenyhelyzetekre, a magok egymással harcolnak a cacheért). Az Intel a Penryn-ben is ezért növelte meg a gyorstár méretét drasztikusan, ami jó mert csökkennek a korlátok és a gyenge pontok és rossz mert sok tranzisztort zabál. Tranzisztort/teljesítmény viszonylatban nem biztos hogy megéri, mert a előállítás valamivel drágább lesz a K10-hez képpest, függetlenül a 45nm-es gyártástechnológia pénzügyi előnyeiről.
-
Michell
tag
''AMD általában minden ponton a lehető legnagyobb technológiai fejlődést ...''
?
CPU esetében én leginkább úgy láttam, hogy az anyagi lehetőségei adják a legfőbb szempontot. Azért nézzük meg a K7-K8 különbséget, azt sem feledve, hogy ez a K10 úgye sokáig K8L volt.
Illetve tecnológiailag is komoly problémának látom az AMD által is elismert cache architektúra elmaradásait. Az IMC előnye pedig nemsokára kiesik. -
ftc
nagyúr
AMD nem tudta volna megvenni NV-t..jobb is igy
van újra AMD chipset, azt lett VGA betörtek a konzol piacra is...
Fusion ugye 2008-2009-re igérik..Felhasználási terület notebook max irodai PC...oda meg úgyse nagyon megy külön grafkari...
Bár egyre több gyártó jön ki AMD chipsetes lappal szal lehet a végén valaki felvásárolja NV-t vagy elkezdenek CPU-t gyártani esetleg AMD, Intel megtartja 3. szereplőnek a VGA piacon -
cousin333
addikt
Azért reménykedjünk: [link]
''Due to numerous core improvements new AMD processor promises to deliver a significant performance boost compared with the predecessor, especially in applications with intensive floating-point calculations. This CPU can compete successfully with Intel processors working at the same clock speed in a large number of applications and win the competition.'' -
Abu85
HÁZIGAZDA
Gondolom az AMD vette volna meg őket, vagy valami kooperáció lett volna. Nem tudom, hogy lesz ez a Fusion, de ha bekerul a GPU a CPU mellé akkor gondolom el van döntve, hogy AMD proci mellé nV kari nem lesz. Állítólag az Intel is hasonló rendszeren dolgozik, így ha mindkét cég ilyen CPU-GPU procikkal jön ki akkor az nV csomagolhat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hunnylander #66 üzenetére
Egyészségesnek tűnik...Szvsz maradhat még, nekem tetszik a cég politikája.
ui: kiköpött Sas József nem? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
AMD Power #65 üzenetére
A Fusion fejlesztése javában zajlik, gondolom már olyan szakaszban van ahova kell az ATi mérnökök tapasztalata is. Lehet, hogy anyagilag rosszul jött, de a fusion következetes fejlesztése szempontjából biztos szükséges lépés volt.
Elvileg az nV-vel is tárgyaltak a felvásárlásról, de az Ati pénzügyileg is és technológiailag is jobb vétel volt. Legalábbis ezt mondta Phil Hestler egy interjúban. -
hunnylander
őstag
Nem lehet, hogy Hector bácsinak már nyugdíjba kellene vonulnia?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Alapvetően eltérő elképzelésekre épülnek az Intel és az AMD fejlesztési. Az Intel elsősorban a piaci helyzetének megfelelően fejleszti a rendszereit, míg az AMD általában minden ponton a lehető legnagyobb technológiai fejlődést tartja szem előtt. Többekközt ezért vannak bajba Hector bácsiék.
-
ngabor2
nagyúr
csak úgy eljátszva a gondolattal... milyyen proccok lennének, ha az intel és az amd nem harcolna egymás ellen, hanem a teljes tudásukat megosztanák? az egy dolog, hogy a mai piaci helyzet mellett piszok drágák, hisz ketten jó közelítéssel lefedik a teljes x86 piacot, de teljesítményben, és tudásban... no az szép lenne.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Akkor légyszives magyarázd meg ezt az ''AMD = csőd'' hsz-t, meg hogy mi sarkall arra hogy ilyen durván alábecsüld a K10-et, mikor szemmel láthatóan nem olvastál utána, mindössze abba tudtál belekötni, hogy gyorsabb lesz mint a Conroe, semmi értelmeset nem írtál le, mégis mire alapozod a véleményed?
-
hunnylander
őstag
Az egy dolog, hogy nem érdeke szembemennie az Intel-lel. De viszont ha a helyzet úgy hozná, hogy az AMD kezd tönkremenni, a benne lévő technológiai, szellemi és anyagi tőke miatt valemelyik cég (IBM, Sony, Samsung, ...) utána kapna és bezsebelné. Az IBM 'kartelszerűen' is benne lehet az x86-os bizniszben az Intel-lel barátságban. Bár szerintem nemigazán szeretik ők egymást. Akkor jelenleg pl. az IBM miért az AMD-vel/-nek fejleszt eDRAM-ot, miért nem a Intel-nek?
-
Michell
tag
Én sem vagyok olyan biztos a ''nehezén túl'' -ban.
1. A Barceloná-nak minimum egy 2.4 GHz-ről kellett volna startolnia.
2. Gondolj vissza az Opteron - Xeon ''párharcra'', kellett majd két év az Opteron felfutásához, az akkori technikai erőviszonyok mellett - ami felfutást fél év alatt visszavett üzletileg az Intel.
3. És megint a sztech történelme (én kb a 68000-es cpu-k óta látom) megint csak nem az úttörő, előremutató termékek dominanciáját mutatja jellemzően.
Ha Cassandra akarnék lenni akkor azt mondanám, hogy az AMD-ATI végigküzdi a GPGPU technikai bevezetés csapdáit, oszt az egész know-how megy majd bele egy keresztlicensz megállapodásba - a túlélésért. -
Michell
tag
válasz
hunnylander #41 üzenetére
IBM adatok - Szép szép
Csak a sztech eddigi történelme alapján az IBM a Wintel világ legeredményesebb szekértolója (Pover procistúl, AIX-estűl, hogy az OS2-t ne is említsem).
Nagyon nem érdeke direktben szembemennie az Intellel. És még talán azért se fog könnyet ejteni, ha kiesik az Opteron a szerverpiacról. -
fLeSs
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #50 üzenetére
VaniliásRönk: ha azt hiszed, hogy most leállok veled vitatkozni, akkor tévedsz. Én realista vagyok, te meg egy elvakult fanatikus. Kb. 35 procim volt életem során, ebből kb. 20 volt AMD (VGA-ból is több volt ATI, mint NV), szóval fogalmad sincs semmilyen szögről meg zsákról.
-
MegalodonS
őstag
válasz
Armando_19 #42 üzenetére
Kirantani a csavabol ? Inkabb bekebelezesnek szamitana es AMD R.I.P tobbet az eletben senki nem hallana azt a nevet AMD
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Van a GPU bizniszben is annyi, hogy megérje belevágni. Az tény, hogy sokkal jövedelmezőbb a CPU piac, de ebben a helyzetben minden pénz számít. Főleg úgy, hogy az R600 architektúra alappillére a GPGPU piacra való betörés. Ebből a szempontból a hardvert tekintve jelentősen jobb az AMD produktuma az nVidia-énál.
A Conroe alapú Core 2-ket biztos behúzza, ez nem kérdés. Az a jó most, hogy az asztali szegmensben közel egy időben startolnak a K10 és a Penryn alapú procik. Az eddig kiadott doksikat átnézve a K10 jelentősen átgondoltabb. Minden területen jól kivitelezett rendszer, elsőre nem igen látni a gyenge pontját. Hatalmas előnye lesz az AMD-nek, hogy nem az FSB buszrendszert használja és van integrált memóriavezérlője. Ezzel a lépéssel megfelelően etethető 4 mag, míg az Intel korlátokba fog esni a saját memóriavezérlésén. Ezen a ponton az Intel láthatóan védekezik, 4 magra lesz 12MB (igen gyors elérésű) gyorsítára ami nem gyengén zabálja a tranzisztort, sokkal praktikusabb K10 féle IMC, 4x0,5MB L2 tárral és 2MB L3 tárral. Az AMD jelentős helyet spórolt és még talán jobb is a rendszer ezen részének a sebessége. A Penryn alapú Core 2 szerintem az ALU teljesítményben veszi csak fel a versenyt a K10-zel, sőt ott elvileg jobbnak kell lennie. Illetve még nagyon jó ötlet az Intel rendszerében, hogy képes növelni az egyik mag órajelét a másik mag kárára, nem többszálúan programozott alkalmazásnál ez hatványozottan jól jön. Az SSE4 utasításkészlet is kifejezetten hasznon utasításokkal bővült, csak itt az a baj, hogy a legtöbb alkalmazás nem fogja használni egy jódarabig. A K10 viszont jobb teljesítményű SSE feldolgozással rendelkezik és a fejlettebb memória alrendszer is nagyon sok hasznot hozhat a konyhára, főleg többmagot használó memóriaintenzív alkalmazásokban. Az órajel alakulása mindig kérdéses, nem lehet tudni, hogy elérik-e a kitűzött célt. A K10 alacsonyabb órajelen is jól teljesített az előzetes tesztekben, így vélhetőleg a Penryn prociknak magasabb órajelre van szükség a K10 befogásához, de ezt úgyis belövik az árazásnál. -
fLeSs
nagyúr
1. a VGA-biznisz nem hoz elég profitot (hoz 1általán vmit?)
2. én nem vagyok meggyőződve arról, hogy a K10 annyira ütős lesz. A K8-hoz képest jó lesz, de a Core 2 ellen már nem biztos, és mire kijön a K10, addigra már lesz Wolfdale is, ami magasabb órajeleket bír, és néhány %-kal gyorsabb a Conroenál (a 4magosoktól most eltekintek, mert abból max szerverekbe fognak sokat venni, és ha jóltom ott sem lesz egyértelmű fölénye az AMD-nek). szóval szvsz talán egálba kerül a két arch. azonos órajelen, és innentől az ár (és a skálázhatóság) fog dönteni, amit az Intel képes úgy alakítani, hogy az AMD szívjon. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Már nem lesz baj az AMD-nél. Túl vannak a kritikus pontokon. A procik tartják a lépést az 50k alatti kategóriában. A HD2000-es Radeonok köröket vernek a drágább GF8-akra is a Bioshock demó alatt (rögtönzött mérések alapján HD2600XT GDDR3=8600GTS+10%, HD2900XT=8800GTX). És a Bioshock még nem is az a játék ahol jól érzi magát az architektúra, mert mehetne nagyobb ALU:Tex arány is.
Megjön a K10 és már nem is lesz probléma. Mondhatnán 1 év kisiklás után helyreáll a rend. -
Armando_19
őstag
válasz
hunnylander #41 üzenetére
Nek kötekesdésből, de a bruttó árbevétel azért erősen megoszlik a több mint 3X annyi alkalmazott között. De tény és való, hogy sokkal komolyabb anyagi, szakmai,tapasztalati háttere mint az Intelnek. nagyon ki tudnák rántani az AMD a csávóból. De reméljük a Barcelona jót nagyot fog durranni! -
hunnylander
őstag
International Business Machines = IBM
Alapítva: 1889
Bruttó árbevétel 2006-ban: 91,4 milliárd USD
Alkalmazottak száma (2006): 355.766 fő
Intel Corporation
Alapítva: 1968
Bruttó árbevétel 2006-ban: 35,7 milliárd USD
Alkalmazottak száma (2006): 94.000 fő -
warrior28
aktív tag
válasz
hunnylander #37 üzenetére
Érdekes verseny lenne.
-
Cyrin
addikt
válasz
hű, ez ám a perspektíva.
-
Armando_19
őstag
válasz
Hát ha az IBM belenyúl a lecsóba, akkor tényleg csúnya világ lesz. HP erősen intel párti, gyakorlatilag csak az ő processzoraikat használják a szervereikbe. IBM mögött hatalmas anyagi és szakmai háttér áll. Talán jobb is lenne úgy mindenkinek, ha az ő kezükre kerülne az AMD.ATI is kicsit komolyabb támogatást kapna végre. Óriási piaci fellendülésnek lenne tanúja a nagyközönség.
-
hunnylander
őstag
Ha az AMD nem fog talpra állni, felvásárolja az IBM. Már most ott sertepertél, és vannak közös fejlesztéseik. Lehet, hogy csak arra vár, hogy az AMD az adósságait kifizesse, meg tovább értéktelenedjen, hogy kevesebbe kerüljön amikor majd ráteszi a mancsát.
Akkor aztán lenne verseny, kapkodhatná magát az Intel.Az IBM mellet még az Intel is törpe.
[Szerkesztve] -
-
fLeSs
nagyúr
AMD = csőd.
-
AMD Power
titán
válasz
Silencer83 #2 üzenetére
Nagyon nem megy!! Azért is kell nekem is és mindenki másnak orba szájba AMD-ATi termékeket vásárolni...
-
JohnnyX
őstag
Nekem tetszik ez a verseny. Talan anno az xt gepem nem volt AMD ezidaig, es most is azert valtottam, mert ezt lattam per pillanat esszerunek, az AMD procik kesese miatt.
Hajra! -
feka007
veterán
válasz
zombikiller #27 üzenetére
Még mindig csinálják?
Akkor tényleg elgurultak a gyógyszereik...
-
Mindenképpen remélem, hogy lesz versenyképes AMD processzor, bár én a mostanival is meg vagyok elégedve.
Én is azt hiszem, ha most nem kapaszkodnak vissza rendesen, akkor előbb-utóbb roló... Nem szeretném.
-
CYBERIA
őstag
Mikor lesz ebből 45 nm?!
#10-nél a pont -
feka007
veterán
válasz
zombikiller #20 üzenetére
Szerintem azt a projektet már leállították, ha éppeszűek azok a fejlesztők...
De nem baj, majd az AMD is feltámad, ha tönkre megy, mint a Prey -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
zombikiller #20 üzenetére
Carmack szerintem tőlük tanulta a ''When it's done.'' politikát, de nem sajátította el tökéletesen, ők időnként letesznek valamit az asztalra.
-
feka007
veterán
Kicsit sokat halasztgatnak már.
-
harkai
tag
Hát körülbelül ezt nem akarta beleírni a cikkbe a szerző
Egyébként kb erről van szó, nagyon kíváncsi leszek h beéri-e valaha AMD az intelt...
MOD: Armando: Amikor én kezdtem a számtech világában(ne a 60as évekre gondoljatok) Akkor még sokan az amd-t ajánlották...Socket A idején.Gépújításig nem nagyon nézelődtem az informatika világában, de meglepett az intel fölénye így a core2 idején...
[Szerkesztve] -
Kinder
senior tag
válasz
Csiborbogár #9 üzenetére
így is kapsz 4 ( 2x2 ) magot 60ezerért, ezen mit akarsz még szorítani?
-
rollins
őstag
Hát ez érdekes...: [link]
-
orbano
félisten
válasz
Armando_19 #10 üzenetére
azért a 754-es procik sem votlak rosszak
-
Csiborbogár
őstag
válasz
Armando_19 #10 üzenetére
Ez így igaz!
Nagyobb verseny=mindenki számára elérhetőbb processzorok. -
Armando_19
őstag
válasz
Csiborbogár #9 üzenetére
Hát igen... Sajnos 939es rendszer megjelenése óta nem sok újat mutattak fel. Akkor nagyon jól álltak, lépniük kellett volna agresszíven előre, amíg folyt be a nagy tőke... Rövid távon nagyon érződik, hogy megvették az ATI-t.
Nagyon jó az intel tény és való, csak kicsit rosz az egyhangúság, hogy nincs miből választani, ha komoly rendszert akar építeni az ember HOSSZÚ távra! -
Csiborbogár
őstag
válasz
Armando_19 #7 üzenetére
Igen, da komoly architekturális fejlődés 3 éve nem volt az AMD-nél, csak a ddr2-t vették bele tulképpen. c2d azért az újabb cucc. AMD-nek nem is volt esélye, és csak szívhatta a fogát, és szívja is, egészen a Barcelonáig.
Én szurkolok nekik. Ráférne az Intelre egy kis szorítás...
[Szerkesztve] -
lee56
őstag
válasz
Armando_19 #7 üzenetére
Miért is? kisebb lábbal is lehet gólt rugni
-
lee56
őstag
válasz
Armando_19 #4 üzenetére
ámen testvér
-
orbano
félisten
válasz
Armando_19 #4 üzenetére
olyan iszonyat core verő cucc nem hinném, hogy születne, de reménykedni lehet, hogy a csúcsprocijuk megveri a legjobb core 2 quadot....
-
Armando_19
őstag
válasz
Csiborbogár #3 üzenetére
Mostmár elő kell rukkolniuk valami nagyon komollyal.
Bízom a srácokban. Csináljanak valami iszonyat core2 verő procit, rájuk férne már egy kis sikerélmény is mostanság. -
Csiborbogár
őstag
Tény, hogy egy igazi négymagos kifejlesztése sok időbe tellik. Intel megoldotta átmenetileg, amivel fél évig, vagy tovább egyeduralkodóvá vált a piacon. Gazdaságilag indolkolt döntést hozott. Remélem lesz olyan jó a Barcelona, mint amennyit vártunk rá.
-
Silencer83
addikt
nem megy a szeker, ennyi -
Avalon2007
tag
''de főképpen az Intellel folytatott árverseny sújta a kisebbik processzorgyártót.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Kompakt vízhűtés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Android szakmai topik
- Autós topik
- Óra topik
- Béta iOS-t használók topikja
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest