Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
Egyebkent en nem todom itt a P4-nel mikepp megy ez a CPUid azonositas...
Azt tudom, hogy a Morgan Duron a megfelelo BIOS update nelkul Win alatt NEM tudja az SSE-t. Ezt tobb (info/teszt)prg is megmutatta. Az update utan ugyanazok a prg-k szerint is mar tudta...
Szoval BIOS update nelkul ez a Powerleap atalakito lehet-e elegendoen megfelelo megoldas...???
hobizoli -
Egon
nagyúr
''Akinek van loveja HTT-s CPU-ra, az SZVSZ mar regesreg olyan lapot is hasznal hozza...''
_Most_ igen, na de mondjuk fél-egy év múlva?!? Addigra talán több értelme is lesz a HTT-nek (progik optimalizálása).
Örülök neki, hogy a boldog emlékű BX-es idők (Slot1-FCPGA átalakító) egy kicsit visszaköszönnek...:P Persze ha nagyon húzos lesz az átalakító ára, akkor nem biznic (lásd a Tualatint fogadni tudó átalakítók). -
hobizoli
nagyúr
válasz
Krisz@1975 #26 üzenetére
Ez arra jo, hogy ha van egy HTT-s P4 CPU-d, de az alaplapod nem olyan ami ezt tamogatja, akkor az atakitoval muxeni fog benne. Neked pont forditott felallasod van, azaz az alaplapod tudja, csak CPU-d nem: erre viszont csak egy HTT-s CPU upgrade a megoldas, mas nem...azaz aCPU-nak muszaj tudnia HTT-t, ez az atalakito ezta problemat magtol nem oldja meg. Ez az atalakito csak az alaplapot ''gyogyitja'' ki...
A HTT egyebkent meg a regebbi P4 Willematte magban is benn van, szinten letiltva.
Akinek van loveja HTT-s CPU-ra, az SZVSZ mar regesreg olyan lapot is hasznal hozza...
hobizoli -
Krisz@1975
tag
De még mindig nem értem mire jó ez!?
Ha van valakinek egy ilyen lapja(már ami nem támogatja a HT-t,akkor megveszi ezt a kütyüt na meg 1 HT-s procit és már m1 is.(ha talál hozzá biost)Ha megtalál hozzá biost minek a fenének átalakító?(túl sok a ''ha'').
modjuk ez ideáig kb: 150.000 nettó!
egy új lap-proci-ram:kb: 170.000nettó!
Még mindig nem értem!
Nekem P4PE lapom van.Ez támogatja a HT-t.(*sőt*)
Van benne 1 2.4B(533)proci mibe levan tíltva a HT!
Na ide kellene átalakító!
Próbálgatások már voltak de egy két világsikert eltekintve még senki nem tudott használhatót alkotni.
Most jön a *sőt*:
Asus szerint az új P4PE biossal idézem:
Revise code for clock generator fix AGP/PCI=66/33 frequency issue.
Support CPU PSB 800Mhz
Modify clock M/N value for FSB=200Mhz*4
Akkor ide ki ad nekem átalakítót?Vagy ez nam azt jelenti hogy innen kezdve már pörög az 800Mhz P4 proci is a lapon?
bocs ha unalmas voltam! -
Krisz@1975
tag
Ha mükszik ez a link akkor itt pár kép az installról(ja és az eredeti hűtővel is jó)[L]http://www.upgrade123.com/html/modules.php?set_albumName=album01&op=modload&name=gallery&file=index&include=view_album.php&page=1[/L]
-
erdoke
titán
válasz
User64476 #15 üzenetére
HT: pont arról van szó, hogy 1 magban 2 logikai processzor, ''2 szál'' van. Az összes többi cuccosból 1-1, amin osztozni kényszerül a 2 logikai. Részben ez az oka a nem drasztikus teljesítmény-növekedésnek, részben az az egyszerű gond, hogy ezt most szinte 0 program használja ki, csak speciális esetekben működik, lásd PH! teszt.
Elvileg minden FCPGA tokozású alaplapba bedugható HT proci, hiszen csak a fent említett különbség van közte, meg egy normál P4 között, sőt, a többi P4B-ben is benne van fizikailak a két szál, csak nincs engedélyezve.
Végeredmény: Ha BIOS támogat 2 procit, és megfelelő drivered van, csicsás jelzések nélkül is működnie kell a HT-nek. (:))) -
krila
tag
Bár utolsó intelem a 486 dx 66 os volt azért mikor ilyen hírek rebbenek fel . akkor bizony kissé irígykedem a p4 tulajokra!!!
A SZÁMÍTÁSTECHNIKA A KIRÁLY -
Phantom Lord
aktív tag
Az 5dimenzio árlistájában vannak powerleap átalakitok.
-
Xmas
tag
Én személy szerint nagyon boldog vagyok, mikor nem tudják érvényesíteni azon csúnya trükköket a hardver gyártók, hogy megváltoztatnak egy interfészt és akkor emiatt, ha egyik oldalon csere van, akkor a másik oldalon is nőjön a vásárlások száma. Undorító, hogy minden új proci típushoz új alaplap kell.
És az is jó dolog, hogy ez még legalább legális hack-nek minősül. Mi lesz, ha ezt is megtiltják a végén... -
ArchElf
addikt
Én csak azon gondolkozom, hogy ha betesszük a proci alá ezt a cuccost, akkor valami speckó hűtő is kell rá, mivel a normál hűtők biztos nem jók...
Amúgy meg hogy fér el a lapka? Ha a képen levőről van szó, akkor minden irányba (ahogy látom) lelóg egy kis nyák...
AE -
User64476
őstag
Ez a HyperThreading lényege, a gépben 1 proci va, de kettőt lát. Ugye ebből az egyik logikai lehet, mindaddig, amíg valaki be nem hoz 1 lapkán 2 magos megoldást... Hogy ez a logikai dolog mire jó? Hát amelyik szoftver támogatja az eljárást, annál ha jól tudom 5-7% körüli sebességnövekedés várható. Mondjuk ez az én szívem nem dobogtatta meg, nem is rohanok ezért HT-s procit venni, pláne pert Intel ;] :t
-
Kriza
őstag
''A Windows XP egy külön meghajtó segítségével gond nélkül felismeri mind a logikai, mind a fizikai processzort. ''
Melyik a logikai processzor? Ez a ''kütyü''? A fizikai az gondolom, maga a CPU. De egy átalakítót miért kell felismernie az XP-nek? Ezek szerint viszont más op. rendszer alatt nem is megy?
Csek kérdem, hogy értsem :) Úgysem fogok ilyent venni, de nem világos ez a része a cikknek. -
Dade
tag
Hello !
Mivel én egy Abit TH7 II tulajdonosa vagyok, nekem jó lenne egy ilyen átalakító. :D
Üdv,
Dade -
Zoz
őstag
''Más kérdés, hogy a Powerleap hardverekkel egyelőre Magyarországon még nem találkoztunk.''
Kelly-Technél van PLP4N,PLIP3T,PL370T, gondolom ez is kapható lesz majd... -
Hun'reeth
őstag
Szvsz nagyon hasznos ''kütyü'' és bár nem vagyok Inteles biztos sokan örülnek, hogy nem kell feltétlenül kidobniuk az esetleg kedvenccé vált alaplapjukat. :P
-
Szalma
őstag
-
Szalma
őstag
PPGA->FCPGA. Sprórolni semmit nem lehet (lévén $40/db), hacsak nem veszem számításba, hogy minimális szerelgetéssel (kikapcs->proci ki->kuka->NEO be->PIII be->bekapcs) szintre hoztam két még ma is igen jó compaq desktop gépet... Akkor a full gépcsere az állásidővel együtt sok 100eFt-ot tett volna ki... De mindig mérlegelni kell, hogy megéri-e... Akkor, ott megérte. Mai napig mennek a gépek... :)
Szeretettel:
Szalma -
-
Szalma
őstag
Örömmel használok lassan 2 éve 2 PowerLeap NEO S370-et. Teljesen profik. Valószínüleg ez is jól megy, bár biztosan nem olcsó...
Szeretettel:
Szalma -
qayxc
csendes tag
Ez meg minek? Éltessük tovább az Intelt? Intel forevör??? Az AMD a király!
Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest