Hirdetés

Aktív témák

• Chain|Q

tag

válasz perla #181 üzenetére

Szal a P4 szerinted nem kompatibilis visszafele?? Dehogynem, full kompatibilis. Masik dolog, hogy lassabbak rajta bizonyos kodok.

Akarcsak egy emulacional. Full kompatibilis, de van ami lassabban fut rajta. Egyebkent, ironikus modon, egy emulacio gyorsabb is lehet, ha jol van megirva, ugyanis kioptimalizalhat szuksegtelen utasitasokat a kodbol... (Tipikus pelda a mar emlitett jelzobit orulet.) Termeszetesen ezt JIT emulaciora ertem nem interpretivre.

De ez csak orajel/orajelre igaz, abszolut ertelemben nem.

Egy jol megirt JIT emulacio korulbelul az eredeti CPU 75-90%-at kepes hozni sebessegben ha az ugyanazon CPU-n futo nativ programokhoz merunk, erre mukodo letezo peldak vannak. 10-25% teljesitmeny kulonbseg pedig az eppen aktualis piacon levo x86 CPU-k kozott is van, szoval a teljesitmenykenyszert mint okot nem tudom elfogadni.

Az x86 dobozzal az a baj, hogy ez nem csak bezarja az emlitett cegeket, de jo kis meleg kucko, amin kivul nemigen van fejlesztesi tapasztalata egyiknek sem. Az Intel most kidugta az ujjat a hidegbe (IA-64), jol ra is fazott, ugy nez ki, de maganak koszonheti, mivel ilyen mentalitassal ahogy ok tettek, nem lehet bevezetni egy uj CPU architekturat a piacra. Ok sem akartak tenylegesen kibujni az x86 kuckobol, egy fenekkel pedig nem lehet ket lovat megulni. Az AMD pedig ertelemszeruen meretebol is fakadoan mindent egy lora tett fel, neki az egyetlen megoldas a 64 bites x86 volt. Ugy nez ki, egyelore bejott nekik, szoval nekik sem akarodzik kibujni a kenyelmes kuckobol, amig a nep megveszi a cuccot. De ezek piaci, politikai dolgok, es nem sok kozuk van ahhoz, hogy technologiailag mi a jo. Marpedig _ENGEM_ a technologia erdekel, nem a politika. Utaljatok erte. :D

Aktív témák