Keresés

Aktív témák

• engusz

veterán

válasz Bogyó bá' #36 üzenetére

Az nVidia levette a palettájáról az FX 5800-at. Mintha nem is gyártotta volna. Szvsz ilyen sorsra fog jutni az FX 5600 is, mivel ugye jön az FX 5700. A low-end (FX 5200) kategóriában pedig ne várjunk csodákat! Ez pedig véleményem szerint meg fog maradni. Viszont az FX 5950 nem biztos, hogy leváltja az elődjét.

És akkor még nem beszéltünk az XT sorozatról. Bár nekem halvány lila gőzöm sincs, hogy ezek most butítottak vagy sem? Remélem inkább jobbak lesznek, mint a sima vagy esetleg Ultra-s társaik.

De majd jövőre meglátjuk, hogy mennyi van még a jó öreg nVidia-ból. Az NV40 személyében tiszta lappal tud indulni.

• engusz

veterán

válasz Notes #34 üzenetére

Én csak jót olvastam az 52.16-os ForceWare-ről. A régebbi driver-ekben valóban voltak ''csalások''. Máshogy sajnos nem lehetett hirtelen erőt adni az FX-eknek.

Az új ForceWare ebből a szempontból már jobban össze van rakva.

• engusz

veterán

válasz Bandit21 #32 üzenetére

Számomra azt jött le belőle, hogy valóban optimalizációkat iktat ki a patch. És ez sajnos az FX kártyák kárára válik. Még mindig tartom azt amit mondtam. FX-es kártya normális (optimalizált) driver nélkül kevés. És akárki akármit mond, biztos, hogy (elég sok) köze van a driver-nek a teszthez. Hiába ismételgetik az API-s dolgot.

Ezt azzal lehet bizonyítani, hogy pl régebbi driverrel az FX-ek jóval lassabbak, mint az újabbakkal. És akkor tényleg semmi köze nem lenne a driver-nek? Csak az API? Csak a nyers erő, driver optimalizációk nélkül? Nem hiszem el...

Viszont patch ide vagy oda, játékok alatt ugyanolyan sebességet produkálnak. Nekem igazából ez számít.

• engusz

veterán

válasz Bandit21 #29 üzenetére

Te azt sem tudod, hogy miről beszélsz. El kéne olvasni a hírt figyelmesen és a látni kéne a szemünkkel valamint gondolkodni az agyunkal.

''A PC-WELT.de német internetes oldalnak Tero Sakkinen, a Futuremark alelnöke is nyilatkozott, aki szerint az új javítás kiadásának az volt a célja, hogy egyenlő körülmények között, optimalizációk nélkül mérkőzhessenek meg egymással a különböző videokártyák.''

Az FX-eket úgy harangozta be az nVidia, hogy az első full programozható VPU. Most már lehet tudni ezalatt, hogy mit lehet érteni. A kártya önmagában nem rendelkezik annyi krafttal mint egy hasonló Radeon, de ha mellette van a normális driver (jelen esetben a ForceWare), akkor képes arra amire az ellenfél. Itt meg ugye arról van szó, hogy az új patch kikapcsol mindenféle optimalizációt. Miért kell rögtön arra gondolni, hogy direkt a benchmark programhoz voltak benne optimalizációk és azt kapcsolták ki?

Az ATI-nak annyi előnye van, hogy alapból van kraft a kártyáikban és nem kell olyan hűde bonyolult és agyonoptimalizált driver-t írni hozzá. Meg egyébként is. Kit érdekel, hogy mennyi pontot ér el egy tesztprogramban, ha a játék tökéletesen fut. Bevallom voltam én is pontszámfanatikus, de most már kevésbé érdekel. Menjenek a játékok jól.

Aki 3DMark alapján vásárol videókártyát az meg is érdemli!

Aktív témák

Hirdetés