Keresés

Aktív témák

• engusz

veterán

válasz Bandit21 #32 üzenetére

Számomra azt jött le belőle, hogy valóban optimalizációkat iktat ki a patch. És ez sajnos az FX kártyák kárára válik. Még mindig tartom azt amit mondtam. FX-es kártya normális (optimalizált) driver nélkül kevés. És akárki akármit mond, biztos, hogy (elég sok) köze van a driver-nek a teszthez. Hiába ismételgetik az API-s dolgot.

Ezt azzal lehet bizonyítani, hogy pl régebbi driverrel az FX-ek jóval lassabbak, mint az újabbakkal. És akkor tényleg semmi köze nem lenne a driver-nek? Csak az API? Csak a nyers erő, driver optimalizációk nélkül? Nem hiszem el...

Viszont patch ide vagy oda, játékok alatt ugyanolyan sebességet produkálnak. Nekem igazából ez számít.

• engusz

veterán

válasz Bandit21 #29 üzenetére

Te azt sem tudod, hogy miről beszélsz. El kéne olvasni a hírt figyelmesen és a látni kéne a szemünkkel valamint gondolkodni az agyunkal.

''A PC-WELT.de német internetes oldalnak Tero Sakkinen, a Futuremark alelnöke is nyilatkozott, aki szerint az új javítás kiadásának az volt a célja, hogy egyenlő körülmények között, optimalizációk nélkül mérkőzhessenek meg egymással a különböző videokártyák.''

Az FX-eket úgy harangozta be az nVidia, hogy az első full programozható VPU. Most már lehet tudni ezalatt, hogy mit lehet érteni. A kártya önmagában nem rendelkezik annyi krafttal mint egy hasonló Radeon, de ha mellette van a normális driver (jelen esetben a ForceWare), akkor képes arra amire az ellenfél. Itt meg ugye arról van szó, hogy az új patch kikapcsol mindenféle optimalizációt. Miért kell rögtön arra gondolni, hogy direkt a benchmark programhoz voltak benne optimalizációk és azt kapcsolták ki?

Az ATI-nak annyi előnye van, hogy alapból van kraft a kártyáikban és nem kell olyan hűde bonyolult és agyonoptimalizált driver-t írni hozzá. Meg egyébként is. Kit érdekel, hogy mennyi pontot ér el egy tesztprogramban, ha a játék tökéletesen fut. Bevallom voltam én is pontszámfanatikus, de most már kevésbé érdekel. Menjenek a játékok jól.

Aki 3DMark alapján vásárol videókártyát az meg is érdemli!

Aktív témák